ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 780
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мисля, че при наборите ще се осъществи това онлайн обучение. Големи са, разумни са.  При младежът са минали 2 часа история. Каза, че все едно си е бил в клас, в училище.
Проблемът ще е при малките. Видях чат от обучението на 2ри клас ... Не виждам как ще се случат там нещата, освен ако родителите не се превърнат в учители...

# 76
  • София
При сина ми - 3-ти клас - се случва перфектно. Днес за един час решиха сума ти задачи, правиха диктовка, препита ги на правопис, членуване и възклицателни изречения /материал, предаден в петък пак виртуално/. Всички пазят пълна тишина, пишат, внимават - не мръднаха. При това у нас е най-добрият му приятел /взех го на 7.03., за да го заведа на ски в Пампорово с нас, и така и не го върнах Joy / Но и двамата не отделиха очи от екрана и изпълняваха стриктно всички указания. Инструктирани са да са с изключени микрофони и си го включва само този, който трябва да отговори на въпрос на класната. Перфектна дисциплина на децата /иначе много палави и енергични деца/, но и много си уважават и обичат учителката. За по-добра организация, класът е разделен на две групи за уроците - по 9-10 деца в група. След часа имат самостоятелни работи и по двата предмета и един тест по математика онлайн. Утре ще видя как ще се получат нещата по английски.

# 77
  • Варна
И аз днес цял ден работих от вкъщи. Работя в облак, без грам проблем. Докато си говорех служено по бизнес скайпа и хвърлях по едно око на набора, виждах как почти до 11.30 се нервира от срив и грешки в школото. После явно му се отвори портала и почна да сваля файлове, които са му изпратени от учителите. Откри, че всеки отделен учител трябва да му добави имейла, за да може да му отваря материалите. Обаче, някои от учителите така и не го добавиха. И следобеда почна едно апокрифно търсене на заданието на домашните за утре от щастливците, които са били добавени. Питам се защо за бога МОН не си обучава служителите. Иначе му се струпаха домашни по всичко. Някои бяха много тематични - по химия за коронавируса, по история търси някакви проучвания за българските военнопленници през първата световна, писа домашни и по география, и по биология, английския и българския се подразбират, само дето по всичко трябваше да се подготвя сам (в смисъл, че не му беше преподавано). В този смисъл, благородно завиждам на виртуалните ви класни стаи.

# 78
  • София
Лулу, да честита да е ви е рожденичката.
Пожелавам на цялото семейство да е здрава, а девойката да цешеустремена и да сбъдва мечтите си
(признавам че се шашнах малко с цифрата реших че съм объркала темата Confused, нали наборът е прясно навършил 15 г.)

Не знам подробности как точно е минало обучението днес, но май е било по-скоро да им поставят някакви задачи, а не да е като урок.
Аз съм в офиса и днес едва се прибрах (всъщност добре, че мъжо ме прибра той е нещо като хоум офис). Едва дишах, освен обичайните задачи трябваше да се нагодим към нов ритъм, да променим организацията.
Нещо като при децата бе и при нас Joy... Ще свикнем, само да сме здрави.

# 79
  • В светлината на слънцето
Мисля, че утре вече няма да има сривове в системата. Поне се надявам. Днес обаче се срина служебния ни сървър и то точно като трябваше да редактирам 2 страници текст по спешност. Изнервих се яко. Първо реших, че проблемът е в моя телевизор. Със скърцане на зъби избутах първо наборката от нейния лаптоп, после и геймъра от неговия в разгара на някаква игра. Нищо. Рестартирах двата рутера (ние сме с два). Нищо. Служебният мейл заби и на телефона ми, което вече ме извади от мирно поведение. Бетер школото бяхме. След двучасова битка, айтито успя да се пребори.

