COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 396
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 310
  • София
Аз вярвам в коронавируса, кога съм твърдяла, че не вярвам? Вярвам не само че го има, но и че е естествено възникнал, както и че е доста опасен за определени групи от населението.
Но ако този вирус се беше появил преди четири години, в условия на "растяща икономика", щяха да го покрият. Сега го използват, за да прикрият за пред безмозъчната телеприемаща маса огромната и неизбежна финансова криза, която се дължи на рекордния общ (световен) дълг, натрупан през възхода, и която криза няма нищо общо с коронаируса, но е къде по-изгодно да бъде приписана на него. Хем имаш добро обяснение за печатането на трилиони долари, които, докато стигнат до нас, ще имат стойността на тоалетна хартия. И бонус - всички онези, които иначе биха излезли на площада, за да ти търсят сметка за фалшивия "възход", сега са удобно укротени вкъщи, а навън ходят блюстители на реда и съблюдават "здравето" на населението.
Само че това няма как да мине, ако първо не си внушил на пролите, че ако не слушкат, ги чакат камиони с трупове.

А по въпроса за данните - преди няколко дни тук, в темата, датата "18 март" бе преведна като "18 камиона", обаче потребителят натиснал 4 вместо 1, та в крайна сметка горката дата се преобразува в 48 камиона, които возели трупове в Испания. Явно чак и до генерал Чесън са стигнали, щом не го досрамя да ръси такива глупости днес пред медиите.

# 14 311
"Лекарите ни с COVID-19 са се заразили докато са пътували, а не от пациенти. Българските медици с коронавирус, които са заболели от коронавирус са се заразили по време на пътувания в чужбина, екскурзии, ски и семинари, а не при изпълнение на служебните си задължения в болниците след обявяването на извънредното положение у нас", това стана ясно от справка на Националния оперативен щаб.

# 14 312
  • София
Не виждам защо трябва да изтъпанват Мутафчийски всяка сутрин в 8. Ами и той човека си има нерви и предел. Какво ще стане, ако някой друг изнася информацията и аз лично не искам да узнавам така истерично всеки ден по няколко пъти.
Абсолютно. Като цяло намирам за безсмислен брифинга сутринта, но допускам, че самият Мутафчийски вече се вживява (и е) като диригент и не дава палката на друг дори за сутрините. В смисъл опасява се, че може да има изъднка, а той гори, видно е. Но има нужда от релакс.
Освен това, защо не отказва ТВ предавания, задължава ли го някой? Той не е на договор с биг брадър, че да трябв ада обикаля - гала, Цветанка, бТВ и пр. Да пуска други от щаба да говорят. Ама не, българинът има една характерна черта, дето изяжда главата точно на лидерите - той и само той си мисли, че знае и ще се представи най-добре, в една очевидно прононсирана и заплетена ситуация (игра на тестове, игра на тестуване, игра на бройки, игра на (без) паника....)

# 14 313
Как може да се смятат средноаритемтично колко се падали на ден и така да се сравняват 2019 и 2020?
Това е абсолютно неправилно.
Никъде по света не умират еднакъв брой хора на ден.
Днес може да са 500, утре да са 60, след 3 дни 120.
Ще се сравняват двете календарни години, когато свърши 2020.
Другото е фантасмагории.

# 14 314
Артемис, подразних се от израза, за мен това са бившите деца на България, ама все тая.

Колко лекари бяха командировани в Ухан, Хубей - към 40 000, или бъркам бройката? Това по повод закритите телефони. Щото ако са наистина само към 80 хиляди заразените е малко странно, толкова много лекари. А за бройката закрити телефони, имаше предположение, в статията, която четох, че може да са минали на друг оператор.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:50 от stasha_s

# 14 315
Ами докладвайте, то така стана в целия свят. Който говори разумно с факти, го докладват, да виреее психозата

То по психясали от вас в момента, едва ли има. От сутрин до вечер е плач и спорове със съдбата, "сметки" без кръчмар и т.н. Световната конспирация няма да я коментирам.

# 14 316
В такава светлина съм съгласна, да, за съжаление вируса едновременно изкарва кирливите ризи на болното здравеопазване, но политиците превръщат дефекта в ефект, както винсги, и извличат дивиденти от ситуацията. 
И все пак предпочитам чисто медицински да опазя семейството си от вируса, и през това време политиците да си подредят пионките. Не държа да има бунтове и войни. Никак даже.

# 14 317
  • БГ
Аз вярвам в коронавируса, кога съм твърдяла, че не вярвам? Вярвам не само че го има, но и че е естествено възникнал, както и че е доста опасен за определени групи от населението.
Но ако този вирус се беше появил преди четири години, в условия на "растяща икономика", щяха да го покрият. Сега го използват, за да прикрият за пред безмозъчната телеприемаща маса огромната и неизбежна финансова криза, която се дължи на рекордния общ (световен) дълг, натрупан през възхода, и която криза няма нищо общо с коронаируса, но е къде по-изгодно да бъде приписана на него. Хем имаш добро обяснение за печатането на трилиони долари, които, докато стигнат до нас, ще имат стойността на тоалетна хартия. И бонус - всички онези, които иначе биха излезли на площада, за да ти търсят сметка за фалшивия "възход", сега са удобно укротени вкъщи, а навън ходят блюстители на реда и съблюдават "здравето" на населението.
Само че това няма как да мине, ако първо не си внушил на пролите, че ако не слушкат, ги чакат камиони с трупове.

