COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 320
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 15 465
Diorela, просто не тестваме по-скоро...аз далеч не мисля, че сме само с 300 случая.

ПС.
Днес в болницата, които са минали за кръвни тестове, са повечето без наличие на антитела. Нямат сблъсък с вируса до този момент.

# 15 466
Каза, че след 3 седмици счита, че ще съобщи добра новина.
Три седмици считано от днес предполагам.
Горе-долу между 30 и 50 дни идват пиковете след първия случай.

Днес в болницата, които са минали за кръвни тестове, са повечето без наличие на антитела. Нямат сблъсък с вируса до този момент.
Защо не потърсиха вирус, като не откриха антитела!

# 15 467
Ще се спрете ли?! Не разбрахте ли, че никой няма да ви помогне. Никой!!!
Осигурени или не, никой няма да ви помогне. Беше то едно време, когато помагаха, сега няма. Не си правете илюзии, а се пазете и Господ да ви пази!!

# 15 468
Цитат
да раздаде безвъзмездно по 1 500 лв на всеки
В никакъв случай!Прибраха се няколко хиляди ''бачкатори'' в сивата икономика на ЕС.Тук разнасят зарази,не задължително вируса,не спазват карантина и сега на многолюдните фамилии остава и пари да им подаряваме.И без това достатъчно получават за деца,отопление,безплатно здравеопазване.Линейки хвърчат по махалите,защото някой е препил и т.н.

# 15 469
Хубаво е когато не одобряваш нещо да предоставиш алтернатива. Много хора казват , че има манипулация и всяване на страх. Ами аз смятам, че всеки има глава на раменете и може да прецени за себе си в какво да вярва . Лично мен ме дразнят разни призиви из фейсбук - как сме били марионетки, друг реве за свобода, втори мрънка за строги мерки и т.н.  Не можем да преглътнем егото и да сме една идея по-смирени.

# 15 470
  • Варна
Не знам следите ли брояча, но смъртността е вече 16% при приключените случаи.

... и ще расте, докато дойде до към 2 * 16% - ето че стигаме до истинската причина за поведението на политиците  ... но пак сами стигаме до истината. Това , което ни се казва е 3%.   Тези 3% стават истина само след момента, в който се появи лекарство и всички активни случаи напуснат болницата прави. Т.е. те са в сферата на надеждата, на нас ни се дава надежда, докато щаба работи с други проценти в реални условия.

# 15 471
Скрит текст:
В САЩ българка е починала, спазвайки изолацията. Увеличаването на извънредното положение е заради забавянето на тестове. Може да проточат доставките с месеци. Здравите какво ще правят? Няма нужда да ви убеждавам в гетата как избухва зараза. Ако тестват там статистиката щеше да е друга.
Упоритостта да контролират и цензурират мнения и медии законово е показателна.

Имате удивителната способност да си украсявате историите както ви изнася.
Българката е починала поради липса на осигуровка.
Не е могла да си позволи лечение там. Никакво. Даже и на легло като тия в Арена Армеец.

Извинявам се, че се намесвам без да знам цялата история на Офелия Русева, починала в Питсбърг. Това, което прочитам в интернет като преразказ от сина и е, че той е американски гражданин. Можело е стане спонсор на майка си и тя да получи също гражданство. В такъв случай, тя е щяла да има право на Medicare - здравна осигуровка за лица над 65г. възраст за американски граждани (жената е 78г.). Ако не е била американски гражданин, е трябвало да пътува за САЩ с туристическа застраховка.

Но дори и да е нямала нито една от осигуровките, в САЩ не биха я оставили без здравна помощ. Биха я прегледали и хоспитализирали. Сметката, често пъти огромна, би останала като дълг върху кредита на сина и.

Това са мои разсъждения, може и да не знам всички факти. Лека и пръст на жената, тъжно ми е, защото аз самата съм дългогодишна хористка.

Но просто искам да знаете, че в САЩ не се умира, просто така, защото нямате застраховка.

# 15 472
  • Sofia
Zverino, Само тези 60% на 40% не ги захващай, че нещо са ми болна тема напоследък! Перфектно  ни ги поднесоха, едва ли не ще има за всеки, а не само за някои. Промиха ни мозъците, а ние взехме, че повярвахме! Само дето спестиха някой много малки, но важни детайли:
- какви ще са условията на които трябва да отговарят тези, които могат да кандидатстват за тях;
- какви документи ще трябва да се представят;
- колко време ще отнеме процедурата по одобрението и изплащането, и още, и още... Да не говорим, че вече седмица мина от гласуването на закона за мерките при ИП и още няма постановление, наредба, или каквото и да е там, което да даде нужните условия и разяснения! Има и още....  2/3 от тези 60% които щедро сега се раздават, ще се върнат в държавата още следващия месец, под формата на осигуровки и данък общ доход, умно - нали? Има и още, но не ми се пише, че пак ще яхна метлата...

# 15 473
Някой като умре, кога умира? Веднага?

А някой като оздравее, след колко дни го пишат оздравял? След 21? Повече?

Айде стегнете се! Статистиките са такива, каквито ТЕ ИСКАТ да бъдат.
Кои са те - всеки е свободен сам да си го тълкува.

# 15 474
Някой може ли да ми обясни какъв пик се очаква при тези драстични мерки?
Аз освен спад на случаите и то значителен, не очаквам никакви пикове, била и плата.
Каква ви е логиката?

# 15 475
Швеция и Дания - съседите на противоположните краища в борбата с коронавируса

видео
https://news.bnt.bg/news/shveciya-i-daniya-dve-sasedki-s-razlich … -1045807news.html

статия
https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/27/4046930_shveciia_i_dani … protivopolojnite/
Пюр, аз се ужасявам, като гледам световните данни. Май вие сте по-зле дори от Сев. Корея... Дори и да няма нито един  тест за ден, просто е безумно да има такива резултати - явно някой свише е решил, че в Швеция няма КВ! И е решил да получи политически дивиденти, а след него и потоп...

# 15 476
Не знам следите ли брояча, но смъртността е вече 16% при приключените случаи.

... и ще расте, докато дойде до към 2 * 16% - ето че стигаме до истинската причина за поведението на политиците  ... но пак сами стигаме до истината. Това , което ни се казва е 3%.   Тези 3% стават истина само след момента, в който се появи лекарство и всички активни случаи напуснат болницата прави. Т.е. те са в сферата на надеждата, на нас ни се дава надежда, докато щаба работи с други проценти.
Тези 16 % смъртност, които гледате са от приключените случаи /случаи с резултат/. В момента ми е отворена Австрия.
Случаи с резултат: 283 /100%/
Възстановени: 225 ( 80 %)
Смъртните случаи: 58 ( 20 %)

# 15 477
  • София
Скрит текст:
В САЩ българка е починала, спазвайки изолацията. Увеличаването на извънредното положение е заради забавянето на тестове. Може да проточат доставките с месеци. Здравите какво ще правят? Няма нужда да ви убеждавам в гетата как избухва зараза. Ако тестват там статистиката щеше да е друга.
Упоритостта да контролират и цензурират мнения и медии законово е показателна.

Имате удивителната способност да си украсявате историите както ви изнася.
Българката е починала поради липса на осигуровка.
Не е могла да си позволи лечение там. Никакво. Даже и на легло като тия в Арена Армеец.

Извинявам се, че се намесвам без да знам цялата история на Офелия Русева, починала в Питсбърг. Това, което прочитам в интернет като преразказ от сина и е, че той е американски гражданин. Можело е стане спонсор на майка си и тя да получи също гражданство. В такъв случай, тя е щяла да има право на Medicare - здравна осигуровка за лица над 65г. възраст за американски граждани (жената е 78г.). Ако не е била американски гражданин, е трябвало да пътува за САЩ с туристическа застраховка.

Но дори и да е нямала нито една от осигуровките, в САЩ не биха я оставили без здравна помощ. Биха я прегледали и хоспитализирали. Сметката, често пъти огромна, би останала като дълг върху кредита на сина и.

Това са мои разсъждения, може и да не знам всички факти. Лека и пръст на жената, тъжно ми е, защото аз самата съм дългогодишна хористка.

Но просто искам да знаете, че в САЩ не се умира, просто така, защото нямате застраховка.
Е, синът й каза, че тя не искала да отиде в болница, защото се притеснявала за разходите. Всъщност няма значение, лека й пръст на жената.

# 15 478
  • София
Цитат
да раздаде безвъзмездно по 1 500 лв на всеки
В никакъв случай!Прибраха се няколко хиляди ''бачкатори'' в сивата икономика на ЕС.Тук разнасят зарази,не задължително вируса,не спазват карантина и сега на многолюдните фамилии остава и пари да им подаряваме.И без това достатъчно получават за деца,отопление,безплатно здравеопазване.Линейки хвърчат по махалите,защото някой е препил и т.н.
Абсолютно! Прибраха се една камАра хора, които с години не са плащали осигуровки и данъци в БГ, а сега разчитат на здравната система. Няма как да се раздават пари за "добър ден!". Отделно същите ще се запишат в БТ и ще очакват помощи + социални, че са многочленни семейства и какви ли още не помощи.
Дори и да не са от малцинствата, много гастарбейтери няма да има къде да се върнат след кризата и ще разчитат на БТ, ще разчитат на здравната с-ма и т.н.
Няма как да работят една шепа хОра, за да осигуряват помощи на останалите.

# 15 479
Аз очаквам пик в момента, в който започнат да правят 1000+ тестове дневно. Тогава ще се облещим всички.

Общи условия

Активация на акаунт