# 80
Здравейте!Честита рожденичка , Лулу! Все така цветна да бъде  и здрава!
    При наборът вчера часът по биология е бил супер интересен,на някаква платформа /или нещо подобно,простете за невежеството/ дискуард/ими нещо такова/.Взели са три урока,правили са упражнения,всичко е разбрал.
   Част от другите учители просто са качили онлайн учебници и казали да си четата уроците. Е , те учебници имат.
Сега ще има урок по немски.
   Следобед за математика им искат рег-я в уча се.Ще изчакам още ден-два и ще питам официално училището,тези учители,които казват ,че не им се занимава с компютри,да четат учебниците,отпуска ли са,или се водят на работа.Знам,че ситуацията е нетипична,нова и неясна,но можеше поне по един проект да им възложат,някакво домашно да пуснат на месинджър,имейл ,на отговорника на класа,който да го разпрати на останалите.Изобщо нещо,по което да се работи.До миналата седмица в главите на ръководството беше единствено юбилеят на училището,организацията,средства да се съберат.
     Ние работим,храната за животни и фуражите ще бъдат от разрешените обекти за работа.Засега и нашите работници не искат да стоят у дома.Питахме,предложихме,съвсем човешко е да се страхуват.С извънземни сили успях да подсигуря ръкавици,маски,дезинфектанти за обектите,за да се работи в защитена среда.Добре,че приятелката ми има магазин за санитарни материали,тя ми помогна доста.Обаче каква спекула настава с тях,не е истина.Когато имам време ходя да й помогна,че е лудница при нея.Всеки следващ ден препаратите идват с нови цени,в пъти нагоре.
     Дъщеря ми е при нас , зет ми работи в София.В Еконт.Аз от Монтана му пращам предпазни средства.Шефът е подсигурил за себе си,жена си и още един-двама.Питал за платена отпуска,не може.
     Така ,свърших с мрънкането.Хубавото е,че се научихме да си пием ракията със сестра ми и зет ми във видеочата.Щерката от доста време не е била в нас за повече от два дни,сега ще е седмица.

# 81
  • у дома
Може да не се обаждаш да си образуваш нерви-водят си се на работа и ще си вземат заплата за това нищоправене. При нас по нито един предмет не са на платформа.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 14:24 от svetlaem

# 82
  • Варна
Айде да похваля вече и нашето училище - минаха на виртуални класни стаи по предмети. Даже завъртя и едно контролно по мат за 20 минути. Аз обаче започнах да кашлям и съм се самоизолирала в една стая, та само си подвикваме от единия до другия край на къщата. Дано да е проста истинка, защото се притеснявам, че може да заразя родителите си, които живеят с нас.

# 83
  • София
Стискам палци да е само настинка!

И не си викайте, пишете си. Аз така правя с девойката. Ако ми трябва за нещо, пиша в messenger.

# 84
  • София
Не знам как ще караме така дистанционно. Днес щерката се настани на комптъра си в 8,30 и пусна какафонията - всички микрофони включени, всички говорят едновременно, пука, фучи - всичко това се случва в скайп. Намери се един зевзек, влиза в чата като гост и започва да гаси наред микрофони, да маха участници, даже госпожата изхвърли. Часът по БЕЛ се превърна в говорилня, един през друг, пълен кошмар. Щерката крещи от горния етаж. Седя си аз на острова в дневната и се опитвам да се съсредоточа в моята работа. Чувам в един момент набора с монотонният си глас, нещо мърмори. Това през вратата на стаята му, ама не му бях виждала очите още този ден. Зачудих се насън ли говори, щото едно завалено, нищо смислено не хващам, а дълга реч, не спира. Нахлух, пардон, надникнах, няма как - оказа се че чете нещо, ама на испански.  Оспал се за час и един гурелив, по гащи, ама нахлузил слушалките и в час (това се изясни впоследствие). Изнизах се засрамена.
Все пак, въпреки всички трудности и неуредици, мисля че учителите заслужават голяма похвала за усилията, за това, че загърбиха сигурността на рутината и приеха предизвикателството да обучават по нетрадиционни за повечето от тях методи! С две думи - благодаря, Учители!

