Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Папагали 2

 • 16 279
 • 110
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 393
Папагалите имат доста здрави човки и не им е проблем да си отварят повечето клетки. Нашата корела редовно излизаше през дупките за хранилките и цял ден си стоеше гладен, защото не можеше да влезе обратно. Зависи от птиците разбира се, сегашните ми в момента са толкова смотани и постоянно си стоят на терасата без здраво залостена клетка и никакви опити не правят да излязат. Но съветвам за всеки случай добре да се затваря клетката, дори с катинар.

# 46
 • Мнения: 1
здравейте
имам молина и как да я социализирам 7 ми ден е при мен

# 47
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
здравейте
имам молина и как да я социализирам 7 ми ден е при мен
С много любов и търпение и много време заедно,а и с много подкупи с нещо вкусно,но полезно.Вредни храни не бива да се дават за подкуп.И изобщо,но някои папагали ядат от чинията на собственика и са нахални,настояват Simple Smile
Ръчно хранено пиле ли е?
Реша ли пак да взема,ще е ръчно хранено.

# 48
 • София
 • Мнения: 8 266
здравейте
имам молина и как да я социализирам 7 ми ден е при мен
Скоро ще задавате въпрос: Как да се спася от лепката? Joy

Много са социални, търсят компания, нашето постоянно е залепено за нас...
 (ръчно хранено е) След месец при нас беше вече сякаш го имаме години. Предпазливо беше в началото, може би след 2рата седмица се престраши.

За малко да го изгубим преди 1,5 месеца. Излетя от стаята на вън, докато мъж ми излизаше, но толкова се шашна, че кацна на него и двамата заедно влязоха вътре.

# 49
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
И аз искам нахално пиле или котка или и двете.
Не знам сина би ли кашлил пак от папагали.От 7 до 26-27 имах папагали,но само вълнисти.Искам пак,но ако синът кашли,не знам.Ще трябва пак да махам пилето.

# 50
 • Мнения: 2 036
И аз искам нахално пиле или котка или и двете.
Не знам сина би ли кашлил пак от папагали.От 7 до 26-27 имах папагали,но само вълнисти.Искам пак,но ако синът кашли,не знам.Ще трябва пак да махам пилето.
Съветвам ви да не си взимате животно щом имате проблеми със синът си.
 ЖИВОТНИТЕ НЕ СА ВЕЩ да се отървавате от тях когато станат неудобни!

# 51
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
Какво имате предвид под думата"оттърваване"?
Обичам животните,израснала съм с тях и ми е тежко без животни.
Всъщност бяхме взели морски свинчета и си ги гледахме и обичахме много.Много дълго бяха с нас.
Споделям притесненията си синът да не направи алергия.Когато беше бебе,живя с папагал и морско свинче(но не в една стая),нямаше нищо.След едно заболяване кашли дълго и ми казаха да махна папагала.Може би беше на 5,свинчето не беше живо вече.Не съм го убила или изхвърлила,имам приятел от детските години,с когото заедно отглеждахме животни,папагалът си живя дълго у тях.Бих взела папагал от него за тест период.А и по-късно да му го дам,няма да има проблем.Точно папагалите са му хоби и гледа доста щастливи пилета.
Но не виждам защо трябва да се нападаме,не виждам и какво лошо съм направила Simple Smile
Нима казвате,че алергичните хора нямат право да направят опит да имат мил приятел?Някак не е честно.

# 52
 • Мнения: 2 036
Щом сте гледали папагали трябва да знаете, че са социални животинки и ще страдат за своя си човек, ако се даде на други хора...

# 53
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
Да,знам.
Също така страдах много за този папагал,който дадох.Но той заживя с други папагали,пощеха го,общуваха си...
Това е папагалът,който живя много по- дълго от другите ми папагали.Над 15 години,даже май и повече.
Беше успял у нас две женски да умори.Едната беше снесла яйца даже,но не знаех,че трябва да ги разделя,тя снасяше до пълно изтощение.Не измъти пиленца,ветеринар един само бях успяла да намеря,но каза,че на вълнистите папагали само дават витамини и антибиотици.С друго не могат да помогнат.

# 54
 • Мнения: 393
Папагалите се делят на два вида, "прашни", които като се пощят буквално пускат малки прашинки навсякъде, например корели, какадута и такива, които не пускат толкова много прах като ари и еклектуси. Ако имате алергичен човек горещо ви препоръчвам да не си взимате от плашливите птици, защото е силно вероятно да имате проблеми с тях.

