COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 155
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 325

Сериозно?  Да ти кажа от местния мониторинг - проблемът се зове "Нефтохим" Бургас. А официалтите източници може и да го предоставят като влага.
Споко, Фръц, и за Нефтохим има мониторинги и съм чела такива( преди много години) но са различни неща. В Бургас съм учила и израснала и аз все пак.
за короната имаше нечии твърдения, че на влага по-слабо виреела и се препоръчват овлажнители за въздух. Не мисля, че на Италия проблема и е влагата. В Ухан влажно ли е?

# 14 326
От къде излезе това, че ще има вирус, който ще убие  половината население на земята? Кой го е предсказал?

# 14 327
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие. И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.
Свински грип или H1N1 (2009 - 2010)
През април-май 2009 г. в Мексико и Съединените щати е открито огнище на нов щам на грипния вирус. СЗО и центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ изразяват сериозна загриженост за този нов щам, защото се предава много от човек на човек, а в Мексико за много кратък период има висока степен на смъртност. Нова форма на вируса на грипа заразява приблизително 60.8 милиона души в САЩ, като смъртните случаи в световен мащаб са 575 400. Наречен е "свински грип", тъй като предава от прасета на хора и се различава от типичните грипни зарази по това, че 80% от смъртните случаи, причинени от вируса, настъпват при хора по-млади от 65 години, докато до тогава от 70% до 90% от смъртни случаи от грипни вируси се наблюдават при по-възрастните, над 65-годишни хора.

На 11 юни 2009 г. СЗО обяви пандемията от свински грип - първата пандемия след 40 години до тогава, като е определяна шестата степен на заплаха от 6 възможни.

Случаи с коронавирус: 510542
Смъртните случаи: 23028
Продължва.

Ако удвояваме за ден, след седмица ще стигнем бройката.

# 14 328
  • В офиса
Искаш да кажеш, че болниците в Италия са пълни само с хора 80+, които и без друго ще гушнат босилека тази година. Колко оптимистично. Щото те 80-годишните все пак ще умрат тази година. Да ги пишем от корона, че да не ни бъркат статистиката.

Аз говоря с числа , ти с общи приказки. Кажи ми защо смъртните случаи през 2019 и 2020 са еднаква бройка , при положение, че имаме 8000 починали от коронавирус , който го е нямало 2019? Можеш ли да ми обясниш логично и да кажеш ,че няма нищо гнило в тази истерия?
Разглеждам само Ломбардия. Първа смърт от Covid19 - 23.02.2020. От тогава до днес (26.03.2020) са 32 дни. Брой умрели от Covid19 в Ломбардия 4816. Брой умрели в Ломбардия за 2018 - 99542 => средно 273 човека на ден. За 32 дни това са 8736. По твоята логика, след като смъртността се е запазила, то имаме 3920 хора, които не са умрели от корона вирус, а от други неща. Уау! 55% надолу в смъртността! Да живей!
Източници:
https://www.statista.com/statistics/1099389/coronavirus-deaths-b … -region-in-italy/
https://www.statista.com/statistics/569435/number-of-deaths-in-italy-by-region/

# 14 329
  • София
... безмозъчната телеприемаща маса...
Е, ти явно си най-светнатата, плюс още две-три потребителки.
Само да не се заслепиш от високопарното си мнение за самата себе си. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 330
  • София

Освен това, защо не отказва ТВ предавания, задължава ли го някой? Той не е на договор с биг брадър, че да трябв ада обикаля - гала, Цветанка, бТВ и пр. Да пуска други от щаба да говорят. Ама не, българинът има една характерна черта, дето изяжда главата точно на лидерите - той и само той си мисли, че знае и ще се представи най-добре, в една очевидно прононсирана и заплетена ситуация (игра на тестове, игра на тестуване, игра на бройки, игра на (без) паника....)
Доколкото знам той е шефа на щаба, да делегира на друг да говори от негово име е бягане от отговорност.
Далеч съм  от мисълта , че търси евтина популярност - да не е безмозъчна плеймейтка?
НЕ е! Но шефът на щаба не означава, че има малоумни подчинени. Те не го викат по интервюта, за да взима жизнено-важни решения, нали така. Тоя човек трябва да се опази, ясно е, че функцията му - в момента - е предимно представителна, но...все пак.

April Morning аз съм мъж, благодаря за предложението. По-горе посочих за какво иде реч, дано сте прочели предния абзац. Мнение (конкретно) за Мутафчийски няма, допада ми, ако ме питате, угрижен съм - за състоянието му, нервен е, носи голяма отговорност, напрежение и пр. Няма го веселия човек, дето обясняваше, че грип Бе, та грип Бе, за да не всява паника, нали....отговорността, с която е натоварен не е малка. Дано просечете, че ви бягат мнения, забелязва се.

# 14 331
  • София
по БНТ сега тече лента, че щяло да излъчи на живо ББ след проведено конферентно заседание на ЕС.

# 14 332
  • София
Мангъров имал лаборатория... Ето защо натиска толкова за тия бързи тестове. Това сериозно ли е?

# 14 333
21 млн. мобилни номера и 740 хил. стационарни са закрити за последните два месеца в Китай- чудят се защо,
една част от закритите( най-вече стационарните) може и да са фирмени номера, заради карантината,
но все пак числото е много голямо, чудят се Китай колко жертви прикрива ....

Тази цифра на падането на мобилните номера обаче била нищо в сравнение с нарастването на броя на абонаментите за безжичен интернет - това сигурно ще да е от голям прираст на населението. Блумбърг обаче май отдават и двете на променените условия.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-23/china-s-mobil … rs-as-virus-bites

Цитат
Второ, по-добре тест, който хваща 4 от 10 носители, отколкото 10 от 10 неуловени.
И останалите 6 като са фалшиво отрицателни, ще са свободни да работят, да се разхождат и да заразяват на воля.

Останалите 6 ще са свободни да работят хоум офис или не, и да се разхождат с наличните ограничения на физическата дистанция. Но 4-имата уловени би трябвало да отиват в строга карантина и да им се проследяват контактите.

ПП За пандемията от свински грип през 2009-та - там не са ли общо 18 000 починалите? Мисля, че вече сме я подминали.

# 14 334

Сериозно?  Да ти кажа от местния мониторинг - проблемът се зове "Нефтохим" Бургас. А официалтите източници може и да го предоставят като влага.
Споко, Фръц, и за Нефтохим има мониторинги и съм чела такива( преди много години) но са различни неща. В Бургас съм учила и израснала и аз все пак.
за короната имаше нечии твърдения, че на влага по-слабо виреела и се препоръчват овлажнители за въздух. Не мисля, че на Италия проблема и е влагата. В Ухан влажно ли е?
Засега не е известно как вирусът Sars-CoV-2 реагира на температури и влажност. Някои други патогени, като грипния вирус или студенолюбивите вируси, обичат студените температури и доста сухия въздух, поради което те циркулират особено през зимата.

# 14 335
Аз приключих вече. Максимално ясно се изразих, не ме разбират. Явно трябва логическо мислене.

Абе човек, претенциите ти за логическо мислене са меко казано странни.
Ти не виждаш ли какво става по болниците по света? Не гледаш ли каква е сеч, където е изпуснат вируса да се разхожда свободно? И то се сътвори в рамките на месец в тези страни.
Ще ме прощаваш, ама много глупава статистика извади, защото не отчита потенциала на вируса да затрива хора, ако циркулира свободно до края на годината. То всички от кеф се скрихме в миша дупка, ама само ти можеш да смяташ - обаче смятай до край.
Явно наистина трябва логическо мислене.

# 14 336
  • Варна
Не става въпрос, че някой от нас е по - кадърен или вещ от Мутафчийски, а че няма нужда именно той да чете пресата сутрин. Това, бих казала е маловажна работа и може да бъде направено от всеки с необходимата квалификация от "щаба". Вероятно е задължен от премиера, за да "вдъхне кураж", че едва ли не държим ситуациията със силната фигура на генерала. Не подценявам човека, дори напротив, той има много по - важна роля и работа от това да отговаря на малоумни въпроси сутрин и да чете бюлетина.
А защо ходи от предаване на предаване ми е непонятно, вероятно по същата причина.

# 14 337
Как може да се смятат средноаритемтично колко се падали на ден и така да се сравняват 2019 и 2020?
Това е абсолютно неправилно.
Никъде по света не умират еднакъв брой хора на ден.
Днес може да са 500, утре да са 60, след 3 дни 120.
Ще се сравняват двете календарни години, когато свърши 2020.
Другото е фантасмагории.

Фантасмагориите е твоето  - който малко от малко разбира от математика/статистика, би се изсмял на поста ти. Няма как да има такива флуктуации в страна със 60 милиона население. Статистическата извадка е достатъчно голяма. По твоята логика и година за година пак не става , то може едната година да умрат 100 000 , пък другата 400 000. Статистически това е несъстоятелно твърдение.

# 14 338
  • БГ

Засега не е известно как вирусът Sars-CoV-2 реагира на температури и влажност. Някои други патогени, като грипния вирус или студенолюбивите вируси, обичат студените температури и доста сухия въздух, поради което те циркулират особено през зимата.

Съхраняват и пренасят пробите при ниски температури и ги поддържат живи. Значи на студено вирее, Има го по топлите страни, където и сега е топло и там вирее

# 14 339
  • В офиса
Мангъров имал лаборатория... Ето защо натиска толкова за тия бързи тестове. Това сериозно ли е?
Отговорът е в търговския регистър. Трите имена на Мангъров са налични в интернет.
"Научно-развойна и предприемаческа дейност за създаване, производство, дистрибуция и търговия с иновативни продукти и решения с сферата на медицината и козметиката. Представителство на чуждестранни компании и продукти. Технологичен трансфер, включващ придобиване и внедряване на лицензи, патенти и ноу-хау, както и всяка друга търговска и стопанска дейност, разрешена от закона, като дружеството може да придобива по законен начин всякакви права, необходими за осъществяване предмета на дейност. Издателска, рекламна и промоционална дейност с цел разпространение и популяризиране създадените иновативни продукти и решения, включително и заснемане на филми и рекламни клипове, отразяващи новите решения. Провеждане на диагностични проучвания, както и да изпълнява всяка друга дейност, разрешена със закон, която има за цел усъвършенстване и разширяване на стопанската дейност."

Общи условия

Активация на акаунт