А по въпроса за данните - преди няколко дни тук, в темата, датата "18 март" бе преведна като "18 камиона", обаче потребителят натиснал 4 вместо 1, та в крайна сметка горката дата се преобразува в 48 камиона, които возели трупове в Испания. Явно чак и до генерал Чесън са стигнали, щом не го досрамя да ръси такива глупости днес пред медиите.

Абсолютно точно в първата част, с малката корекция, че кризата не е финансова, а икономическа. Войната на думи ще е срещу коронавирус, но на практика е за петролните залежи и от там тръгна. Пазара на петрол е на свободно падане,

# 14 318
  • Варна

Освен това, защо не отказва ТВ предавания, задължава ли го някой? Той не е на договор с биг брадър, че да трябв ада обикаля - гала, Цветанка, бТВ и пр. Да пуска други от щаба да говорят. Ама не, българинът има една характерна черта, дето изяжда главата точно на лидерите - той и само той си мисли, че знае и ще се представи най-добре, в една очевидно прононсирана и заплетена ситуация (игра на тестове, игра на тестуване, игра на бройки, игра на (без) паника....)
Доколкото знам той е шефа на щаба, да делегира на друг да говори от негово име е бягане от отговорност.
Далеч съм  от мисълта , че търси евтина популярност - да не е безмозъчна плеймейтка?

# 14 319
London eye, много ти се моля! Така нарушаваш екслузивитета на корона вируса като най-страшния на нашето съвремие. И аз в началото плахо питах за свинския грип, там се цитират числа от порядъка на стотици хиляди смъртни случаи, ама така и никой не ми обясни с какво е по-долу.
Свински грип или H1N1 (2009 - 2010)
През април-май 2009 г. в Мексико и Съединените щати е открито огнище на нов щам на грипния вирус. СЗО и центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ изразяват сериозна загриженост за този нов щам, защото се предава много от човек на човек, а в Мексико за много кратък период има висока степен на смъртност. Нова форма на вируса на грипа заразява приблизително 60.8 милиона души в САЩ, като смъртните случаи в световен мащаб са 575 400. Наречен е "свински грип", тъй като предава от прасета на хора и се различава от типичните грипни зарази по това, че 80% от смъртните случаи, причинени от вируса, настъпват при хора по-млади от 65 години, докато до тогава от 70% до 90% от смъртни случаи от грипни вируси се наблюдават при по-възрастните, над 65-годишни хора.

На 11 юни 2009 г. СЗО обяви пандемията от свински грип - първата пандемия след 40 години до тогава, като е определяна шестата степен на заплаха от 6 възможни.

Случаи с коронавирус: 510542
Смъртните случаи: 23028
Продължва.

# 14 320
Не виждам защо трябва да изтъпанват Мутафчийски всяка сутрин в 8. Ами и той човека си има нерви и предел. Какво ще стане, ако някой друг изнася информацията и аз лично не искам да узнавам така истерично всеки ден по няколко пъти.
Абсолютно. Като цяло намирам за безсмислен брифинга сутринта, но допускам, че самият Мутафчийски вече се вживява (и е) като диригент и не дава палката на друг дори за сутрините. В смисъл опасява се, че може да има изъднка, а той гори, видно е. Но има нужда от релакс.

Моля като по кадърна и веща се предложете вие за тази длъжност.
Половин страница с вашето мнение за Мутафчийски.

# 14 321
  • София
Абе, хора. Повечето сте млади и няма как да помните славното социалистическо минало. Ама откъде се извъдиха толкова Павлик Морозовци?

Явно, това е бъдещето. Вируси.

# 14 322
Искаш да кажеш, че болниците в Италия са пълни само с хора 80+, които и без друго ще гушнат босилека тази година. Колко оптимистично. Щото те 80-годишните все пак ще умрат тази година. Да ги пишем от корона, че да не ни бъркат статистиката.

Аз говоря с числа , ти с общи приказки. Кажи ми защо смъртните случаи през 2019 и 2020 са еднаква бройка , при положение, че имаме 8000 починали от коронавирус , който го е нямало 2019? Можеш ли да ми обясниш логично и да кажеш ,че няма нищо гнило в тази истерия?

Тъй, коронавируси се наблюдават у хора, които умират или са умрели, без тези вируси да са причинили смъртта им. Не само този новият, а и други от семейството, които ходят по хората.
Коронавируси се наблюдават у здрави хора, без те да развият инфекция, и тогава не може да се говори за болни, разболели се, а само за носители. Човек, който си стои някъде, клати си краката, а междувременно е позитивен за някакъв вирус, не е болен от този вирус.
Ако бъдем изследвани за какво ли не посмъртно, докторите ще имат един дълъг списък от бактерии, вируси и други гадости, от които да си изберат какво да пишат като причина в смъртния акт.
Италия солят супата много яко. А после кремират...
Не чакам отговори, изводите си ги правете сами.

