COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 303
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 730
Ами аз наблегнах че имат опит, а за кинти- имат спестени и знаят как да пестят, да. Защотонса живяли в страшни времена  Моите баби и дядовци са ми разказвали как са живяли с един хляб с мас цяла седмица и сега не са в паника ИЗОБЩО, не се вайкат че няма да пътуват до Мароко или да излизат две седмици.
Толкоз от мен, за мен останалото е изпускане на парата във форума. Дано ви успокоява.
Ми не ,не ме успокоява.Сещам се приказката с дървената гаванка
Това че са живяли някога в условия на война и криза,значи ли,че сега в 21 век трябва пак да ги оставим на хляб и мас?!?Не е ли редно ние да караме на масчица,а другото да даваме на деца и възрастни?
Да не говорим,че лафа тръгна не от филийте с мас,от пенсийте им и как нямало страшно де,те нали си имали спестявания.От култовите 200 лв пенсия,с които ги наградихме за вярната им служба към нас,колко ли са успявали да заделят месечно и сега имаме ли право да ги притискаме да посегнат и на тези скътани стотинки?

Няма да пиша повече в темата,който ме е разбрал,разбрал.Аз и колегите ми ще се заразим,ясно е,моля се само да оживем.В Италия 2000 медици са вече заразени,колко ще са при нас?
Едно нещо не мога да разбера. Защо, въпреки че са с маски и ръкавици и много добре знаят как да се пазят, лекарите въпреки всичко се заразяват? Значи това чудо минава през маските като стой та гледай. Нищо не го спира явно.
Въздушно-капков път
И как точно маската ще спре въздушния поток и как стопира вируса?!?То да е прахова частица?
Ама айде,нека носят маски хората,щом така трябва..
То няма лошо в маските,ама да си читави,с филтър..А някакво си парченце плат или марля..Смехотворно е,ще речеш,че от пустиння буря се пазим.

# 2 731
Няма да пиша повече в темата,който ме е разбрал,разбрал.Аз и колегите ми ще се заразим,ясно е,моля се само да оживем.В Италия 2000 медици са вече заразени,колко ще са при нас?
Едно нещо не мога да разбера. Защо, въпреки че са с маски и ръкавици и много добре знаят как да се пазят, лекарите въпреки всичко се заразяват? Значи това чудо минава през маските като стой та гледай. Нищо не го спира явно.

Най.често се случва поради проява на небрежност, дали заради преумора или от невнимание. А пък и работят в среда, където това е навсякъде.

# 2 732
Смяташ явно, че е по добре да не спира стопанския живот и спестените за погребение по бързичко да отидат по предназначение...м

# 2 733
Аз лично бих се изследвала, ако пуснат бързите тестове, но много ме съмнява да го направят, защото вече сме "другата седмица", пък още нищо не се е чуло.

Отиди в Рамус и се изследвай. Не чакай бързите тестове или базплатния обяд.

Не бих наливала в джобовете на такива, които искат да печелят в кризисен момент, докато управляващите ни си правят по 4, а после се крият в бункерите си. Все пак, ако приритам, ще ида, имат ли лаборатория в П-в?

Не мисля, че ще се напечелят, засега това е единствената възможност извън тази да се докопаш по някакъв начин до безплатните. Перфектно е за хипохондриците. Пък и цената е по-ниска от обявените 200 лв, за които се говореше в държавното, преди те да започнат.

# 2 734
Чудя се това за текстилните маски, че не предпазват дали е вярно...
https://trud.bg/предпазват-ли-ни-текстилните-маски-от/

Вярно е. Вземи си нетъкан текстил.

# 2 735
Тоя пък по БТВ го бил изкарал преди два месеца, да не сме се шашкали...
Пак пиша, че не вярвам докторите от втора градска да нямат предпазно облекло. Просто искат да изкарват лесни пари, не искат да рискуват. И аз не искам, но и на нашия бизнес се отразява положението. А има бизнеси, които вече фалираха, ще има и самоубийства в резултат на това. Но всеки си е сметнал тиска предварително и докториъе са знаели, че има риск за тях. Ако беше истинска война, щяха да откажат да отидат на фронта... Това е малоумно, честно. Не може да искаме само от мекото...
Лесни пари? Колко лесни? Да останеш да живееш неопределено време в болницата без семейство, без защитни предпазни средства, със сигурен летален край?
Нали уж не знам си колко 800 милиона е взел ББ, защо не действа за болниците и лекуващите? 1000 лева + към заплатата ли струва лекарския живот?

