Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 856
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте майчета! Първо да се похваля с новия рекорд на Румен по спане - от 10 часа снощи, до пет и трийсе сутринта Heart Eyes без прекъсване, а дано и занапред да е така и да пропускаме вече нощното хранене.  Praynig
Олче, и аз като Ани много се зарадвах, че мъжа ти ти е подарил кола, ЧЕСТИТО! Да си я караш със здраве. На мен това ми е мечта, ама засега май ще почакам малко за собствена кола. Не че си имам вяра като шофьор, ама нали трябва да си имам кола, че да свиквам да карам и да задобрявам... Rolling Eyes А и активната ви гимнастика е много готина, ярка и весела, дано Велизарчо да се забавлява повече с нея и да не ти е постоянно на ръчичките, че натежава все повече.
Олче, нали на едната от снимките се кърмите? Изкефи ме как го правите, Велизарчо така е покрит, че нищо не си личи и не се вижда, обаче Румен нали като му се доспи реве доста и ми е по-неспокойно да го кърмя навън, че буйства и се дърпа от цицата и привличаме вниманието на околните Shocked
А това за майчинството, ние верно сме заварено положение и снощи по новините Ани Салич обясняваше нещо, че ако към 01.01.2007 бебчето не е навършило девет месеца, се взимат тия 90% за времето до навършването им. Ама не съм много сигурна в това, защото Румката нещо дивя и рева тогава и аз не можах да чуя подробности Confused Ако някой знае нещо повече, да казва, че мен ме осигуряват на пълна заплата и ще се радвам да намажа поне малко от новите придобивки Praynig Rolling Eyes
maria_ra, и мен ме питат кога ще се връщам на работа, обаче май няма да е много скоро, защото няма кой да гледа Румчо. Ти на кого ще оставиш беб, докато си на работа?

# 166
Здравейте,
За 9-те месеца и т.н. има още няколко въпроса които се уточняват....
тези дни ще засипя форума с пулното инфо
Иначе.....ОГРЯВА НИИИИИИИИИИИИИ