# 14 323
  • Индия/България
Видяхте ли Индия 🤣как ги бият с пръчки.Имахме потребителка там.Дали е вярно!
О, да, вярно е. Налагат ги яко. Аз и преди писах, че полицията тук е много коварна и действа желязно срещу безредици. В случая- даже повече от желязно. Обаче представете си една Индия, която буквално живее навън... животът й е изцяло основан на социума, социалните изяви, , сватби, фестивали, тумба-лумба...Не знам дали може да си представите колко зависима е Индия от улиците си, от пазарите си, от сватбените и банкетните си зали, от храмовете сии колко е трудно да се озапти  цялото това СВРЪХсоциално общество, което в момента действително агонизира. Индийският локдаун като цяло припокрива този в Китай с много малко облекчения. Не  позволяват да мръднем. И това е огромен удар за индийските семейства, даже не толкова икономически, колкото в социален аспект и емоционално. Ама не защото не могат да джъткат  из мола или да идат на почивка в Гоа, ами защото сякаш са им посегнали на най-ценното. То силата на духа им се крепи на тия празници, на храмовете им, на бреговете на Ганга. Много им е трудно на индийците в момента, ама стискат зъби. Никога не съм виждала Индия такава...толкова пъти съм си мечтала за тишина и спокойствие, признавам..но не...такава не искам да я виждам никога повече Sad
В момента проблемът с храната се решава с доставки по домовете. Премиерът нареди цената на ориза и брашното веднага да бъдат понижени от 27-30 до 2 и 3 рупии. Правителството отпусна помощи за мизерстващите и бездомните - по 5кг. ориз , леща и брашно в следващите 3месеца. Допълнителни парични помощи също за вдовици, работници на строежи, ресторантьори и фермери. И за туризма отпуснаха някакви милиони, доколкото разбрах.  Тук в момента се опитват да внесат авиган. Противомаларийните са забранени без рецепта, защото всичко живо се юрна да ги пие...
Да кажа още, че  подкрепям теорията за праховите частици. Нашият щат е в подножието на Хималаите. Случаите са 3-4 от 2 седмици насам. Иначе тестват масово, защото е сравнително малък щат. Болните се възстановяват бързо. Делхи,Мумбай, Калкута и щат Керала са с най-много случаи до момента. Въздухът там е.....мдаа...сигурна съм, че не искате да знаете....
И тук започва масово тестване. "Космонавтите" идват  по домовете....
Нещо интересно се сетих да ви спомена. Не знам колко е по темата, но вчера имах разговор с един доктор, който е и доктор по ведическа медицина и астрология. Той спомена, че във ведическата астрология, когато планетите са струпани само от едната страна (полусфера) на астрокартата , това говори за остър кризисен период, който ще премине, едва когато поне една от планетите премине от другата страна. Това, доколкото разбрах, ще стане към края на май. За момента през времето, когато луната се движи във фазите си и минава от другата страна , щяло да има по мъничко "глътка въздух". Не претендирам за истинност. Просто споделям.

България се справя засега. Дай боже да няма сътресения! Отивам да ви дочета. Благодаря за анализите и инфото!

# 14 324
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз имам следния логически въпрос: За 2019 в Италия има 579 244 смъртни случая. На ден са 1587. Дотук са изминали 86 дни от 2020. Ако екстраполираме, се получава, очаквани смъртни случаи за 2020 , 138 069.  Отделно, януари и март са месеците с най-висока смъртност, така че дори може да завишим очакваните смъртни случаи, но хайде ще вземем по-ниското число.
До момента за 2020-та, реалните факти са 136 342 смъртни случая , денят обаче не е свършил, така че да добавим още 350 , да станат 136 700.
Получаваме 1300 смъртни случая ПО–МАЛКО спрямо 2019.  От коронавируса имаме 8215 смъртни случая.

И логичният въпрос е , защо се създава тази психоза относно Италия, като явно жертвите от коронавируса не водят до реално увеличение на смъртността, а влизат в общия тренд на смъртност за страната ? Това не ви ли отваря поне малко очите ?

Докато сме се забили коментирайки само  вируса, губим перспектива къде се намира той в общите трендове и не се питаме защо се взимат толкова непропорционални мерки.

Не ми е важен чак толкова много броят на починалите. Важно ми е , че болниците им са претъпкани.
Във Франция пренасят болни с влак от натоварени към по-ненатоварени болници. Германия приема пациенти от Италия и Франция. Франция приема от Белгия. Целият медицински персонал във Франция е мобилизиран.
Вижте Швейцария, по-зле са от Италия по брой заболели на милион население. Средна възраст на заболелите 52 г., Заразени от 0 до 102 г. възраст. Армията е по улиците на Италия, Франция, Швейцария. Коя държава ще си го причини, ако не е нужно. 
Та очите ми са много добре отворени. Защото не е само Италия.

Между другото Русия помага и на бившите си републики. Помага и на Иран.

Общи условия

Активация на акаунт