COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 392
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 280
Време за конспирации: Тва животно (вируса) аз от самото начало го мисля, че е направено от човек, а не естествено. Неподатливо на никакви медикаменти, все по-издръжливо се оказва във времето и тихо промъкващо се в едни хора, които без да знаят заразяват други. Супер брутално. Моята теория е, че са го изпуснали без да искат обаче.
и създателят ще вземе Нобелова награда Stuck Out Tongue Winking Eye
За жалост никога няма да му разберем името...Усещам иронията, разбира се. Но аз си оставам на това мнение така или иначе.

# 14 281
Цитат
Второ, по-добре тест, който хваща 4 от 10 носители, отколкото 10 от 10 неуловени. 
И останалите 6 като са фалшиво отрицателни, ще са свободни да работят, да се разхождат и да заразяват на воля.
Като изработваш антитела след десетия ден, ще хванеш на баба си хвърчилото.
Стига де, не се ли уморихте да го дъвчете това? Какво значи "ще са свободни да работят"? Да не би сега някой да ги е спрял? Забранени са отделни обекти: молове, хотели, ресторанти, никой не е забранил да работят конкретни хора. Нито някой ще му каже на този фалшивоотрицателен "Браво пич, вземи този мол и почвай да работиш". 10 от 10 фалшивоотрицателни се разхождат в момента, защото не се тестват. Не можете да ме убедите, че 6 е повече от 10. И пак напомням, той ако си мисли че е здрав много по-стриктно ще спазва мерките, за да не се зарази. Страхът за собствената безопасност е по-голям от социалната отговорност, дайте да не си кривим душата. Неразбирането идва защото генералът ги отхвърля за тестване при болни със симптоматика и медицински лица. Привържениците на бързите тестове обаче говорят за масов скрининг, т.е. да се тестват лица, които в момента не попадат в обхвата на референтните тестове. Имам чувството, че нарочно се правят, че не разбират. Някоя бг мама да не схване разликата - ок. Но не и те. Към май-юни ще го решим този въпрос де. БАСФ се канят да пускат някакви по-надеждни бързи тестове.

# 14 282
  • София
Някой помни ли на кой ден от карантината в Китай започнаха да спадат случаите?

Затвориха на 23 януари. Провери тук случаите:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/

Потребител по-горе беше писал за децата на България, дето били учили в чужбина и да се върнат. Ок, да се върнат сега.  Ама после, като завършат колко от тях ще са в България?

И защо им търсиш сметка? Да не би ти да ги издържаш?

И стига вече с тези неточни бързи тестове и интереса на Мангъров. Бързи тестове не произвеждат само китайците.

Тесла, хората така "привикнаха" с ежедневния тих стрес, че сега им идва в повече. Никой тук не е живял в такива условия. Но, за жалост, това е положението. Не сме си заслужили астероида като динозаврите.

# 14 283
  • Sredets/Burgas

Сериозно?  Да ти кажа от местния мониторинг - проблемът се зове "Нефтохим" Бургас. А официалтите източници може и да го предоставят като влага.
Споко, Фръц, и за Нефтохим има мониторинги и съм чела такива( преди много години) но са различни неща. В Бургас съм учила и израснала и аз все пак.

# 14 284
Явно някои много са се вързали на сладките приказки от януари, че "това е просто един грип с малко по-висока смъртност". И явно не гледат международния видеообмен или целият свят е вкаран в някакъв зловещ трилър?

Именно видеообмена е част от машината, която всява психоза. Толкова е елементарно.

# 14 285
Това за тоалетните в блоковете е дискутирано още на етап Китай, но уж във фекалиите не бил активен вируса. Пък Мутафчийски рече, че в тоалетната бил много вируса...не знам.
Последно, но не и като важност и значимост в темата - активен ли е вирусът или не в тоалетни, възможно ли е да "припълзи " до тоалетната седалка и от там да ни атакува инфилтрирайки се в организма ни ( да не споменавам от къде Laughing) ? Боже господи, само тоя ужас ни липсваше ! Като си помисля само че при изхождане поради съвременните конструкции на гърнетата  при съприкосновението на отпадния човешки продукт с водата винаги е възможно се получи един вид "разплискване" чиито капчици да полепнат по задните части на човека с всичките възможни апокалиптични последствия от това явление...Имам чувството че скоро в препоръките на СЗО ще влезе и указанието за задължителна клизма и баня след ходене по голяма нужда.

