Отговори
# 60
Добро утро и от мен!
Моето единствено притеснение е ,че още не съм се уговаряла с никого за раждането.В момента всички доктори са в почивка и ще се завърнат към края на Август.Дано да не е много късно!Напоследък имам колебания дали изобщо да се уговарям.
cazo, и аз имам същите колебания. Събирам мнения на вече раждали приятелки и познати и те са доста противоречиви. Има много случаи, когато въпреки уговорката, точно когато се налага, лекаря си е изключил телефона. Някои пък се уговарят с акушерки, защото през повечето време стоят край тях и помагат, а и излиза в пъти по-евтино. При мен трудният избор идва и от там, че тъкмо събера няколко похвали за един лекар и се намира някой да ми каже, че е чул нещо лошо за него.

И при мен краката се подуват ако стоя дълго време седнала. Няколко пъти като си тръгваме от гости, не мога да си обуя чехлите.  Shocked   Sick Затова компютъра ми е до леглото на една ниска масичка и пиша полулегнала.  Joy Малко е неудобно да стоя дълго на една страна, но предимствата са повече.

# 61
Привет отново. /както обещах - по няколко включвания на ден/
Отидох на педикюр /с колата на ` пряка от нас/ и... айде пак - натиск във влагалището, контракции и полудяло за движение бебче. От всичко най-дисконфортно ми е натискането във влагалището... все едно нещо ще се подаде от там.
В този ред на мисли, Спарки, напълно те разбирам. Важното е, че до тук устискахме и въпреки това не искам все още да раждам.
Кика, хемоглубинът ти си е идеален. Нормите при небременна жена са 120-140, а при бременна долнат аграница е 100-110 /според различните доктори различно/ Аз още в 5ти мезец бях с 95, сега го повиших на 112, което за мен е върха на сладоледа. Хубаво е, че познаваме телата си. Аз си знам, че съм по принцип с по-нисък хемоглубин и не се тревожа много много когато е над 100.
Денис, аз самата като ми започната "кризите" и кат осе замисля, че то си му е почти време на бебето да се ражда и много смесени емоции ме обземат - страх, приповдигнатост - адреналин! Успокоява ме относителната ми информираност относно това - как обикновено протичат ражданията, опитвам се да визуализирам позитивни сценарии и т.н. Мисълта ми е, че напълно те разбирам. Сигурно когато човек си знае и вероятната дата му е още по-странно  Hug Всичко ще е наред! /сега се зачудвам коя ли от нас ще открие бебешкия сезон на септемврийските мами/  Thinking Rolling Eyes Simple Smile
Зия, много се радвам, че нощите ти стават по-спокойни вече  Hug Стига кошмари и безсъние  Naughty Много е мило и от страна на свекърва ти да се изкаже така мило за нас   bouquet
Казо, за ангажирането на доктор - според мен ако си ангажираш доктор, той няма как да ти откаже епидурал. Ако имаш някой познат предвид, говори с него как стоят нещата и тогава взимай решение. Иначе със или без уговорка - добрият изход е преди всичко божа работа. Докторът е за твое лично успокоение и за морална подкрепа /от които аз например имам нужда/ Поинтересувай се и от опита н адруги майки в твоя град. Как е било при тях и какво ти препоръчват.
Алексал, аз чета основно материали от интернет и от свързани най-вече с кърменето. За мебели - тъй като ние ще се местим догодина сега ще купим само едно сладко семпло дървено легълце, което ще се намира в нашата спалня. Бях пускала и снимка, но ето пак

# 62
За леглото, ние в събота купихме от премама Simple Smile Ще го докарат на 15 ти август. Взехме малко 120х60, дървено от всички стани има само пръчки, на 3 нива се вдига матрака. Цветът е тъмен , съвсем леко по светло от това на Ирини Simple Smile
Аз исках легълцето да е само с пръчки защото ще го сложа посредата на стаята, решихме да направим промяна в къщи и хола го приспособихме на спалня понеже е почти двойно по голям  Grinning А една от спалните ни ще  ни бъде хол  Crazy Там сме инсталирали вече дивана, масата, телевизора и компютрите  Simple Smile Добре , че апартамента е такъв , че позволява такова разместване без много много да си личи  Laughing В смисъл кухнята е отделна стая , не е към хола както в момента има тенденция да се прави при новите жилища .... Абе дори и да е грозно не ми пука и ние след 1 до 2 години ще се местим Simple Smile
Днес получих колет от бабите на мъжа ми, изплели са за бебка много сладки чорапки, блузка и нещо като шорти  Joy Ще ги снимам и ще ги кача в албумчето по късно Simple Smile