# 55
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
Папагалите се делят на два вида, "прашни", които като се пощят буквално пускат малки прашинки навсякъде, например корели, какадута и такива, които не пускат толкова много прах като ари и еклектуси. Ако имате алергичен човек горещо ви препоръчвам да не си взимате от плашливите птици, защото е силно вероятно да имате проблеми с тях.
О,благодаря!
Това е много полезна информация,дори е добре да се сложи на първа страница.
Знаете ли нещо за котки и кучета,кои предизвикват алергии и кои не?
Жалко,че какдутата са прашливи,невероятно сладки са.
Но всяко пиле е уникално и прекрасно,бих се радвала на каквато и да е порода.Ако е с дружелюбен и благ характер,просто би било прекрасно,ще се радвам много да успеем да го задържим.
Може ли и по-подробна информация за породите папагали или линк към статия?С немски и английски ще се справя,вероятно с преводача и с всякакъв език.

# 56
 • Мнения: 393
https://www.petassure.com/new-newsletters/controlling-bird-dust-and-dander/

Ето една статия как да се ограничи прахът. Ако птицата се къпе по-честичко и се почиства редовно ще има по-малко. Но въпреки това корели, какадута и жако са много прашливи и няма как изцяло да се избегне, не се препоръчват за астматици. Аз имам корели от много години и наистина постоянно като тръснат с крила пада фин прах навсякъде, пък моите все ми се падат и водомразци и не искат да се къпят. В момента сегашните ми живеят на терасата и ми се струва, че е доста по-добре за тях. Иначе трябва да се чисти всеки ден вкъщи.

# 57
 • Бургас
 • Мнения: 11 734
Благодаря!
Аз съм имала само вълнисти много години,те също пускат едни фини бели люспички.Безброй люспички.
Може да се къпят лятото,имала съм такива,които всеки ден с кеф се къпеха в жегите,имаше един лигльо,на когото ако не сложех вода,се къпеше в поилката,много беше смешен.Най-много обичаше да се къпе под течаща вода,пусках душа по-настрани и той направо се търкаляше по пода и все гледаше да се навре в струята на душа.Но през зимата не искаше да се къпе.А лятото подгизваше,страх ме беше да не му стане нещо.Макар че те като се изтръскат няколко пъти,доста от водата се маха от перата им.Създадени са и в дъжд да оцеляват Simple Smile
А корелите през зимата не са ли вкъщи?На нашата тераса през лятото пече много силно,а през зимата е много студено.А и искам папагал вкъщи,да се закача,да идва при мен...Много съм се радвала на разни нахалници,които дори от чинията ми идваха да си вземат каквото им харесва.Някои свикваха много бързо с мен,макар че винаги съм вземала по два-три,до 5 папагала,за да не са самотни,все пак никой не е в състояние да се занимава нон стоп с папагал.
Само последния ми остана сам,понеже две женски му умряха и направо ме беше страх да му купя ново другарче.Е,накрая живя с цяло ято и беше щастлив.

# 58
 • Мнения: 393
Мама в момента гледа две вълнисти след като старата ни корела почина, те са по-големи чистници май. Иначе аз живея в Южна Франция и при нас не става студено зимата, първата година ги бях прибрала за малко когато беше около нулата, но сега си имат топлеща лампа пък и то наистина само 2-3 дена на година пада до -1/-2 през деня. На тях им е доста по приятно отвън и реших така да ги оставя. Лятото на терасата даже им е по-хладно, направо им завиждам. Имах едно намерено на улицата канарче, то беше страшен чистник, успяваше да се изкъпе от поилката по 10 пъти на ден. Коремите обаче в басейнчето само акат. 🙃 Много са сладки, ама повечето са доста глупави, въпреки че са социални.

# 59
 • Мнения: 2 553
Здравейте, от неделя сме собственици на корела момченце. Взехме го от магазин. Първия ден стоеше като препариран, само вечерта се размърда по клетката малко да я опознае. От понеделник вече ни врещеше на главите от сутринта до към 16ч и после кротваше. Днес е особено мълчалив и малко съм се притеснила. Не знам дали да си мисля, че посвикна с нас и за това не вряска, или му има нещо и е унил?
Също така му даваме ябълка, нар, морков, листо от маруля, сурови ядки, но освен храната купена от магазина друго не яде. Както сме му ги сложили така си ги и изхвърляме непокътнати. Искам малко да му отворя да излезе да се пораздвижи, но вкъщи не са много съгласни.
Някакви съвети имате ли? Рано ли е да го пробваме да го пуснем? Знам че трябва да пусна пердета/щори, за да не се блъска в прозорците и да го наблюдавам, за да не се нарани, но до там съм с познанията.

Общи условия

Активация на акаунт