COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 190
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 510
Скрит текст:
Значи: имаме министър на здравеопазването, който грам не знае нито за медицината, нито за здравеопазване. Имаме председател на щаб генерал, хирург, спец по взривни травми.

Имаме и алтернативен щаб с психиатър, адвокат и икономисти, а и един пулмолог се мярна.

За сравнение някой гледа ли как изглежда председателят на щаба на Тръмп, който всички Знаем колко му е акъла : Ами един дядо професор по вируси на 80 Антъни Фаучи. Говори миличко, умно и кротко на всякакви безумни теми.

Нали се сещате защо ни е такъв кадровия подбор на наще щабове?
Абе хайде точно в тоя момент да не искаме да сме като САЩ, може ли? Защото дядото професор Фаучи чу ли го какво каза? До 240к жертви и то в най-добрия случай, ако всички вземат строги мерки. Нашите смотани, такива, онакива, но в случая взеха по-адекватни мерки от някои други. На Тръпм като му е толкова добър екипа (в което не се съмнявам) защо допусна това?
Не, не може. Ябълки и круши не се сравняват, каза го Германия. Дай променливи и допускания за "анализа" си.

# 21 511
  • София
За сведение: в бг по закон здравеопазването е универсално, т. е. Всички имаме право на здравни грижи и сме длъжни да си плащаме здравни осигуровки, ако не сме деца или баби.

В САЩ здравеопазването е търговско. Там си плащаш, съответно относително голям процент деца баби и работещи нямат здравно осигуряване.

# 21 512
Очакваме големия ден в който Италия ще публикуват под 4000 нови случаи. Когато тази граница бъде мината, тогава може да се очаква и по-бързо спадане на кривата. Дано е скоро, уф. Simple Smile
Трябва в някоя страна от Европа най-накрая да се види, че тези мерки дават резултат и Италия вярвам, че ще са първата такава. За това и толкова много ги следим и се интересуваме от тях, не че за другите не ни пука. Защото когато това се случи в Италия ще значи, че ще се случи и в Испания и така по веригата... Simple Smile
Хвърли поглед към Австрия.

# 21 513
За сведение: в бг по закон здравеопазването е универсално, т. е. Всички имаме право на здравни грижи и сме длъжни да си плащаме здравни осигуровки, ако не сме деца или баби.

В САЩ здравеопазването е търговско. Там си плащаш, съответно относително голям процент деца баби и работещи нямат здравно осигуряване.
OK. Даваш променлива, детерминиранa от соц. политика. Стойности? Константи?

# 21 514
Мда, на Тръмп екипа не става, ние тука в бгмама провидяхме истината, ама как нямаше кой да му каже. И на другите екипите не стават. Само наш Бойко овреме се сети.
Има една-единствена причина Тръмп да не реагира. Нали се сещате, че вероятно има екип от минимум 20 души и те отдавна са направили математически, статистически, медицински и каквито се сетите модели. И са разиграли няколко сценария. И са избрали този, който смятат за най-изгоден без да ги вълнува особено колко жертви ще има. Та не ги мислете за тъпи. По-вероятно е да са безсърдечни. Което не е новина.

# 21 515
Скрит текст:
Скрит текст:
Значи: имаме министър на здравеопазването, който грам не знае нито за медицината, нито за здравеопазване. Имаме председател на щаб генерал, хирург, спец по взривни травми.

Имаме и алтернативен щаб с психиатър, адвокат и икономисти, а и един пулмолог се мярна.

За сравнение някой гледа ли как изглежда председателят на щаба на Тръмп, който всички Знаем колко му е акъла : Ами един дядо професор по вируси на 80 Антъни Фаучи. Говори миличко, умно и кротко на всякакви безумни теми.

Нали се сещате защо ни е такъв кадровия подбор на наще щабове?
Абе хайде точно в тоя момент да не искаме да сме като САЩ, може ли? Защото дядото професор Фаучи чу ли го какво каза? До 240к жертви и то в най-добрия случай, ако всички вземат строги мерки. Нашите смотани, такива, онакива, но в случая взеха по-адекватни мерки от някои други. На Тръмп като му е толкова добър екипа (в което не се съмнявам) защо допусна това?

