Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 322
  • 806
  •   1
Отговори
# 750
  • София
- Момичета, страшни пъпки тип акне ми избиха. Страшни ви казвам. Бях чела, че при някои се появява, ама такова чудо не очаквах. Взех да конкурирам тинейджърката. Избиват навсякаъде с гнойни върхове - по бузите, по челото, по носа. Всеки ден нови и не еденични, а на ден по 20-30. И това не е преди цикъл или около овулация, а вече втори месец. От 4 месеца се боря със синузит. Чудя се възможно ли е да е от натрупана гной някъде из главата ми. Но ако е от хормони, направо ще се разплача от безсилие. Изглеждам като болна от шарка. Няма нужда да споменавам, че цялата лечебна козметика съм вкарала в действие.
Но иначе по списъка мога да допълня основните си страдания:
- Главобол (напоследък се чудя дали пък не е бил от синузита, а не хормонален)
- Косопад - уви сериозен е и като гледам майка ми, ми е ясно накъде вървя;
- Болки в ставите
- Проблеми с паметта

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 21:33 от Gorg0nzola

# 751
Съчувствам ти за това акне...Лошото е че няма лекар който да е компетентен достатъчно както с акнето, така и с косопада. Това е като някакъв бич за хората. Според мен това е на хормонална основа, но трябва да се намери заинтересован дерматолог или ендокринолог. Преди няколко години и аз не знам как се сдобих с акне/пъпки над лактите. Някакъв ужас беше. Изписаха ми антибиотик и се оправих. Но може и бактериално да е било, че летяхме на сам на там по самолети и да съм лепнала нещо из мизерията. Но това беше 2-3 седмици и се оправих и на точно специфично място. Но при теб щом толкова се е задържало явно има по-дълбок проблем.

Полови хормони проверявала ли си? Чувала съм за евентуално завишени андрогени и тестостерон.

# 752
vici75, да повдигна настроението исках. Разбирам те как се чувстваш.
Гнойните пъпки са си гадост. Консултация с лекар си трябва.

# 753
Преди години, още в началото на проблемите ми, имах дълбоко акне, което успешно маскирах с ФДТ, но ме болеше ужасно. Изписаха ми антибиотици и ги пих безрезултатно цели 6 месеца! Накрая проумях, че лекаря няма да се оправи с този проблем - кожен в случая, натам ме бяха насочили. След това започнах противозачатънчи на прогестеронова основа (за съжаление ги спряха от продажба) и тези пъпки изчезнаха за няма и месец! Всъщност затова ми изписаха точно тези хапчета, но са уцелили проблема. След това я знаете историята, да не се повтарям...

# 754
  • София
Полови хормони проверявала ли си? Чувала съм за евентуално завишени андрогени и тестостерон.
Много е вероятно, защото в пубертета имах такъв проблем, съпроводен с окосмяване по лицето и ужасно нередовен цикъл, ПКЯ и отново тежко акне. Виж коса имах за милиони тогава, тя почна да пада след първото раждане. Тогава пих хапчета около 3-4 години. Обаче напълнях и ужасно се изнервих, а ПКЯ-то и окосмяването си стояха. Пъпките зачезнаха трайно когато половият ми живот стана редовен, ако трябва да сме честни. В един момент реших да пробвам алтернативни методи на лечение. Невероятно но факт, това помогна и аз започнах периодично веднъж в годината да си правя по-кратки цикли на гладуване, основно преди проверка на хормоните и айчниците Joy После забременях, родих едно, второ и от тогава отече работата - ни сериозно гладуване, ни изследване на хормони. Но дори ако се окаже това, отказвам категорично да пия хормонални препарати сега. Уви в момента нямам никакви емоционални сили и да гладувам. Едно е да гладуваш на 20, друго е на 50. Ще си ходя пъпчива.
Именно боли и е дълбоко. Около седмица преди да почнат да избиват усещах някакъв релеф когато си миех лицето.

# 755
Дааа, явно тези хормони са завишени при теб, щом и с поликистоза е имало проблем. Те даже са си пакет окосмяване, акне, ПКЯ, проблеми с цикъла. Но от всичко прочетено до сега знам че единствено с хормони се лекуват тези проблеми...Трудни решения. Остава ако вярваш на хомеопати да се допиташ до някакъв такъв, за алтернативно лечение.

# 756
Gorg0nzola, при моя близка се появиха пъпки заради проблеми с инсулина. Може би трябва да обърнеш внимание в тази посока. Изчезнаха след като започна лечение.

# 757
  • София
Ми аз си напълнях тази зима. Първо гадни гъбички, от които почти не можех да ходя. После извънредно положение + редовно похапване, за да си пия лекарствата за хремата уж... И бам 10 килца направих.
Ще потърпя още малко да видя с новото лечение на синузита какви ще са резултатите, защото тиквата ми ще се пръсне от насъбрана гной, дето се чуди от къде да избие вече. И ако нищо не се промени и без това ми е време за АГ.
Преди да избият по лицето, пъпки ми избиха по езика. Аз изпаднах в ужас и понеже беше една вечер, се консултирах онлайн с алерголожката във форума и тя ме успокои, че е от многото лекарства и АБ, които съм изпила и че отшумяването ще е бавно.

