COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 953
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 995
  • София
Сега трябва ли излишно да се притеснявам като съм с вродена тромбофилия и терапия имам само в случай на бременност,а сега дори спрях с инвитро опитите ...Може ли малко повече инфо,най-добре на ЛС,т.к.тук трудно изчитам всичко.Благодаря!

Това и мен ме интересува дали е истина...

# 10 996
  • Там,където се събуждам щастлива.
Бясна съм на Южна и Западна Холандия. Заради масовите им спортуваници в парковете е забранено всякакво събиране до 20 човека. Имахме едно място за помощ в Северна Холандия и сега ще го затворят и него. Бяхме 10 човека и имахме 1.5 метра разстояние.

Другото не ме интересува, защото си стоя вкъщи.

Дават повече права на кметовете и ще има глоби.

# 10 997
  • Пловдив
Бясна съм на Южна и Западна Холандия. Заради масовите им спортуваници в парковете е забранено всякакво събиране до 20 човека. Имахме едно място за помощ в Северна Холандия и сега ще го затворят и него. Бяхме 10 човека и имахме 1.5 метра разстояние.

И ... и при нас е така. Не може по толкова души на едно място, няма паркове, няма градинки. Никой няма да умре от това, но от ковид може и да умре. Ще намерите друг начин за помощ и общуване. Само желание да има.

# 10 998
201 болни по официални данни. Колко са във ВМА, колко в Пирогов и колко вкъщи? Има ли официална информация някъде?
  4 ма са в Св Марина - Варна
Благодаря. Даже пропуснах да попитам за болниците в другите градове.
Какво остава за ВМА и Пирогов? Вече се примирих и колкото и да не ми се иска  предивид всичко в България и мерките, Мангъров ще излезе прав за 70-те %.
Изолация, изолация... докога и как и кога пак?

# 10 999
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile
Скрит текст:
Не съм Лъки, но направо ми стопли сърцето с този колаж. Heart
Те това е. Лъкито все се урежда)) Сега и генерала и говори.))
Лъкиии, бе нали така...ще кажеш и за мен добра дума, ако се наложи. Поне едно хининче да ми се метне при нужда, щото легло няма да ме огрее, то се видя.

Направо слушах и не вярвах, че вече легла няма.
Аз си кашлям 2 седмици и гълтам парацетамол и нурофен от 3 дни- Не мисля и да се обаждам на ЛЛ. То се видяло, че няма за какво. Как ще ми отпуснат от аптеката лекарства примерно и това не разбирам по телефона.
Най-много ме учуди, като каза Мутафчийски, че двама се влошили и били  поканени да отидат в болницата и те отишли и били приети веднага.
Е, как така ги канят и те отиват. С кола, с линейка, с какво? Кой ги е закарал тези хора в тежко състояние.
Значи да чакам покана, ама кой ще ме кара. С такси ли?
Много ми харесваше Мутафчийски , ама нещо почвам да се чудя на някои неща.

# 11 000
Между другото днес слушах министъра на здравеопазването на Франция да обяснява на народа как маските не вършели никаква работа за предпазване и как, който имал запаси от маски, да ги даде на болниците и аптеките. Наострих уши да видя дали добре съм чула тази върховна глупост, но беше истина.

И аз не мога да разбера. От целия ни офис само аз съм с маска. Лайтмотивът на колегите е, че маските не помагали.

Е как ще не помагат? Ако аз съм с маска и ти си с маска мисля, че по-трудно бихме си разменили "телесни течности". Или греша?

# 11 001
Мен например живо ме интересува, дали при болните от КВ на домашно лечение наистина някой им прозвънява всеки ден по телефона и ги пита как са? Моля ако имате информация, пишете.

# 11 002
  • Там,където се събуждам щастлива.

И ... и при нас е така. Не може по толкова души на едно място, няма паркове, няма градинки. Никой няма да умре от това, но от ковид може и да умре. Ще намерите друг начин за помощ и общуване. Само желание да има.

Не е толкова лесно. И не става въпрос за общуване за хоби. Единственото място за духовна утеха е.
Нямаше да се стигне до тук, ако имаше акъл на юг.

# 11 003
А Япония дали тестват масово?  Чудя се как овладяха положението в Япония (126,8 млн.) с най-застаряващото население в света (Италия мисля, че е на второ място по този показател, но може и да е обратното) и явно успяха да се опазят.

Имат само 1101 положителни и 41 смъртни случаи.

Интересно е наистина как са го овладяли. Ако гледаш статистиките за тестването, хич даже не тестват. Към 19.03 - 18 000.
https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/bunya/newpage_00032.html

В медиите чета, че смятат да увеличават с някакъв 15-минутен тест.
https://www.channelnewsasia.com/news/commentary/covid-19-coronav … clusters-12552100

# 11 004
  • BG
Александровска има отчаяна нужда от ремонт, бяха им обещани едни пари за целта, но не бяха получени. Преди месеци имаше и протести дори от персонала, ако някой е  гледал, даваха   по новините.

