Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 365
  • 806
  •   1
Отговори
# 585
Ще дойде след примолут нор-а, просто по-леко и безсимптомно някак си идва. Отдавна не ме болят гърдите и нямам напрежение в тях. В първия ден понякога изпитвам болка, но предходните дни няма никакви признаци, дори на дискомфорт. Уточнявам че го приемам от грубо 4 години.

# 586
beki8 може ли пак да те попитам за чая от мечо грозде Blush Запазих си инструкциите, но тези 100мл на гладно ли се пият 3 пъти на ден или няма значение? И това е профилактична доза? В смисъл не е много дозата при липса на конкретни оплаквания? Благодаря ти Heart

# 587
  • София
Така, момичета - снощи сварих маточина, пих, спах чаааак до 5:30 хаххах.

Последно да уточня - колко чай от маточина да пия за сън? Онлайн намирам най-разнообразни идеи от 100 до 500мл, та преди лягане, та през целия ден ... вие как го пиете и спите вечер нормално?

# 588
  • София-Младост
Аз купувам чай от маточина и мента на пакетчета, заливам едно с не повече от 200 мл вода, даже по-малко, за да е по-силен.
Пия и други течности и не ми се иска и за wc да се будя. Тази сутрин се пробудих в 5,30, но сложих на очите лента за сън и хоп в 7,00. Доволна съм:)

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 07:47 от Ала-Бала

# 589
beki8 може ли пак да те попитам за чая от мечо грозде Blush Запазих си инструкциите, но тези 100мл на гладно ли се пият 3 пъти на ден или няма значение? И това е профилактична доза? В смисъл не е много дозата при липса на конкретни оплаквания? Благодаря ти Heart
Пие се 4 пъти по 100 мл. Не е указано как, но аз пих на гладно. Чистих пясъци.

# 590
  • Бургас
Така, момичета - снощи сварих маточина, пих, спах чаааак до 5:30 хаххах.

Последно да уточня - колко чай от маточина да пия за сън? Онлайн намирам най-разнообразни идеи от 100 до 500мл, та преди лягане, та през целия ден ... вие как го пиете и спите вечер нормално?

Аз ги пия чайовете по една чаша-две ,но от по-рано, примерно след вечеря към 19ч. до 20ч.най-късно да съм го изпила, защото иначе ще се се събуждам рано-рано за тоалетна.Предпочитам истински чай, но съм имала и пакетчета чай лека нощ, успокоителен.Слагам си и чай от лавандула, лайка.Чай от босилек, корени от дилянка/валериана/. И чайник си купих заради билките.Едно време слушах жените приближаващи 50т. като си говореха за дилянка и ми беше смешно.

# 591
  • София
Благодаря ви - и аз така ще направя 200мл, до 20ч макс!

# 592
Беки ми припомни защо не пиех мечо грозде, внимавайте с него, защото ако имате песъчинки или камъни, може да тръгнат да излизат и да ви докарат някоя бъбречна криза.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 15:04 от Lemy

# 593
Маточина, мента, валериана са все успокоителни и свалят кръвното. Да имате едно на ум.

# 594
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте,
Моля, ако някоя е минавала по този път да сподели...

Имах много дълъг цикъл. Получих кръвоизлив на 2рата седмица и се изплаших. Бях на д-р, той ми изписа прогестин. С него за още 7-8 дни ми спря това чудо. Д-ра ме прегледа, нищо обезпокоително, вероятно на хормонална основа се е получил този теч.
И сега. Забравих даа го питам:

Кога да очаквам цикъл след прием на този Прогестин (общо 12 дни)?
Така мразя хормонални таблетки, но е факт, че ме спасиха.

И още нещо:
Не съм в БГ, но искам живот и здраве лятото да си пусна женски хормони.
КОИ да са и в кой период от цикъла?

Много Ви благодаря, мили "колежки" Heart

# 595
  • Бургас
В тази много полезна тема, на първа страница са написани всички видове изследвания и как/по кое време се правят.Хубаво и на щитовидната да си пуснеш, тук/в БГ/ всяка втора-трета жена има някакъв проблем.Влияе и на хормоналния, от там и на цикъла.При мен имаше полип и мимомни възли, които предизвикват кръвоизливи."Засякоха " ми ги в периода, когато се проявиха проблемите  с ЩЖ.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1138099

# 596
  • София
Бях на АГ и аз.  Нямам кисти, което ме зарадва. Чакам си резултатите. Прескочи ми май. Сега го чакам. Докторката изобщо не сметна, че трябва да се взимат някакви мерки заради прескачането. На мамолог също е добре да отида, но с тази пандемия хич не мога да се престраша.

# 597
И мен ме прескочи този месец. Очаквах го като че ли. Предния месец беше малко по-обилно в сравнение с предните месеци, но нищо кой знае какво. Просто малко по-различно. Та ми мина през ума, че ще ми се размине тоя месец. За сега толкова. Ще чакам. Все още оплаквания нямам. Очаквам ги. Нищо не ме боли за сега, не чувствам и нищо притеснително. Тренирам си, ям си каквото трябва и се опитвам да се възприема остаряваща Simple Smile Имам чувството, че с всеки изминат ден все по-остаряла и по-остаряла се виждам. Което е така, но сякаш по-видимо стана.

# 598
Минах мамолога и аз. Доста бързо беше. За първи път правих и мамография.

# 599
  • Пловдив
Минах мамолога и аз. Доста бързо беше. За първи път правих и мамография.
и...резултата какъв е? Simple Smile Добър надявам се...

Общи условия

Активация на акаунт