За очичките.......нашите си променят цвета.....изсветляват Simple Smile

Оххххххххххххх ревеммммммммм
Ще ядеееееееееееееееммммммм
После пак

# 167
Привет и от нас-като ни няма,няма...ама като се появим и....Но днес направихме разходката по-навреме и преди малко се прибрахме,че май нещо откъм София дъж и студ ни пратихте.... smile3516..но нали все ги хваля Пловдивчанки и днес пак се събрахме/но нека се ядосват другите ергени-ние днес бяхме с три гаджета smile3534 smile3533/ а и тъкмо навреме си тръгнахме...и между капките и на скорост...а сега пак сме в серия:ядем,оплюваме се,оригваме,хълцаме,акаме и пак огладняваме...нещо като омагьосан кръг,ама това е..И като се обади татито и като каже:"Какво си правите?...ми то все едно можем да правим нещо друго... smile3516а то няколко дни и друга мода има по нашия вилает-плюнчим се ,все едно шампоан сме пили и хапем като сучем/май зазъбицата ни хваща../
Олче,честита ти кола-безаварийно да си я караш,пък и щом вече си и мобилна-пътят до Пловдив е прав и широк... smile3521 И на Велизарчо,честито му фитнес оборудване/макар и детско/А и да отбележа-ма много сте хубави всички на снимките....Аз да ви се похваля,че не шофирам,нищо че съм карала курсовете,но книжка така и не взех...щото съм голям заплес,пък и все нещо в последния момент ми изскача,...обаче съм казала,че като ми купят кола веднага и кетап ще взема/ но ще трябва да ограничат движението по улиците дето аз минавам или поне да поставят предупредителни знаци.../..но като гледам как ще стане... smile3505
По въпроса за подаръците-то аз още си чакам подаръка за Сами,пък за Иво не съм и очаквала...че то от почерпки май до мен не е опряло..и ако съм пропуснала да ви се оплача,тоя път като ме изписваха бях се поядосала,че мойто мъж ми се обажда и пита:"Какво да носим на персонала?" и аз "Ми цветя...какво",а той"Колко букета?" и аз му казах два,щото видях,че акушерка и доктор ги издават бебетата и представете си,той ми идва само с двата букета,даже не се беше сетил,че и аз съм човек...пък то бебето да не е от мен!?!?  smile3514...така ми се скапа всичко,че направо се развиках/още в стаята ,де -не пред персонала/ и скъпия отиде да ми купи китки...А свеки,като се роди баткото ми купи златен пръстен/малко възкичозен и ми е широк на показалеца,пък и нещо от по тъничките беше и като го сложих два-три пъти се поомачка/та сега все ме пита що не го нося, явно щото той ми е за всичките раждания оттук нататък...Та така,това ми е далаверата от двете деца/а да не забравям мама и тате-те дават парички милите и аз после си ги оползотворявам по лично усмотрение,пък и нали ме черпиха със второто раждане.../
Ох,пак се отплеснах,ама нали сте ми така добрички...
За очичиките-при Сами изсветляха/позеленяха/ още докато го кърмих,а гледам и на Ивчо вече му светлеят.Май пак ще опровергаем теорията за доминиращите гени от по тъмния родител/то затова вкъщи е актуален мохабета:"Жена тия деца не са от теб..."/
За деветте месеца-аз обяснявах,насам-натам...ама като се замислих-те откога ще се броят-от датата на раждане или от датат на излизане в болнични/щото нали това уж е удължаване на досегашните 135 дни,а те почват 45 дни преди термина newsm12
paizy ,браво-макар,че като знам как нас все по-големи ни правят...представям си при вас как е?
Абе,кажете ми как става тоя номер с проверката на правописа-при мен се отваря един прозорец и веднага се затваря и нищо не мога да видя в него...пък и като бързам с хиляда грешки пиша и после се връщам по сто пъти да ги поправям... newsm61

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 16:24 от Анонимен

# 168
Времето в София е отватително днес, писахме го "дъждовен", че то от сутринта все си вали. Само като си помисля, че може да е така няколко дни и ..... #2gunfire, гадна работа.
Благородно ви завиждам за морето и хубавото време   grinning039 !
За деветте месеца-аз обяснявах,насам-натам...ама като се замислих-те откога ще се броят-от датата на раждане или от датат на излизане в болнични/щото нали това уж е удължаване на досегашните 135 дни,а те почват 45 дни преди термина newsm12

Доколкото знам ще се броят пак така - 45 дни преди раждане и 270 дни след това, общо са 315 дни. При това положение ние трябва да броим 315 дни от датата на излизането ни в болнични преди раждане.
BgViki, ще сме много благодарни ако пуснеш по-точно инфо по въпроса.

# 169
  • София
Аз пак да се отчета, че сега ми се е паднало. Simple Smile Румката спи от 13.30, дори се наложи да го вдигна в 4 да го нахраня, сука в просъница, а аз го оставих после в леглото и отидох на зъболекар. Приключих набързо и безболезнено с процедурите там, а Румката още не се е събудил Heart Eyes baby_neutral Бре, чак започнаха да ми липсват занимавките с него. Явно добре му се отразява климатът в провинцията Simple Smile А и нали съм на гости, с нищо друго не се занимавам Mr. Green

