COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 438
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 980
И какви са симптомите в крайна сметка, че изчетах толкова много и нищо не разбрах.
квото се сетиш или пък нищо Simple Smile

# 10 981
Не се ангажирам с правдоподобност,но смятам,че точно тези дни Щатите са тези,които тестват на мащабно ниво 24/7 с идеята да хванат максимален брой заразени и съответно да предприемат мерки и са най организирани и самосъзнати на ниво тестване.

Най-организирани, самоосъзнати а най-вече действащи своевременно май са в Южна Корея, хубаво е,  че и други държави вече следват примера им.

# 10 982
201 болни по официални данни. Колко са във ВМА, колко в Пирогов и колко вкъщи? Има ли официална информация някъде?

# 10 983
  • София
orchid,
точно за това говоря и аз. Аз съм твърдо за локдауна, но макс за 3 месеца. Ако е направен както трябва, т.е. ако държавата си е изпълнила задачата (а не да правят фиести и да се офлянкват и дори министри и епидемиолози тръбяха, че няма страшно), то вирусът няма как да не бъде спрян. Но ако държавата се провали и не успее, не може ние да страдаме от това.
Ок, аз нямам нищо против и 1 г. да стоя под землянката ама искам Бойко да ми плаща сметките и да купува храната ми и това умножено х 7 млн.
Някои хора могат да имат ресурса да стоят и 6 месеца без да излизат и работят, но това са единици и изключения, които потвърждават правилото.
Аз вярвам, че най-късно Юни месец ще излизаме свободно и без страх. Simple Smile

# 10 984
И три месеца няма да продължи, няма как, много преди това разни пол. партии ще яхнат народното недоволство. Най-късно до месец ще се правим, че нищо не се случва.

# 10 985
201 болни по официални данни. Колко са във ВМА, колко в Пирогов и колко вкъщи? Има ли официална информация някъде?

Какво значение има. Важното е че всички събираме пари за Александровска болница

# 10 986
  • Пловдив
Аз разбирам, че на някои хора 100 % локдаун е мечтата на живота им, а "Апокалипсис сега" е настолният им филм, но това няма как да се случи. Вижте какво казва руският лекар Александър Мясников, част от екипа на Мисията на Червения кръст в Африка:

- И тук стигаме до въпроса: колко дълго правителствата могат да държат хората под масова карантина? Много добре си спомням 2014-2015 г. в Африка. Там въведоха карантина (заради епидемията от Ебола, бел.ред) и... това породи други проблеми! Да, първите две седмици всичко вървеше добре. Но Еболата продължи да бушува много след това. И в блокираните райони започнаха бунтове. Хората започнаха да излизат по улиците, появи се недостиг на продукти и лекарства. Започнаха да се разболяват от други болести заради скупчването. И се стигна дотам, че още преди да бъдат постигнати целите й, карантината беше отменена. И това е стандарният модел, по който завършват дългите карантини
[/quote

Ковид и Ебола са доста различни зарази, така че сравнението е неуместно. Както и сравнението на Африка с Европа.
Но пък в Китай пълната карантина поне за сега се оказва успешен ход.

# 10 987
  • Русе
  4 ма са в Св Марина - Варна

# 10 988
  • София
fallon_fallon,
Е, не сега, това е другата крайност. Държа да се изчистим и да сме стриктни и изпълнителни, но просто няма как да прегърна идеята за още 6 месеца под ключ, а какво остава за година или две според някои болни мозъци.

# 10 989
  • Пловдив
И какви са симптомите в крайна сметка, че изчетах толкова много и нищо не разбрах.

Никой не разбра.

разходете се по първа страница на темата, пък може и да разберете. На стр. 730+ от втора тема и не сте разбрали нищо, значи не сте чели.

36 в болница, 3 починали, 3 оздравели, останалите са вкъщи под карантина от 21 дни

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:24 от bubanka

# 10 990
  • София
Meanwhile  in Italy:
https://www.facebook.com/federico.cane.90/videos/10216972604853631/

Чудя се и Борис Джонсън как се чувства, като Тръмп му заби такъв кол в сърцето

# 10 991
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile
Скрит текст:
Не съм Лъки, но направо ми стопли сърцето с този колаж. Heart

# 10 992
Русия и Куба  с лекари в помощ на Италия, същевременно Чехия и Полша отклоняват /да не кажа друго/ маските от Китай, предназначени пак за Италия. Ми...идват ми някои мисли в главата за тая европейска солидарност....

# 10 993
Най-организирани, самоосъзнати а най-вече действащи своевременно май са в Южна Корея, хубаво е,  че и други държави вече следват примера им.

А Япония дали тестват масово?  Чудя се как овладяха положението в Япония (126,8 млн.) с най-застаряващото население в света (Италия мисля, че е на второ място по този показател, но може и да е обратното) и явно успяха да се опазят.

Имат само 1101 положителни и 41 смъртни случаи.

# 10 994
  • Пловдив
Ако нямаше нищо страшно, във Франция нямаш да мобилизират всички лекари и медицински сестри. Русия, Китай и Куба нямаше да пращат медицински персонал, техника и консумативи на Италия. В Швейцария нямаше да изкарат санитарните си войски, за да помагат на болниците.
Никой не бил виждал болен от коронавирус у нас. Хайде няма нужда да го виждам лично.

Общи условия

Активация на акаунт