Магията на изтока - тема 60

• 14 991
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Ще взема да потърся анемето "Battle Through the Heavens"
Те са три сезона и май 2 спешъла,но пак не са стигнали до края на новелата.Тя е с над 1600 глави.
Аз съм си я изтеглила,но не намирам сили да я започна.
Знам,че героя на Сяо Джан се завръща по някое време.А героя на Лео Ву накрая се жени и за двете мадами - първата любов и кралицата на паяците.

Барон за понеделник
Скрит текст:

# 136
  • DE
Уф, толкова ли не можаха да му сложат по-хубава перука на Барон. Всеки път като го видя и се ядосвам, а е разкошен в тая роля.

# 137
Сравнение с перуките в Ледената Фантазия си е перфектен
На мен ми харесва.Не беше толкова сива,имаше и розаво SatisfiedАма аз ги обичам такива белокоси.
Аз все още се надявам за втори сезон.Сериала е обявен за 3 сезона.
Oh! My  Emperor дали го изгледа?Става ли?Забавно звучи резюмето.Много Сяо Джан има ли?

# 138
  • DE
Охоо, даже и забравих, че съм го гледала вече. Ще ти хареса, лекичко, младежко, приятни актьори, няма вселенски драми само от типа обича ме не ме обича и кой точно ме обича Laughing
Сяо Джан в началото се прави на лош, но после се разбраха, тук е в ролята на втория, не очаквай много от него.
И са набутали всички от  XNINE, но са яки.

Дори да има втори сезон малко вероятно е У Лей да е в главната роля. Отнесъл е много критики(нямам идея защо, за мен се справи прекрасно) и е отказал нов договор.

# 139
To и към самия сериал имаше много критика,че не се движел по новелата. Все едно може да обхване всичко.

Цитат
Ще ти хареса, лекичко, младежко, приятни актьори, няма вселенски драми само от типа обича ме не ме обича и кой точно ме обича
След Венго и Раба  друго не ми трябва.
Аз всъщност исках да гледам Елвис и Янг Янг,но нямат общ проект. Cry

# 140
  • Чужбина
Добре де, тия корейци как така седят толкова време на земята с кръстосани крака?

Аз ако седна така, ще ме заболят краката и гърбът след точно 3 минути.

# 141
  • MJF
Седят си те, кой както свикнал от дете, някои на стол, други по земята, някои на д-то други чрез други опорни точки Mr. Green. Навик и традиции. Мен пък периодично ми иде мисълта "абе с толкоз поклони не им ли се амортизират определени стави повече от на тези които не се час по час кланят". Всеки с номера си. Wink Laughing

Хихи , нали съм бавнозагряващ реотан а и недолюбващ новите емотикони/в таз настоящата версия на форума , та чак сега видях тоз Mask. Спор няма , поне този е удачен и не се чудя какъв е. Mr. Green

Филм! Странно -интересен, определено неконвенционален и не за "широката публика" но на любител на класиката и основите на киното може да се хареса определено. Domains (2019)
Първо как гледах този филм и после и за самия него:
Скрит текст:
Нали уж на кино вълна се прехвърлих та "изтупах" основния ми ресурс на далекоизточния фронт какво има като за мен излязло и това заглавие скоро се появи, постера и описанието ми вдъхнаха доверие за проба но нищо повече. То резюмето с нищо не упътва за какво по-точно иде реч. Как по-точно ще иде тази реч пък хептем не упътва.
Та седнах аз и търпеливо почнах да гледам. Обаче малко неясно взе да ми става след първите 15-20 минути. Smiley . Спрях и превъртях малко напред да видя какво става но и там ситуацията същата та разрових за упътване. То бе единственото ревю от зрител в imbd и благодарности на този човек. Така получих нужната насока какво съм седнала да гледам. Разбрах че филма иска друг настрой и време а не току така.
На "второ четене" изгледах почти без проблем този филм до края. Все пак тези 150 минути бих редуцирала до 120 без проблем и без загуба на идея и ефект на филма Peace.
Идеята на заснемането е много добра, историята бива, не е нещо чрезвичайно , стандартна за псохологическа драма може да се каже. Тримата актьори бяха съвсем ок. От там нататък целия филм е в ръцете на техническия екип- режисьор и сие. От един момент на татък, задължително след упътването което намерих, постепенно се увлекох и отпуснах да гледам едно и също нещо заснето буквално под различни ъгли и/или различен мизансцен и /или различни мимики, интонация.....Дори на сцените които се повтаряха по сумати пъти, то  аз даже на изуст ги научих Mr. Green  , спрях да чета субтитрите и се отдадох на наблюдение на мимики, игра и най-вече интонация. Ииииинтересно така с тези репетици.
Отделно от това все пак  сюжета имаше своя ход макар и в разбъркан ритъм, ту една крачка напред 2 назад, ту спрем и зациклим, че дажи и назад се върнем. Mr. Green ....Въобще при съответния найстрой на зрителя цялата гледка е увлекателна Wink. Но трябва да призная че някъде след 120-тата минута малко поредактирах все пак.
И още едно признание. На финала в това прословуто писмо не се много вглъбих. Оправдавам се с това че завися от превода а тематиката бе такава , че никой не може да ме убеди че има идеален превод на този момент. Но този факт въобще ни ми попречи да разбера идеята на режисьора и сценариста на финала. Метафорите и алегориите в цялата тази работа според мен бяха ясни дори и да не задълбах в буквализма.
Та така стигнах до края и може да се каже че съм доволна, бе ми интересно в по-голямата продължителност на тези 150 минути.
Но задължително след упътване и добре че го намерих.