# 170
Здравейте майчета,
Прочетох Ви най-накрая. То много сте писали.
 Laughing
При нас положението не се е променило. През деня почти не спим, но нощем само това правим  Party
Ние по цял ден сме навън. Като казвам цял – имам предвид точно това  dance. Излизаме в 10.00 и се прибираме в 19.00. Както казва братовчеда – алтава работа  #Silly. На дребната, обаче, и е супер. На чист въздух, доколкото е чист по парковете в София, под дебели сенки – екстра живот.
За името и пола – Още в 4 месец говорихме за името на бебето. Роди ли се момченце ще го кръстим Петър на свекър ми, а ако е момиченце ще се казва Стела на моята майка. Беше ми обаче много странно как така бебето, ако е момче ще се казва Петър, след като приятелят ми преди Димитър се казваше така. С него бяхме няколко години, живеехме заедно и се притеснявах, че някой ще вземе да си помисли нещо. „Ама, че си глупава, Едит!” (виждам, че е на мода „Ало, Ало”). Така или иначе таткото през цялото време повтаряше, че ще си имаме момиченце и казваше, че иска повече от всичко сладко, малко момиченце, с подскачащи плитки на главата. Тъй като виждах, че иска момиченце се опитвах да му вменя идеята той да избере името на момичето, а аз на момчето с тайната умисъл да не се казва Петър, но абсолютно без успех. Заяви ми, че иска, ако имаме момченце да го кръстим на баща му. Така в тяхната рода традицията повелява, ако първородното дете е момче да се кръсти на свекъра. Е, примирих се. За съжаление установих, че свекървата не е била съгласна с избора ни на женско име. Решила тя, че и второто ни дете ще бъде момиче (и тя като Крейзи май боб е швърляла). Беше ни дошла един ден на гости и хоп, хоп разговора ни отива към избора на име. Та ми обяснява тя как нейната майка си била кръстила децата. За първото дете изобщо не се коментирало друго име освен на свекъра, независимо от пола на дете. Христо или Христина – това било. Тя като се родила, обаче, свекървата на майка й и дала две имена, от които да избира. Кунка или Валентина. Така тя била кръстена с име избрано от свекървата на майка й Валентина. И с поглед очакващ да приема, подхвърлената ей така просто идея я отрядах и и казах, че това е най-глупавото нещо, което съм чувала. И й заявих в очите, че който си има деца ще се ги кръщава както неговото сърце иска. От тогава нищичко не е казала по въпроса, но и откъде такава наглост, когато точно те са искали да кръстят мъжа ми Александър, а са го записали Димитър, защото свекър им, че ако не го запищат на него да се изнасят. Но и с този разговор приключи историята за иметанат в нашата къща.
А за забележките от родата.........е до гуша ми дойде  #Cussing out. Заявявам на всички да не ми дават съвети, за моето дете. Техните да си ги гледат както искат, а ако не го правят или не са го правили, могат само да съжаляват за това. Когато имам нужда от съвет няма да се свеня да ги питам. И сложих точка.
ЛаДиДа, евалата ти правя. Събра ми очите. Майстор готвач   bouquet
Крейзи супер са Ви тениските. Аз на моя мъж му правих такава тениска само, че с Дексър. Тогава още не съм била бременна. Ще взема пак да го изненадам  Wink 
Акането е по 3 пъти на ден, но това е принципно. От вчера не беше акала и много я болеше, милата, коремчето. Обаче преди 2-3 часа с тътен изкарахме всичко. Засия й личицето.
Май, малко досадна станах, но имах време, нали нашата мома дремеше тук в леглото до мен. Целувки на бебоците и много широки усмивки ми изпраща Стела.
N.B. Момичета ние все още не се смеем с глас....Вие започнахте ли?
И исках да питам – къде спят бебчовците? И смятате ли скоро да ги отделяте в отделна стая?
Хайде пак чао.

# 171
  • София
Значи, от сутринта се опитвам да драсна няколко реда и беборански все едно разбира и веднага почва да се глезоти и иска да се занимавам с него. Сега нещо си гъргори в леглото и май скоро пак ще трябва да се правя на  smile3533 маймуна.
Олче, ми честито ти возило – много леко и безаварийно да си я караш колицата. Гимнастиката също много ме изкефи, в такива едни ярки цветове. Нашата е в по-нежнички тонове като за момиче, но аз пак си я харесвам, нали ни е подарък.
Аз да ви кажа все още си чакам  smile3506 подаръка от скъпия съпруг и този път според мен наистина се изложи, защото в това отношение преди никога не е имал грешка.
Между другото качих няколко снимчици в албумчето, а ето как си играем и ние на активната гимнастика.

