COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 843
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 12 810
Може ли някой с познания да коментира това:
https://nova.bg/news/view/2020/03/25/282618/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
"„Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време. Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон. Заболяването се убива в рамките на 15 минути”, обясни хипотезата си инж. Ганев. "
Може би наистина си срува да се обърне внимание на този професор по - сериозно от нашият щаб. Доколкото четох особеността на генератора, който е изобретил е, че  става възможно високо ефективното антивирусно третиране на възду … съствието на хора. Иначе действително при стандартните озонатори трябва добре да се проветри след използването им.
Попаднах на публикации според които Озонът може да се използва за унищожаване на новите зони на коро … рус и дезинфекция
И на стара публикация вмедицински журнал , според която хипоксията /намаленото количество кислород/ води до увеличено размножаване на някои вируси вкл. грипните.
Дори и да не убива вируса за 15 мин, а само да спомогне за подобряване състоянието на разболелите се хора, така че да не стигат до командно дишане не е малко...

# 12 811
ММ е изолиран, не може да вижда нито мен, нито детето ни...негови познати не спазват карантината точно. Единия се прибрал при жена си и детето и казал, че той самия няма да излиза от дома за 14 дни. Голяма работа, че жена му ходи по Кауфланди и магазинчета... Друг пък си отишъл на село, защото там няма да го проверяват. Нямам думи.
мм остана без работа по тази причина. Не мога да го изолирам другаде, защото няма къде.
Намейка, Сега ще ти кажат, че си злобна и да оставиш пътуващите да живеят живота. /може и в друга тема да бяха коментарите по тоя въпрос/

# 12 812
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Т.е една трета от хората 19-39, две трети от хората 40-59 и почти всички от 60 нагоре под ключ. Ми вие "другите" не сте достатъчни за поддържане на нормален живот. А в тези категории, които изброяваш влизат около 70% от медицинския персонал- кой ще ви лекува? Кой ще движи икономика?

# 12 813
  • София
Защо правим така? Много просто - Китай така направи, а никой друг не знае какво друго да направи. И правим единственото познато - затваряме се. Не можем като в Китай и затова тук говорим вече за месеци, че и години карантина. Защото сутринта докторката каза - ваксина може и след 2-3 години...
Постепенно до средата на годината масово ще се взимат съвсем различни решения, при нас даже и по-рано. Иначе от Народното събрание няма да остане камък върху камък.
Истината е - Китай не знаят дали са се справили. По-скоро не са. Междувременно Европа седи под карантина, понеже друго не знае какво да направи. Въртят се едни опорки, които вече се доказаха като грешни. На едни им харесва, на други - не.
Като човек, преминал през три операции, една от които ми спаси премазания крак, мога да ви кажа, че смъртта винаги е по-близко, отколкото предполагате. Пък вие си мислете за коронавируса...

# 12 814
И аз не можах да разбера за хлорохина и за аналгин-хинина защо аджеба ги няма у нас. Като питат лекарите - вдигат рамене и казват "Ми не се ползват у нас" "Взимаме други лекарства" Ама защо, как - никой не казва и нещо извъртат. То ясно, че в мирно време една опаковка Колдрекс струва сигурно колкото десет аналгин-хинина, ама чак пък такава завера от лекари и фармацевти не вярвам да има. Още повече, че правим аналгин-хинин за Украйна. Те сигурно нямат против да се тровят, затова поръчват.

# 12 815
И аз бих искала да знам за тестовете с антитела. Януари голямата ми дъщеря кара грип А. Февруари малката грип Б. Двамата с мъжа ми не се разболяхме. Сега и двамата усещаме леко дразнене в гърлото, стана вече 2 седмици. Аз и лека болка в ухото, но с капки за два дни премина. Температура нямаме, въпреси, че мъжа ми успя с няколко термометъра и с дълго мерене и много усилия да я докара зо 36.8. Работим от вкъщи, излизаме само до кварталния магазин с маски, ръкавици и т.н. Нямаме никакви други контакти. Мисля, че може и да сме настанали и изнежени от това пазене вкъщи, но все пак.

# 12 816
  • Пловдив
Швейцария е с население близко до България, че и границите им са в употреба по принцип. В момента с техните 10К+ случая и постоянен растеж са по-зле от Италия по коефициент Total Cases/1M population.
И въпросът е какво лечение прилагат. Смъртността е в пъти по-малка.