# 14 286
Мен всъщност ме кефи теорията. Това е театро с някакви дъртаци, дето ще умрат там по графика така и така. Политиците скоро ще прередят картата и готово. 
Ми дано пък е така. Аз съм си хипохондрик, не без причина, и бих се радвала така за стане.

# 14 287
...А и представете си още 3 месеца в къщи и по строга карантина.Психическите разстройства пък кой ще ги лекува.
Аз сигурно съм психясала вече, или по рождение хаха но много ми е добре на работа в къщи. Малко по-сложно, но по пижама, голям кеф. Няма пътуване, трафик, обличане, студ, пуша си на воля Grinning

# 14 288
https://

Е, това вече не е сериозно. От 10 кладенеца вода носим, но отказваме да приемем, че може би психозата е една голяма игра на числа.
Но отново ще дам числа - 3000 жертви на година от ПТП. На месец стават 300, да няма нито едназа март, стават 300 разлика само. Така че не е от това.

Добре като не вярвате в КВ защо си губите времето с нас.
Искате си свободата да тичате в парка, да ходите по моловете или там каквото е.
Не мога да разбера какво ви пречи. Светът си е навън и ви чака .

# 14 289
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие. И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.

Вземете с лондонското Око си направете тема "Конспирации около Ковид 19 и други идиотии" и се изнесете, че дразните неприятно в много неподходящ момент и по-важно, опорочавате добрите намерения на тема, която е замислена като информативна и спомагателна. Ще почна да ви докладвам упорито, време имам много, за късмет даже ми го плащат.

# 14 290
  • София
Явно някои много са се вързали на сладките приказки от януари, че "това е просто един грип с малко по-висока смъртност". И явно не гледат международния видеообмен или целият свят е вкаран в някакъв зловещ трилър?

Именно видеообмена е част от машината, която всява психоза. Толкова е елементарно.
Да, и от самолетите ни пръскат, затова не спират полетите.

# 14 291
То и въздухът се изчисти, във Венеция плуват делфини и русалки...
Направо излиза спасението на века.
Дали не го е пуснала Грета Тунберг?

# 14 292
  • БГ
Не съм споделяла собствените си впечатления като временно поживяла в Италия... В интерес на истината, не в засегнатия район, а може би в най -"екзотичната", цветна и мръсна част - Неапол и околности...
Там, както и в Испания, има улички- пътечки, живеят г@з до г@з, нашето " на гъсто" в София е смешка.... Живеят си малко като едно наше (не)малцинство.
Освен тези културни особености,
за себе си имам и една друга хипотеза относно смъртността, освен възрастта...

Високата влажност на въздуха.
Там къщите през зимата са просмукани от влага и мухъл... А животът в такива условия води до хронични белодробни заболявания, астма, пневмонии и т.н.
Преди много години бях попаднала точно на такъв мониторинг специално за Бургас.

Явно във връзка с горното Италия са една от страните в които прилагат най-много антибиотици и съответно много имат много голяма резистентност към тях. Днес в една фейсбук група за ковид, една дама превежда статии от медицински изследваня на италианските лекари. Много голяма част от ациентите след интубацията развиват бактериални инфекции, което на практика допълнително увеличава смъртността. Мутафчийски и Кантарджиев също го споменаха няколко пъти.
Хора до вчера в БГ се внасяше хиляди тонове италиански боклук и все още сигурно се внася и гори,  представяте ли си какво може да се внесе с него. Направо не искам да си го представям...

# 14 293
Аз очаквах, че хората в Габрово ще се излекуват най-рано, понеже бяха първи, но явно са били доста зле...

# 14 294
  • Sredets/Burgas

Ако си права, Англия и особено Шотландия трябва да отнеме първенството на Италия съвсем скоро. В Шотландия всичко гние от влага. Да, и Холандия също.

Тогава дано да греша...

Общи условия

Активация на акаунт