Днес както се очертава за първи път ще пропуснем разходката, как пък цял ден не спря да вали. Мисля поне на балкона в люлката да го сложа бебин, та поне за малко да си вземе въздух.
Ние се приспиваме самички, слагам го в леглото като видя че му се спи му давам бибата, но не винаги. В повечето случаи обаче вече е заспал докато го кърмя и така само го пренасям в леглото и готово. Абе добра душа си ми е гарджето на мама.

Кабранска, аз до колкото разбрах от раждането ще го броят

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 17:18 от Marry

# 172
днес може би заради дъжда всички пишем една през друга - тази темичка май няма да издържи дълго.
все размишлявам за новия закон.направих следните изводи:
1. много е хубаво за тези, които не са в това така наречено заварено положение.
2. за нас има следните възможности: /давам пример с мене/  болничен до 1.09 вкл.
                     - първи вариант - подавам молба за отпуск по майчинство  и до 31.12. -четири месеца получявям по 160 лв. ;
след това от  1.01 за около 2 месеца получавам 90 % от последните 6 месеца - което си е около 200 лева;
                      - втори вариант - връщам се на работа, до 31.12.получавам пълната си заплата и половината майчинство т е + 80 лв. след 1.01. излизам по майчинство и получавам 90% от последните 6 месеца , без да се вкл тези 80 лв разбира се.
                      - трети вариант - връщам се на работа и получавам заплата + половин майчинство - но така и не разбрах след 1.01 дали ще я има тази екстра.

сега другия въпрос - за тези 160 лв, с  които можем да си наемем детегледачка. до кога ще се получават. защото хич не ми се вярва да е до навършване на 2 годишна възраст на детето. макар, че съвсем не е лошо. само дето не ми е ясно как точно ще стане. аз поне не се сещам кой ще мога да си наема. все пак ми се ще да е близък човек.някак не е справедливо да не може да е пенсионер. защото хем ме устройва да е майка ми например, хем за тези парички винаги може да се намери някоя пенсионирана учителка ,на която спокойно да се повери едногодишно бебе.

ами това са ми общо взето разсъжденията днес.

специален подарък за раждането на бебка не съм очаквала и не съм получила, но получавам всекидневно внимание, грижа и любов и честно друго не искам. това напълно ми стига. само да сме живи и здрави.

за мамите по на изток - тук времето е много студено. вали цял ден . оказа се ,че не сме подготвени за такива температури и нямаме подходящи дрехи. добре че докато бях бременна успях да оплета две елечета  и сега си ги носим поради липса на по-хубави.

ани от вчера има ново хоби - да чете форума с мама и да заспива пред компа.

засега толкова от нас.

целувки  bouquet

# 173
  • видин
от дъжда май и компютъра ми се побърка.
трябваше да го съветвам - не ще да ме публикува, ама се вразуми. Simple Smile

# 174
  • София
Олче честито ти возило,със здарве да си я ползваш,а и Кабранска незнае колко е права за пътя,щото наистина като излезеш от вашия квартал и си само направо до Пловдив.А ако искаш и компания аз съм на линия и на мен ми се ходи много до Пловдив да се запозная с тия скици.Олче,а активната ви гимнастика е супер,кажи моля те от къде я купихте,че иаз съм решила да взимам.
 Marry как мина операцията на свекър ти?Надявам се всичко да е благополучно и той да е добре.
 Кабранска,за лошото време при вас можеш да ми теглиш една на мен,защото с голямата си уста много обичам да прорукувам.Нали ще ходя при нашите в Хасково и майка ми всяка вечер ми опява каква жега било при тях и как даже и вечер не се захлаждало,а аз все и виках споко ние като затръгваме ще ви донесем и нашия дъжд от София и то май така ще стане Sick
 А относно тези 315 дни вече съвсем се побърках и ще побъркам и нашето счети,че аз съм първата родила във фирмата.Всеки ден и изтърсвам ново инфо,че нали уж ще прехвърлям от ноември майчинството на майка ми и аз ще се връщам на работа,а сега с този закон съвсем се ошашавих :crazyeyes:BgViki чакам с нетърпение да разясниш.Нас ще ни хване още преди 1 януари или чак тогава,т.е от 1 януари,който е в майчинство ще може да ползва 1-2 месеца болничен на база на новия закон newsm78.А ако някоя от мамите- счетоводителки  е прочела самия закон моля да разясни на по малоумните като мен

