С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 869
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ви, мили хора! За десерт ви черпя с направен от рожденичката чийзкейк!

# 466
  • нейде там, където ....
Честити да сте с порасналата художничка, slavena!

Честит празник на всички! Казват, че на този ден болестите си отиват и много искам да стане така.

Още не ми е омръзнало дистанционното обучение и работата от къщи. Здравословно - отшумяват неща, набедени за хронични. Приятелка дори си нормализира кръвното. Замисляйки се за финансовата страна, открих същото, което и Светкавица. Дори установих от къде е по-голямата част от икономията ... Сега правя седмични менюта и ходим до магазина със списък, като не излизам от него. Единствено подарък за осмокласника взех, че е в рамките на ИП и ме замислихте дали няма да вземат да затворят повече магазини. С готвене не са ме шашнали още, но с подреждане на детската - определено. И със спорт в домашни условия. А аз правя по-често сладкиши и опитах вече две нови рецепти. Имам време да преглеждам и оптимизирам багажа за местенето през лятото. И за себе си, имам своите минути за размисъл и спокойствие, за недочетените книги и куп още незапочнати неща.

Ми това е край нас - спокойствие, вкусна храна и добър интернет! Рапорт даден!

# 467
  • София
С тази карантина сме станали като тема от Кулинарния. В следващия първи пост ще сложа и Нашите рецепти. Joy

Славена, вкусно изглежда.
Много харесвам такова разположение на диван и трапезарна маса.

На мен изобщо не ми е спокойно, дори напротив. Аз съм на работа и тя е в пъти повече. Домакинстването също е усложнено. Стремя се да удържа майка си вкъщи. Слава богу проблемите с разните платформи и регистрации се решиха, но и там имах ядове...
А всички около мен са едни спокойни, та чак летаргични. Постоянно имам усещането за несвършена работа и непрекъснато ги ръчкам за нещо.

# 468
  • Sofia
Чудесно звучите, дами ! (повечето Wink Спунк се изказа докато пиша Grin )
Чийз-кейка ще го погледам на снимка, а и на малката ще дам да погледа Grin Никакви сладкиши при тази обездвиженост Hands Point Up Grin
Аз пък харча по-големи суми за храна сега, защото преди пазарувах ден за ден, а сега купувам за поне 3 дни и все са някакви сметки... Отделно, преди ходех в различни магазини за различни неща - не за по-изгодно, а за по-качествено, а сега пазрувам всичко от единствения в околността Лидл, който хич не ми е любим и кварталното магазинче, където аха се разсея - цакнали са те с нещо Laughing Взех да намирам време и за сайтове за парцали и чанти/обувки и то човек се лъже. Доста дълго време бях позагърбила пазаруването.

# 469
  • някъде ... тук ...
Славена, здраво да расте детето! Много хубава торта!

# 470
  • София
Аз пък точно от сайтовете спестих. Някак нямам желание дори да разгледам.

# 471
  • Sofia

Мхм, 'щото не се знае кога и къде ще го облечем това нещо. Ще мине този период Wink

# 472
  • София

И аз нямам.
Освен това спестявам от фризьор, маникюр, театър, кино, заведения, екскурзии, почивки ......
А бих дала всичко да не ми се налага да пестя, ама на..

# 473
Аз никога нищо не съм купувала от сайтове, нямах този навик. Затова сега почти няма откъде.

Иначе съм за маникюр и козметик, но ще почакат.

Лошото е,че на сина ми няма откъде какво да купя.Дънките му от септември са вече къси и за съжаление-тесни. Докато беше малък поне на дължина само умаляваха,сега-и на ширина.То пък къде ли ще носи дънки. Има едни от преди месец,които му стават и това е.У нас седи с анцузи, сега се зачудих,дали е много редно да ходи " на училище" в
 Google Meet по анцуг. Joy  Добре,че поне в началото на първия час съм у дома,че иначе току- виж,по пижама се представил.

# 474
  • София
Аз никога нищо не съм купувала от сайтове, нямах този навик. Затова сега почти няма откъде. ....
Това ми прозвуча като разсъжденията на Пипи за ваканцията. Joy

# 475
  • Sofia
... Добре,че поне в началото на първия час съм у дома,че иначе току- виж,по пижама се представил.

Наборът ми вика - споко, то нищо не се вижда, но все пак си облича домашните дрехи, не стои по пижама. Във философията присъства лежейки. Аз съм ОК, когато не се налага да пише, за да не си криви гърба на стола.

jenap, вчера много добре ми прозвуча с дистанционната тренировка Heartpulse Всичко пак ще си дойде на мястото и тогава ще ни е в пъти по-приятно.

На мен ми е интересно да си представям кое по-напред ще направя, когато отмине "опасността" Simple Smile Имах едни професионални планове от септември нататък, но сигурно ще се отложат във времето, както всичко останало.

slavena, много красив и подреден хол! У нас по всички маси има купчини с учебници Confounded Прибирам ги, когато очакваме гости Laughing

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 16:35 от aniK

# 476
Аз пазарувам огромни количества и както Ани писа харча повече пари за храна от преди, защото пазарувам там, където има най-малка опашка пред магазина и някак не мога да си направя нормално сметката. Освен това, злоядо дете за мен е непознато като явление, дори 4-годишния яде повече от мен, девойката до преди година ядеше малко, но явно от пубертета си хапва прилично, абитуриентът по принцип си яде за трима. Да са ми живи и здрави! Смяхме се с тях, че съм се прецакала с джобните, изплатих им ги началото на месеца, а сега си стоят вкъщи.

# 477
  • София
Не съм се сетила да им редуцирам джобните, защото са си вкъщи. Smiling Imp

# 478
А пък аз не мога да се наритам да тренирам вкъщи. Допреди месец тренирах 3 пъти седмично, но ето - бавно и полека направо загубих тренинг. Само като си помисля и вече съм се уморила.
Нищо не съм спестила май, толкова извънредни глупости накупувах. Последно дадох 40 лв за маски, които като дойдоха и видях, че приличат на половинка сутиен. Или пък на гащи от Женския пазар.
Сега се оглеждам за парочистачка или UV лампа. Никъде не намирам налични от последните, обаче. Писна ми да мия дневния пазар. По-добре да го опека с UV лъчи или да го попаря едно хубаво. Днес старателно измих един шоколад с гореща вода и сапун. Разбира се, стана течен и го чакахме да стегне във фризера после.

# 479
  • В средата на времето
И на мен ми хареса у Славена. Simple Smile Изглежда просторно (на мен всичко по-голямо от домашната ми кутийка ми изглежда просторно. Joy ).
Ние пазаруваме основните неща веднъж седмично. Парите за храна се увеличиха, защото и 4-мата сме си по цял ден у дома и аз си готвя, не е като да не го правя. Но като сме хоумофис сега пестим от дневните пари, които харчехме преди, та общо взето сметката може би е същата.
Дайте някакви домашни тренировки за начинаещи като мен. Ще изненадам себе си като се захвана с малко физически упражнения. Simple Smile

Не съм се сетила да им редуцирам джобните, защото са си вкъщи. Smiling Imp
А аз тотално изумих за джобните...Anguished От както започна втората грипна не е получавал нищо. Пък и той нищо не казва...Rolling Eyes

Светкавица, може ли да дадеш рецептата за тези "мързеливки"?

Общи условия

Активация на акаунт