Забелязвате ли повишение на цените, не знам аз ли си внушавам?

# 11 005
На мен ми става все по-преувеличена цялата истерия, колкото повече гледам глобалната картина. Смъртността като се изчисли спрямо вероятната бройка на всички заразени излиза като на нормален грип , симптомите и те като на нормален грип, та не може чак да различиш корона ли е или настинка. Жертвите дотук 30 пъти под бройката на нормалния грип , който взима около половин милион жертви на година. А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Пълен абсурд наистина и като се погледне отсрани абстрахирайки се от истерията направо е като на филм.

И сякаш цялата психоза се основава на картонена кула , построена от няколко постулата - по света умират хора от грип ( сякаш никога не са умирали ) , 5 % смъртност ( изчислена умишлено на база регистрирани а, не реални случаи , при наличен много точен анализ на база всички данни, доказващ реална смъртност 0.1 - 0.3 %) .

На когото му се чете критичен математически обоснован анализ на смъртността , ето статията :
https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-th … 4-gSxFzwFUwQRJPYM

Наистина абсурдно.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:30 от Анонимен

# 11 006
Не се ангажирам с правдоподобност,но смятам,че точно тези дни Щатите са тези,които тестват на мащабно ниво 24/7 с идеята да хванат максимален брой заразени и съответно да предприемат мерки и са най организирани и самосъзнати на ниво тестване.

Най-организирани, самоосъзнати а най-вече действащи своевременно май са в Южна Корея, хубаво е,  че и други държави вече следват примера им.
Русия също явно тества масово, защото обявиха, че са направили 160 000 теста. Намерили били само 340 някъде. Интересно дали са още в началото или там пък направо е измръзнал вируса Grinning

# 11 007
  • София
Русия и Куба  с лекари в помощ на Италия, същевременно Чехия и Полша отклоняват /да не кажа друго/ маските от Китай, предназначени пак за Италия. Ми...идват ми някои мисли в главата за тая европейска солидарност....

Тъкмо това си мислех. Целият замисъл за ЕС някак ми се изгуби в последната седмица. Куба, Китай и Русия хукнаха да помагат на държави от ЕС, а самите държави-членки хлопнаха кепенците и всяка се спасява както може, че дори не помисля за "братята" си европейци. Радетелите от САЩ и те удариха ключа и спря да им пука за "събратята".

# 11 008
  • В заешката дупка
- началните училища и детските градини не са затворени (според Тенгеле няма доказателства, че инфекцията може да се разпространи от тези заведения)

Подобно казва и нашият главен епидемиолог. Или по-точно, че заразата сред децата е малка тук в Исландия. Днес на пресконференцията се позова и на тукашната статистика. От 268 теста направени на деца до 10 г възраст  през здравната система, 3 са с вируса. От 433 теста направени на деца чрез фирмата deCode на случаен принцип, нито едно не е показало положителен резултат.

Така че в Исландия детските градини и училищата продължават да са отворени. Но с реорганизации и мерки за намаляване на риска от инфекция, както споменах по-рано. Няма проблем и да спреш детето си от ДГ и училище ако желаеш.  

Не спират да повтарят, че мерките могат да се променят много бързо. Което може и да стане скоро. Има неприятни новини. Едната е, че намаляват, не знам как се казва точно на български, пръчиците, с които се взимат пробите за тестване. И не може  да поръчат колкото искат, защото са търсени из целия свят. Чака се доставка скоро, но не много голяма. То и затова deCode спряха масовото тестване преди 2 дни, за да останат нужните за здравната системата, която тества само при симптоми. Другата, че че експоненциалната крива май става по-стръмна, отколкото предвиждаше по-оптимистичния вариант.

Мерките до момента. Масови спортни занимания, басейни - това е затворено. Магазини, кафета, ресторанти - отворени. Не могат да се събират повече от 20 души на едно място. Можеш да излизаш без проблем където искаш. Трябва да се пази дистанция от 2 метра. Маски не се носят.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 22:43 от ЧеКа

# 11 009
А какво правят? Стоят в къщи само ли? Тестове не правят дори и ако си бил в рисков регион?

Вие доста отдавна пишете в темата. Мисля, че доста добре знаете отговорите. Може би целта пак е да ни покажете колко е напреднала Германия в такива ситуации и колко зле сме ние в България.

Не, питам точно какви са настоящите правила в България по този въпрос, защото ме интересува. И нямам никаква вина или заслуга за това как са Германия и България.

Общи условия

Активация на акаунт