Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Заместването на млечното хранене с немлечни храни започва постепенно от 5-6 месеца. Започва се с въвеждането на 1-2 лъжички от новата храна, като постепенно се увеличава количеството. През около 10 дни заместваме едно хранене, като увеличаваме количеството поетапно. Въвеждането на различни видове храни трябва да става последователно и никога едновременно. Първата въведена храна е зеленчуковото пюре, последвано от плодова каша или кисел за следобедно хранене в началото на 6-ия месец. След това се въвежда жълтък и пюре с месо. Важно е да следвате тези принципи при въвеждането на различни видове храни.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Според българската школа, захранването започва при навършени пет месеца. Препоръчва се въвеждането на безглутенови каши и безглутенови бисквити. Освен това не се препоръчва силно алергизиращи храни като какао, шоколад, ядки до 3-4 годишна възраст, мед и мъхести плодове. Плодови сокове могат да се дават след 5-6-тия месец, прясно изцедени, а не от компот. Важно е да се спазват тези препоръки за хранене, за да се осигури правилното развитие на бебето.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
Участниците във форума споделят различни мнения и съвети относно храненето на бебета. Някои се фокусират върху определени видове храни, като салати, супи и плодове, особено диня и нектарини. Други обсъждат коликите и препоръчват лекарства като Neoral за облекчаване на симптомите. Освен това те обсъждат въвеждането на безглутенови каши и бисквити без глутен, както и използването на лентички за проследяване на албумина в урината.
-
Каква информация се споделя във форумите за хранене на бебета и допълнително хранене на бебета?
-
Каква информация се споделя във форума за кърменето на бебетата?
Затова компютъра ми е до леглото на една ниска масичка и пиша полулегнала.
Малко е неудобно да стоя дълго на една страна, но предимствата са повече.
Всичко ще е наред! /сега се зачудвам коя ли от нас ще открие бебешкия сезон на септемврийските мами/

Много е мило и от страна на свекърва ти да се изкаже така мило за нас 
А една от спалните ни ще ни бъде хол
Там сме инсталирали вече дивана, масата, телевизора и компютрите 
Понякога като вървя чак ми е дискомфортно от многото разтягания и ритници
Даже напоследък, като ходя по улиците, с една ръка винаги гледам да натискам появяващите се по корема ми бабуни от ритниците, което като че ли го кара да е мъъъничко по-нежен, за да не подскачам от болка на обществени места. Наистина, през първата си бременност се чудих на всички майки, дето ми обясняваха колко болезнено ритали бебетата им. Моята щерка беше много подвижна, но риташе някак си само навън и не ме е боляло. 

, преди си мислих , че му е главата, ама сега незнам вече ...