Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 7-ма тема

• 35 632
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Предстои ни покупка на жилище и сме свели избора ни до Сити Парк Юг и Лабиринт.
Варна сити парк Юг се намира на кофти място, преди магистралата. Ако ще имате деца, къде ще ходят на градина, училище...къде ще се виждат с приятели...Мястото е кофти. Освен Лидъл, какво има на пешеходно разстояние...Максуда...?
Лабиринт е по добре от към локация, обаче на мен ми се струва че много бързо се амортизира....едни ръждиви петна по фасадата, една падаща мазилка...а цените са високи, мисля все още...

Не знам, зависи какво търсите от имота. За мен тези 2-та комплекса не предлагат кой знае какво за цените си.

# 721
  • Варна
Аз бих избрала Сити парк заради гледката и простора наоколо. В Трошвео, което е от другата страна на булеварда, има училища и градини. А и този комплекс според мен е началото на един цял нов квартал от долната страна на булеварда. 100% ще наизскачат още блокчета. Онова с водата също е готино.

# 722
Спешно ли трябва да купите?
В момента наемите са добри, студентите ги няма. Няма да има и сезон, освен че хотелите не могат да отворят, водата е много замърсена и дори след 1. юли не мисля че ще има наплив от летуващи. Смятам, че цените би трябвало да паднат във Варна след такава година.
Всъщност, не го мисля само аз 😉

# 723
Лъки, както каза Диди,  площадките и детските градини са от другата страна на булеварда. Амортизацията на Лабиринт и мен ме притеснява, иначе и двата комплекса са горе долу на еднакво разстояние от максуда според мен, няма особена разлика. От друга страна апартаментите в Лабиринт са много по функционални в сравнение със Ситито.

Искаме да купим сега, защото наемът, който плащаме в момента е доста висок, а най-вече искаме да сме някъде, където да можем да си го обзаведем според нашите нужди. Младо семейство сме, така да се каже.

# 724
  • Варна
Мисля, че Лабиринт е с повече плюсове. По- близо е и до централна част.

# 725
Онова с водата също е готино.
Готино? Цял живот да плащаш за нещо което е природен ресурс?

Лъки, както каза Диди,  площадките и детските градини са от другата страна на булеварда.
Ти дете имаш ли? Аз да, и не бих го пуснала да пресича този булевард там. Отделно има 1 градина и 1 училище. Хубавите средни училища са далече...
И сега предтсви си, че си с 2 деца и трябва да ги изведеш на площадка, да напазаруваш...ще пресичаш на 2те кули ли? Всеки ден...?Ужас...А парк, ако детето не иска в комплекса, а му се кара колело, ролери...къде...?
Мислете в перспектива. Лабиринта е по близо до ценръра, морето, администрацията...но пък качеството на стороежа е неясно.

# 726
  • Варна
Природен, ама докаран до чешмата ти. Иначе и баба ми ходи да си пълни вода на чешмата на дом Младост безплатно, но не е същото, нали Simple Smile

Има подлез на булеварда като тръгнеш към Лидл. Ако говорим за хубава гимназия, то така или иначе 90% от гимназистите пътуват до училище с автобус. Малко са тези, чиято гимназия им е на 2 пресечки от дома. Около Лабиринта също няма хубави гимназии, тая по дървообработване е с най-ниския бал за влизане и е сборен пункт на утайките. Електрото също не се смята за престижно. Има една детска градина в Победа и това е.
За пазаруване в Лидл не ти трябва да пресичаш нищо. А малки магазинчета тепърва ще изскачат там наоколо. То и до Лабиринта и Фамилиите нямаше нищо, ама ето направиха голям Май Маркет и всякакви други.
Лабиринтът е по-близо до центъра, да, но около него също няма паркове. Освен гробищния. Joy Не бих пуснала малко дете пеша към центъра и от двата комплекса. А иначе и до двата минават хубави широки велоалеи, по които могат да си карат до морската. Даже почти без денивелация.
А с кола разликата не е осезаема.

Сега се сетих, че на Сити парк не ми хареса, че всички апартаменти са с овали и няма нито един апартамент само с правоъгълни стаи.

Не мисля, че може да се отговори категорично на въпроса кой от двата комплекса е по-добър. И двата си имат предимства. Зависи кой какво търси.

# 727
  • Варна
Лабиринта верно ли се амортизира толкова бързо? Едни приятели си купиха там миналата седмица,нищо не са казвали....то не че е за казване,де!
Преди време строител ми беше казал,че жителите на комплекса ще имат ядове с влагата,много бързо са запечатали сградата.
Иначе от към локация и аз съм за Лабиринта.

# 728
  • Варна
...
Преди време строител ми беше казал,че жителите на комплекса ще имат ядове с влагата,много бързо са запечатали сградата.
...
Това не важи ли и за всеки друг нов блок?

# 729
Около Лабиринта също няма хубави гимназии, тая по дървообработване е с най-ниския бал за влизане и е сборен пункт на утайките. Електрото също не се смята за престижно. Има една детска градина в Победа и това е.
За пазаруване в Лидл не ти трябва да пресичаш нищо. А малки магазинчета тепърва ще изскачат там наоколо. То и до Лабиринта и Фамилиите нямаше нищо, ама ето направиха голям Май Маркет и всякакви други.
Лабиринтът е по-близо до центъра, да, но около него също няма паркове.
В Победа има 2 градини, едната с яслена група, има и основно училище, както и чиста ясла недалеч. Ококо ситито е само 1 градина без яслена група и един Чинтулов... Лабиринта е къде къде на по възлово място...
Гимназиите са кофти, но 3-та гимназия, Руското, Хуманитарна са недалече, на 2-3 спирки с тролея. Кауфланд на пешеходно разстояние, както и моловете...
Сега, ако си в ситито и си майка с дете, която всеки ден трябва да ходи за детска кухня, ще си теглиш въжето. В победа освен пункт на кухня, има и площадка, плодзеленчук, СБА срещу детската градина, аптеки...голу до ситито имаш само булевард...и елдом.
 За мен са несравними. Ситито е за хора с коли и без деца.

# 730
Ако ви се чака,Фамили Гардън също е добър вариант. По близо е до центъра. Или комплекс Фамилия.

# 731
Ако ви се чака,Фамили Гардън също е добър вариант. По близо е до центъра. Или комплекс Фамилия.
Под наем са хората, не им се чака.

# 732
  • Варна
...
...
Това не важи ли и за всеки друг нов блок?

Амиии,не е задължително.Зависи от сезона в който е слагана изолацията и колко дълго след измазването е слагана дограмата.Влага няма как да няма поне първата година,но конкретно за Лабиринта се очаквало да е по-зле.

# 733
  • Варна
Ами пак ти казвам, че районът на Ситото тепърва ще се облагороди.
Аз си спомням Победа във времето, в което ни аптека имаше, ни ЦБА. Най-близният магазин беше Макаото в Конфуто.
И значи според теб на детето ще му омръзне да си играе в новия огромен парк на ситито, но няма да му омръзне да си играе на малката соц площадка в Победа?  Grinning Бъди сигурна, че и в Победа ще му омръзне и ще иска да го возиш до Морската. Няма как да има морска градина зад всеки блок.

За детска градина знам само една - Радот на ул. Тодор Пенев. Къде е другата? И къде е основното училище?

# 734
  • Варна
Сега сравнете и ограничения Lidl с моловете, да е пълно шоуто.😄

Общи условия

Активация на акаунт