# 12 817
  • Другата България
...
А на някой дали му мина през ума, че по някаква огромна случайност, точно заводите на Домусчийски съвсем "случайно" произвеждат точно този хининов препарат с който той уж се излекува?
Може ли източник?
Напълно сериозно питам.
По принцип заводите му уж са за ветеринарни продукти, но...
Разбира се, че не може. Защото това просто не е вярно. И поне аз очаквам да има някакви мерки, свързани с дезинформация, слухове, предположения, фейк "новини", които всеки, който е чул-недочул-недоразбрал пляска ей така, просто за спор/т/а. Триенето на постове няма да помогне, те модераторите не смогват да трият глупостите, които не спират да се пишат постоянно. Плашещо е как се дават съвети да се ходи или да не се ходи на лекар, какво да се пие, кое е лъжа и кое истина, всичко пречупено през собствената призма на разбирания и възприятия, които в повечето случаи са именно неспособност да се тълкува елементарен текст и във всичко да се търси конспирация и негативизъм.
Аз не разбирам и тези, които тук питат дали да ходят на лекар при някакви симптоми. Наистина ли толкова не вярвате на ОПЛ-тата си? Защо не ги сменяте тогава, съществува такава опция, два пъти годишно.
Относно питането дали бих пила антибиотик ако ОПЛ ми го предпише по телефона. Да, бих. Бихх пила всичко, което ми предпише по телефона, на мен и на семейството ми. Защото ѝ имам пълно доверие, защото ни е семеен лекар от много години и досега винаги е реагирала съвсем адекватно за всичко, за което сме опирали до нея, независимо лично или виртуално. Направления, прегледи, профилактични изследвания, превенция...дори ни вика тя за изследвания, които са задължителни след определена възраст /и благодарение на едно такова на ММ откриха онкологично заболяване в съвсем начален стадий/.
Когато през февруари всички бяхме болни, от грип/официално, не сме правили тест/, най-зле беше майка ми, която е на 78 години. Тя и първа се разболя. И понеже беше много зле, и понеже по никакъв начин не можеше да стигне до кабинета лично именно по телефона аз се свързвах всекидневно с ОПЛ, която казваше какво да ѝ давам като медикаменти. И да, на третия ден включи антибиотик, правилния антибиотик, по телефона, благодарение на което майка ми се възстанови и оздравя. Трудно, но се оправи, а ОПЛ беше на кантар дали да не даде направление за инфекциозно. После се разболях аз, след същото лечение по телефона /по мое желание, защото не исках да се бутам в навалицата/ оздравях и аз, но мен ме изпрати и на снимка на белия дроб след това.
Така че ако нямаш доверие на ОПЛ-то си, на всичкото лекарско съсловие, на държавата, на времето, на извънземните и на арменския поп, то никой не може да ти помогне. Дори и да опънеш палатка пред ДКЦ-то.

# 12 818
Защо правим така? Много просто - Китай така направи, а никой друг не знае какво друго да направи. И правим единственото познато - затваряме се. Не можем като в Китай и затова тук говорим вече за месеци, че и години карантина. Защото сутринта докторката каза - ваксина може и след 2-3 години...
Постепенно до средата на годината масово ще се взимат съвсем различни решения, при нас даже и по-рано. Иначе от Народното събрание няма да остане камък върху камък.
Истината е - Китай не знаят дали са се справили. По-скоро не са. Междувременно Европа седи под карантина, понеже друго не знае какво да направи. Въртят се едни опорки, които вече се доказаха като грешни. На едни им харесва, на други - не.
Като човек, преминал през три операции, една от които ми спаси премазания крак, мога да ви кажа, че смъртта винаги е по-близко, отколкото предполагате. Пък вие си мислете за коронавируса...
Харесват ми всичките ти постове по темата.   Smiley
Защо повече хора не са така трезвомислещи.....

# 12 819
  • София
Какво точно става в Китай може само да се гадае. Знаем това което ни се казва. Това е комунистическа страна с режим, който е много по- тоталитарен от предишните им режими даже. В момента. особено като чувстват напрежението и вътрешните проблеми,  които имат ( по много теми )  и затягат още повече. Информационната завеса не я подценявайте.

# 12 820
  • София
Аз от понеделник се връщам на работа. Спряха ни хоум офиса /в държавна система  работя на трудов договор/квото беше, беше! Казаха ни отпуска шли неплатена който иска. Ще си рискувам явно по метрото и рейса. Че с тия мижави заплати дето не плащат не се виждам да изкарам дълго. Хич. Тъкмо на последната вноска от заема ми докараха тоя ковид. И пордължаваме да си донасяме външни хора с потенциална зараза. Личното ми мнение е, че на никой особено на правителството не им дреме за нас. Даже е добре дошло ако пенсиите заминат та поне да не им дават мижавките пенсии. Ще си ги спестят и приберат , както си дигнаха заплатите. Дано се справим и да няма мн случай. Но е явно , че ще го прекараме. И си мисляяя че след 13ти няма да плодължи карантината и живота ще продължи с ковид или без него.

# 12 821
  • В планината / На морето
Испания задмина Китай само по брой починали, не  по брой заразени.
Румъния са с 900 вече. Ама те въведоха мерки едва вчера.
Ти да не мислиш ,че знае някой точния брой заразени  някой някъде ?
Това са само тестваните заразени навсякъде , а колко са реалните никой не знае
Здравната им система на испанците изпушва, като италиянската.

# 12 822
Всъщност някои държави опитаха да приложат сценария "стаден имунитет", но мисля, че им се оказа външен натиск и някак се отказаха от идеята. Просто клекнаха, защото и те не бяха сигурни дали това наистина ще помогне. Може би, ако бяха сигурни щяха да опитат да се борят за стратегията си или пък натиска е бил твърде голям, за да бъде даден качествен отпор. Не знам, но все си мисля, че се върти някаква игра на високи нива, ама знам ли.

А някой да е предложил друго? Аз много внимателно слушам думите от телевизора. Никой не казва, че ще изолираме и спрем вируса. Ограничаваме го, контролираме го, за да не се претоварят болниците, но в същото време не се тества масово, за да се изолира. Говорим за очакван пик в края на април или май, т.е. хора, които ще се разболеят по време на и въпреки мерките. Струва ми се, че едно и също правим навсякъде, просто го наричаме с различни имена.

# 12 823
  • на пъпа на Златията
==
И въпросът е какво лечение прилагат. Смъртността е в пъти по-малка.
==
Ми просто смъртността  е в последствие за това е по малка . Така предполагам де.
То и при нас е така . На 200 човека - 3.

# 12 824
Малко информация за тези, които са млади и се мислят за безсмъртни:

https://trud.bg/34-годишен-италианец-почина-от-covid-19-бил-здр/amp/

Общи условия

Активация на акаунт