# 175
  • София
maria ra относно тези 160лв,които ще плащат социалните ако си наемеш детегледачка и се върнеш на работа доколкото успях да разбера е,че ще ги дават само ако си  наела жена регистрирана на борсата,т.е. отпада варианта да е пенсионерка

# 176
  • София
Привет мами и бебоци, и мойта бебка спи. Такъв дълбок следобеден сън не е имала, дали не е от лошото време. Аз на 10 минути ходя да я проверявам дали диша #Crazy,луда работа ви казвам, а освен това едната цица ще ми се пръсне, детето трябваше да се храни около 4, по мои наблюдения, а тя спи, хич не ми се ще да се изцеждам. От шише отказва да яде, бибата я плюе, нищо не признава-само цица. Като се събуди ще е озверяла от глад, как ще и сменям памперса newsm78...
Ол4е, честита придобивка, дано скоро да си по-мобилна, ако имаш проблеми с колата, дано да нямаш, свиркай.
 По въпроса за приспиването, девойката вечер заспива докато се храним, а през деня различно или докато яде ,или я оставям сама в леглото навивам пеещата играчка и след като си поприказва заспива.
За съветите от родата, почти не ме притесняват , само в началото майка ми се опита да даде вода на Бойна няколко пъти, защото "детето било жадно", но аз и обясних моята теория за гледане на дете #Cussing out и тя се примири, че ще правя както съм си наумила. Сега като и кажа ,че педито нешо не е съгласна с мен, тя даже застава в моя подкрепа Laughing-колко съм убедителна
За подаръка- не съм получила, но често казано не съм и чакала, но идеята не е лоша, както каза мария ра ние сме добри манипулаторки smile3508
Беба още спи newsm78, дали вече да не я будя? Ще изчакам още малко..
За очичките-засега още няма признаци за промяна, стоят си сиви, татито иска да е със сини, пък за мен е без значение
Отивам пак да я проверя, евентуално по-късно пак ще се включа. Ама че дъжд побърках се от писане, а както виждам и вие smile3521

# 177
  • София
Здравейте и от нас в това гадно време.Не стига,че бяхме на ваксина и малкият нервничи,а и не можем да излезем.Добре поне,че от Пентаксимите не вдигат температура и разни други реакции няма.
ОЛЧЕ,честито!!Да си я ползваш със здраве;снимките са супер,а ти май отсрами всички кърмачки на похода.
За приспиването-ние го научихме да се къпе по едно и също време,после ядене в 9 и 30 до 10,и той сам си заспива в 10 и 15;затова гледам все така да нагласям ,че последното ядене да не мърда,защото изпуснем ли часа за сън-край,много е трудно приспиването.Иначе е наддал 1кг и 3см и вече е 6кг и 63см.И нас ни похвалиха,че растем добре.
За съжаление ни се случи лоша случка,млякото ми почти спря,но за 4-5 дена се повъзвърна,но сега вечер трябва да додавам,защото не стига.
Гледайте си постоянно количките,въпреки че и аз все я гледам,но...
Навела съм се долу да му взема жилетка/до английската гимназия,в 5 следобяд/и вдигам глава и виждам как едни мръсни ръце се протягат и почти са взели бебето;нададох някакъв неистов писък,един мъж дотърча и почна да вика и да я гони тая;тя се оказа някаква луда по нощница.Как се беше приближила толкова тихо ,незнам.Не можех да мръдна,само плачех и хората ме питат направила ли е нещо.Обадих се на мъжа и ревейки му обяснявам,той се побърка и дойде за 6 минути.Плаках и си гушках бебето още 2 часа,а вечерта нямаше с какво да го нахраня.Мъжа ми искаше да убие някой.Толкова хубаво си се хранехме.После с едни хомеопатични лекарства,течности,храна и др. пооправихме положението,но не съвсем;поне не спря от раз цялото мляко.Иначе вече сме добре,но още ме свива като си спомня.Хайде и на вас се оплаках да ми олекне