# 758
Зимата имах два- три месеца с акне, при това след доста антибиотици за други проблеми.
Предложиха ми почистване и засилване на организма със супер храни. Пиех сутрин изцеден сок от ябълка с по лъжица Спирулина, Мака, Шипково брашно и който му понася Пшеничена трева.
Вечер фреш морков, целина, магданоз и селъри и 1с.л. Тиквен протеин.
Резултат след два курса от по 17дни преди цикъл:
* Акнето изчезна
* ПМС изчезна ( преди това ме болехй гърди по две седмици преди цикъл и обилен такъв) сега даже се чудя дали ще ми дойде, почти никакви симптоми, може малко главаболие лекооо или безсъние, но това е нищо в сравнение с първоначалните.
* Енергия и бистра мисъл.( не знам кое от всичките съставки така подейства, но Маката я признавам!)
*Повишен имунитет, по здрава се усещах.

Минуси- гадория за  пиене и може би малко се пълнее от толкова супер храни🤔 не мога да преценя. Не ми помогна за бактериите в урината.
Ограничих месото, млечните и сладкото.

При всички случай няма да навреди една такава програма.
Относно синузита - освен антиботици, синуплед форте, преди време ми подейства добре

Еуфорбиум композитум С, Euphorbium compositum S перорални капки 30 мл
Това се взима около 3месеца, за сигурен ефект, аз само окола месец го пих и пак съм доволна.

[/list]
    Ми аз си напълнях тази зима. Първо гадни гъбички, от които почти не можех да ходя. После извънредно положение + редовно похапване, за да си пия лекарствата за хремата уж... И бам 10 килца направих.
    Ще потърпя още малко да видя с новото лечение на синузита какви ще са резултатите, защото тиквата ми ще се пръсне от насъбрана гной, дето се чуди от къде да избие вече. И ако нищо не се промени и без това ми е време за АГ.
    Преди да избият по лицето, пъпки ми избиха по езика. Аз изпаднах в ужас и понеже беше една вечер, се консултирах онлайн с алерголожката във форума и тя ме успокои, че е от многото лекарства и АБ, които съм изпила и че отшумяването ще е бавно.

# 759
    Горгонзола, съвета ми е да се насочиш към ендокринолог и и да ти направят изследвания на захарта и инсулина, много често ИР върви ръка за ръка със спкя. Също да намалиш въглехидратите и сладкото, гъбичките много се влияят от сладкото. А когато се подобри инсулиновата чувствителност, се подобряват и половите хормони.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 09:24 от Lemy

# 760
    • София
    Благодаря на всички за споделеното. Според мен ми рухна имунитета от разни житейски незгоди и емоционален срив. От там влоших храната и здравословния си начин на живот (защото не ми пукаше). От там топката се завъртя и набра инерция...болести, лекарства и съпътстващите ги странични ефекти, ходене по доктори и съпътстващия стрс от това и т.н. Разбрах какво е да си болна баба. Но сега ще се постарая лятото да се надрусам с витамини, супер храни, слънце и приятни емоции. Имам още две посещения по доктори тази седмица и смятам малко да им дам почивка, че наистина ми е стрес това висене по чакални.

# 761
    На ходенето по доктори не му харесвам това, че всеки си гледа само неговата част и не обръща внимание, не взема предвид съпътстващите оплаквания и прием на медикаменти. Имам горчив опит в това Confused
    Когато обаче срещна лекар, който преглежда цялостно и дава насоки към цялостната картинка (обикновено са млади и амбициозни специалисти) не спирам да ги посещавам, дори и да нямам оплаквания точно по тяхната специалност. Последно попаднах при такава АГ и сега ще я посетя отново за съвет. Заслужава си 30-те лв за прегледа!

# 762
    Беки, така е.
    Преди години заради щитовидната се завъртях и по гинеколози и мамолози, започнаха кисти в гърдите, проблеми с цикъла, и никой не поглеждаше цялостно на картинката.

# 763
    На мен пък точно онкохирург при рутинен преглед на гурдите заради мастопатия ми обърна внимание да проверя щитовидната... Аз, естествено, си го преместих в другия крачол, тоест, някак ми мина покрай ушите след като разбрах, че няма нищо страшно.... Но няколко месеца по късно като го установих случайно, се сетих за него....

# 764
    Този месец съм "синя луна" с гости на 05.06 и днес 29.06. Преди пет дена имах пристъп на мигрена продължила 24 часа, после напрежение в гърдите. После два дена зверски вълни, по всяко времве. Идваше ми да си изскоча от кожата. Ту ми е горещо, ту ме облива студена пот . Извадих букета билки, пих три дена и днес съм с изненада . погледнах си календарчето - 14 месеца без пропуск, с малка засечка феруари, пила съм повече от седмица илачите за да ми дойде.
    Кaкви билки пиете?

Общи условия

Активация на акаунт