# 2 736
...]аз пък не мога да разбера тези български граждани досега къде дремаха, че не се прибраха в БГ да ги пита човек?!?!?!
Аз също задавам този въпрос. Българи, които знаят, че по някое време трябва да се приберат в БГ, защо не предприеха тази мярка по рано. Нормално е човек да има колебания, но ескалацията в Италия, трябваше да бъде сигнал.

Чудя се това за текстилните маски, че не предпазват дали е вярно...
https://trud.bg/предпазват-ли-ни-текстилните-маски-от/
Това, като алкохола, че не убива вируса.
Помислете малко, когато не е имало 95% спирт, нетъкан текстил, дезинфектанти, естествено и КВ не е имало, хората са ползвали, каквото има. По добре да се почистват ръцете с ракия, отколтото без нищо, като и с маските.
 След прибиране, текстилната маската просто се попарва с гореща вода, изпира се и се сменя "филтъра" /поне моите са на такъв принцип/.
По безсмислени са ми ръкавиците както се ползват. Касиерката  е с ръкавици, след като минат няколко човека, тя дезинфекцира ръкавиците, както са на ръцете. Каква е разликата между дезинфекция на ръцете и ръкавиците, освен да предпазят самата кожа от изгарянето на препарата за дезинфекция.

# 2 737
Смяташ явно, че е по добре да не спира стопанския живот и спестените за погребение по бързичко да отидат по предназначение...м
Не.
Смятам,че пенсионерите трябва да са последните след децата и болните,които да бъдат на пангара.
Това е.
А да.
И също смятам,че нямаме право да им правим сметка на парите,длъжни сме като общество да не допуснем нито един пенсионер да не остане без средства.
Ти за твоите си се погрижила,ами за чуждите,онези останали без подкрепа и помощ от близки?За тях кой ще се погрижи,ако не ние?

# 2 738
Аз лично бих се изследвала, ако пуснат бързите тестове, но много ме съмнява да го направят, защото вече сме "другата седмица", пък още нищо не се е чуло.

Отиди в Рамус и се изследвай. Не чакай бързите тестове или базплатния обяд.

Не бих наливала в джобовете на такива, които искат да печелят в кризисен момент, докато управляващите ни си правят по 4, а после се крият в бункерите си. Все пак, ако приритам, ще ида, имат ли лаборатория в П-в?

Фалън, нали се сещаш, че навсякъде управляващите ще им правят по няколко на ден. Те ще са си добре. Ние, обикновените трябва да се спасяваме.

Освен това, тестовете за антитела са винаги около 100лв. За никакво печалбарство не става дума. Взимат ти кръвта и с куриер я пращат до Германия. Плащаш си за куриера в цената.

# 2 739
Боже...сега пък парите им били малко...пари пари...всичко е за пари, кой каквото и да казва..
Оправдания, оправдания....
Отвратена съм.

# 2 740
Мама нана, ако в текстилната маска има филтър, тогава те пази филтърът, но ако си само по текстилна маска, все едно да се предпазваш с шал - не работи.

# 2 741
  • Viena
Само вижте облеклото и може да разберете колко е заразно. https://www.facebook.com/groups/medshield/permalink/2249173265185322/

# 2 742
Само вижте облеклото и може да разберете колко е заразно. https://www.facebook.com/groups/medshield/permalink/2249173265185322/

ОМФГ както се казва.

# 2 743
Сериозно ли се обсъжда Хипократовата клетва и това, че на места лекари и сестри бият отбой? Хайде да не съдим хора, на чиито място няма да сме никога! За мен е повече от нормално това, повече от нормално. Никой не е подготвен да си жертва децата, семейството, че и живота, колко от вас са? И не казвайте, че затова не сте станали лекари, защото причината е съвсем друга.

# 2 744
Вярно ли някои сега се сетихте, че държавата е дисфункционална?
Че болниците от години издъхват, че лекарите изнемогват, че пациентите събират пари от дарения за да се лекуват?

Медицинският персонал не е длъжен да работи с риск за живота и здравето си и никой няма право да го изисква от тях.

Общи условия

Активация на акаунт