COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 612
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 470
  • София
Не считате ли сутрешните брифинги за излишни вече, за един-два случая, най-вероятно ще ги отменят. Излишно струпване на хора, отделно се появи инфо по медиите, че началника на ген щаба в Италия е със съмнения за корона вируса.

# 13 471
Цитат
Това отдавна е споделяно тук, че много хора дори без симптоми остават с увредени дробове .
Във връзка с горното - в темата четох за доста случаи на двустранни, едностранни пневмонии, бронхити и подобни, които оставят следа в дробовете и се виждат на снимка, макар и прекарани преди време.
Как се разбира дали пораженията не са точно от такива - а са със сигурност от Короната, ако няма симптоми? Може човекът да си ги е имал, никой да не го е снимал и той да не знае, че от детска пневмония си има изменение на белия дроб (например)?
Т.е. всеки по един или друг начин е прекарал подобно "бронхо" заболяване, което е оставили следа в белия дроб - по-голямата част изобщо не са наясно с това, никога не са го виждали на снимка или им е било обяснено от доктор.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 19:26 от bubanka

# 13 472
  • София
Април, разбира се, че всеки трябва да се пази и да пази близките си! Но в момента ти реагираш като напълно паникьосан човек, който не иска да знае какво се случва, защото истината може да го шокира още повече. А може и да се окаже добра новина - инфекцията да сме си я въртяли доста отдавна и да не е чак толкова страшно, колкото го виждаме в Италия. Ще имаме още минимум двайсет дни да повишаваме заболелите, защото всеки, който е минал границата е потенциален носител и докато не му изтече карантината  от 20 дни, не можем да бъдем сигурно, че ако е бил носител, се е изчистил. Аз съм за бързите тестове до голяма степен заради влезлите десетки, а може и стотици хиляди през границата през последния месец, защото макар и с грешки, някаква информация е по-добре от никаква.

Аз искам да има брифинги два пъти на ден, защото покрай дори тъпите въпроси на журналистите научавам доста интересни неща.

Хеликаза, тази сутнир Мутафчиев го каза за спирането на тестването в Германия.

# 13 473
  • София
❓Вие какво мислите?
"Повечето от педиатрите не разбират забраната за излизане на децата навън, наложена от разпоредбите за извънредното положение.

Ще кажа, че интервюираният не е наясно с мерките, които НЕ забраняват на никой да си разхожда детето, стига да не се събира на групички за игра.

Иначе, Белгия е държавата, за която говориха явно: https://clubz.bg/96225-v_belgiq_nqma_da_priemat_v_bolnici_bolnit … tNpFUHIMSS2Fc1gPQ

# 13 474
какъв брифинг, то си стана пресконференция - половин час почти. По-добре после гледай записа някъде, много неща се казват много бързо.

То и на Мангъров ежедневните обиколки по де що има телевизия му докарват един осем часов работен ден.
Кога чете нови медицински публикации, кога мисли мерки...не знам.
Аааа сетих се той знае решението.
Ама всички останали по света са минимум идиоти щом не го слушат и налагат изолации.

# 13 475

Ето така изглежда бързия тест. В ямките се накапва серум от всеки пациент и после лаборантът преценява кое е достатъчно цветно за да бъде обявено за положително.

# 13 476
  • София
Ох, пак ли започваш с изолациите, Април! Ама, наистина си се вкопчила в три неща и само те са ти в ума, при това изкривени!
мангъров още в интервютъ си през БТВ каза следното - не можеш да затвориш хората, защото в един момент те започват да бягат. Това психологически е напълно вярно - никой не е готов да седи затворен постоянно. Да не говорим да е затворен, а да се чуди какво ще яде после.

