COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 005
Вероятно няма кой да отговори тук, но какво трябва да направи онкоболен на държавна работа след като си опука платената отпуска и се наложи да се връща на работа?

# 13 006
Скрит текст:
Така, сега правиш ли разлика между  "това е неособено опасна инфакция и същото го преживяваме всяка година с грипа" и "това е грип"? Е, сори, ама разлика има. В работата си всеки ден давам на децата задачи за четене с разбиране. Хайде малко да помислиш какво точно е казано в това изречение!
То и тази сутрит от щаба кой го каза - не е опасна инфекцията за повечето хора, но за един процент от хората е много опасна.

Само не разбрах преди малко как ги сметна тези двайсет процента генералът, че щели да умрат, ако ги няма мерките.
О, я стига. Кое точно преживяваме всяка година, това в момента ли? То бива да си заравяш главата в пясъка, но това вече е прекалено. Кога точно се е сривала здравната система от сезонен грип?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:13 от LillyM

# 13 007
Така, сега правиш ли разлика между  "това е неособено опасна инфакция и същото го преживяваме всяка година с грипа" и "това е грип"? Е, сори, ама разлика има. В работата си всеки ден давам на децата задачи за четене с разбиране. Хайде малко да помислиш какво точно е казано в това изречение!
То и тази сутрит от щаба кой го каза - не е опасна инфекцията за повечето хора, но за един процент от хората е много опасна.

Само не разбрах преди малко как ги сметна тези двайсет процента генералът, че щели да умрат, ако ги няма мерките.

Аз чух , че 20% са нуждаещите се от болнично лечение ( средно-тежки и тежки случаи) , които биха били огромна цифра при масово боледуване и болниците няма как да ги поемат.

Мен ме оздачи болната , която  22ри ден не се изчиства от вируса. Добре , че имаше и мислещ журналист , който попита как 22 дни при първи обявен на 8 ми март. Генералът отговори , че е болна , която е дошла болна от Испания и от там знаят кога се е разболяла.  Което буди доста други въпроси : кога е дошла , с какво е дошла, защо е пътувала болна и подобни.

# 13 008
4000-4200 заболели е имало по време на епидемията от морбили.
Припомняме, 10 смъртни случаи и 900 хоспитализирани само за 2 месеца е равносметката от заразата от морбили в област Сливен.
Пусках линкове назад, има доста информация в гугъл от тоз период.
Пак са се ползвали инфекциозни клиними, други отделения са преобразувани.
Значи може да се справи системата... Освен в частта с респираторите може би, но няма как за всеки да има респиратор.

# 13 009
Италия се бави пак, но докато се рових ми попадна гадното число 5 767 общо новозаразени, в статия за ситуацията в Торино. Дано не съм разбрала правилно нещо.
Отдавна не успяват на време да обяват. Около 19ч, наше време.

# 13 010
  • Варна
Това не е ли лекарката, която преди малко говори по БТВ. Естествено, че се знае кога е била в Испания и броят от тогава 22 дни. Но не е знаела, че е болна, като е пътувала, вероятно. получила е симптомите след като си е дошла.

# 13 011
Вероятно няма кой да отговори тук, но какво трябва да направи онкоболен на държавна работа след като си опука платената отпуска и се наложи да се връща на работа?

Според законът за ИП приет и публикуван вчера, органът по назначаване може да разпореди държавния служител да работи хоум офис - виж законът накъде в преходните разпоредби го четох това - промяната в ЗДСл..

# 13 012

Според законът за ИП приет и публикуван вчера, органът по назначаване може да разпореди държавния служител да работи хоум офис - виж законът накъде в преходните разпоредби го четох това - промяната в ЗДСл..

Ще потърся, благодаря!
Не е обаче държавен служител, просто работи в бюджетната сфера..

# 13 013
Скрит текст:
Може ли тук да споделяме и инфо от положителни, ако имате такива познати? Мисля, че ще е полезно. Ние имаме познат позитивен - от 10 дни е болен, единственият симптом - температура. Сваля я и я вдига. Установили са стерптококова инфекция - усложнение от вируса. Лекува я с АБ. Не е имал задух.Чакал е 4 дни да му излезе резултата от теста. Жена му е изолирана с него вкъщи и е отрицателна. Като принц Чарлс и Камила Wink
На мен ми е любопитно, ако можеш да споделиш - защо е тестван, след като е имал само температура? 🤔
Бил е във високорискова държава ли? 🤔

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:47 от bubanka

# 13 014
  • София
мама Нана, Мангъров не е възпитател, че да казва на хората какво да правят. Това колко е безотговорен е твоя интерпретация, аз лично не чух нищо, с което да подтиква хората към неразумни действия.
А това за бързите тестове си е точно много добре реализуемо на практика, както се правят тестовете за грипа. Нали го чу колко подробно обясни за М и Г телата? Какво неясно има? То си е нарисувано направо, како задача за седмокласници!
за имунитета е казвал и той, и други друг път - ако имунната система го е срещнала този вирус, тя е изработила отговор, но не се знае колко трае този имунитет.
Ей, абе, слушайте, бе, хора! Не съм му говорител на Мангъров, нито на някого друг, ама в едно 90 процента от времето много ясно се изразява! Това, че на вас не ви харесва това, което казва не е негов проблем - това е ваш проблем!

Лили, и ти не внимаваш какво се говори в час! Цикълът на протичане е същият - няма как да се размине. Обаче този вирус е нов за нашенските имунни системи, не сме го срещали никога преди, затова създава такива проблеми. Самият вирус има особености - за повечето хора не е много опасен, но за малко гора е много опасен. Цитирам мисля тази вечер от брифинга на щаба. Сезонния грип сме го срещали и друг път, затова имунната система реагира по-спокойно.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 18:46 от Andariel

# 13 015
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания.  
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?
Първо го чух по БТВ, но намерих и тази публикация.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mladezh-na … britaniia-6107244
От тук
https://news.sky.com/story/coronavirus-briton-21-with-no-existin … hRsYeqiYpKleWrVlE
съмнявам се, че това е цялата истина обаче.
То и в тази статия казват, че 18г. момче е със заболяване от рисковите. Роднините на 21г. момиче казват, че е била здрава.
Цялата истина едва ли ще я прочетем, но поне да не всяваме паника излишно.
Не мисля, че всявам паника, точно обратното и давам линк с оригиналния източник на по-горе цитираният случай. Докато не стане масово такова измиране на млади и иначе здрави, единични случаи трябва да се подлагат на съмнение. До сега не съм чула подобно нещо, а вирусът не е от онзи ден.
За всяването на паника не беше към теб.

# 13 016
Още ли се сравнява с грипа това чудо? Кой грип е взел толкова жертви в едно семейство за една седмица? https://vijti.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%bc%d0 … 0%b7%d0%b1/87278/ 
Или кога са използвали пързалките за подобни цели?!

# 13 017
4000-4200 заболели е имало по време на епидемията от морбили.
Припомняме, 10 смъртни случаи и 900 хоспитализирани само за 2 месеца е равносметката от заразата от морбили в област Сливен.
Пусках линкове назад, има доста информация в гугъл от тоз период.
Пак са се ползвали инфекциозни клиними, други отделения са преобразувани.
Значи може да се справи системата... Освен в частта с респираторите може би, но няма как за всеки да има респиратор.
Дай линк моля.

# 13 018
Това не е ли лекарката, която преди малко говори по БТВ. Естествено, че се знае кога е била в Испания и броят от тогава 22 дни. Но не е знаела, че е болна, като е пътувала, вероятно. получила е симптомите след като си е дошла.

Точно де. Мислех , че броят дните от проявата на симптомите , а не от вероятното заразяване.

# 13 019
Италия се бави пак, но докато се рових ми попадна гадното число 5 767 общо новозаразени, в статия за ситуацията в Торино. Дано не съм разбрала правилно нещо.

Тяхната пресконференция е след 19 ч българско време, не се бавят.

Знам, че е в 18 тяхно време, но първите дни публикуваше по-рано, явно вече е така твърдо.

Общи условия

Активация на акаунт