COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 021
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 035
  • в страната на чудесата
Ън, защо провеждаш всичко това? Никой ме е давал подобни указания? За профилактика?

# 13 036
  • Варна
Любопитно ми е на плажа каква ще е дистанцията?
Б.Б. спомена, че гръцкия модел е удачен.

# 13 037
Добре де. Допускаме 70%да се заразят. 20% от тях се нуждаят от болнично лечение. По сметки (не помня проценти) излизаха стотици или хиляди, които ще се нуждаят от обдишване. Апарати няма толкова. Това е. Невъзможно е на здравната система да се справи. Виждаме го в Италия, тук ще бъде по-зле. Е, аз не съм за този стаден имунитет изграден удърно. Ще настъпи хаос.

# 13 038
Ън, моето мнение е, че се заразяваш най-вече при близки контакти - затова се изследват контактните - т.е. домашните, лекарски персонал .. по летищата и масовите мероприятия също има насищане на хора (и вируса съответно). Дори и при домашен контакт не винаги всички го хващат. В самолета не е доказано да се разпространява - освен ако не стои болния до теб и ти покашля ритмично - а там е уж затворена климатизацията. Това са моите наблюдения до момента.

# 13 039
мама Нана, Мангъров не е възпитател, че да казва на хората какво да правят. Това колко е безотговорен е твоя интерпретация, аз лично не чух нищо, с което да подтиква хората към неразумни действия.
А това за бързите тестове си е точно много добре реализуемо на практика, както се правят тестовете за грипа. Нали го чу колко подробно обясни за М и Г телата? Какво неясно има? То си е нарисувано направо, како задача за седмокласници!
за имунитета е казвал и той, и други друг път - ако имунната система го е срещнала този вирус, тя е изработила отговор, но не се знае колко трае този имунитет.
Ей, абе, слушайте, бе, хора! Не съм му говорител на Мангъров, нито на някого друг, ама в едно 90 процента от времето много ясно се изразява! Това, че на вас не ви харесва това, което казва не е негов проблем - това е ваш проблем!
Посочи къде съм написала, че е безотговорен моля.
Да, теоретично е много лесно, да снабдиш държавата с тестове, в момент, в който милиони се стремят към това. Сега вече казвам, че е безотговорно в такъв момент, публично, да казваш в почти прав текст на хората, че няма да им се размине и трябва да са готови да дадат жертви. Това всява паника и не е добре, никак.
Обясненията за М или G тела не вълнуват никой, хората искат да знаят кога могат да се тестват, след кой ден на контакта, може да се разбере, дали си се заразил или не. Това не можа да обясни.
За имунитета - да отговор на организма има, но доколко този отговор, ще може да защити организма от повторна атака пак никой не знае, иначе говорим за стаден имунитет, който също не е ясно колко ще издържи и дали преди да е отшумяла първата вълна, няма да започне втората.
Обобщено повтарям, мнението на Мангъров, не носи нищо, което да помогне ефективно за борбата с вируса.

# 13 040
В новините на бтв пак ще говори лекарката от ВМА.

# 13 041
Цитат
Вземи си един прост Ринолекс и си слагай в носа.
Къде има ''Ринолекс''?Търсих два месеца.Отговарят,че или няма внос или,че е спрян от производство.
Уж социалната изолация помага,но и на мен вече ми се струва,че това е фалшива работа.Разбрахме,че трябва бавно,мнооого бавно да катерим кривата.И аз се опасявам,че ако лятото поутихне, есента пак ще изригне всичко.

# 13 042

Великобритания има по-малко легла за интензивно лечение от Италия

# 13 043
мама Нана, Мангъров не е възпитател, че да казва на хората какво да правят. Това колко е безотговорен е твоя интерпретация, аз лично не чух нищо, с което да подтиква хората към неразумни действия.
А това за бързите тестове си е точно много добре реализуемо на практика, както се правят тестовете за грипа. Нали го чу колко подробно обясни за М и Г телата? Какво неясно има? То си е нарисувано направо, како задача за седмокласници!
за имунитета е казвал и той, и други друг път - ако имунната система го е срещнала този вирус, тя е изработила отговор, но не се знае колко трае този имунитет.
Ей, абе, слушайте, бе, хора! Не съм му говорител на Мангъров, нито на някого друг, ама в едно 90 процента от времето много ясно се изразява! Това, че на вас не ви харесва това, което казва не е негов проблем - това е ваш проблем!

Лили, и ти не внимаваш какво се говори в час! Цикълът на протичане е същият - няма как да се размине. Обаче този вирус е нов за нашенските имунни системи, не сме го срещали никога преди, затова създава такива проблеми. Самият вирус има особености - за повечето хора не е много опасен, но за малко гора е много опасен. Цитирам мисля тази вечер от брифинга на щаба. Сезонния грип сме го срещали и друг път, затова имунната система реагира по-спокойно.
мангъров буквално до вчера обясняваше, че това е обикновен грип, и трябва просто всички да го изкараме. Критикуваше наложените мерки. Обясняваше, че не трябва да се носят маски. И подобни умотворения. Лошото е, че всички, които не им харесва ситуацията с изолацията се хващат като удавник за сламка за думите му, щото той нали, все пак е професор вирусолог. Сега, не знам що от вчера обърна палачинката, и реши че спешно целокупното население тряя да се подложи на тестуване. Сестра ми в имала контакт с него - за 1 минута и буквално две изречения от негова страна и то без съдържание - 100лв. Според мен интересите му в момента са съвсем комерсиални... То и аз искам да се тествам, както и всички около мен, че и тези, дето ми живеят в блока, но с тестове, които дават 60% грешен резултат е освен безмислено и вредно!

# 13 044
  • София
Любопитно ми е на плажа каква ще е дистанцията?
Б.Б. спомена, че гръцкия модел е удачен.
Кой е той? те имат 16 хиляди км брегова ивици, ние - 400 и няколко км. Къде тия плажове да ги обособят?
Все пак при нас повечето хотели са мастодонти.... А дори да раздалечат чадърите, гаранция ли е, че не предава чрез пясък и морска вода? Айде, в басейна има хлор, да речем, пясъкът се нагрява от слънцето много, ама...?

# 13 045
Скрит текст:
Добре де. Допускаме 70%да се заразят. 20% от тях се нуждаят от болнично лечение. По сметки (не помня проценти) излизаха стотици или хиляди, които ще се нуждаят от обдишване. Апарати няма толкова. Това е. Невъзможно е на здравната система да се справи. Виждаме го в Италия, тук ще бъде по-зле. Е, аз не съм за този стаден имунитет изграден удърно. Ще настъпи хаос.

Разбира се, че изграждането на стаден имунитет по този начин е, меко казано, неприемливо. Именно заради това Борис Джонсън се отказа от тази идея и въведе стриктни мерки в държавата, което на практика е социална дистанция и тестване. Не знам как върви процеса на тестване в Обединеното кралство.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:35 от Не се сърди, човече

# 13 046
  • Другата България
Скрит текст:
От страницата на Великотърновската болница относно детето на 4г.
Скрит текст:
Поради огромният обществен отзвук, който в последните два дни придоби разказът на разтревожени родители в социалните мрежи, които апелираха за помощ и потърсиха съдействие от медиите, споделяме с вас позицията на пряк свидетел на случилото се.

Отново апелираме всички да запазим спокойствие, да бъдем отговорни към възможността на всеки от нас да използва социалните мрежи и медиите, да не създаваме паника, да подхождаме с разбиране към хората, които работят на първа линия, и да им съдействаме да изпълняват спокойно дълга си!  

Споделяме свидетелският разказ без редакторска намеса:

Неуважаема г-жо @Marieta Tomova, отбелязвам и NOVA защото случайно попаднах на вашето сутрешно интервю с г-жата относно тази истерия с 4годишното й момиченце и коронавируса за който тя твърдеше, че то има, и й дадохте
ефирно време за поредните й панически изпълнения. За зла участ бях свидетел на цялата тази ситуация, която се разгира в Спешното отделение на МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов на 23 Март. Ситуацията през моите очи е следната:
Попаднахме в Спешното отделение на цитираната по-горе болница към 14:00, тъй като приятелят ми имаше болки в сърдечната област. Пристигайки там се наредихме на опашка пред кабинета, като преди нас на опашката имаше двама възрастни господа и техните придружители. Дежурният доктор, ако не бъркам д-р Андреев около 5 мин след нашето пристигане излезна в коридора и попита всеки един от нас с какви оплаквания и проблеми е, за да може да прецени спешността на чакащите. Приятелят ми беше извикан в кабинета, като аз съответно останах в коридора да чакам. Искам да обърна внимание, че до 16:30ч аз бях там без да мърдам от въпросният коридор. Това на което станах свидетел е, че на майката и детето й беше обърнато цялото внимание от лекарите и сестрите в спешния кабинет !! Лично докторът ги заведе в съседен кабинет, където нямам представа дали им правиха снимка или анализи, но той остана там с тях. През това време от някъде се появи дядото на момиченцето (явно бащата на майката) който мъкнейки целият багаж се опита да влезне във въпросният кабинет, защото явно правилата за придружаващите хора да чакат в коридора не важат за него. След като приключиха каквито там манипулации са им правили, вас госпожо заедно с дъщеря ви, ви оставиха в отделна стая. Детето вървеше самостоятелно, а вие го бяхте хванали за ръка. И за да стане ясно, че говорим за вас, ще ви кажа, че вие бяхте с малка синя раница "Декатлон" на гърба, пуловер, косата-вързана на опашка, а детето беше облечено в розово. Дядото държеше якетата и ако не бъркам торба "Била". И ето тук започва вашето госпожо неадекватно поведение ! След като бяхте настанени в 4тата по ред врата след тази на спешното, вие започанхете да изпадате в истерия ! Излизахте в коридора и казвахте на господина (баща ви), който спокойно си седеше на пейката да направи нещо, да вика лекари, че детето се задушавало и умирало. Казахте на медицинския персонал "Вие какво искате, това да е единственото дето умряло от коронавирус в България ли?". Имахте абсолютно истерично и неадекватно поведение !!! Помолиха ви да се успокоите и да се държите по-адекватно в тази систуация. Вие постоянно повтаряхте "Ще го изпуснете това дете, детето умира" и всякакваи такива неща, при положение, че лекарите чакаха да излезнат резулататите, така както и ние чакахме нашите без да викаме в целият коридор, че получаваме инфаркт и умираме! Лекарят и сестрите бяха там и ви помолиха да се успокоите, и че няма никой да изпусне детето. Цялата тази ваша безочлива истерия която днес разбрах че е стигнала и до медиите и тръбите, че детето ви е с коронавирус и трябва да ви се дадат лекартствата които са осигурени от Домусчиев е тотален цирк на личното ви безхаберие !!!
Ако сте смятали, че детето ви е с коронавирус, защо нито Вие, нито детето Ви, нито продружаващият ви гоподин не бяхте с маски ???? Защо тръбите, по медиите, че не са ви обърнали внимание, при положение, че това не е истина и докторът който беше на смяна и сестрите бяха ангажирани с вас ?
По същото време на вашата истерия докараха тежко катастрофирало момиче на носилка, която лекарят прегледа и изпрати сестра да я закара да й направят скенер.
Наясно ли сте, че целият този медицински екип освен вас трябваше да обърне внимание и на останлите пациенти и че никой не ви е зарязал ей така като навсякъде вие тръбите.
Да ви кажа ли как на собствен ход вие и детето ви тръгнахте по коридора за да ви настанят, все така без маски или други предпазни средства, а пред вас вървеше медицинската сестра?! Все една от тези, които твърдите, че не са ви обърнали внимание ! Да ви разкажа ли за другите откачалки които минаха през кабинета на лекаря и сестрите докато вие истерясвахте и да ви питам, този медицински екип какви нерви и сили трябва да има за да може да оказва тази така нужна на всички ни медицинска помощ ?
Е госпожо, пожелвам ви крепко здраве на вас и детето ви и дано не си позволявате в бъдеще да създавате национална паника, истерия и да поднасяте невярна информация в медиите и обществото, защото аз бях там! Мъжът ви не беше, а разбрах, че той също е пускал призиви да бъдете спасени.
На вас ви беше оказана абсолютна адекватна и навременна медицинска помощ и лично аз съм безкрайно БЛАГОДАРНА на целият екип, който вчера беше на смяна в МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов и на д-р Андреев!

