COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 078
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 990
Шефът на италианския корона щаб е с температура и се самоизолира, докато му излезе резултата от теста.

# 12 991
Не е вадил цитат, каза че заедно с Белгия открихме първи заразен, но заради нашите супермерки, цифрите при нас са в пъти по-ниски.
Благодаря Брадли. Тестовете също са ни по-малко.

# 12 992
Нашите супер мерки са като прасенцето в сламената къщичка. Да дойде Кумчо Вълчо, да я духне и ще лъсне голата истина.

# 12 993
  • София
Така, сега правиш ли разлика между  "това е неособено опасна инфакция и същото го преживяваме всяка година с грипа" и "това е грип"? Е, сори, ама разлика има. В работата си всеки ден давам на децата задачи за четене с разбиране. Хайде малко да помислиш какво точно е казано в това изречение!
То и тази сутрит от щаба кой го каза - не е опасна инфекцията за повечето хора, но за някакъв процент от хората е много опасна.

Само не разбрах преди малко как ги сметна тези двайсет процента генералът, че щели да умрат, ако ги няма мерките.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:26 от Andariel

# 12 994
  • София
По повод на онзи списък с лекарства, които не трябва да се използват.... Ибупрофена и т.н., като цяло за всички нпсвс ли важи или?? Например, когато получа бъбречна криза пия нимезил(нпсвс, но не е в списъка) Някой има ли инфо, мнение?

Всички НСПВС могат да маскират симптоми на възпаление.
СЗО отрекоха в крайна сметка препоръките да не се използва ибупрофен или други НСПВС поради липса на данни.

# 12 995
  • София
Нашите супер мерки са като прасенцето в сламената къщичка. Да дойде Кумчо Вълчо, да я духне и ще лъсне голата истина.

Чакай народът да изгладнее още малко, а в същото време да му съобщават по двайсетина заразени от тази толкова опасна и адски заразна болест...

# 12 996
  • София
Внимателно пак го слушах Мангъров - той коментира и точно тази чуденка - дали е инфекция, дали е корона. Според него с изследването на двата вида М и Г тела - дали има само Г, дали има само М, дали ги има и двете - в момента на тестването се разбира най-малкото, че човекът няма корона. На практика той обясни логиката на т.нар. бързи тестове - какво мерят и как се отчитат.
И като се замисля, има логика - същото е като с тестването на грипа - поне разбираш, че не караш грип, а някоя "проста дихателна инфекция".

От щаба какво казаха преди малко - бързите тестове дават моментна снимка, а на нас за какво ни е? Е, сори, за какво ви е? Примерно за да знаете човекът дали я е изкарал, преди колко време я е изкарал, дали още отделя, или вече отделя, а не е болен! Честно, на мен това ми звучи по-скоро като задача за студенти на изпит.

# 12 997

Искам да се тествам, че да се свършва...

Нищо няма да се свърши, с тестването се започва.

# 12 998
От сутринта почти не гледах новините. Умишлено ги избягвам. Накрая всички ще психясаме ( ако още не сме). Дъщеря ми, на 15 се оплаква, че я болят очите и главата и почти не яде. Едва ли е короната, но как да не се притеснявам.

# 12 999
Италия се бави пак, но докато се рових ми попадна гадното число 5 767 общо новозаразени, в статия за ситуацията в Торино. Дано не съм разбрала правилно нещо.

# 13 000
  • В планината / На морето
Германия приема пациенти от Италия
За да се облекчи тежестта върху ломбардските болници, понастоящем пациентите се приемат в отделения за интензивно лечение в Германия. След като двама пациенти вече пристигнаха в Лайпциг, още осем се очакват в Саксония. Пет германски провинции се готвят да приемат италиански пациенти - Саксония, Бранденбург, Берлин, Бавария и Тюрингия.

# 13 001
Кое точно лъже, Лили? Къде точно го хвана в лъжа и знаеш, че е лъжа, и знаеш коя е истината? Хайде, кажи го!

Кога е казал, че е обикновен грип? Цитирай го като толкова си сигурна!
Вчера го гледах по ТВ Алфа. Каза, че това е една не особено опасна инфекция и че същото нещо го преживяваме всяка година с грипа.
Преди малко го слушах по Нова. Иска бързи тестове за ЛЛ. Всеки, които има някакви респираторни оплаквания да бъде тестван. Ако се окаже, положителен се тестват всички контакти.
Според него, независимо от мерките, независимо от тестовете, ще има вълна подобна на грипната, след което ще следва затихване, до следващата зима.
Нашата здравна система няма да издържи дори с 4000 заболели. Нормално е при такива масови епидемии да има смъртност /можете да проверите за годините назад, колко са починалите при грип/, но не повече от починалите от грип.
Това общо взето каза мъдрия доцент.
За мен остана неясно, създава ли се имунитет реално или теоретично се допуска, че преболедувалите имат имунитет.
Не разбрах, защо е нужен този Лекарски съвет и защо го прибраха Мангъров там. В момента той е опозиция на всичко, което се прави, предложенията му са нереализуеми, нито физически, нито финансово. Ако има хора, които са готови да рискуват т.е. да не се пазят, да се разболеят и да живеят спокойно след това, мислейки, че са имунизирани, нека потърсят решение, но силно се съмнявам, че ще бъдат много.

# 13 002
В Румъния много заразени лекари, били са неподготвени. От всякакви специалности в една от най-големите болници в страната

# 13 003
Италия се бави пак, но докато се рових ми попадна гадното число 5 767 общо новозаразени, в статия за ситуацията в Торино. Дано не съм разбрала правилно нещо.
Италия публикува след 18:00 часа тяхно време, т.е. след 19:00 българско време. Обикновено до 19:20.

# 13 004

Тяхната пресконференция е след 19 ч българско време, не се бавят.

Общи условия

Активация на акаунт