COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 205
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 495
  • София
Значи: имаме министър на здравеопазването, който грам не знае нито за медицината, нито за здравеопазване. Имаме председател на щаб генерал, хирург, спец по взривни травми.

Имаме и алтернативен щаб с психиатър, адвокат и икономисти, а и един пулмолог се мярна.

За сравнение някой гледа ли как изглежда председателят на щаба на Тръмп, който всички Знаем колко му е акъла : Ами един дядо професор по вируси на 80 Антъни Фаучи. Говори миличко, умно и кротко на всякакви безумни теми.

Нали се сещате защо ни е такъв кадровия подбор на наще щабове?

# 21 496
Не гледам брифинги и речи на светли вождове, затова ще помоля, ако някой журналист се осмели да зададе на хер генерал въпроса за тестването на депутатите да напише тук какво е отговорил той. Живо ме интересува защо тестват безсимптомни хора, ако вероятността да са фалшиво отрицателни е огромна. И защо ги приемат в болница ако са добре.
Не вярвам някой да го пита това, но все не спирам да се надявам...Worried

# 21 497
Защо Лидъл може да пече хляб и закуски и да ги продава на място, а на малките производители е забранено? Аз това не го разбирам. Няма логика.

Баничарниците и закуските работат, магазините за готова храна и те, друг е въпросът колко хора влизат да си купят от там... Вероятно толкова, колкото ще влизат и в кафенетата и ресторантите.
Трябва и да се излиза от време на време.

# 21 498
  • MI
Някой чувал ли е за заразени мигранти в Италия, Германия и т.н.. от тия от Сирия, Афганистан, Ирак, Северна Африка. Понеже аз не съм. Нито един случай не съм виждал..
Разбира се, че има. Поредната конспирация е това, специално го опровергаваха вирусолози
https://www.adnkronos.com/salute/2020/03/23/coronavirus-burioni- … GZSHvvRJJEOP.html

# 21 499
  • Варна
Защо Лидъл може да пече хляб и закуски и да ги продава на място, а на малките производители е забранено? Аз това не го разбирам. Няма логика.
Не е забранено да работят фурните, но повечето сами затвориха, защото разчитат предимно на учениците. А учениците на са в училище.

# 21 500

Какво ли става в Иран? Като им гледам графиките май са в плато.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 17:29 от bubanka

# 21 501
Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките?

Всяка зима, когато децата ми са с грипоподобни симптоми, си плащам тестовете за грип и ги изследвам. Тази година малката изкара тип А. И с готови кръвни отивам при ЛЛ най-редовно, за да не си играе на онче-бонче.

# 21 502
  • София

Нормалните хара карат болните да си останат вкъщи, а не здравите. А и в крайна сметка никой не стои затворен вкъщи през цялото време, освен вас може би, само вие фантазирате такива неща, може и затова да сте толкова изперкали вече. Хората ходят на работа, до магазина, до банката, аптеката и т.н. дори по време та ИП.
Аз казах, който се чувства застрашен нека се пази и да си остане вкъщи, никой нищо не карам! Ама, нещо ти куца четенето с разбиране и си правиш свободни съчинения. Аз си работя, мъжа ми също, пазаруваме си и тн и въпреки, че финансовата страна на ип не ме засяга, си давам сметка, че страшно много хора остават без работа и доходи и това не е нещо, което може да пренебрегнеш с лека ръка. "Здраве без пари си е жива болест", тази народна мъдрост чувала ли си я?

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 17:29 от bubanka

# 21 503
  • в страната на чудесата
Медицинският съвет беше подбран умело, за да спрат да се явяват по медиите.
Съставът му е спорен да не кажа друго.
Доц. Велчев само се чудя защо се нави, той е добър лекар.

# 21 504
Председателката на парламента излезе с изявление, че депутатите  ще си платят тестовете, така да не ощетявали хората:)
Заплатите, такова сега, къде да ги замразяват, ще работят на местно ниво, ще помагат. Айде, сега като завалят откази от заплата в полза дарения

# 21 505
  • София
Няма нормално управленческо поведение, което включва редене на легла в зали
Редене на легла в зали има в други държави.
Скрит текст:
.

Хайде сега сравни леглата от снимката и нашите дюшеци, извадени от забравен военен склад.

# 21 506
По бТВ разкази на лекари от първа линия - от България, от Ню Йорк и Барселона.
Лъжат та се късат.
Имало вирус, болестта била коварна, умират 20-30 годишни младежи. В Ню Йорк зад болниците сложили фризери- контейнери.

Бихте ли конкретизирали кое за Ню Йорк е лъжа? Ако е това, че има фризери-контейнери до болниците, не, това не е лъжа. Живея в Ню Йорк, както тук (във форума) вече се знае.

# 21 507
  • Велико Търново
Zverino, ако не е тайна, какво работите, че ИП не ви засяга финансово?

# 21 508
Скрит текст:
Значи: имаме министър на здравеопазването, който грам не знае нито за медицината, нито за здравеопазване. Имаме председател на щаб генерал, хирург, спец по взривни травми.

Имаме и алтернативен щаб с психиатър, адвокат и икономисти, а и един пулмолог се мярна.

За сравнение някой гледа ли как изглежда председателят на щаба на Тръмп, който всички Знаем колко му е акъла : Ами един дядо професор по вируси на 80 Антъни Фаучи. Говори миличко, умно и кротко на всякакви безумни теми.

Нали се сещате защо ни е такъв кадровия подбор на наще щабове?
Абе хайде точно в тоя момент да не искаме да сме като САЩ, може ли? Защото дядото професор Фаучи чу ли го какво каза? До 240к жертви и то в най-добрия случай, ако всички вземат строги мерки. Нашите смотани, такива, онакива, но в случая взеха по-адекватни мерки от някои други. На Тръмп като му е толкова добър екипа (в което не се съмнявам) защо допусна това?

# 21 509
Скрит текст:
Докато някои казват, че или няма вирус, или че той е просто леко грипче...
Преди малко постигнати два гадни "рекорда" - милион заразени и 50 000 починали.
От тези данни при множество неприключили случаи - 5%смъртност! И не ми казвайте, че имало много нерегистрирани случаи.
Скрит текст:
А при грипа как е? Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките? Аз такъв не познавам. Евентуално ако някой е в болница, може да му вземат проба. А ако има нещастието да си отиде от това, отново в статистиката.
Е няма какво друго да кажем, освен точно това.   5% са именно защото има много нерегистрирани леки случаи. В популации, където се изследва по-масово - Германия, Южна Корея, си е около 1,3-1,7%. Да не забравяме и Диамантената принцеса, където бяха изследвани всички. И там е горе долу толкова - 1,5%.

Общи условия

Активация на акаунт