# 142
Вземи изгледай филма Bento Harassment с Рьоко Шинохара и Кьоко Йошине. И двете ги познаваш отлично.
Преди месеци го гледах и все пропускам да го коментирам. Тъкмо за теб е и не мрънкай на тийнката. Ще видиш финала.
bell, сигурна съм, че и на теб ще ти хареса. Точно каквито ги обичаш от японците - много човешка, поучителна и възпитателна история.
Преведен е на английски.

И поздрав тази сутрин от Кьоко Йошине и котката ѝ. Тази котка ще я изям, голяма е сладурана.

Скрит текст:

# 143
  • MJF
Хи, хи , този Bento Harassment също при прегледа отиде за проба. Значи смело да го "отварям"и да се настроя за тийн.
Никой не ще но запасите от сняг се трупат. Пфу и мрън.

# 144
Няма много сняг при нас. 3-4 см и то по покривите и в градините. По пътя не се задържа. Но от време на време има някакви силни пориви на вятър и студът се усеща повече, от колкото е реално.

Успях да изгледам 2 епизода на горския сериал с Пак Хе Джин, но то кой знае какво мнение не мога да си изградя само по тях. Чо Бо А я харесвам по принцип, та ще продължа, бавно и славно пък до където стигна.

# 145
  • София

Изгледах и последната серия на  Tell Me What You Saw- криминален сериал, с изключително голямо количество психари.Jang Hyuk е в ролята на профайлър и както винаги, бе перфектен, обожавам го този талантлив и красив актьор, направи поредна успешна роля. Главния психар също беше на ниво, исках накрая собственоръчно да го удуша, толкова го бях намразила.Целият каст беше добър, през цялото време сериалът ме държа в напрежение и го препоръчвам на тези, които харесват този жанр. Не исках да свършва, но все пак всяко нещо си има край.Имаше доста жертви, но краят беше удовлетворителен.Така, както свърши, може да има и още един сезон.

Горския сериал, въпреки хубавата си природа и красивия актьор, след няколко серии го изоставих, нещо не можа да грабне вниманието ми.

Сега гледам всичко неизгледано с друг мой любимец -  Seo Kang Joon, сладур е, а и добре си играе ролите.

# 146
Летните олимпийски игри в Токио се отлагат за 2021
Японският премиер Шиндзо Абе съобщи по-рано пред медиите, че предложението му е било одобрено от МОК.
С една година ще бъдат отложени и Паралимпийските игри, които също трябваше да се проведат в края на това лято."Постигнато е съгласие Игрите да запазят името си "Олимпийски игри 2020 в Токио" и "Параолимпийски игри 2020 в Токио".

Това е второ домакинство на Япония и за втори път се налага отмяна на ОИ.Първото домакинство е трябвало да бъде през 1940г. и е провалено поради Втората световна война. 24 г. по-късно Япония е домакин на 18-те ОИ -  10 до 24 октомври 1964 г.Това са първите игри проведени в Азия.
Скрит текст:

# 147
# 148
  • MJF
Хехе името да им е проблема на тез олимпиади. Аз напоследък- някъде след Лондон все се заричам на всяка  следваща , че няма да я гледам . Лондонската бе последната с общодостъпна картина.  Най -вече заради безобразието с телевизионното излъчване. И на второ място с некадърното снимане именно но олимпийските турнири на дадения спорт. Така олистарта ми се явява излишен и направо неприятен като зрител Peace
След Токио 2022 е Пекин Mr. Green и "забавата" подозирам че ще е пълна. Не съм спортист, нямам и близки такива та мога с чиста съвест да заявя че олимиадите няма да ми липсват  грам Peace. Друг е въпроса че не съм искала баш по такъв повод да им се наруши  оли-рахата на МОК.

# 149
  • София
Ели, Чанг Хьок ми е любимец от около 9-10 години,  не само е красив, но е и страхотен актьор, но за първи път го гледах в Chuno и от там нататък не е излизал от сърцето ми.Де Гил - също. Каквато и роля да вземе, все е неотразим.Бива го и в комедии, и по-романтични, а в драматични роли.

ONEUS с нова песен. Heartpulse Приятна песен сред много красива природа.

Общи условия

Активация на акаунт