Магията на изтока - тема 60

• 15 023
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
Дилраба е етническа уйгурка, което донякъде  обяснява по-европеидните черти, защото и те са се поомешали през вековете. Част са от тюркската народност, която се простират от Европа до Сибир.

И преди споменах, че представата за красота в азиатските страни е различна от нашата. Те обичат да се вкарват в калъпи. Малко лице, тънък нос, остра брадичка, големи очи, светла кожа. Жените да са анорексично слаби, мъжете да са високи и атлетични, но не нацепени батки като при нас.

Има добри корейски актриси - Kim Sun Ah, Jun Ji Hyun, Song Hye Gyo, Song Ji Hyo, Yoon Eun Hye, Jung Ryeo Won, Kim Hye Soo, Son Ye Jin, Shin Min Ah, Park Si Yeon, Moon Chae Won, Seo Hyun Jin, Kang So Ra, Oh Yeon Seo, Yoo In Na, а да не споменавам за тези от по-старото поколение между които си имаме любими мами, баби, тъщи, свекърви. Проблемът не е, че ги няма, а че сценаристите вечно ги вкарват в калъпа на един - два клиширани образа, който се въртят във всички драми и за нас са абсолютно дразнещи, но на корейците си им харесват. Или е Бедната Многострадална Парцалива Геновева, или е Богатата Арогантна Кучка. Но, в историческите сериали главната героиня е една идея по-добре. Там обикновено е умна и оправна.

Всяка страна си има специфични похвати  при правенето на сериали, за да се хареса на публиката си. Или приемаш начина им на мислене и манталитет и ги гледаш, или се прехвърляш на друга страна от региона.

# 346
  • MJF
Напълно съгласна с 2в1 и  главната причината защо е така на дамския корейски фронт. Снощи ме мързеше да напиша нещо толкова и се измъкнах с по-стари/млади Blush.

Проблема на малкия кор-екран са именно сценаристите- продуцентите. Снима се до плюс безкрайност с почти едни и същи дамски образи - по калъп и те са все някакви "кифли", както кодово им казваме тук. Докато  в не централните образи/пълнежа  , особено в сериалите с повече дамски образи има и "нормално" написани, съответно така и играни а не само ходещи реклами на телефони, чанти, обувки...и нищо повече.

Подхванах снощи To The Ends of the Earth и
Скрит текст:
изгледах казуса с един козел. Ядосах се от него явно в повече а и стана късно, така че тепърва ще го довърша този филм. rossonera ме предупреди а и като го довърша ще се върна пак да прочета нейния отзив. Но така или иначе седнах подготвена да го гледам и туй е добре. За сега пуфтенето ми е изцяло на японския терен Mr. Green

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 08:14 от Шошулчо

# 347
Вероятно в друга продукция няма да видя заедно Джонито и МаТиен и за това гледах Chairman Mao 1949.
Филмът е за събитията свързани с  основаването на КНР, за различни нейни членове,обикновенните войници(които участват в битката за Нанкин ) и най вече за Мао Дзъдун.Учудих се,че го намерих със субтитри,защото си е филм предназначен за китайския народ.
Филмът е сниман за честването на 70години  na КНР и струва  около 800 милиона юана (112 милиона долара) и е заснет за 67 дни.
Определено си е пропаганда.Има малко МаТиен и малко повече Джони.Красиви цветове,биваща музика.Ако не си фен на Мао и някой от каста не си заслужава,освен ако не си китаец и не те задължат да го гледаш.

En of Love: TOSSARA
Гост,не.Не ми хареса.Единият главен ми е много неприятен,може и за това.Пак имаше избор на Луна.Почти съм сигурна,че съм гледала комбинацията инжинер - доктор.То реално може инжинерите в различни комбинации да съм гледала. Blush
Само 4 епизода,действието се развива бързо,няма странични двойки и рода на някой.Ако единият не беше толкова грозноват и с лоша кожа...можеше да стане.
Ще видя и втората част,която е за друга двойка от 11 април - En of Love: Love Mechanics.

Можели да помоля снимките да ги слагаме в скрит текст  Hug

# 348
Можели да помоля снимките да ги слагаме в скрит текст  Hug

Готово! Hands Plus1

Направих опит, но много трудна работа. Това са филми като за Кан.

Гледах трейлърите и по около 5-10 мин от всеки. Високо им е нивото на тия филми.

Flushed

# 349
Благодаря Hug

Шош,хвърли на дълбокото с Ки Дук.
Той е  малко труден за гледане и разбиране. 3-Iron и Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring са си подходящи за запознаване с режисьора.
Ако беше казано китайски филми  щяхме да метнем творчеството на Имоу Джан.

# 350
Той е  малко труден за гледане и разбиране.

Според мен, си е дори много труден.

Още повече, че не е зрелищно изкуството му (от онова, което видях), а е по-скоро потискащо.

Така ми се стори. А на мене нивото не ми е като за филми за Кан.

Забравих да кажа, че изгледах Iljimae. Много много ми харесаха декорите ...

МоарейнД, гледай Empire of Lust ...

Скрит текст:

Сега се сетих, коя корейска актриса много, ама много ме кефи - майката на Джун-Ги в Лунните любовници. Много красива жена.

# 351
  • BG
дане, кой е червения  лайв на If you, ще ми го пуснеш ли, моля?
Tuon,гледала си инженер-лекар в 2 moons,  имаше май и още някъде, но сега не помня точно къде.

# 352
  • DE
Гост, не го публикувах да не ставам досадна, няколко пъти съм го пускала Flushed
Скрит текст:

Замислих се Майкъл как е ударил тотото със смесените гени. Забеляза ли полицайчето ИТЕ Heart Eyes
Скрит текст:

# 353
  • България
МоарейнД, гледай Empire of Lust ...
С осмия принц - тегля и днес сигурно ще изгледам филма.
Хубав е Kang Ha-neul, искам да го видя и в друга роля, нищо че филмът не е фантастика, заради него ще гледам.
А и заради този твой любимец - Джанг Хьок, засега съм го гледала само на картинка.

# 354
Майкъл каква смеска е?

Прилича си на Caucasian.

# 355
  • BG
Мерси, дане
 Да, много е хубав полецайчето, но за съжаление все второстепенни роли му дават.
Майкъл е с тайско-китайски гени. Гаджета са с главната от онзи негов лакорн за безкрайното му отмъщение, за който ви разказвах преди време и Tuon цъкаше с език.
Елена, това на снимката не е Майкъл, а полицая, за който си говорим с дането.

# 356
  • София
От няколкото филма на Ки Дук, които съм гледала ми е харесал 3-Iron, останалите ми бяха малко неразбираеми.

Аз току-що свърших един 50-сериен исторически сериал - Splendid Politics с Cha Seung Won и Seo Kang Joon, а и с много други обичани и харесвани от мен актьори.Като цяло ми хареса, но аз по принцип си харесвам историческите сериали с тези красиви дрехи и декори.

2в1 е предложила доста исторически сериали, аз ще препоръчам още един - Rooftop Prince, който все още си стои в компютъра ми, както и някои други, които гледам от време на време, като ми домъчнее за по-старите времена.

А Чанг Хьок ще го делим, отдавна ми сред любимците.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 17:07 от freedoms

# 357
А Чанг Хьок ще го делим, отдавна ми сред любимците.
Ох, направооо, като му чуя гласа, изтръпвам ...

Кое е нещото, което трябва да се гледа с него след The Slave Hunters?

(Суперски исторически сериали сте препоръчали. На мене са ми като приказки. Направо ще ми дойдат супер да ги редувам със западно sci-fi).

# 358
  • MJF
2в1, извинявай ако те повтарям Hug. Аз нали един исторически кор-сериал имам в актива Mr. Green , та за всеки случай, да не го забравим The Princess' Man
Smile
Очаквах freedoms да се появи от както тук взе да "гъмжи" от  Чанг Хьок. С rossonera тук сте в предните редици.
Wink

# 359
Все пак, да не забравяме и елфа Soo-hyuk ...

Скрит текст:

Няма ли някаква информация, кога ще започне излъчването на новия сериал с Джун-ги?

Или ще отлагат всичко заради вируса?

Искам да го видя някъде супер лош, гаден психопат и иззедник.

Общи условия

Активация на акаунт