# 85
  • Варна
Айде да похваля вече и нашето училище - минаха на виртуални класни стаи по предмети. Даже завъртя и едно контролно по мат за 20 минути. Аз обаче започнах да кашлям и съм се самоизолирала в една стая, та само си подвикваме от единия до другия край на къщата. Дано да е проста истинка, защото се притеснявам, че може да заразя родителите си, които живеят с нас.
Незнам дали трябва да се хвали училището или конкретните учители, защото в нашия клас не е така (НЕ). Вчера само по Биология има правено "нещо". Не съм в къщи за да видя как точно протича всичко, но питах преди малко конкретно за виртуалните класни стаи - нямат такива. Питам баща му (че работи от вкъщи) как вървят нещата - "направи си упражненията и ги изпрати"

А ти да оздравяваш Tea

# 86
  • София
Браво на всички училища, които са се справили с виртуалното обучение!
Ние днес стартирахме в 7.30 с физическо. Аз мисля, че спи, а той - загрявка и хоро - Wink
Дано да се получи и по другите предмети!

# 87
  • София
Преди около месец четох статия за онлайн обучението в Китай. Как се справят, колко дисциплинирано си провеждат дори и часовете по ФВС пред екраните. Хем ми звучеше не много истинско, хем се възхищавах на деца, на учители и на държавата, как успяха милиард човеци да се стиковат.
При нас онлайн часове са се провеждали по история, по АЕ, и по химия. По био се качват материали, презентации  и тестове на платформа, която училището си използва  от години и всеки от 1200та ученика има профил там. Винаги се е използвала, досега редовно се учеше от там по доста предмети. Учителите продължават да я използват.
В НПМГ днес е първият официален ден, в който минават на дистанционно обучение, но някои от учителите на младежа работят така от мин.седмица.
За сега като недостатък отчитам това, че не са се стиковали да използват една и съща виртуална стая. Повечето използват една определена, но има и отцепници. От това което се чува, ми се струва, че се провеждат съвсем нормални учебни часове. Седи, слуша, отговаря на въпроси. Дори беше изпитан устно по АЕ.
Мисля, че на никой не му е лесно, но ще трябва да минем и през това. На децата им е странна ситуацията. На мен също всичко ми е наопаки, ама...
Оф, бъдете здрави!
И аз се присъединявам към Мандаринка!
Благодаря на всички Учители, които не изоставиха децата си в този момент!

# 88
  • София
Нашите започват от утре с дистанционното обучение. Днес имали само инструкции и разяснения. Имаше инфо, че ще правят тест по МАТ, но се отложи за след няколко дни. Най-активен е учителят по география Simple Smile, всеобщият любимец на децата. Миналата седмица още имаха виртуален урок.
А иначе, щерката се класира за националния кръг на олимпиадата по испански (на косъм- с 90 точки😜), ама кога и как ще се състои, един Господ знае.
Да си пожелаем здраве!🍀

# 89
  • София
Леле, Слънце, ние май сме в друго училище Confused
Учат не е като да не учат, но онлайнът е мираж. Вчера имаха огромно домашно по химия, мрънка пуфтя младежът, прати го вечерта и малко след това имаше върнато проверено, както и изредени от кой още чака. Е, видя ли? Г-жата е работила дори след вас!
Иначе "децата" (леле, като се замисля, че скоро много ще са клонящи към 18 Joy)  се събират в чат коментират.
Училищната математика не е ясно как се случва, за разлика от уроците, те ще продължат с онлайн. Тук вече вярвам, че ще разбере какво е това, има опит учителя вече от миналата седмица. Ентусиазиран е, надявам се нещата да се обърнат в училище, от всякъде - и отношението към предмета, и учителя да е друг (така ми се иска да открие и математиката, много се влияе от учителите)
До преди малко прави домашно - по рисуване Joy

Скоро ми разказваха за съученик (от МГ са) . Едва кърпел 3 по химия, като не приемал, че химията е математика (само този предмет го спъвал) лятото преди 10 клас седнал да чете и открил химията до там, че в 10 клас ходил на национален кръг на олимпиада.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 22:10 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт