Отговори
# 75
Стеф, разбирам раздразнението ти и трябва да ти кажа, че е основателно. Но свекърва ти няма как да те разбере на 100%, затова просто се усмихни и като му дойде времето ще прецениш кои от покупките й ще ползваш и кои - не. В крайна сметка тя нали не живее при вас и няма да може да види - ползваш или не подаръците й. А с таткото каквото сте си избрали, това ще му кажеш, че искаш да ти донесе в болницата. Сега сме доста чувствителни и трябва д асе въздържаме от реакции /поне аз се чувствам хипер емоционална и затова винаги броя до 10 преди да изстрелям нещо категорично/ При мен също всички казват д ан ес екупува, а в същото време ги сърбят ръцете и предполагам какво ще стане... Crazy най-важното е да н есе хабиш - купи си основнит енеща за изписването и за първите дни и заяви желанието си детето ти да бъде изписано точно с тези неща.
Кика,страхотно описваш шутовете  Joy моите усещания са точно като тези, които вие с денис казвате.
Стес, за контракциите - нали знаеш, че повечето от нас са така. Confused Съчувствам ти за стреса... Май се заформя сериозна августинска група Heart Eyes Mr. Green
Доника, радвам се, че се разписваш. Чакаме новини от прегледа ти! На Либра специални поздрави. Сигурна съм, че ще удържиш фронта.

# 76
Здравейте мацки  Hug
Ирини  и при мен не спира бебо с ритниците или по-скоро бутанията и разтяганията. Имам чувството понякога, че просто ще се покаже през корема ми  newsm68 страшна гимнастика. И колкото и да му се радвам, понякога доста ме боли.
cazo и при нас не правят епидурална. Такива екстри нема  no Сега като направят частната клиника може и да има, но докато се усъвършенстват не бих рискувала  no
И да ви кажа честно направо ме е страх. Може би е съвсем различно, ако имаш избор. И да си прециниш сам искаш или не упойка. И ако болката стане нетърпима просто си искаш упойката. А сега боли не боли- няма, стискай зъби и това е. Дано всичко мине бързо и безпроблемно  newsm17
Стискам палци ЛИБРА да устиска още малко.
Аз съм добре, но май вече усетих що е това контракция  Mr. Green От няколко дена насам, мине не мине и корема ми става твърд като камък. А и на няколко пъти имах едни придърпвания в долната част. Надявам се да изкараме колкото трябва с бебоците в коремките и всичко да е наред с отбор Септемврийки   bouquet

# 77
ziyah сега видях подаръците вие ще си имате едно сладко жълто пухкаво пате.Това чувалче е вълшебно  Hug.Гледах по магазините и само някакви грозни и нескопосано ушити.Това е върха! беболина ще спинка с кеф там  Grinning

Денис, какво да ти кажа , сълзи ми потекоха , като го видях  Simple Smile толкова е сладко и пухкаво. Само си представям как бебешока ще спи сгушена в него и пак ми се замъглява пред  очите Simple Smile Ех, тея  хормони  Grinning
Не съм гледала какви има по магазините тук в  софия, надявам се да намериш нещо, което ще ти легне на сърцето също Wink

Стеф, не се връзвай остави хората да  купуват каквото си искат, то това си е живо удовослствие за тях, нали гледам майка ми Wink Ти се  абстрахирай от това, кой какво ще  купува и си вземи каквото ти хареса за бебко Simple Smile Аз така правя, макар все пак да не се  уливам да  купувам много дрешки. Повече се  ориентирам към останалите неща, като козметика, шишета, биберони, всичко за аптечката, за банята, за стаята на бебо , тоест  другите  важни работи Simple Smile)))
Сега като говоря за това се сетих, трябва да си купя хладилна чанта за шишетата с  мляко, знаете  ли от  къде  мога да  намеря , хубава и компактна ?

Стес, много се радвам за добрите новини от  прегледа  Simple Smile Все такива новини да има оттук на татък след  всеки преглед  за  всички  Praynig

# 78
Здравейте и от мен, момичета. Аз днес започнах с прането и гладенето на бебешките неща. Оказа се, че с една пералня няма да мина, както си мислех. LaughingДоста дрешки са се понасъбрали и като сложа и одеалца, чаршафки, разни подложки, на които ще сменям пелените...С кеф ще се занимавам с това и утре, може и за вдругиден да си оставя Wink
Кика, хемоглобинът ти е идеален за състоянието ти. Не е добре да е под 100, доколкото знам. Аз пък кръв не съм давала от 7-ми месец и мисля да не го правя, ако не се наложи, дано всичко да е ОК Praynig Аз имам същите изисквания за раждането като теб /изключвам само присъствието на таткото/, особено държа на кърменето веднага, да видим дали ще стане. Ти в коя болница ще раждаш? Аз последно реших в "Св. София" и дано да се съобразят с желанията ми.
Присила, открих фирмата, която разпространява тест-лентичките за албумин. Иначе по аптеките ги няма. Утре ще давам урина и ако имам албумин, смятам да си взема лентички, за да се следя вкъщи. Те са по 100 в опаковка, така че ако искаш мога да ти изпратя половината. На мен повече от 20-30 няма да ми трябват.
Ирини, разбирам, че все още шофираш и се чувствам длъжна да те предупредя, че моят док категорично ми забрани. Аз от около седмица вече не шофирам, защото лекарят каза, че може да е много опасно. Без да те стряскам, само споделям Wink, пък ти си решаваш.
Чао за сега от нас с бебка.

# 79
Здравейте, момичета! Искам да споделя с вас нещо, което ме тормози от сутринта. Звънна ми майката на мъжа ми, за да ме чуе как съм и като започна с един приповдигнат тон да ми обяснява вече колко неща била накупила и приготвила за бебето-чаршафчета, възглавнички, пеленки, юрганче, комплект за изписване и разни други неща. Аз да съм нямала грижи-тя щяла да осигури всички необходими неща....Направо останах безмълвна, защото именно те двете с моята майка ми обясняваха, че не било хубаво нищо да се купува предварително...Но ако оставим това настрана, аз държа сама да си избера първите вещи за моето бебче. Вярно, че досега отлагах покупките, но с бъдещия татко сме обиколили доста магазини и сме си набелязала почти всички, което ще ни трябва, дори вече купих и 2 гащеризончета Grinning. Много ми е странна ситуацията. Разбирам ентусиазма на моята свекърва и не искам да я обидя, но как да и обясня да не продължава с покупките, защото изборът си е наш-на мене и мъжа ми. Ако и го кажа в прав текст е 100% сигурно, че много ще се засегне.
Знам, че цялата тази история е несъществен проблем, особено сега, когато най-важното е бебка да се роди жива и здрава, но все пак ми е неприятно.
Мале, все едно аз съм го писала, но при мен проблема е, че тя живее при нас и страшно много ми се бърка, но както казва ziyah и аз започнах да купувам това което тя не се сеща-биберони, шишета, козметика, аптечката, а и много неща които ще са нужни и за самата мен- ластични гащи, аптечка- лигнин, превръзки.Абе общо взето има много да се купува!

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 18:52 от mi6ka82

# 80
  • Бургас
За съжаление чак сега влизам във форума и виждам новината за Бориана и малкото и ангелче   Cry
  Flowers Rose Бориана , думите ми не стигат да изразя голяма си мъка и съпричастност към теб и семейството ти !  Бъди силна, дано само добрини и щастие да те очакват вече !  Flowers Rose

# 81
Здравейте мами . Отдавна не съм влизала при вас и се наложи доста да изчета . За мое съжаление никак не ми хареса да прочета за трагедията на bori-anka . Изказвам моите искрени съболезнования и искам да й пожелая да бъде смела , защото е още млада и ще има мноооого дечица ... smile3518  Каквото и друго да кажа ще бъде излишно , непознавайки нейната болка ..
Прочетох , че на някои мами им се надуват рацете и много ми олекна , понеже моите пръсти така се подуват , че не мога да стисна силно нещо . Станали са дебели ичувствителни . Освен това все бях виждала подути глезени , но моите така се подуха , че вместо глезен имах топка и не можех да вървя като хората . Открих обаче един метод за облекчаване - спах снощи с вдигнати крака . Сложих си 2 одеала и когато днес станах краката ми се бяха оправили на 90% . Тази вечер ще повторя хватката . За жалост няма как да си вдигна и ръцете , че да спадне отока . Иначе нямам албумин , но явно жегата и килограмите си казват думата . Както и да е , всичко ще изтърпя в името на бебчо , нека ми е живо и здраво .
Искам да се оплача и от адските болки в кръста . Ако това наситина е дископатия се надявам , че като родя ще се оправи , защото така не се живее .. #Crazy #Crazy #Crazy
Иначе аз и бебо сме добре , то е изключително активно и понеже вече е доста силно понякога малките ритничета доста наболяват .
Надявам се , че LIBBRA  е добре и скоро ще е между нас . Стискам палци на всички ни и бог да е с нас .
До скоро  Hug

# 82
Здравейте!
Да ви се похваля и оплача.И аз вече съм в болнични.Днес бях на ЖК в Бургас и лекарката ми каза,че бебето е слезнало вече в малкия таз и трябва много да внимавам и ако може да почака поне до края на месеца.Притеснява ме,че бебчето е много малко и ако се роди сега незнам какво ще стане.Правих си и изследвания на кръв и урина.Лекарката каза,че съм герой на изследванията.От тези хапчета които  пия хемоглобина ми се е вдигнал вече на 120.
Почти цял ден обикалям за да накупя всичко за бебо и ми е много трудно да намирам от най-малките размери.Купихме му няколко много сладки гащеризончета и бодита.Толкова са мънички и сладки. Heart Eyes
Какво става с Либра?Щом е била във форума защо не е писала?Някой знае ли нещо?
Лека и спокойна вечер.

# 83
Здравейте момичета,
Аз съм от Пловдив и през септември очаквам бебче.Според лекарката ми ще е момче.Четя Ви от самото начало но между работата, бъдещия батко и таткото нямах много време.От днес съм в болнични (макар че мисля да походя още-малко на работа) и ще имам повече време за почивка.Баткото е на 5 години и се казва Петър, всеки ден ме пита още ли не съм родила бебчето, защото вече му е омръзнало да чака.
Пожелавам Ви спокойна вечер.

# 84
pip и maria_85, приятно е, че сте сред нас!
Май и аз започвам с оплаквания, но не ми се е случвало друг път и се тревожа. От 2-3 дни усещам тъпа болка в областта на десния бъбрек. Не е като менструална, което ме води на мисълта, че не е контракция. Снощи ме наболя доста силничко, събудих се от болка и после трудно заспах. Мисля си, че ме боли бъбрек. Да не взема точно сега да получа някоя бъбречна криза Thinking. Не ми се е случвало до сега, но понеже майка ми страда от това, един лекар навремето ме беше предупредил, че и мен ме чака същото, защото било едва ли не наследствено. В четвъртък съм на консултация и ще питам доктора какво става.
И моят бебо е доста активен, но движенията му не са резки и болезнени, а по-скоро плавни. Неприятно ми е само, когато ме срита в пикочния мехур. Дано всичко е наред. Може би не е времето да ви разказвам такива истории, но тук в нашето градче тези дни една мама изгуби бебчето си. Родило се и живяло само един ден. Причината? Подробности не зная (то за такива неща не се пита), но казват, че много е преносила бебо. Лекарска грешка. А термина и бил изчислен чак за септември Shocked. Вероятно са объркали термина, а бебо нямал намерение да излиза. През последните дни тя се чувствала адски зле - с високо кръвно и т.н. Ходила е няколко пъти до родилен дом, но от там са я връщали, че не и било времето да ражда. И накрая като предизвикват раждането, водите и вече били зелени Sad. И се оказало, че бебето е много преносено. Милата, днес я срещнах, физически вече изглежда доста добре, но само тя си знае какво и е на душата. Толкова ме е страх... Дано Бог ни пази и всички ние тук изживеем прекрасния миг от появата на новия живот пълноценно. Вярвам, че всичко ще е наред. Praynig

# 85
Здравите,Аз сам от Добрич и със СВЕТ всеки ден излизахме по разходки.И двете не сме много активни вав форума ,но затова пак редовно ви четем.
Искам да ви се похваля от името на СВЕТ.Тя днес роди newsm44 има си едно прекрасно момченце 2800 гр.Ура вече си имаме парвото бебе от септемврйките.Роди 26 дни преди термина.Тапата и падна и след ден порокарвила.Днес  кам 15 часа роди със секцио,но всъщност аз не знам много подробности.Утре като отида  да я видя ще разказвам по подробно.
Хаиде на всички лека вечер и да спите спокоино без конракции,кошмари и други неразпологеня newsm10

# 86
Честито на Свет,да са живи и здрави,тя и малкото момченце  и да се приберат по-бързо вкъщи.
Ураааааааааааа първото бебче на септемврийките вече е на бял свят newsm44 newsm44 newsm44.
Ще чакаме новини,дано всичко да е наред с бебо,а също и с мама Свет,но вярвам,че няма да има проблеми.Момичета започна се!

# 87
  • София
Каква страхотна новина!!!ВСИЧКИ ДА СИ ЧЕСТИТИМ НАШЕТО ПЪРВО СЕПТЕМВРИЙЧЕ !!! smile3501 Честито най-вече на щастливата мама СВЕТ! Да и е живо и здраво синчето и само радост да и носи!
Сега направо не знам как ще заспя от вълнение Grinning

# 88
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО ПЪРВО СЕПТЕМВРИЙЧЕ !!!ЧЕСТИТО НА МАМА СВЕТ !!!
 baloni Да е живо, здраво и щастливо малкото момченце и бързо възстановяване на новата мама!  baloni  smile3525  smile3525  smile3525
Момичета, вълнувам се толкова много, нямам думи, ето че старта е даден!

# 89
  • София, "Младост 3"
Честито ни първо септемврийче! Живо здраво да ни е на късмет и на мама - също!

Общи условия

Активация на акаунт