COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 649
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 370
Оо, Борисов говори за стратегията Чук и Танц. Да ви я припомня:
https://medium.com/@thekcc/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F% … 1%86-49331a40f5af

Надявам се, това за 50-те милиона надбавки за пенсионерите за коледните празници да беше лапсус, а не прогноза Simple Smile

Бързи тестове (добри-лоши) - за полицаите, шофьорите на линейки и т.н. - 1000 бр. за представителна извадка.

Не гледате ли извънредното включване?

# 14 371
  • Варна
Писахте ли вече, че Италия ще преразглежда броя на умрелите, защото се предполага, че само 12% от починалите са умрели от вируса?
А Испания ще преразглежда ли броя на умрелите.

# 14 372
Над три милиарда души по света са блокирани заради вируса.

# 14 373
  • София
За великденските добавки имаше предвид.

# 14 374
  • София
Мисля че ни се казва много по-малко дори,от целият ужас който ни очаква.........
Аз пък, колкото повече чета, гледам, търся инфо, толкова повече мисля, че се опитват да ни всеят по-голям ужас, от това, което ни очаква.
Ами, сори, ама не виждам по-голям "ужас" от световен грип 2019, нито от грип 2018....а тогава никой не припадаше от ужас.
И жертвите бяха в пъти повече тогава....и пак никой не припадаше от ужас и не трепереше за възрастните хора.
Като добавя и факта, че политиците/политиката на НИТО една държава по света пет пари не дават за живота и здравето на "поданиците си", картинката става пълна.
Аз питах преди няколко дни, ама пак да повторя въпроса си:

Наистина ли някой вярва, че на политиците им пука за майка ви, баща ви, дядо ви или баба ви?
Наистина ли вярвате, че някой от Щаба се е загрижил за 80-годишната баба, със "сто хронични болежки", която утре може да почине от инсулт/рак/старост?
Аз чета много назад и стигнах до този коментар. Е как пък не може да се разбере вече толкова време в темата. В темата вече отчетливо има 2 лагера, феновете на естественият подбор и противниците му. Предполагам че във феновете на естественият подбор не влизат само хора които са му фенове но и хора които са пострадали икономически от мерките които взима държавата, защото са имали лошият късмет да са в сферите ударени най тежко от вируса. Заетите в ресторантьорството, хотелиерството, туризма, и още един куп други сектори които сега ги пропускам. Постът ми не е конкретно към Франсоаз а към всички които са недоволни от мерките и искат да се вдигат по една или друга причина, кой не издърха психически, кой финансово. Тия които психически не издържат наистина не ги разбирам, другите ги разбирам. Хора в България мерките са възможно най либерални с оглед тежката ситуация, хората могат да излизат, всеки който желае ако иска цял ден може да прекара навънка, няма забрана да си поканите близки вкъщи, да се видите, да си поговорите, да си развличате ежедневието. Това непрекъснато мрънкане в темата от няколко дни насам, ма психически ще рухнем, олеле мале като приключи всичко ще сме в психиатрията заради изолацията, вече досадно става. Пак казвам че не е конкретно към Франсоаз а към цял лагер дето все някакви конспирации намира, все има нещо гнило, все нещо ги лъжат, като че ли целта е само и единствено да се побъркат хората които не могат да издържат психически вкъщи (като че ли им е забранено да излизат, а то не е.)

Към другите които изпитват истински трудности, останали са без работа, ударени са тежко от случващото се, разбирам ги напълно, тях не ги обвинявам, ама вместо да се мрънка по форуми, организирайте се всички, създайте подписка, сега поне всички останали без работа имат много свободно време, поискайте от държавата нещо да направи за вас, потърсете медиите, разкажете личните си истории, аз лично ще подпиша подписка държавата да подмогне хората които в момента едвам свързат 2-та края но не искайте да се вдигат мерките и да налагаме естествен подбор защото изпитвате трудности. Вие какво си мислите, утре държавата вдига всичко, казва няма никакви забрани, отваряйте ресторанти, хотели, барове и т.н., и всичко си тръгва по старому, не няма да е по старому, засегнатите сектори и всички останали засегнати сектори ще останат засегнати и без забрани, защото те са засегнати заради съществуването на вируса, а не защото държавата иска да ги ликвидира и да създаде огромни трудности на много хора. Сигурно съм извън дискусията в мометна защото чета много назад но коментирам това което ми прави впечатление. 

Франсоаз, това което се измумявам че не може да се схване от много хора, или да го кажа от лагера дразнещи се от мерките е че всички аргументи и сравнения със свински грип, със смъртност от други неща са просто нелепи. Аз направих един анализ колко човешки живота е отнела за 33 години най тежката болест на човечеството и колко човешки живота може да отнеме това чудо само за 2 години. Оттам нататъка всякакви разсъждения ма защо никой не припадал от ужас когато свинският грип вървувал са нелепи. Свинският грип няма способностите на това чудо. Хив няма способностите на това чудо да убие толкова хора, за 33 години не е убил толкова хора колкото може да убие това чудо само за 2 години, ако оставим естественият подбор да действа. Как не може да се разбере. Ти дори може и да си права за политиците, едва ли пък чак толкова им пука за възрастните хора, ако им пукаше нямаше непрекъснато да си вдигат заплатите при положение че пенсиите на възрастните са им техните доходи сигурно за 1 ден, ама знаеш ли за какво им пука, за техният живот. Те осъзнават какво представлява пандемията, и взимат мерки да опазят живота на всички, не защото им пука за другите, а защото им пука за себе си, защото те са в една лодка заедно с нас, и ако оставят естественият подбор да действа а не взимат мерките които взимат за да спират вируса, ги  е страх че и те ще паднат извън лодката. Няма конспирации, няма преувеличение на опасността. Това е истината. И я виждаме какво става когато държави взимат закъснели мерки (Италия) а представете си сега какво ще стане ако не се вземат не закъснели а никакви мерки. Сега се връщам да чета темата. И да видя какво още измислил лагера на естественият подбор.
Много хора са починали от усложния на заболяванията които са имали, не ги е убил самия вирус. И конспирациите няма да ти ги съобщят от телевизора, трябва и малко трезво и критично мислене.

# 14 375
Слушам  да. Искал е 800 екипа. Но си остават за нас. За да има за лекарите по два екипа.

# 14 376
  • София
ха, сега имали сме бързи тестове, щели сме да заделим. Явно ще им се наложи да тестват все пак. Ще правят представителна извадка на заетите на първа линия май. (ох, много ми е трудно да вдяна!) Или и на други?

Всъщност той казва същото, което днес си приказвахме в темата за извадката, за статистиката - щяла да ни каже след колко време ще дойде пикът и платото, за да се върнем към реалното произвоство.
Нужни ни били април-май да тестваме за математически модел. ??? Обаче след платото???
Леле, обърках се! Щяло да бъде без пари тестването на тази представителна извадка.
Германия щяла да тества през юни.

# 14 377
Аз седя, слушам, но не разбрах какво говори

# 14 378
Ще направят епидемиологична картина с бързите тестове да видят колко хора са прекарали вируса без да разберат. Искат да видят има ли такива случаи, като ще подберат хора с голям риск от заразяване в досег с много хора (полицаи, митничари, шофьори на ГТ). Така ще се удовлетвори желанието на Мангъров да се види има ли много хора прекарали вируса и същевременно да не се хвърлят стотици милиони за тия неточни тестове.

# 14 379
ха, сега имали сме бързи тестове, щели сме да заделим. Явно ще им се наложи да тестват все пак. Ще правят представителна извадка на заетите на първа линия май. (ох, много ми е трудно да вдяна!) Или и на други?

Всъщност той казва същото, което днес си приказвахме в темата за извадката, за статистиката - щяла да ни каже след колко време ще дойде пикът и платото, за да се върнем към реалното произвоство.
Нужни ни били април-май да тестваме за математически модел. ??? Обаче след платото???
Леле, обърках се! Щяло да бъде без пари тестването на тази представителна извадка.
Сега ще тестват полицаи на първа линия.
Откъде имат тези 1000теста, не разбрах.
А с другите ще тестват след пика. Тогава ще има смисъл. Поне аз така разбрах.

# 14 380

Кажете ,ако са му яки вицовете, да го пусна.
пак облекла Stuck Out Tongue Winking Eye
Австрийският канцлер му викал - пращам утре самолет, давай облекла! И нашия ще даде 800 бройки.
Ама наистина ли продължаваме да раздаваме, че не го слушам внимателно?

# 14 381
Дано Мутафчийски преведе
Еййй, разбрали са се явно щабовете за тия тестове Hug

# 14 382
  • Пловдив
Аз седя, слушам, но не разбрах какво говори
нищо, де...той така си говори Simple Smile
По принцип все за пари.

# 14 383
  • София
били ги купили преди (кога ппреди, нали не искаха бързи тестове?), ама сега щели да заделят,щом се налагало.

Значи става това, за което си говорихме за картината и това явно е взето на високо ниво като решение.

# 14 384
  • Пловдив

Кажете ,ако са му яки вицовете, да го пусна.
пак облекла Stuck Out Tongue Winking Eye
Австрийският канцлер му викал - пращам утре самолет, давай облекла! И нашия ще даде 800 бройки.
Ама наистина ли продължаваме да раздаваме, че не го слушам внимателно?
аз така разбрах...ние сме се презапасили. И продължават да шият.

Общи условия

Активация на акаунт