COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 350
  • в страната на чудесата
Възрастните в Европа са ваксинирани. БЦЖ е открит във Франция.

# 13 351
И все пак, как да си направя тест за антитела?
Зависи къде живееш. От вчера в София Цибалаб прави тестове, тези дни и в Бургас ще има. За други градове не знам.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:50 от bubanka

# 13 352
  • София
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk

И аз това чета в момента. Много е разумно. Оксфорд в момента разработват нов тест и предложиха такъв подход.
Вярно, че ще има големи разходи, но за какво го пазим този сребърен резерв, ако не за такива случаи? Ползите са големи.
Вярно, че само ако няма мутация на вируса, която отново атакува.

# 13 353
  • София
Много е хубав планът на момчетата от Харвард, ама някой представя ли си реално, че някой от сега управляващите ни има умствен потенциал дори да го дочете до края, какво остава да го приложи.

Тука освен да си намигат взаимно с мисирките и да "дават едни пари" по мътни предназначения друго не могат. 

# 13 354
Цитат
Междувременно американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) информират, че направените изследвания към момента сочат, че 53% от хоспитализираните са над 55 години. А това означава, че близо половината пациенти са по-млади.

Да, защото в САЩ почти половината са с наднормено тегло, а това е рисков фактор за развитие на усложнения. Така че не трябва да се генерализира.

# 13 355
Не знам как може да се тества наведнъж 100% от населението. Да не говорим, че голяма част от хората изобщо няма да идат и да си направят тест. Отделно ще има работодатели, на които няма да им дреме, че служителят не представя такъв (примерно). Няма как да прикачат на всеки 100 човека по 1 проверяващ. На теория звучи добре, ама на практика нещо издиша.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 00:06 от Анонимен

# 13 356
Чух в автобуса мъж говореше по телефона.Спомена,че всички китайци са се прибрали и седят вкъщи.Никой не работи.Страх ги е.
Изобщо не си дадох сметка от какво ги е страх.Впечатлих се,че просто ги е страх от нещо.Сигурно са гледали сериозно на нещата и за всеки случай са се самокарантинирали.

Никой не е вярвал, че такова нещо може да се случи. Много хора още не могат, останалите поне знаем, че нищо не знаем.

# 13 357
Тия двамата предлагат да се тества цялото население и заразените се поставят в строга карантина. Колко ще е това? 200 - 300 хидяди? Милион? Останалите да продължат да си живеят живота. Къде питам аз, ще бъдат поставени тез хора в карантина? На палатки на полето? В хотели по морето и планинските ни курорти??? Или у дома си, при другите си роднини, които ще се разхождат на работа и ще си гледат живота?
Двама теоретици и неприложимата им идея.

# 13 358
  • София
marcheva14 с цялото ми уважение, но това което пишете е абсолютно невярно. Живея в Мюнхен вече 7 год. Всяка една сутрин мога да отида при личният си лекар, да кажа че ме боли глава и ще ме прегледа, дори и болничен ще ми даде. Вече за специалист може да има час след 2 месеца, но не е ли навсякъде така!?
Извинявам се, че размивам темата за коронавируса, но тук понякога големи глупости се пишат.
Скрит текст:
Не това не е глупост което пиша, това е точно така. Контактувам с хора в Германия които са от 25 години там, те вече не са българи , а повече германци.  Както искаш приемай това което съм написала, твоя воля, но аз видях , лично видях и усетих как са нещата там, а ти си пиши каквото си искаш.- Тук, у нас, по всяко време в рамките на на два-три дни може да посетиш професор, и то не е какъв да е професор, а виден учен, д-р  м.н. консултант, член-кореспондент по медицински въпроси в Париж и в рамките на два-три дни да си запишеш час и ще те приемат, дали така е и в Германия... не, не е така. Не зная колко си опирала до техните видни и известни доктори, аз опрях и видях как е. Ти пак си пиши.  
И още нещо което е крайно негативно, но е напълно възможно - https://btvnovinite.bg/svetut/covid-19-shte-ostane-i-prez-ljatot … hMcAIy3eWZLtA8lt4

# 13 359
Завиждам на оптимизма на някои хора. Как пък само ние от цялото земно кълбо го изкарахме тоя ковид безсимптомно и без да усетим. Че и повишена смъртност не отчетохме. Машини!
Ми някой тук в темата каза че в западните страни не са имунизирани   с БЦЖ  ли беше против туберколоза .
А ние тук ние май  беше задължително?

Китайците също са имунизирани с БЦЖ.

# 13 360
Скрит текст:
Бързо се пълни темата с мнения и съжалявам, но няма как да изчета всичко.
Възможно е тази статия да е пускана вече, ако е така, извинявам се предварително, че повтарям.
Става въпрос за план за действие, предложен на правителството ни от харвардски възпитаници - Асен Василев и Кирил Петков:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556?fbclid=IwAR2M5UNrV … ya4Uemh6GxIxp-tfk
И аз това чета в момента. Много е разумно. Оксфорд в момента разработват нов тест и предложиха такъв подход.
Вярно, че ще има големи разходи, но за какво го пазим този сребърен резерв, ако не за такива случаи? Ползите са големи.
Вярно, че само ако няма мутация на вируса, която отново атакува.

Всичко това е добре, но се забравя една малка подробност - понеже светът е луднал, цели сектори замират, като туризъм, на който тук много разчитаме, износ на луксозни стоки, части за коли и пр. В този смисл и да започнат работа, някои отрасли вече са прецакани не защото ние не работим, а защото клиенти и контрагенти от чужбина не работят. Освен това няма и внос на материали, които ползваме в различни отрасли.
Светът е полудял в момента и ние няма как да излезем сухи от водата.

# 13 361
Госпожо Марчева14, големи глупости пишете, но докато си ги пишете, сетете се, че в Германия има наколко стотин хиляди българи, освен вашите познати.

# 13 362
  • Germany
Е, може би вашите приятели понеже са повече германци, да си записват час при личния лекар и да чакат за него. Но аз понеже съм си българка, когато съм болна отивам, културно си изчаквам в чакалнята и си ме преглеждат, пишат рецепта и болничен 😉 И други неща мога да разкажа, но е друга темата. И за реда и дисциплината им мога да поспоря 😉

# 13 363
Румънците в Букурещ ще ги тестват всички, от врата на врата.
https://www.romania-insider.com/romania-coronavirus-health-minis … -residents-tested

# 13 364
Направо ще приложат плана на нашите харвардски възпитаници. Доколкото разбрах само в Букурещ ще тестват?

Общи условия

Активация на акаунт