COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 997
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 340

Във Франция 365 души повече са починали в резултат на инфекция от корона вируса за един ден. Общият брой е 1696, съобщиха здравните власти. Засега обаче в статистиката са включени само тези пациенти, които са починали в болници от белодробната болест Covid-19, причинена от вируса, но не и тези в домовете за стари хора и старчески домове. Очаква се тези данни да бъдат включени скоро, което след това трябва драстично да увеличи общия брой на смъртните случаи.

Броят на заразените се увеличи с 16 процента до 29 155 в рамките на 24 часа.

# 14 341
  • София
започва

# 14 342
Vapor, не, всички източници сочат между 175 000 и 500000 смъртни случаи от свински грип в рамките на една година. Няма точно едно число заради това че не са тествани достатъчно. С тази разлика, че той не е подбирал по пол и възраст.

# 14 343

Кажете ,ако са му яки вицовете, да го пусна.

# 14 344
# 14 345
Най-интересно как “театъра” се мести от страна на страна. Първо беше Китай, после Италия, сега Испания, скоро и в други страни. Stay tuned 😉 А кой го прави театъра? Има ли теория относно това?

И на мен ми е любопитно как вируса го "спират" в Китай, Русия, Южна Корея, Япония, че и в Индия не вирее даже, а в Италия, Испания, Франция, САЩ го "изпуснаха" пущината. Малко международен опит да обменят държавите.
След всичко това също ми е интересно дали Тръмп ще спечели 2-ри мандат, но това е друга тема.

# 14 346
  • София
твърде е сериозен, целият в черно облечен.

# 14 347
Мисля че проблема е в процента на смъртност. При същата заболеваемост ще има поне три пъти по висока смъртност.

# 14 348
Скрит текст:
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие. И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.
Свински грип или H1N1 (2009 - 2010)
През април-май 2009 г. в Мексико и Съединените щати е открито огнище на нов щам на грипния вирус. СЗО и центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ изразяват сериозна загриженост за този нов щам, защото се предава много от човек на човек, а в Мексико за много кратък период има висока степен на смъртност. Нова форма на вируса на грипа заразява приблизително 60.8 милиона души в САЩ, като смъртните случаи в световен мащаб са 575 400. Наречен е "свински грип", тъй като предава от прасета на хора и се различава от типичните грипни зарази по това, че 80% от смъртните случаи, причинени от вируса, настъпват при хора по-млади от 65 години, докато до тогава от 70% до 90% от смъртни случаи от грипни вируси се наблюдават при по-възрастните, над 65-годишни хора.

На 11 юни 2009 г. СЗО обяви пандемията от свински грип - първата пандемия след 40 години до тогава, като е определяна шестата степен на заплаха от 6 възможни.

Случаи с коронавирус: 510542
Смъртните случаи: 23028
Продължва.

Ако удвояваме за ден, след седмица ще стигнем бройката.
Според мен сме я минали. Не можах да намеря пълна информация - колко са били заразени в света като цяло, но са били много. Смъртността е около 1% дори ще дойде по малко, а КВ минава 4% към момента. Не искам да стигаме заразени на нивата на св. грип, защото смъртността ще е страшна.

# 14 349
Борисов с изявление след онлайн заседание на ЕС: Няма ваксина, няма лекарство, няма надеждни бързи тестове. Една по една държавите взимат все по крути мерки. Хелзинки е под пълна карантина, никой не влиза и излиза. В Британия помните какво говореха (ще гонят стаден имунитет), сега изкарват дронове, армия. Израел разработва надежден бърз тест, който се очаква да е готов до 8 седмици.

# 14 350
Явно някои много са се вързали на сладките приказки от януари, че "това е просто един грип с малко по-висока смъртност". И явно не гледат международния видеообмен или целият свят е вкаран в някакъв зловещ трилър?

Именно видеообмена е част от машината, която всява психоза. Толкова е елементарно.
И като е елементарно, целият свят играе в някаква пиеса, така ли? Имам приятели и в Европа и в САЩ, тоест инфо от първа ръка. Хич не е весела работата и там.

# 14 351
  • Пловдив

Кажете ,ако са му яки вицовете, да го пусна.
пак облекла Stuck Out Tongue Winking Eye
Австрийският канцлер му викал - пращам утре самолет, давай облекла! И нашия ще даде 800 бройки.

# 14 352
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие. И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.
През април-май 2009 г. в Мексико и Съединените щати е открито огнище на нов щам на грипния вирус. СЗО и центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ изразяват сериозна загриженост за този нов щам, защото се предава много от човек на човек, а в Мексико за много кратък период има висока степен на смъртност. Нова форма на вируса на грипа заразява приблизително 60.8 милиона души в САЩ, като смъртните случаи в световен мащаб са 575 400. Наречен е "свински грип", тъй като предава от прасета на хора и се различава от типичните грипни зарази по това, че 80% от смъртните случаи, причинени от вируса, настъпват при хора по-млади от 65 години, докато до тогава от 70% до 90% от смъртни случаи от грипни вируси се наблюдават при по-възрастните, над 65-годишни хора.

На 11 юни 2009 г. СЗО обяви пандемията от свински грип - първата пандемия след 40 години до тогава, като е определяна шестата степен на заплаха от 6 възможни.

Продължва.

Малка подробност за свинския грип. Смята се, че тази смъртност 575 400 е постигната при заразяване на 11-21% от световното население. През 2010 година от 6,9 млрд световно население това означава 759 млн- 1,5 млрд
Ако тази цифра сега се зарази с ковид на база 4% смъртност за сега, която непрекъснато се увеличава, ще починат 30 - 60 млн. души. Това е разликата за сега.

# 14 353
  • София
много разводнено приказва, не мога да отсея и да разбера дали съм разбрала.

# 14 354

Продължва.

Малка подробност за свинския грип. Смята се, че тази смъртност 575 400 е постигната при заразяване на 11-21% от световното население. През 2010 година от 6,9 млрд световно население това означава 759 млн- 1,5 млрд
Ако тази цифра сега се зарази с ковид на база 4% смъртност за сега, която непрекъснато се увеличава, ще починат 30 - 60 млн. души. Това е разликата за сега.

Какви ти 4 % , една лъжа повторена 100 пъти става истина. Регистрраните случаи са 1/10 от реалните, смъртността е около 0,2 - 0.3 %

Общи условия

Активация на акаунт