COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 677
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 160
Искам с детето и жената да отидем от София до Монтана. Моята ЛК е от Монтана, дали ще направят проблем за жена ми понеже нейната е от София?

Вчера съседите успешно напуснаха така София...
да, ама как ще се върнат?
Като падне блокадата или по спешност.
С лк на жената Confused

# 14 161
  • Варна
Дали пикът у нас вече не е минал? Имаше две грипни ваканции. Здравната ни система не бе подготвена. Имаше много заболели от т.н.грип B. Възможно е да са прекарали и корона вирус. Не вярвам, че първия случай у нас е от март месец. Не всички стигат до интензивното. Доста хора прекарват стандартен грип на крак.

# 14 162
Бледолилава, ти всъщност какво предложение имаш? Щото си вечна контра на всичко тук. Теорията за естествения подбор ли представящ на нашето внимание? Всички тук виждаме, че икономиката страда, но тя - икономиката е за живи хора, не за мъртви.
Аз съм писала какво предлагам - сега сме план А, който е много хубав за всички, но трябва да се подготвим и за план Б. Той се концентрира върху опазването на рисковите групи, а това не пречи никак, даже само ще помогне, ако го направим още сега. Лицемерно ми е това вадене на статистики за починали, а в същото време "ама не можем да ги затворим, не е човешко". Това като родителят, който по-добре да ровел в казана, но да бил жив - ами същото е, по-добре затворени, но живи, не е ли така? Това е първото, рисковите групи и не разбирам какво ви пречи. Второ, по-добре тест, който хваща 4 от 10 носители, отколкото 10 от 10 неуловени. Тук също не разбирам какъв ви е проблема, освен онази клюка от жълтите медии, която твърди, че Мангъров искал да краде някакви пари. Други аргументи няма. Бързи тестове за масов скрининг, не за пациенти със симптоми и медицински лица, които в момента така или иначе се тестват. А каква съм в твоите очи - не ми е предмет на дискусия. Както измествате постоянно въпроса с тестовете към личността на Мангъров, не измествай въпросите ми върху моята персона. Има опция преглед на мнения на потребителя, там можеше да провериш какви предложения имам, не да ми обясняваш каква съм. Не ми отговаряй, най-вероятно ще го скролна.

# 14 163
  • София
Това със спасителните мисии е чист пиар ход. Изглежда наивен отстрани, но въпреки това всички големи държави го прилагат. Понякога е с цел да подразни (когато Тръмп предложи помощ на Северна Корея) или да обърне общественото недоволство (помощта на Китай за Италия) или просто да си знаем, че Големия брат винаги е насреща (Русия)... не бих търсила под вола теле, просто всички го правят. Самолети, хуманитарни помощи, експерти, флаг, снимки, заглавия Simple Smile

# 14 164
  • София
В Италия и Испания (и не само, цяла западна и централна Европа) отдавна изтърваха положението и реагираха прекалено късно, за това нещата стават толкова бавно и мъчително. Американците са същата картина, но те са 3 седмици зад Италия, така че при тях най-лошото предстои.
Италия днес са +1000 от вчера, но платото е характерно с това. Ще има дни на плюс, дни на минус, защото то е част от пика. След това кривата ще почне да пада неминуемо надолу и то драстично както е при покачването в началото преди пикът.
Освен това в Италия тестват като за световното и хващат много късно развити случаи. Там няколко милиона са били или са носители на вируса и понеже лечението/изчистването от кръвта с вируса е дълго, за това има и нови и нови и нови случаи. За това трябва да се затворят няколко пълни цикъла. Нека минат пълни 2 месеца от карантината и пак ще говорим. Още са далеч от тези 2 пълни месеца. А след това имаме и още един резервен 1 месец, който ще направи разликата.

# 14 165

Световни брандове в подкрепа на социалното дистанциране

# 14 166
  • Sredets/Burgas
Специално за цитираното от мен семейство...Родителите им са си в София и не отиват при тях.

# 14 167
Отново не мога да изчета всичко, но може ли някой да каже какво стана с мерките за пристигащи чужденци, остават ли само тези държави от предната заповед  или важи за всички държави? В новата заповед на министъра на здравето не видях да пише нещо за това.
Сутрината, ген. Мутафчийски каза да се премахнат поименно  държавите и карантина за чужденци ( не визирам постоянно пребиваващите или българи с постоянен адрес тук, а чужденци). Стана ми странно, защото нали е забранено да влизат, пък сега карантина за тях.
Мисля, че заради това е изнервен. Правителството изпълнява, но когато се стигне до “ ЕС  семейството” се съобразявят с останалите.
Дано греша.

# 14 168
Като гледаш руски новини, какво можеш да чуеш, освен руски новини?

Всъщност повечето неща от доста време ги научавах от техните новини за короната. Направи ми впечатление преди време, че си затворили границата с Китай. Държаха някакъв круизен кораб под карантина. Ние я карахме доста лежерно и обсъждахме дали маските пазят, още преди да стане случая в Пирогов.
А като гледаш български новини, можеш да чуеш всичко друго, но не и български (или поне ако са неудобни за запада). Там е разликата.

# 14 169
Цитат
Второ, по-добре тест, който хваща 4 от 10 носители, отколкото 10 от 10 неуловени. 
И останалите 6 като са фалшиво отрицателни, ще са свободни да работят, да се разхождат и да заразяват на воля.
Като изработваш антитела след десетия ден, ще хванеш на баба си хвърчилото.

# 14 170
  • Germany
Това за качеството на въздуха не ще е много вярно. В Мадрид въздуха е чист, а работите им хич не са добре откъм болни. И в Мюнхен е добър, а е един от градовете с най-много заразени. Така че друго ще е.

# 14 171
Искам с детето и жената да отидем от София до Монтана. Моята ЛК е от Монтана, дали ще направят проблем за жена ми понеже нейната е от София?

Вчера съседите успешно напуснаха така София...

Те защо тогава ги сложиха тия КПП-Та? Май да се ограничи пътуването, ама ние пак по български. Ей затова никога няма да се оправим.

Потребител по-горе беше писал за децата на България, дето били учили в чужбина и да се върнат. Ок, да се върнат сега.  Ама после, като завършат колко от тях ще са в България?

# 14 172
Великобритания също върви нагоре. Общо взето всички вървят след Италия.
+2,129(11,658) случая
+113(578) смъртни случая.

BREAKING: UK reports 2,129 new cases of coronavirus and 113 new deaths, raising total to 11,658 cases and 578 dead https://t.co/47MXF0XUJ0

# 14 173
  • София
Като им е ненужна на италианците, да вземат да я върнат!

Не зная, каквато ще пропаганда да е, но са решили да дават помощи на семействата с малки деца заради това, че родителите си стоят вкъщи и няма кой да гледа децата. Вярно, че това е много силна и богата държава, но могат и да не го правят, нали така!

# 14 174
Фирмите, които правят части за автомобилния бранш у нас, спират работа. За това алармира Българската браншова камара „Машиностроене“, член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), пише "Труд".

Общи условия

Активация на акаунт