# 13 477
"Повечето от педиатрите не разбират забраната за излизане на децата навън,
Не е забранено да се излиза. Детските площадки са заключени по две причини - групиране на деца (и възрастни) и остатъците от вируса по повърхности. Мисля, че е разумно. Не само заради корона, по принцип сега е лош момент за болести, дори и чревно разстройство да е. Много лекари в Австрия са болни, стотици в карантина. Във Виена само например са над сто, а в девет болници в страната има цели заключени отделения.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 09:16 от Анонимен

# 13 478
Не знам защо така се инатите. Само ще излязат нови случаи при лица,
които в момента така или иначе не се тестват! Кое не е ясно?

Вие лично излизате ли навън.

# 13 479
  • София
Скрит текст:
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk
И аз това чета в момента. Много е разумно. Оксфорд в момента разработват нов тест и предложиха такъв подход.
Вярно, че ще има големи разходи, но за какво го пазим този сребърен резерв, ако не за такива случаи? Ползите са големи.
Вярно, че само ако няма мутация на вируса, която отново атакува.

Всичко това е добре, но се забравя една малка подробност - понеже светът е луднал, цели сектори замират, като туризъм, на който тук много разчитаме, износ на луксозни стоки, части за коли и пр. В този смисл и да започнат работа, някои отрасли вече са прецакани не защото ние не работим, а защото клиенти и контрагенти от чужбина не работят. Освен това няма и внос на материали, които ползваме в различни отрасли.
Светът е полудял в момента и ние няма как да излезем сухи от водата.

Хич няма да е зле туризмът да замре. И без това нямаме кадри, само мутрите печелят от туризъм. Тъкмо ще спасим и малкото, което е останало от природата, особено по Черноморието, а Пирин няма да бъде унищожен. Междувременно трябва да се бутнат незаконните хотели по крайбрежието.

# 13 480
Това, което ми направи на мен впечатление - Германия още не била стигнала пика. Преди 12 часа се разбрало, че Германия ще спира да тества.
Една страна смятала да спре да приема възрастни за лечение. Не казаха коя.
Откъде е тази информация? Германия не само нямат намерение да спират, но и си увеличават капацитета, който е най-голям в Европа.
Отговорих вече, че ген.Мутафчийски го каза на сутрешния брифинг.
Ето тук след 22-рата минута, като отговор на впроса за тестването в Румъния.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/589368

# 13 481
Трябваше доста по-рано да се наложи карантина на всички влизащи отвън.
От вчера съм с някаква хрема, звънях на ЛЛ, каза ми че съм луда Grinning цяла зима не съм боледувала, точно сега ли....

# 13 482
Скрит текст:
.

„Остава малка извадка“
Вестник "De Tijd" говори с ръководителя на рентгенологията и от това се вижда, че вчера пет от петдесет пациенти, които са подложени на CT-scan, наистина са били заразени с вируса, без да показват никакви симптоми. Класическият тест за корона потвърди, че всичките пет са положителни.

Не разбирам. Нямали са кашлица и други симптоми, но дробовете са били увредени?
Това как се връзва с хипотезата, че много хора го карат леко и безсимптомно? Леко не е равно на увредени дробове с бели петна.

Това отдавна е споделяно тук, че много хора дори без симптоми остават с увредени дробове . Няма безопасна болест.
Затова целта е да спрем вируса. Всеки трябва да се пази, и себе си и близките и околните. Надявам се скоро да се намери някакво лекарство.
Пък после нека кой каквото иска да теста.
Ами, това още един път доказва, че изолацията е правилната мярка, докато се намери л-во. Както и засилено тестване разбира се.
А не да говорят някои псевдо доктори колко леко се кара.
Леко, леко и накрая фиброза.
Айде няма нужда.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 19:44 от bubanka

# 13 483
Гърците и те са поръчали японското лекарство, което китайските учени препоръчват за по-леките случаи.

# 13 484
  • Пловдив
Според последни данни само 12% от хората не работят в момента.
Така че, повечето хора излизаме всекидневно, за да ходим на работа.
Не виждам при това положение, защо да е проблем да изкараш детето си на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт