Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 180
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
  • София
При нас учебниците ще се връщат.
Другата седмица (ще им кажат в кой ден) трябва да ги занесат в плик със списък на учебниците вътре и името на детето, което ги връща.

# 226
  • София
В интерес на истината, от няколко източника вече чувам идеята за ДО поне в началото на новата учебна година. Предвид И изискването за едносменен режим на учене (което е абсурдно в големите училища), везните започват да се накланят в полза на ДО (или поне комбинирането на дистанционна и присъствена форма).
Така че, колото и да не смятам за удачна подобна форма, явно ще се опитат да я наложат

# 227
  • София
Пепел ви на клавиатурите, ако започнат с ДО седми клас, направо не ми се мисли😅. Аз утре имам среща с госпожата по математика при директорката - тази жена не можеше да проведе нормален час в училище, а сега е просто ужас. Чух я да заплашва набора, че ще му пише петицата от контролното за степенуване, защото се поинтересувал откъде му се появи една друга оценка със задна дата😁. А въпросното контролно е направено без грешка, провери го и учителка по математика, и аз. Та ще видим какво ще излезе.

# 228
  • Перник
Неее, нека да не е верен този слух за дистанционно обучение И следващата година. За кратко е ОК, но за повече от месец - категорично не. Това е моето мнение, това са наблюденията ми. Децата имат нужда да ходят на училище. Имат нужда от жив контакт с учителите, от общуване със съучениците си.

# 229
Е то само това остава, от септември пак ДО и то при условие , че работят молове и заведения
Почват и  футболните мачове с публика

# 230
Днес го четох като изказване на министъра на образованието. За ДО новата учебна година говоря. Широкоскроен човек съм но като го видях ми стана лошо. Синът ми е на края на силите си. Процесът на ДО в неговото училище в безкрайно хаотичен и това е мъка а не обучение. Той е много съвестен и изпълнителен итова че всеки си прави каквото си иска обаче изисква с голяма кошница много  го изнервя. Всички родители се оплакват. Всички деца са изнервени.

# 231
  • София
Аз не искам да вярвам, че ДО може да продължи наесен. Това е ад направо. За краткосрочно, напр. за грипна ваканция, е ОК, ама дългосрочно... Също отчитам като голяма дупка 2 срок. И като чуя министъра на образованието да се хвали колко е успешно и побеснявам.

Какво ви е мнението за детските психолози? Има ли смисъл според вас, някой има ли опит с такъв. Ужасно се притеснявам с пристрастеността към игрите, от понеделник тотално вече го е дал на уволнение, въпреки че пяна ми излезе на устата да обяснявам, че само още малко тази седмица, докато го оформят. Ама нашия влиза онлайн, оставял слушалките настрана и гледа клипчета на телефона (за да не видя на хисторито, че е гледал на компа). Вчера даже не е влизал в час по МАТ, по география (понеже е само във вайбър, писмено) не се е индикирал, че е е там, камо ли да участва...

# 232
Мнението ми за психолозите като цяло, не само детските е, че могат много да помогнат.

# 233
  • София-Младост
+1 за консултация с психолог, ако смяташ, че е необходимо. Може само ти да я направиш, като споделиш притесненията си. А в последствие да го заведеш и него.
Моят обича си поставя чат-пат диагнози и в началото на ДО беше според него беше изпаднал в депресия. За мен това винаги е звучало доста страшно...в последствие се изясниха причините за тази му "депресия". Но бях в ступор, той беше в провинцията, КПП-та, отказ да се прибира вкъщи...Но с много говорене нещата се наредиха.
В момента сме  в преговори за купуване на игрови компютър, говори се за цифри от порядъка на 1500-2000 (само докато пиша и ме стяга гърлото), които си събира, аз само ще помогна с малко при добри оценки...но вчера казах, че ще ако се стигне до такава покупка, ще се подпише договор за игровото време. Казах около час и ми беше обяснено, че при това положение, изобщо нямало смисъл да си хаби парите...А аз точно това целя по принцип Wink
Знам по себе си като хвана телефона каква  е краста,  че съм голям човек...

# 234
Аз явно съм доста по-либерална Simple Smile)) На мен дори ми звучи странно това 1 час. Представям си на децата как им звучи...Ситуацията при catty m, може би е по-сложна и наистина консултация с психолог е добра идея. Поне ще си изясни дали има смисъл да се притеснява.
Ние не сме поставили никакви ограничения за игра на компютъра. Смятам, че щом изпълнява всичките си задължения, а те не са малко, навреме, ходи на тренировки и школи, е нормално да разпуска както му харесва. Шестокласника предпочита да излезе с колелото отколкото да играе на компютъра, но вечер като се прибере е задължително залепен за някакво устройство.

# 235
  • София-Младост

MollyBy
Като те чета, звучиш съвсем логично, явно трябва аз да преосмисля малко своето поведение:) Той също ходи на тренировки, отделно сега вече всяка минута  е навън с колелото..в събота излезе в 10 и се прибра 12 часа по-късно... Но не съм сигурна, че играта на РС няма да надделее над учебния процес (говоря за догодина). Иначе и той сега прекарва повече от  час на телефона, извън ДО. Особено вечер...

# 236
  • София
Много зависи от детето това с игрите и компютъра.
Наборката е без ограничения и както скоро споделих скоро каза "няма време за игри от толкова домашни"
Батко й е другата крайност. Направо не разбирам кога учи много е бърз с ученето. Въпреки че при него ДОто доведе до повишаване на успеха (а си е в топ училище, но пък е над нещата). До преди ДО бе с ограничение до 3 ч. (като му с вършеше времето се залепва на телефона, ако е с временна забрана за игри рисува на лаптопа си "той е смотан" , но за това върши работа). Сега PCто е с фул време, но игрите имат ограничения, всяка с определено време и  е постоянен пазар коя с колко време да е.
Ала бала, правилно те свива сърцето, аз наскоро разбрах колко му струва мишката... в ступор бях. Даже не успях да им се развивам (на него и на таткото), както го отнесоха за клавиатурата.

За министъра и ДОто: аз го отчитам като успешно и натоварено. Наличието на приятели (ох, защо завършват догодина) и разговорите с тях й се отразяват добре.

# 237
  • София
Ние също го оставяме да прецени кога и как да използва наличните устройства. Но днес ми вдигна кръвното - появи се 4-ка по физическо, оказа се, че не бил "влизал последните 3 часа по ФВС, нищо не били правили, използвал си времето да пише по важните предмети, за да може да излезе навън. Учителката е много свястна, иска просто от уважение да "присъстват - обяснявам, но не вдява.

# 238
За нашето дете максимумът е час на ден. Пропуска когато е натоварен. Ако е във ваканция час на ден. Компромиси с малко повече се правят ако има повод. В останалото време има много занятия - чете конструира рисува спортува има много начини да се запълни времето.
Никога не бих оставила да се самоконтролира, както и не бих казала, че нищо не мога да направя за да контролира нещата. Аз съм родител,  не съм приятел нито съжител. В този период аз замествам липсващото все още самосъзнание.  Казвам аз но визирам родителското тяло. С мъжът ми сме на едно мнение.

# 239
  • София
Никой се не обажда, има ли деца, които играят само реални игри?

Общи условия

Активация на акаунт