Студенти в Нидерландия - 7

• 68 533
  • 881
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Judy, Спиди приемат пратки както преди, с изключение на лекарства, обаждах им се.
kristinayordanova, най-добрата агенция, с която може да се кандидатства във Fontys, e Unify. Те са тясно специализирани за кандидатстване в Нидерландия. Много добре работят и са компетентни. Имат договори с университетите, Fontys е един от тях и не взимат пари от кандидатите. Darby и Integral доколкото знам имат такси.

# 121
По принцип лекарства и преди не приемаха. Пращала съм хранителни добавки. Днес разбрах, че няма разлика с положението преди кризата.

# 122
  • Бургас
Не приемат лекарства на хининова основа, маски, ръкавици. Това отпреди няколко дни:( опитах да пратя -забранено е предвид обстановката.

Някой запознат с холандските правила- в договора за наем на дъщеря ми, пише че има право в едномесечно предизвестие да разтрогне договора. Но... наемодателите отказват ! Ако не платим- какво се случва? А ще им изпратим това предизвестие- има и 850€ депозит?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 03:38 от AnMary

# 123
  • София
Лендлорда на сина ми /той учи във Фонтис/ на въпрос по мейла за намаляване на режийните разходи докато не е в Айндховен, ни отговори че няма такъв вариант, но можем да терминираме договора /терминът е техен/. Агенцията се казва Vestide. Само дето багажа е в квартирата, така че не ни устройва на този етап.

# 124
Момичета, организирам изпращане на колет. Досега Арамекс вършеха чудесна работа. Днес обаче ме изненадаха с космически цени. Обърнах се към Спиди. От там обаче ми казаха - единствено и само купешки пакетирани неща. Нищо домашно без етикет за произход. Моля, който е пускал със Спиди  - така стриктни ли са били винаги, и има ли шанс да се изпрати домашно приготвена храна?

# 125
Аз само веднъж опитвах, не ми го приеха.
И понеже вече го бях направила..европът ми го приеха след щателно разопаковане и преопаковане пред служител. Беше преди няколко месеца.. повече не си причиних тая мъка с колетите..
Ето списъка със забранени
https://www.speedy.bg/uploads/file_manager_uploads/Files_Speedy/ … s-bg-16122019.pdf

# 126
  • По широкия бял свят
Стриктни са.

# 127
Със спиди преди месеци много старателно прегледаха пакета... И тогава си бяха стриктни Hands V

# 128
  • София
Ушила съм маски на младежа. Със Спиди дали ще мога да ги изпратя?

# 129
Аз на 16.03. пуснах колет по СПИДИ сложих храна (от магазина с етикети) , маски и два литра спирт, като за спирта приложих и касовата бележка. Приеха колета и всичко пристигна нямаше никакъв проблем.

# 130
Благодаря на всички за опита който споделяте относно спиди пратките. Ние в края на краищата преценихме, че няма да пратим колети. Някакси... без домашната храна ми се губи идеята на цялото начинание. Синът ми е рожденник на 11,04. Попитахме го - подарък или колет. За двете просто нямаме сила. Подаръка той от доста време е набелязал - нутрибулет. Можех да го доставя бързо и лесно, директно през Амазон. Той обаче за наша изненада каза - искам колет, подаръка ще си купя сам. В края на краищата... ще получи подарък, защото колет с купешки козунаци и сладки ... няма да пускаме. Ще яде Панетоне и май е крайно време да спре да вади кашкавала като бай Ганьо, а да свиква с храните на местните.  Щом те имат здрави зъби и оцеляват до дълбока старост без сирене, лютеница и пр., и той ще може. Май е дошло време за отбиване...

# 131
  • София
Докато сме на темата с храната... Какво ви е мнението за уредите за готвене и по-специално -  мултикукър и ползват ли децата ви? Чета доста добри отзиви из женските форуми. Става бързо, не заема място, още повече че в студентската стая едва ли има много пространство.

# 132
Не мога да си обясня високата заболеваемости смъртност в Нидерландия. Държава, която се слави с добра здравна система, а този път е в челната черна класация.

# 133
Не мога да си обясня високата заболеваемости смъртност в Нидерландия. Държава, която се слави с добра здравна система, а този път е в челната черна класация.
Това е най-гъсто населената държава в Европа.
Отделно от това аз от началото на кризата не съм убедена колко от обявените случаи се дължат наистина на този вирус или са последица от основно тежко заболяване. Съжалявам, че не пея в общия хор. Мисля, че едва ли някой от нас ще се добере до истината.
Има и други теории, например тази:
Проучване: Държавите без имунизация с БЦЖ дават повече жертви на COVID-19
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prouchvane-dyrzhavite-bez- … -covid-19-2219483
""Страните, където масовата имунизация с БЦЖ не е била въведена, в това число Италия, Нидерландия и САЩ, са много по-силно засегнати от COVID-19", пишат учените"

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:19 от Judy

# 134
  • София
Освен това ние се успокояваме, че сме с относително малко случаи на заразени, но колко са изследваните? Нали инкубационният период е 14 дни? Кой знае колко хора със зараза си щъкат по улиците тук без да  знаем. Аз затова се радвам, че мерките у нас са по-строги.
При тях смятам, че проследяването е  по-достоверно, не можем да ги стигнем, всички сме наясно, че тяхната здравна система е доста по-напреднала. Затова могат да си позволят да са им по-хлабави мерките.
Във всеки случай всички, на които децата им са останали там, трябва да бъдем спокойни от една страна за това, че децата ни са отговорни младежи, самостоятелни са и знаят кое е добро за тях и как да се пазят, от друга - че са в относително сигурна здравна система.  И все пак - Господ да ни пази всички - и тях, и нас Heartbeat

И нещо позитивно, което видях в новините - нидерландските производители на цветя, които са пред тотална загуба на тазгодишната реколта от цветя, са решили да ги даряват на болниците - така и така ще загубят печалбите и оборотите, поне да не се налага да изхвърлят цветя Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт