Семейни примирения

• 6 102
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Предполагам, че не само най-младите момичета, а и доста други, казвайки "Какво мислиш, какво да правя", подсъзнателно си имат някакъв план-фаворит и всъщност очакват да се потвърди тяхното мнение.
Познавам такива хора, доста над 20, които казват, че са искрени и откровени, и даже в действителност казват в очите на другите какво мислят. Но опитайте се вие да си кажете откровено мнението - ами обиждат се, ако то ги изкарва по някакъв начин отговорни за някоя ситуация или по друг начин им нарушава имиджа в техните си очи.

Има проблем и от другата страна, че като не виждаш човека, без да искаш не се съобразяваш с чувствата му, както щеше да направиш в реален разговор.

# 16
невена: една жена тогава писа, че ще докладва на модератор, защото част от мненията бяха откровенно злобни. Само това си спомням като по-мило отношение към мен. Просто тогава животът ми се струваше кофти и имах нужда да се оплача.
Честно казано това което ми помогна е да разбера, че просто хората са си такива и не е вината в мен. Някакси ме успокои, че хора, които не ме познават се опитват да ме смачкат, както правеха хора и в реала.  То и сега е така, ама аз грам не се връзвам и си живея щастливо, към оня момент все още ми пукаше за чуждото мнение.

# 17
Аз съм под 25 години.Живея с мъжа си от 7 години.Работя, честно,плащам си сметките и не драматизирам.Всички имаме проблеми,но какво да се прави.
А вие си гледайте вашият живот,не ги мислете другите.Всеки се справя кой както може.

# 18
Нямали ментална сила... че тя може и да не им е нужна. Повечето споделят за готов съвет или одобрение, обаче почват отгоре надолу и спестяват важни детайли. Основният проблем на четящите е, че много държат ги приемат като генератори на правилни решения. Гадно сигурно да ти се фръцнат в един момент с ш’си правя квот си искам. Язък за усилията. Simple Smile

П.п. Аз не бих казала примирения, а лични решения Simple Smile

# 19
Дренка, след темата за стреса ми се стори, че примирения е по-подходящо.

# 20
Не виждам голям проблем в споделянето, оплакването и дискутирането на проблеми.

По-учудващо е за мен изискването да се постъпи по нашия начин. Една част от коментиращите настояват нещото да се осъзнае сега и веднага, да се предприемат определени действия (бързо) и в някои случаи дори да се докладват резултати. Големи са тези очаквания като че ли.

Едит +1 за Дренка

# 21
Аз съм под 25 години.Живея с мъжа си от 7 години.
Може би има някаква грешка в цифрите. Преди 7 години би следвало да си била 15-17-годишна и да ходиш на училище.

# 22
Не съм забелязала да има връзка с възрастта.

# 23
Аз съм под 25 години.Живея с мъжа си от 7 години.
Може би има някаква грешка в цифрите. Преди 7 години би следвало да си била 15-17-годишна и да ходиш на училище.

Да,точно така.Грешка-няма.На 24 съм,но правя 25 тази година.
Просто на някои момичета не са им само дискотеки и партита в главата.

# 24
О, аз нямах предвид дискотеките и партитата като алтернатива на заживяването с мъж на 16-17 години, а образованието и развитието.

# 25
Просто на някои момичета не са им само дискотеки и партита в главата.
Разбира се. На 17 г. в главата им трябва да са уроците и плановете за университет/работа, не дискотеки, мъже и семейни въпроси.

# 26
О, аз нямах предвид дискотеките и партитата като алтернатива на заживяването с мъж на 16-17 години, а образованието и развитието.
Образованието е много важно за мен и си го завърших.
Но е факт,че на една такава тинейджърска възраст си е доста странно да живееш с мъж,да учиш и да се издържаш сам,защото на 17-18 те първа навлизаш в живота.Зелен си още,наивен и глуповат.Сблъскваш се по рано с някои от проблемите на "по-големите".
Та ...такаа.

# 27
Да, дано не ти залипсва неизживяната свобода. Имам предвид, хубаво е да си тийн и безгрижен.

# 28
Една част от коментиращите настояват нещото да се осъзнае сега и веднага, да се предприемат определени действия (бързо) и в някои случаи дори да се докладват резултати. Големи са тези очаквания като че ли.
Не е точно така.
Влиза и казва 'имам проблем'. На третия въпрос, видял се неудобен и вменяващ отговорност, вече е дала заден и започва да се оправдава и обяснява как не било компоти, ами компютри и четящите не били разбрали.
Освен това - какво значи например 'нашият начин' в тема за бой? За мен в случая няма наш и ваш, има правилен и грешен. И щом авторката влиза и казва, че я бият, значи нейният начин е грешен. И тя сама си казва, че е грешен. Но когато започнат въпросите, съветите да се вземе в ръце и най-вече - потвърждението от другите, че нейният начин е грешен, тя започва да го оправдава като епизодичен, форсмажорен и дори правилен.

# 29
Е, че и да е за страничния грешен, щом тя си му намира обосновка, какво от това, че е нарочен за правилен. Wink

Общи условия

Активация на акаунт