За съжаление това интервю дава отговори на много от вашите въпроси относно експертизата и управленските решения в САЩ по време и не само по време на корона вируса:
https://www.sciencemag.org/news/2020/03/i-m-going-keep-pushing-a … en-facts-pandemic

Ако питате мен, трябва да има обвинение срещу Тръмп за държавна измяна/престъпление срещу народа си. Времето ще покаже. Не искам да измествам темата в политическа насока. Просто си мисля, че много народи ще преосмислят какви лидери си избират да ги управляват.

# 21 516
Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките?
Всяка зима, когато децата ми са с грипоподобни симптоми, си плащам тестовете за грип и ги изследвам. Тази година малката изкара тип А. И с готови кръвни отивам при ЛЛ най-редовно, за да не си играе на онче-бонче.
А трябва да е точно обратното - като отидете на ЛЛ, той да ви прати на изследване за грип, с направление естествено, за да знае какво му е на детето, преди да почне да гадае как да го лекува. А не ти сама да ходиш да се изследваш и да ходиш при ЛЛ с готови тестове.

# 21 517
По бТВ разкази на лекари от първа линия - от България, от Ню Йорк и Барселона.
Лъжат та се късат.
Имало вирус, болестта била коварна, умират 20-30 годишни младежи. В Ню Йорк зад болниците сложили фризери- контейнери.

Бихте ли конкретизирали кое за Ню Йорк е лъжа? Ако е това, че има фризери-контейнери до болниците, не, това не е лъжа. Живея в Ню Йорк, както тук (във форума) вече се знае.

Вие явно от ирония не разбирате.
Може малко да прочетете в темата преди да дамгосвате.

# 21 518
Скрит текст:

Това е вярно и невярно. Всички американски граждани на възраст след 65г. са осигурени здравно чрез системата Medicare.

# 21 519
Тестовете ,които се правят засичат Корона вирус, но не засичат Ко Вид 19. Тоест всеки с някаква разновидност на корона вирус ще даде положителна проба. А той сам по себе си е по-безобиден от обикновения грип,който ни тръшка всяка зима.
За да се определи причината за смърт на човек и с други заболявания, трябва да се изкаже патолог. Това че човек е починал и е носител на корона вирус, въобще не означава, че това е причината за смърт.
Много хора ще умрат , защото няма да бъдат приети в болнично заведение, заради съмниения...
Хиляди човека ще останат или вече са останали без пукната пара. Тяхната съдба няма ли да е по-страшна?
Вчера в магазина една баба се обясняваше на въпроса защо не пазараува в сутрешния прозорец. Вдигна рамене и каза "е то на мен и без това не ми остава много време' .

# 21 520
Mosquita, аз не съм казала, че дядото Фаучи не става, казах точно обратното. Но какво значение има това за обикновените хора - никакво. В този момент просто се радвам, че съм в България. Който желае, може да отиде в САЩ да развие малко имунитет.

# 21 521
  • Мадрид / София
Mosquita, аз не съм казала, че дядото Фаучи не става, казах точно обратното. Но какво значение има това за обикновените хора - никакво. В този момент просто се радвам, че съм в България. Който желае, може да отиде в САЩ да развие малко имунитет.
Като си в България не означава, че си на сигурно място. Не се заблуждавай.

# 21 522
  • Варна
Който желае, може да отиде в САЩ да развие малко имунитет.
E, как! Хиляди студенти се готвят.

# 21 523
Нашите смотани, такива, онакива, но в случая взеха по-адекватни мерки от някои други.
Не съм сигурна в адекватността.  Спешната помощ, нямат лични предпазни средства, предвид, че не знаят какъв точно е пациента, при когото отиват. Отделенията, които не са специализирани за ковид, са в същото положение и не са подготвени, че болния освен хипертонична криза, може да е заразен. 
Това е риск, който може да ни лиши от лекари.
Парцалените дюшеци и русенските легла са жалка картина.
Това, че ни затвориха по домовете рано, е еднствената адекватна мярка, която обаче няма безкрайно действие. .

# 21 524
Скрит текст:
Като си в България не означава, че си на сигурно място. Не се заблуждавай.
Не, но обективно погледнато съм на по-сигурно такова.

Общи условия

Активация на акаунт