P.S. аз бях тази опакованата в коридора в зелено яке с качулка, МАСКА, РЪКАВИЦИ и очила, вярвам сте ме забелязали, докато изкачахте с тръшканията си в коридора на отворена врата. Оставам и с усещането, че този яростен звън, който се разнесе из целият етаж и стресна всички ни, е било ваше дело Simple Smile
Нека всеки го прочете, в скрития текст.
За детето във Велико Търново, за "адекватната" реакция на майката и "неадекватните" реакции на медицинския персонал.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:13 от Merri_An

# 13 047
Лили, и ти не внимаваш какво се говори в час! Цикълът на протичане е същият - няма как да се размине.
Абе ти имаш ли представа какво ще стане, ако послушаме Мангъров, премахнем мерките и се разболеем бързичко 70% от нас за "стаден имунитет"? Какво от "няма толкова вентилатори в цяла Европа" не ти стана ясно? Къде ще настаниш 20% от хората, които ще се нуждаят от болнично лечение? Имаш ли представа колко много хора са това? Дори да е вярно това, че всички ще преболедуваме рано или късно, защо трябва това да става по абсолютно касапски начин и при максимум щета, тотален колапс на здавната система и много повече жертви? Ти да виждаш други кандидат-самоубийци, които да са тръгнали по този път? Стига вече, отказвам повече да го коментирам това, обидно е.

# 13 048
  • тук-там
На мен ми е любопитно, ако можеш да споделиш - защо е тестван, след като е имал само температура? 🤔
Бил е във високорискова държава ли? 🤔
Бил е на ски в Боровец и е имало чужденци в в хотела. На 3-ти ден след завръщане от курорта е вдигнал темп. От там насетне всеки ден е вдигал следобяд около 39 градуса. По съвет от приятели на 8-ми ден отиде да се тества (не е излизал до този момент), заедно с жена си. Тя е нямала никакви симптоми и неразположения. 4 дни по-късно излизат резултатите. Междувременно е почнал АБ, защото секрета е показал наличие на стрепрококос пиодженес, което като резултат излиза в рамките на 24 часа. Нямат капацитет да правят бързо теста за корона, но останалите изследвания излизат бързо както обикновено. Кръвната му картина според негов близък доктор била показателна за корона (сравнено с опита на китайците).

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:39 от Не се сърди, човече

# 13 049
В UK тестват тия със сериозните симптоми. Може би и контактните(за тях не съм сигурна). Другите вкъщи на парацетамол. Според мен Джонсън смени стратегията, защото беше натиснат от тук, от там. То вече сигурно 10% от населението е болно, много хора се оплакват.

Общи условия

Активация на акаунт