# 178
Лелееее , спирам да чета , че то така никога няма да се включа Shocked! Бебо е до мен в столчето за кола и ми се кара , че не му обръщам внимание  Grinning... от днес е започнал много смешно да бръмчи и  плюе навсякъде като вика бррррр... сутринта се метнах с баткото на колата и му поръчах тениска с Карибските пирати ... гооолям кеффф  ... много ми е благодарен ...а за бебо открих нов и много добре зареден магазин на ТСМ и му купих комплект чаршафчета в зелено на африкански животни за 18 лв. / за Софийските мами - магазина е до пл. Гарибалди на ул. Ангел Кънчев / ...
Да ви кажа за сокчетата на Нipp -купих онзи ден от Била ябълково и си викам сега ще правя проучване на качеството - направих от прясна ябълка и ... отварям готовото , опитвам , помирисвам - ами да ви кажа това сокче си мирише като всички други от големите кутии  Shocked- мирише на захар и карамел , та много се чудя дали да не започвам спешно замразяване на всякакви видове newsm78

Олче - специално да ти честитя хубавата придобивка - да си я караш безаварийно и с олям КЕФФФ ! Да ти кажа на мен след ДЕЦАТА , колата ми е любимото нещо - обожавам да карам , даже ТЯ си има име - викам й ХУБАВКА ... иначе модела е SEAT CORDOBA 1.6 RS  има всички екстри и мнооого ме кефи - само с нея се чувствам напълно свободна !

Смайли - мнооого сте сладки на тази снимка ... а и Тони на Духи-Пухи във ваничката - БОНБОН ! Абе изобщо бебоците стават супер готини вече за мачканееее Laughing! Аз Марк не мога да го отърва от желаещи - вече списък правя !

БгВики - чакам инфо по финансовата тема с нетърпение , че много сме я закъсали #Crazy #Cussing out... и предварително благодаря!

Ееееее , забравих най- важнотоооооо - незнайно как , кога и защо , но днес ми се върна КЪРМАТАААААААА Laughing Laughing , та ще започвам пак / то тия дни си хапвах малко по- редовно и май е от това /.

А Кабранска и Олчето направо памфлети и сатира могат да пишат ... и добри пари ще изкарват Wink!

Айде да си нагушкам гарджето , че ми дожаля!!!

# 179
Здравейте и да не ви разправям колко съм ядосана на скапаното време(не мога и да си представя какво ще правим есента и зимата)а то и детето като мен SadМойто синче цял ден умира от скука и само реве,а аз не смогвам да го разнасям и да му измислям забавления,а той пак недоволен.Като задреме за 10-ина минути си отдъхвам и после пак мръщене.Почвам да се чудя да не го мъчат зъби-плюнчи се,обринал се е по брадичката(и тово го четох някъде),всичко пъха в устата си и ревееее newsm78Ако някои е по-запознат да сподели.И ние вчера му подарихме активна гимнастика и радостта беше голяма GrinningА за моя подарък да не разправям-получих една кичовска брошка дадена му от майка му уж се предавала в рода(аз много се съмнявам и ми се струва, че е гледала много филми и го е вързала)Добре че после се реваншира с един пръстен,ама то не беше същото CryЕ не ми е толкова лош мъжа-кола не ми е купил (макар че много мрънках),ама вчера ми купи нов телефон и то най-хубавия  Mr. GreenПожелавам и нав ас хубави подаръци,макар че по-важно е да са ни живи и здрави дечицата.Целувки

Общи условия

Активация на акаунт