Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 205
  • 786
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Не питай. Снимките не са толкова вкусни! Simple Smile

не, не,  бонбоните не са под карантина, ама са под ключ Simple Smile

шегувам се.
допълвам се:
Ежко, да са ти живи и здрави момчетата! Хубавци!

# 211
Снахи ли чух? Sweat Smile

Ежко, какво се чува за приемния изпит? Имаме познато детенце в седми клас, за което АК е единствено желание, но и те нищо не знаят.

# 212
Снахи ли чух? Sweat Smile

Ежко, какво се чува за приемния изпит? Имаме познато детенце в седми клас, за което АК е единствено желание, но и те нищо не знаят.

И аз се ослушвам по темата... Sweat Smile

Засега не се чува нищо за изпита. А и ние стискаме палци на колега-моторист (на дребния колега, не мой).
Успех на познатите!

# 213
  • София
Да си кажа и аз мнението за "онлайн" обучението - не е това, което очаквах. Има предимства, но, ако го запазят в този вид, се надявам да намалят обема на заданията. Времето не стига, защото това си е самоподготовка - да изчетеш сам уроците по предметите, да си четеш анализите по БЕЛ, да четеш теория по химия или физика, за да си направиш опитите, да огледаш и презентациите, да попълниш разните хендаути, да си направиш  и опишеш опитите, да си решиш сам задачите, без да са били показани в час /тук малко теоретично ги коментирам нещата/. По предмети, в които се правят интересни дискусии, като АЕ и БЕЛ /обсъждат се все пак литературни произведения/ се надявам да се въведе някаква онлайн форма.  Същевременно тийнът няма проблеми с този формат, най-вече в социален план усеща липси, и се радва на свободата да определя дневния си режим, макар да е много натоварен. Май обаче занапред това ги очаква като студенти, ако съдя по разговори с познати с по-големи деца.

От три пакета с бонбони останаха точно четири броя мечета, точно колкото се изискват за опита по химия Simple Smile

# 214
За неинформираните, идеята за опита с мечешките бонбони идва от ревютата им в Амазон. Например като това (не е за чувствителни души):

Колежанска легенда Joy

# 215
  • София
Моята се оплаква от новия по физика. Не мога да преценя доколко е основателно, защото тя е абсолютен фен на Чакърова и го сравнява с нея.

Тази година наистина имат много български преподаватели, но  География и История на България няма как да се преподава от чужденци. По биология им е чужденец, моята го харесва, по химия - българка, и според мен е много добра. Опитвам се да си представя по кой предмет е разрива, а и да питам щерката Wink

Честнно казано, не бих търпяла цяла година, ако смятам, че детето не получава достатъчно, или като си задам въпроса заслужава ли си и везните се наклонят към Не. Парите не са малко, за да си кажа - абе все тая.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 18:19 от Фран

# 216
  • София
Моят син приема сегашния начин на дистанционно обучение добре, нито му е ново, нито му е различно, нито иска друг начин. Той по аналогичен начин се готви и за САТ-а и АР-тата и явно му е ОК.

За мен лично би бил проблем да има постоянна двупосочна връзка - няма да мога да пусна прахосмукачка, а и всички ще разпознават гласа на котката ми (за моя звучен да не говорим).

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 17:53 от Sharky*

# 217
  • София
Sharky, колежът не предлага подготовка за АР - т.е. ти говориш за самподготовка.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 17:32 от Prizma

# 218
  • София
Sharky, колежът не предлага подготовка за АР - т.е. ти говориш за самподготовка.
Имам някакви мъгляви спомени, че  в списъка с елективите имаше 4, които готвят за АР, е, не за тези, за които се е записал моя. Би било чудесно да има елективи за всички АР-та, ама това си е в сферата на мечтите.

# 219
Моят син приема сегашния начин на дистанционно обучение добре, нито му е ново, нито му е различно, нито иска друг начин. Той по аналогичен начин се готви и за САТ-а и АР-тата и явно му е ОК.

За мен лично би бил проблем да има постоянна двупосочна връзка - няма да мога да пусна прахосмукачка, а и всички ще разпознават гласа на котката ми (за моя звучен да не говорим).
При цялото ми уважение и с извинение, това не е сериозно, за да не кажа, че са глупости.

# 220
  • София
Това, през което преминаваме в момента е резултат от безграничната човешка глупост. Естествено, че не искам средно и висше образование в дистанционен вариант, искам присъствено. Но за момента приемам по-малкото зло. От няколкото вида по-малко зло, предпочитам това, при което няма да се борим за абсолютна тишина между стаите вкъщи. Аз също имам конферентни разговори през деня, не искам да се състезавам за time slot-ове за звуковия контакт със сина ми.

...
P.S. Попитах пак малкия как му се струва тяхното дистанционно обучение, отговорът беше: "Все едно непрекъснато пиша домашно." Предполагам всики деца (и родители) в момента се чувстват така.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:04 от Sharky*

# 221
Моята се оплаква от новия по физика...
Опитвам се да си представя по кой предмет е разрива, а и да питам щерката Wink

Честнно казано, не бих търпяла цяла година, ако смятам, че детето не получава достатъчно, или като си задам въпроса заслужава ли си и везните се наклонят към Не...

Преподавателят по физика... дай, боже, да се оправят нещата.
Не искам да коментирам преподаватели тук.
Онлайн обучението някак е по- малкото зло.

Обещавам, че повече няма да пиша в темата. Дори спирам да я чета, както спрях да ходя по родителски срещи.
Пазете се! Бъдете здрави!

# 222
  • София
Е, защо така?! Въпросът ми беше съвсем добронамерен. Ако е прозвучал по друг начин се извинявам.

# 223
В класа на малкия, 6 от 16 учителя са чужденци. На око, двама от тези 16 имат нужда да внесат подобрения.
И да, след Чакърова, всеки преподавател би имал трудности да се докаже. И да, има много за оправяне в 10-ти клас (благодарение на МОН). А грипните ваканции туриха пепел на цялата каша.
Но не, не мисля че бих сърбал гореупоменатата каша в изпълнение на ДУ. Даже в "елитно". Даже и за безплатно.
Все пак.

# 224
  • софия
Georgetown University отлагат церемонията по завършване Sad

Фран ли спомена първа отлагане на бал? Нищо чудно....

Общи условия

Активация на акаунт