Относно, дали чета книги за гледане на бебета -не, защото каквото ми трябва намирам в интернет , а и нали ходя на курс за родители, там си имам една много строга учителка, която се заканва много да ме следи след като бебто се роди  Crazy

# 63
Взехме малко 120х60, дървено от всички стани има само пръчки, на 3 нива се вдига матрака.
Аз исках легълцето да е само с пръчки защото ще го сложа посредата на стаята
Същите са характеристиките и на нашето - с пръчки от всички страни, 2 нива на матрачето...
Зия сигурно ще си направите много хубав мини бебешки апартамент в спалнята  Heart Eyes

Искам да отбележа нещо - бебето ми вече рита през цялото денонощие - и когат оспя, и когат осъм изправена. Преди не се движеше когато аз се движех, но вече нищо не го спира. При вас движат ли се бебоците когато сте във вертикално положение?

# 64
irinii -може да ти звучи парадоксално (на мене лично ми е тъжно) но тук отказват да слагат епидурална -със или без уговорка.Просто не е рутинна практика и ако има някой, който поне веднъж да е слагал такава упойка ще изпълнен с несигурност и съмнения.Аз лично не бих искала да се доверя на някой ,който с треперещи от страх ръце ще се цели в гръбнака ми.
Понякога се питам -тия доктори от провинцията не ходят ли на семинари,обучения ....
Относно риткането -моята бебка си рита от край време и то постоянно.Много ми е буйничка още от сега.Не си спомням да е изминал и ден без да се обади с ритничета.

# 65
  • София, "Младост 3"
за ЗРЕЛОСТТА на плацентата - не съм спец но не вярвам да има връзка нейната зрелост и дробчетат -уви знам за случаи когато плацентат остарява преждевременно и дори това води до смърт на бебето - ако не се открие и не се предприемат мерки бебето да се спаси! така, че няма логика в нейната зрелост и състоянието на бебето
моята е 2 степен, но има вече петна - т.е.е клони към 3-та, надявам се да устиска докато бебето реши дза излиза

# 66
При мен бебо като се радвижи здраво не признава легнало и право положение-по всяко време си ме ръчка.Даже съвсем отсрани на кръста под долните ребра успява да набута я крак я нещо друго и чак ме гъделичка SunglassesПонякога като вървя чак ми е дискомфортно от многото разтягания и ритници

# 67
Веднага ти отговарям, Иринии, ДАААА #Crazy #Crazy #Crazy Луда ме прави! Рита по всяко време на денонощието МНОООГО БОЛЕЗНЕНО... Просто място не мога да си намеря Sad Даже напоследък, като ходя по улиците, с една ръка винаги гледам да натискам появяващите се по корема ми бабуни от ритниците, което като че ли го кара да е мъъъничко по-нежен, за да не подскачам от болка на обществени места. Наистина, през първата си бременност се чудих на всички майки, дето ми обясняваха колко болезнено ритали бебетата им. Моята щерка беше много подвижна, но риташе някак си само навън и не ме е боляло.
Най-ми е гадно, като рита под ребрата вдясно - незнам какво точно докача, но имам чувството, че цели гол нерв Shocked Също е отвратително, когато с ръце се опре на пикочния ми мехур, натискайки го с всичка сила, а с краката се запъне горе, къмто диафрагмата - имам чувството, че ще ми откърти някое ребро.

Казо, сигурна съм, че всичко ще мине бързо и лесно и без епидурал! Мисли позитивно и всичко ще е наред!

Момичета, а с килограмите как сте? И как качвате - сега в края по-бързичко или по-бавно?

# 68
 :35:Zdraveite, bade6ti mam4eta...!   bouquet Az sa6to sam edna ot vas. 4akame bebe, momi4ence, prez septemvri, za koeto sam mnogo 6tastliva.  Heart Eyes O6te malko ostana. Sega sam v osmi mesec, a po princip termina mi e na 26 septemvri. Hug Hug Hug

# 69
Здравейте момичета!!! Hug Hug  bouquet
irinii и при мен положението е такова от 1 седмица насам, има моменти когато се опъвам като струна,защото дупенцето на бебко явно притиска горе в дясно под гърдата точно. Някой път е дори болезнено, но ще траем няма как.  Crazy
След 2 часа съм на ехо и ми е много интересно да се срещна с бебко, нямам търпение направо.
При мен положението с киселините е отчайващо, каквото и да хапна после сичко ми ври-ужасия Sick Sick Sick да не говорим колко обичам праскови и домати , а те са ми най-големия дразнител #2gunfire
Преди малко се чух с LIBBRA вчера са я изпипсали от болницата и сега си е в къщи и лежи и почива. Не смее да стои много много , каза че вчера само е хвърлила един поглед на форума и пак си е легнала, но това сега е най-важно за нея и бебчовците да си почива и да устискат още мъничко. Има още 1 седмица до влизане в 9 месец, дано малчовците удържат фронта , за да не притесняват мама.

# 70
Добре дошла   Maria_85    bouquet
 И аз ще досаждам вече повече,че съм в къщи пред компютъра  Simple Smile .Ходих да обядвам навън с една прятелка времето е чудно  Simple Smile Ритниците и преместването на бебо напред назад при мен е 24 ч.екстра независимо от това аз какво правя,проблем е когато ходя и той реши да се завърти на някъде ,защото ми блокира крачката както съм в движение и натиска ниско долу става толкова силен и изненадващ,че усещането е наистина все едно ще се покаже отдолу и аз веднага спирам  Rolling Eyes и понеже съм без кола предвижването на по-големи разстояния ми коства усилия,а напоследък все имам разни пререкания с таксиметровите шофъори -пушат яко,или хигиената им под всякаква критика и аромата вътре не се трае,оставят ме не където поискам,а където им е удобно,претенции за маршрута и нацелват всички дупки и спящи полицаи  Thinking

cazo трябва да претеглиш всички за и против уговорката с лекар и решението е важно да е твое.За мене това,че имам 1 лекар който ме следи и ще е с мен на раждането ми дава много увереност,сигурност и внимание и в този смисъл за мене е важно да имам такъв.
За килограмките аз качвах най-бързо и по много 17-22 седмица и оттогава я карам по-полека.Даже вчера лекарката ми се усъмни,да не би да не се храня никък и да пазя някаква диета ,че съм качила 500 грама за последните 4 седмици.Но понякога последните месеци дори се сваляли кг при някой мами всичко отностно нас и бебчетата е индивидуално  Wink
Предлагам когато сте готови с къта на бебетата ,да сложите по 1-2 снимки в албума за радост на всички ни!
За разни книжки за отглеждане на бебета,заболявания и хранене ,чета когато нещо ми е нужно от нета,но съм убедена ,че ние всички интуитивно знаем кое е най-доброто за нашето бебе.Когато за първи път се сблъсках с това да изродя бебе,да го гледам и нося отговорност за него като за мое собствено без то да е бях на 21 в чужда държава ,неговореща езика и правех това което смятах ,че е добре и се справих,сега чета и виждам ,че без да са ми казвали съм правила нещата по правилният ред.Така че мами не се тревожете и си вярвайте!

catnadeen Отностно зрелостта на белите дробове при бебчетата не съм казала ,че се познава по това колко е калцирана една плацента,разбира се  когато тя остарее по-рано от нужното е опасно за бебо,1-2 седмици преди термина е нормално по нея да се появят калцификати и тя да започне да старее,колкото по-късно това стане толкова по-добре диша и се храни бебето.Вчера когато бях на преглед лекарката каза,че иска да проверим следващият път зрелостта на белите дробчета преди секциото .И аз бях много заинтригувана попитах как става това.Тя ми отговори ,че след 36 г.с според количеството на водите,зреслостта на плацентата и някакво количество хормони който се отделяли в околоплодните води се разбирало за степентта на зрелост на белият дроб.Повече ще питам на 14ти и ще ви разкажа.Интерестно ми е и на мене,но не съм лекар ,за да го обясня подробно това което споделих е това което ме впечатли.

# 71
И аз днеска , кво ми става мине - немине и поглеждам във форума  Simple Smile
Кика, ама ти само как цветущо обяснаваш движенията на бебето ти  Grinning То и мойто е  врътливо , но аз идея си нямам, нито как е заастанало, нито от какво са ми тея бабуни, дето ми изкачат от корема в  областа на пъпа, ту от лява , ту от дясно  Crazy Понякога и мен ме рита болезнено , явно , все пак краката и ръцете са му към гърба ми , а грърба му е към корема ми. Но тея  подутини дето излизат от какво са тогава  newsm78 , преди си мислих , че  му е главата, ама сега незнам вече ...
Последния  път  като ходих на ехо, преди 2 седмици беше седалишно разположено с двата крака нагоре до главата  Crazy Но оттогава има чуството, че се  е обърнало, ше видим на 16 ти съм пак на преглед Simple Smile

Качих плетивата на бабите в албума ни, както и другите дрешки, които имам досега ...
Между другото , Ави, много ми хареса твойта хавлийка със синия  жабок  Grinning Много разхлаждащо ми подейства, като я  видях  Laughing Направо се размечтах за басейнче  Joy

Това за зрялостта на плацентата ми стана много любопитно трябва да попитам и аз за мойта. Дано да е  добре, че аз ще трябва да изкарам до 40 седмица, както си му е реда Wink)) За тогава планираме секциото - 15 септември, а съм с термин 19 !! Ех ако устискам ще съм много щастлива  Grinning

Мария 85, добре дошла в отбора  Hug Ти си съвсем млада майка, пиши повечко, как се чуствапш ?  Simple Smile

# 72
Здравейте, мили момичета!

Maria_85 , добре дошла в отбора
Нямам търпение да докладвам - моята принцеса тежи вече 2800! - стига вярно да е отчел утразвука, плацентата ми е 2 -ра степен, тоновете са чудесни, доплера също показа добри резултати; Единственото което помрачи малко картинката е кандидата във вагиналния ми секрет, но не е болка за умиране.  Говорихме за раждането и вече твърдо ще раждам секцио, след седмици ще определим датата, но ще е някъде 24-25 август - колко малко остава, направо не мога да се събера в кожата се от кеф.
Надявам се да устискам до тогава, защото с непрекъснатите контракции, които имам - не знам...Снощи пак за малко да тръгвам към болницата. Контракциите ми бяха на 10 минути, продължиха около час и половина и после се разредиха през 20 минути и отминаха. Така че ще пия магнезий и но шпа до раждането!
С покупките сме на привършване - остана само леглото, но вече се ориентирах и утре ще го купя. Днес напазарувах козметиката - спряхме се като начало на Бюбхен пък по-нататък ще видим;
Много обичам когато нещата са подредени и организирани предварително, дано всичко бъде наред! Пожелавам същото от сърце и на всички вас!

# 73
ziyah сега видях подаръците вие ще си имате едно сладко жълто пухкаво пате.Това чувалче е вълшебно  Hug.Гледах по магазините и само някакви грозни и нескопосано ушити.Това е върха! беболина ще спинка с кеф там  Grinning

# 74
  • София
Здравейте, момичета! Искам да споделя с вас нещо, което ме тормози от сутринта. Звънна ми майката на мъжа ми, за да ме чуе как съм и като започна с един приповдигнат тон да ми обяснява вече колко неща била накупила и приготвила за бебето-чаршафчета, възглавнички, пеленки, юрганче, комплект за изписване и разни други неща. Аз да съм нямала грижи-тя щяла да осигури всички неоходими неща....Направо останах безмълвна, защото именно те двете с моята майка ми обясняваха, че не било хубаво нищо да се купува предварително...Но ако оставим това настрана, аз държа сама да си избера първите вещи за моето бебче. Вярно, че досега отлагах покупките, но с бъдещия татко сме обиколили доста магазини и сме си набелязала почти всички, което ще ни трябва, дори вече купих и 2 гащеризончета Grinning. Много ми е странна ситуацията. Разбирам ентусиазма на моята свекърва и не искам да я обидя, но как да и обясня да не продължава с покупките, защото изборът си е наш-на мене и мъжа ми. Ако и го кажа в прав текст е 100% сигурно, че мното ще се засегне.
Знам, че цялата тази история е несъществен проблем, особено сега, когато най-важното е бебка да се роди жива и здрава, но все пак ми е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт