COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 864
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 695
То пък щото вирусът е на пистите...

Да затворят махалите, ама не щат.

# 1 696

Идеята е да изгонят туристите вероятно.

# 1 697
  • На остров
Допълвам че шведката пресконференция беше насочена основно да вдъхне спокойствие.
Казаха какво са предприели относно набавяне на предпазни мерки, получаване на нужната информация от всички.
Има и сайт за кризисна информация.
Казаха и че нещата се променят и ме изключват и други мерки в бъдеще.

Подчертаха това, което Чека сподели- няма решение на  национално ниво, но на регионално има възможност да се взимат.

За хоум офиса възможно е някои фирми да нямат възможност. Моите близки и познати масово са в хоум офис и работят в средно големи и големи фирми- например с офисен персонал над 1500 човека.
Толкова митове и легенди се пишат в тази тема, че определено трябва голяма селективност при четене.

Ами спри да ги пишеш тези митове и легенди в тази тема, мерките в Швеция са смешни в сравнение с всички държави в цяла Европа. Няма решение за затваряне на училища на "национално ниво", всички училища в моята община са отворени, моето дете е на училище. Всички търговски обекти си работят без никакви ограничения. Няма карантина. Няма да се затварят граници.

Да, шведският премиер излезе да даде пресконференция, за да ни каже за пореден път да си мием "внимателно" ръцете със сапун. Освен това каза, че в болниците вече са закъсали за защитно медицинско оборудване и е помолил за помощ ЕС и чак сега през уикенда са направили някакви поръчки, досега бляха и се ослушваха. И че ще отпуснат 75 милиона крона за информационна кампания. Големи мерки, голямо чудо!

Pure аз поне съм критична към източниците на информация, митовете и легендите не бяха изобщо свързани с Швеция. Ти винаги можеш да се прибереш в България като български граждани, едва ли някой насила те държи и кара да живееш в Швеция. Всички разбраха, че от нищо тук не си доволна Simple Smile .

# 1 698
Не е преносител, приносител е вярното.

Може ли да обясниш защо?
Защото някои не превят разлика между "пренос" и "принос"

# 1 699
  • Варна
Младите поне се информират. Знаете ли колко възрастни не следят медии и неглижират проблема? Аз срещам предимно възрастни хора по улиците. В магазина всички млади бяха с маски. На болни хора, над 80 г. кой и как ще разясни превенцията?

# 1 700
Май младите сте най-големите егоисти.

Всеки е егоист, когато става въпрос за здравето му и това на близките му. Не мога да очаквам, че ще плачеш, ако ме отнесе, но съм сигурна, че ще благодариш на когото там вярваш, че ти се е разминало.
Омръзва и от фалшива състрадателност.

Естествено, че всеки е егоист и няма нищо неестествено в това. Но де виждам как млади хора продилжават да се разхождат навсякъде, без да им пука за останалите, включително и млади, но с хронични аболявания, е това не е естествено.

Разходките не убиват, господине. Вирусът не лети по вятъра. Просто не обменяйте телесни течности с непознати на улицата, мийте си ръцете и бъдете оптимист, депресията и черногледството може да ви съсипе имунитета.

# 1 701
прина̀сям — преходен глагол от несвършен вид (тип 187ti) редактиране
Значение
принасяш, несв. и принеса, св.
1. Доставям чрез носене; донасям.
2. Прен. Какво. Причинявам. Принасям вреда.
• Принасям (в) жертва. — Жертвам, правя жертвоприношение.

# 1 702
  • Вестерос

Защото се събират хора, а студеният въздух предразполага развитието на вируса в лигавицата, така казаха.

# 1 703
  • на пъпа на Златията
==
Били са 22-ма на партито,11 заразени.Тоест 50/50.
==

И от тия 11  са 3 деца.Значи  30 поцента от децата се заразяват нали?

Значи предполагам че по болниците  правят добре статистиките . . Дават ни статистика   за починалите  деца и там е 0 процента .
А статистиката на заразените деца къде отива? В оздравелите??
А статистиката  за  тези които влизат в интензивното . И това добре ли е или не?

Ами  разсъжденията  за  имунната система?

Значи  имунната система на един старец е по слаба отколкото на детето ли .
 Значи един старец живял 70 г се е срещал с  най различни вируси и е получил имунитет . от най различни болести .
Едно дете живяло 7 години  с колко болести се е срещало .
Чия имунна система е по добра??
Първо се разболяват старците - не значи ли че имунната им система е по добра?
Как действа имунната система при атака от вирус?
Ведага го  познава и например вдига  веднага температурата на тялото висока - например до  40-41  градуса при децата и трябва веднага да се свали температурата за да не получат децата гърч. и 38 при възрастните - пак същите действия. . Трупясва те и влизаш в болница .
След тая първа атака остават вече последствията ли?  - 37,2 .
Защо е необходимо да продължаваме да пониаваме температурата? Е , чувстваш се не добре но това  не е ли показател да се търсят последствията? Значи че някъде имунната система не се справила? Трябва да се намерят последствията и да се лекуват .нали ?
Значи  този вирус прави вирусна пневмония . която поддържа  37,2 . Що да пия  температурнопонижаващи? Не трябват ли ли лекарства за пневмонията и те да  да свалят температурата?

Какво като им мерят температурата по границите?
Тия пият по  един парацетамол ,  изпотяват се понижава се температурата и влизат в страната и се мотаят по партита и роднини  . И почват да сеят зараза.? 
А какво става при децата? 

# 1 704
  • ГО
Големите шивашки фирми при нас работят. Каква карантина??? Еконт обявиха намаление на цената на услугите си. Чудесно! Не само, че няма  карантина, ами те стимулират да ходиш на работа, да ползваш услуги и т.н.

# 1 705

Сирурно, но колко сезонни работници от контингента се прибраха в последната седмица от Италия и Испания. 3 - 4 хиляди минимум.

______

Хора, спрете се, каква е тая статистика с 30 човека и 3 деца? Не се прави така.

# 1 706
Не знам дали някой следи прибиращите се от чужбина българи или ще бъде, когато евентуално се проявят симптомите. А за болните чичо и детето....не знам какво да каже/напише човек.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 12:38 от Не се сърди, човече

# 1 707
Скрит текст:

Защото се събират хора, а студеният въздух предразполага развитието на вируса в лигавицата, така казаха.

Както казах и в миналата тема, чакаме да се стопли перманентно, за да изчезне вирусът.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 12:41 от Анонимен

# 1 708
Ами спри да ги пишеш тези митове и легенди в тази тема, мерките в Швеция са смешни в сравнение с всички държави в цяла Европа. Няма решение за затваряне на училища на "национално ниво", всички училища в моята община са отворени, моето дете е на училище. Всички търговски обекти си работят без никакви ограничения. Няма карантина. Няма да се затварят граници.

Да, шведският премиер излезе да даде пресконференция, за да ни каже за пореден път да си мием "внимателно" ръцете със сапун. Освен това каза, че в болниците вече са закъсали за защитно медицинско оборудване и е помолил за помощ ЕС и чак сега през уикенда са направили някакви поръчки, досега бляха и се ослушваха. И че ще отпуснат 75 милиона крона за информационна кампания. Големи мерки, голямо чудо!
Явно когато в една нация прекарат дълго време в охолство без особени сътресения, чувството за самосъхранение у населението се притъпява.

# 1 709

Pure аз поне съм критична към източниците на информация, митовете и легендите не бяха изобщо свързани с Швеция. Ти винаги можеш да се прибереш в България като български граждани, едва ли някой насила те държи и кара да живееш в Швеция. Всички разбраха, че от нищо тук не си доволна Simple Smile .

Ти досега не си посочила нито един източник на информация, та към какво си критична не става ясно. Във всички мои публикации съм цитирала шведския  премиер и държавния епидемиолог, като съм дала съответните линкове.

И обичайната мантра - като не ти харесва, прибирай се в България. Коя си ти да ми казваш къде да се прибирам и какво да правя?! Какво общо има този твой "призив" към мен с темата за коронавируса?! Имам право на лично мнение, което мога да изкажа в тази тема във връзка с коронавируса и да информирам каква е ситуацията в Швеция, като посочвам съответните източници на информация.

Така че, не ми казвай къде да се прибирам и имам ли право да съм доволна или недоволна от мерките в държавата, в която живея и плащам данъци!

Общи условия

Активация на акаунт