COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 881
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 445
Е, най-накрая да достигнат до умно заключение - да тестват 1000 човека поне, за да направят епидемиологичен статус на извадка, който пак не е чак толкова представителен, защото са само 1000 теста, но все пак е нещо! Браво на Медицинския съвет. Мутафчийски малко се беше закучил, но накрая разбра какво се има предвид. Да видим къде сме - в началото ли, в средата ли или в опашката на заразата.
Това беше предложено в тази тема. Да направят скриниг на 1000 или 10 000 човека. Не помня, кой го предложи. Пак някоя мама им изкара парите. Blush

С голямо удоволствие ще обера лаврите - аз го предложих, може да се провери в публикациите ми. Мерси, мерси. Simple Smile

# 14 446
Цитат
А какво стана с автобусите бежанци дето турците стоварваха на гръцката граница?
Тая тема мистериозно изчезна от новините.

Още са там.
В някакви новини чух,че са ги натоварили в автобусите и обратно в Истанбул.Амо то кой ли какво не си говори вече?Всяка новина е предпоследна.

# 14 447
А църквата какво...нямам думи...
за нея каза, че няма смелост да я затвори.
Това е много сложен въпрос, от най сложните за разискване по отношение на епидемията. Не върви каквото и да направиш, нито да затвориш църквите със заповед, защото това е тайнство, вяра, не можеш със заповед да ги затваряш, но и не можеш да позволиш оттам да се разпространява вируса. Той каза че на атеистите им е лесно да кажат какво трябва да се направи, говорил е с владиките поне да вземат всички необходими мерки за био-сигурност в църквите. За всичко друго каза че има воля, има смелост, но затова не, защото самият той е вярващ. Не може да се постави над Господ, оставя всичко в ръцете на съвестта и отговорността на духовните лица и на самите вярващи какво трябва да се направи.

# 14 448
Евала. ББ намери работа на МС. Горкото докторче дето се изказа как благодареше и се мазнеше на Мутафчийски, че чак тая вечер разбрал колко работа вършел щаба.
Ама то преди да приказва трябва и малко да се информира човек. Независимо дали във форум ще пуска мнение или по ТВ.

# 14 449
  • София
С тези, заделените. Simple Smile
Виж, че много объркващо го разказва - дали заделени, дали дарени, ама не казват чии.
Един милион била поръчката, която са дали централно. А май ще започнат с част от тези, които са купили. Абе, важното е, че никой нямало да спечели пари от тая работа с тестовете!

# 14 450
А този имунитет с какви тестове ще го мерят? С тези испанските, дето бяха фалшиви ли ще е?

С бързите, които трябва да покажат наличие на антитела.
Имах предвид какво производство?

Поръчката от 1млн не е готова още. Тя ми се струва, че ще е на Бош.

# 14 451
Сега в новините по нова.В Индия бият с пръчки всички,които нарушават карантината.малко е.

# 14 452
Нямам никакъв шанс да прочета всичко изписано в темата. Но от няколко дни се чудя на едни данни, които са странни за каквото и да е тълкуване. Ако има туристи, се броят на пръстите на една ръка, няма самолетни полети, изолирани северни почти равнинни островчета, в които живеят малко хора, основните "забележителности" са стадата северни овце и постоянният силен и леден вятър. А са на едни от челните места по брой заразени на калпак (много повече от Италия и Испания). Без да се изсипват куп самолети с туристи в духлявото и не интересно нищо (за разлика от Исландия и Аляска, които са сериозна туристическа дестинация за учудване на много хора тук).
Това са Фарьорските острови, протекторат на Дания, забутани в северния Атлантик между сев. Европа и Исландия.
Заразени 0,287% от малкото им население. За съпоставка Италия - 0.13%, Испания - 0.12% За сега няма починал, но не е ясно има ли някакво подобие на болница там.
Има нещо много гнило в Дания...
Май няма абсолютно никакви достоверни данни по света, от които да се получи информация за прилична статистика.
Но нали като на тези изолирани острови с 50 000, население и без изявен туристически интерес има 140 заразени, а в Бг с поне 7 милиона в момента, има  по-малко от два пъти повече?

Няма нищо гнило.. заразата се разпространява в огнищни зони, по един и същ начин във всяка страна, а не из цялата територия равномерно разпределено. Когато разделиш близки числа като ръст на различен брой общо население, се получава и различния процент от населението..

# 14 453
И ги карат да правят лицеви опори или бой с пръчка.
Струва ми се добър подход Satisfied

# 14 454
Стига да не е метилов! Спирът за горене и течностите за чистачки, които съдържат метанол са токсични дори при външна употреба, при вдишване на изпаренията също.
Аз точно чист метилов ползвам.

# 14 455
Предвид, че извънредното положение за сега е официално до 13.04, нормално е да не искат да коментират какво ще стане с баловете.
Хубаво, но по този начин не ни дават възможност да си търсим обратно парите от организаторите. Кредитираме ги ние родителите, един вид. То е ясно, че няма да има балове, или най-малкото екскурзии в Турции (тук в Бургас е традиция това, не знам другаде как е). И да падне ИП дотогава много хора няма да искат да си пуснат децата. Както и да е, това не беше най-важният въпрос. Аз исках да чуя от Европа какво са казали за някаква обща стратегия, но освен че са ни хвалили много, друго не разбрах. Ще търся запис после.

# 14 456
Не мога да прегледам всичко така че ако е пускано се извинявам. Вижте обезателно това видео. Човекът от 15 години се занимава с вируси и казва, че джиндифил и куркума го убиват. Може би това е отговорът защо в Индия не се разпространява вируса толкова бързо - куркумата им е ежедневие.
Освен това за Италия нали подозират, че всъщност не вируса убива болните, а резистентните бактерии, които там са много чести и които най-вече виреят в болниците.
Аз си измислих и как да си пазя носа. В сусамово олио (спрей за нос от аптеката или друго презчистено) се разтварят етерични масла и се пръска в носа преди излизане. Те също са силно бактерицидни и антивирусни. И по глътка джинджифилов шот по 3 пъти на ден и човек е защитен според този вирусолог

https://youtu.be/W7LYNKIsHw4

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 00:07 от Skrekkelig

# 14 457
  • Варна
Скрит текст:
Непроятно уточнение в worldometers
"6203 нови случая и 712 нови смъртни случаи в Италия. Worldometer се свърза директно с представители на Пиемонт и получи потвърждение, че броят на смъртните случаи в региона е 499, 50 повече, отколкото е съобщено в бюлетина на Protezione Civile днес. Проверихме общата сума по региони и можем да потвърдим, че общият брой на смъртните случаи в Италия като от днес е 8 215, а не 8 165, съобщени неправилно от Protezione Civile. Следователно, общият брой на случаите се променя от 80 539 до 80 589."

Колкото до сметките за едва ли не по-малък брой починали общо в Италия от обикновено... Преди няколко дни цитирах пак от същия източник...
"В град Бергамо е имало още 108 смъртни случая през първите 15 дни на март тази година в сравнение с 2019 г. (164 смъртни случая през 2020 г. срещу 56 смъртни случая през 2019 г.) според кмета на града Джорджо Гори. През този период на коронавирус са причинени 31 смъртни случая (по-малко от 30% от допълнителните смъртни случаи през тази година)

"Има значителен брой хора, които са умрели, но чиято смърт не се дължи на коронавируса, защото са умрели у дома или в старчески дом и затова не са били тампонирани", каза кметът.
Тоест, можем да заключим, че Италия отчита и тези случаи в бройката на починалите от Covid, така ли?

Напротив. Тези случаи не се броят за причинени от вируса. Явно е написано. Повишение със 108 спрямо миналата година от тях само 31 доказано с КОВИД, останалите неясно на какво се дължат. Има хора, починали извън болница и нетествани. Т.е. починалите от КОВИД може реално да са повече от официалните 31.
Все пак това е за първата половина на март. Вероятно сега тестват повече и изпускат по-малко носители.

# 14 458
Много хора са починали от усложния на заболяванията които са имали, не ги е убил самия вирус. И конспирациите няма да ти ги съобщят от телевизора, трябва и малко трезво и критично мислене.

Това е най-голямата глупост, която съм чела в последно време. Съвсем малко хора са починали от усложнения на заболяванията си, и то не за друго, а защото не са получили навременна помощ. От повечето тежки заболявания не се умира за 1 седмица, а за доста по-дълго време. Може да умреш скоростно, ако болестта ти е в активен стадий и не получаваш помощ. Ако си в ремисия, трябва поне година, за да се влошиш драстично и да умреш. Това първо.

Второ - тежките болести в голямата си част се контролират добре с лекарства. С тежка диагноза се живее по 10-20  години, понякога и повече. И то не само с една, а с цял букет. Някои дори си работят, барабар с болестите си. Само дето си постоянно на педал и като влезеш в кризата, имаш спешна нужда от помощ. Всички с придружаващи заболявания са починали точно от корона вируса. От нищо друго.

# 14 459
  • София
това за скрининга го дъвчем цял ден! Не сме тъпи, и ние сме учили статистика и сме имали "експериментални методи" и правене на извадки!
Ето, - верни-неверни, с тези тестове ще пправят - заделят от тях и действат!

(много обичам да съм права, така още повече дразня тези, които ми се правят на интересни . ха-ха-ха, казах ли аз!) Wink

Общи условия

Активация на акаунт