COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 065
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 14 145
https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/ha … ients-died-italy/

Една статия, която обяснява смъртността в Италия и защо е по висока от тази в Китай.

Високата смъртност на страната се дължи на застаряващото население, прекалено напрегната здравна система и начина, по който се отчитат смъртни случаи.

# 14 146
САЩ направо избиват рибата с цифри. До 2 - 3 дни ще задминат Италия, а до месец ще са първи. Одеве четохме ето тази статия, която направо ме разтрепери. Щом там не могат да се справят, какво ли остава за малките държави, като нашата

https://btvnovinite.bg/svetut/lekari-v-us-epicentara-na-covid-19 … -apokalipsis.html

В Испания нещата също вървят на зле - много рязко им скочи бройката и на тях, на ден новозаразените минаха и пика на Италия, та и те не знам до къде ще го докарат. Ако това не е техния пик, направо не ми се мисли какви ли цифри ще обявят, като дойде пика.
Гледам, че и в Италия нещата не са хич добре - задържат или понамалят бройката за ден - два и айде пак бум. Вече изобщо не мога и да се опитвам да гадая какво ще става - всеки ден нещата стават все по-зле и по-зле навсякъде и никъде за сега не се вижда лъч надежда нещата да трънат надолу.

# 14 147
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защо генералът е нервен, че наближава петък?

Защото му е ясно всичко. Това са лекари, които са видяли какво ли не на мисии. Мое мнение.
А тъпите въпроси на така наречените журналисти трябва да влязат в наръчник на журналиста. Ти бива, бива' ама да не се подготвиш поне малко за брифинга не го разбирам ( меко казано)

За съжаление, у нас няма журналист, който в движение да задава професионални въпроси. Не знам защо е така, но се набива на очи. Не се ли учи?

# 14 148
Като гледаш руски новини, какво можеш да чуеш, освен руски новини?

В САЩ населението е над пет пъти по-голямо от това в Италия и четири пъти колкото Германия. Не са им никак хубави цифрите, но не са шокиращи. А и скоро няма да се шокираме от цифри.

# 14 149
Това за фините прахови частици е лоша новина за град София, с най-мръсния въздух сигурно в цяла Европа. Само липсата на трафик в момента ни спасява.
Пловдив по едно време водеше класацията за Европа.
Аз пък се чудех с цигарен дим дали може да се предава вирусът от болен човек на други, които вдишват наоколо?

# 14 150
Искам с детето и жената да отидем от София до Монтана. Моята ЛК е от Монтана, дали ще направят проблем за жена ми понеже нейната е от София?

Вчера съседите успешно напуснаха така София...

Следователно да очакваме ръст на заразените в провинцията по модела "баба, дядо и внуче"

# 14 151
Може първо да се пусне Варна, после Бургас (или пък първо Варна, после Благоевград)

Що не първо Видин, Варна последна?

Е, това решение ще оставя на Щаба - да си припишат заслуги. Simple Smile )))

Обаче аз визирам тези области:

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:17 от DeltaAzimut

# 14 152
  • Пловдив
Искам с детето и жената да отидем от София до Монтана. Моята ЛК е от Монтана, дали ще направят проблем за жена ми понеже нейната е от София?

да, ама как ще се върнат?

# 14 153

Като падне блокадата или по спешност.

# 14 154
  • София

И гледайте да не изпозаразите родата.

# 14 155
  • София

Много лесно.
Заради ЛЛ на жената, коята е от София.

# 14 156
  • София
Като гледаш руски новини, какво можеш да чуеш, освен руски новини?

Всъщност повечето неща от доста време ги научавах от техните новини за короната. Направи ми впечатление преди време, че си затворили границата с Китай. Държаха някакъв круизен кораб под карантина. Ние я карахме доста лежерно и обсъждахме дали маските пазят, още преди да стане случая в Пирогов.

# 14 157
не знам за американците, но аз често гледам руска телевизия и руски новини и всеки ден се оказва, че изпращат някаква помощ.
От тази вечер или от утре, не чух добре, Русия вече ще посреща и изпраща самолети само за свои граждани, закъсали из чужбините.
     Пропаганда и искане да се свалят санкциите,
помощта им  за Италия е 80% ненужна, но вдигнаха шум както никой друг ....

Лекарите в Русия са без предпазно оборудване, но Путин предлага помощ на САЩ за борбата с COVID-19
Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че Русия е готова нa пaртньoрcтвo cъc CAЩ. Той каза, че cтрaнaтa му e гoтoвa дa oкaжe пoдкрeпa нa CAЩ в борбата срещу разпространението на новия коронавирус, предаде ТАСС.
“Нaшитe eкcпeрти дoкaзaхa cвoитe умeния в Китaй и Иран, бяха изпратени и в Итaлия. Ниe cмe гoтoви дa пoдкрeпим и CAЩ, както много пъти преди cмe прeдaлгaли cъдeйcтвиe зa пoжaритe в Кaлифoрния. Oтвoрeни cмe към cътрудничecтвo”, публикува Антонов на страницата на руското посолство във “Фейсбук”.
Въпреки изявленията и недоволството на лекарския профсъюз в Москва, дипломатът изрази нeдoвoлcтвoто си oт твърдeниятa в някои aмeрикaнcки мeдии, чe руcкaтa cтрaнa прикривa рeaлни дoклaди зa кoрoнaвируca нa cвoя тeритoрия. По думите му това е опит за oтклoнявaне на внимaниeтo oт cитуaциятa нa aмeрикaнcкa тeритoрия.
Руският дипломат подчерта, че Съединените щати са най-засегната страна от вируса след Италия - над 55 000, като смъртните случаи са 800.
Руcкaтa cтрaнa e гoтoвa зa oбщи дeйcтвия cъc CAЩ.

# 14 158
https://www.facebook.com/groups/1979717822259668/permalink/2648588102039300/

Как посрещат руските лекари в Италия. Да видим ще има ли разлика сега и точно каква и как.
Ех, няма ли да се окаже вярна теорията за конспирацията и злия герой да стане спасителна света с внезапно предлагане на лекарството. 😢

# 14 159

Като падне блокадата или по спешност.
Блокадата няма да падне скоро.

Общи условия

Активация на акаунт