COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 749
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 625
А междувременно другите болни не са станали по-здави, въпреки, че ресурсът на държавата е впрегнат в помощ на 10-20 болни в болницата и останалите у дома си "хремави".
Майката на моя приятелка е с няколко тежки заболявания и тя е притеснена, че ще си останат необслужени покрай корона-истерията.

# 2 626
Оф, от седмица чакаме много лошото да дойде, миналата седмица заплашвахте, че тая седмица идвало, вече сме тая седмица, айде да идва, че да свършва, че яко ми писна.
Ако не се беше вдигнала тая истерия по медиите, нямаше и да разберем, че нещо се случва.
първо ще е псих изпитание, после физическото  Simple Smile
Ти виждаш ли как проработи първа точка - народа ще линчува първите УСТАНОВЕНИ положителни . Набутаха се под чаршафите на хората, ама що така, ама що не си стояха, ама що не знаеха какъв риск поемат. ...
Ами щото до преди 2 седмици същите тия обвиняващи казваха, че е като грип, бе. Вие знаехте ли? Щабът знаеше ли?
Настройват ни един срещу друг, вместо всички да фиксираме общия враг - вирусът.

# 2 627
  • Sofia
Писна ми да се повтарям, че е крайно наложително да се затворят границите. Да, вирусът вече циркулира в страната, ние седим вкъщи и търпим загуби от всякакъв характер. Защо го правим, след като ежедневно си го внасяме отвън? Статистиката вече е 67 заразени. Хора, вирусът е невидим,  кога ще го проумеят умните ни глави? И не, не искам да създавам излишна паника!

# 2 628
Обаче по канал 3 продължават да хулят DJ Tiesto .. Не разбрах системата ли го е разкарвала наляво на дясно или вината си е негова?

Ами ако си беше седял на д-то нямаше да прехвърлят вината на системата.

# 2 629
Обаче по канал 3 продължават да хулят DJ Tiesto .. Не разбрах системата ли го е разкарвала наляво на дясно или вината си е негова?

Ами ако си беше седял на д-то нямаше да прехвърлят вината на системата.
Ако държавата искаше да си стоим на дтата да бяха затворили границите януари, февруари. Държавата не иска това, а да ни превърне в животни, които ще се избият помежду си.

# 2 630
Е ,как защо Мутафчийски иска спешни мерки, защото знае на какъв хал е здравната система в държавата му, и без никакви Корони и епидемии. И аз да съм на негово място, и аз ще напълня гащите като гледам какво се задава и щях да играя на емоционалната струна на хората и да им се карам да се прибират.
Право в десетката е този пост.

# 2 631
А това с полетите просто не го знам защо продължава. Пристига всякаква паплач тука и после тях ще лекуват, а хората тук ще мрат в домовете си.
+ 1 Hands V Абсолютно съм съгласна. Всяка събота на Летище София е кошмар в истинския смисъл на думата. Прииждат най-малко 6-7  чартърни полета от Западна Англия, Шотландия и околности с по 220 човека в самолет. И се насочват към вътрешността и ски курортите ни. От Израел потока е огромен и ежедневен - освен за ски и хазарта ги влече насам. Не спират да пълнят казината и игралните зали. Направете сметката за каква бройка потенциални вирусоносители иде реч. Отгоре на всичко до скоро имаше и по 3 полета дневно от Милано-Бергамо. Първо това безумие трябваше да се спре. В крайна сметка трябва да се реши кое да опазим здравето на хората или туризма.
И на целия този фон всички извънредни мерки някак си се обезсмислят. Поне за мен.

Аз се чудя и друго. Има заповед, че граждани на повечето силно засегнати държави не могат да идват на територията на България, забранено е. Те все пак кацат в София. Авикомпаниите, които ги докарват, нарушават закона. Защо няма санкции? Защо няма тежки глоби? Защо няма отнемане на лицензи за превозвачи? Туроператорските фирми също трябва да подгонят. Имам някакво чувство, че целта не е да се предпази народа, а да се смаже дребния бизнес. И затова натискат само хората.

# 2 632
  • Пловдив
Заразните туристи нашите медици ли ще ги лекуват?  Не ми е ясна схемата

Ами не, ще ги оставят да изпукат в хотела. Ако се наложи, ще ги лекуват. Що за въпрос.

# 2 633
  • София
обаче хората със самолети, автобуси и каквото се сетиш си идват. досега никой не е казал колко хора са дошли от началото на месеца поне. Тази сутрин по Нова показаха едни модели за движението на едни "точици" - като при газовете - с преграда и без преграда. Е, същото е!  А ние се вторачваме в бабите на улицата!

# 2 634
Мобилизация. Много трябва да помислим върху значението на тази дума. Не само лекари са на предна линия. Защо не помислите за банковите служители? Всеки който се върне от чужбина, първо отива в банката за да си оправи сметките/поне тук в България/. В последствие може да стигне до лекарите. Колко са защитени те? Тогава и те да отказват да работят, защото не са защитени. Представяте ли си какво ще се случи? Дори лекарите няма да могат да си получат тези 1000 лв.
Това беше само пример за друга професия.
За мен всеки трябва да си върши работата без значение на професия, защото всички са важни и от значение. Всеки жертва своето здраве . И да, ако трябва лекарите могат да бъдат мобилизирани както военни, полицаи, пожарникари, шофьори, дори определени производства. Разберете, има извънредна ситуация и тя изисква извънредни действия.

# 2 635
  • София
Затварянето на граници е по-важно от затварянето  на хора. Сега 4 души стоиме в 40 квадрата апартамент (дори без балкон,на които да излезнем). Незнайно докога. Така,че не винете хората,които са излезнали навън за малко.

# 2 636
  • Пловдив
Да, от вас се иска само да не излизате и някои сте истерясали вече от паника, обаче медиците трябва да работят без гък, без предпазни средства и затворени в болницата! Лесно е да се трака по клавиатурата, ама ако бяхте на тяхно място нямаше да търчите към инфекциозните болници. Дори и в тази ситуация ги плюете, после пак до тях ще опрете. Хипократовата клетва не е защита от коронавирус, нито гледа деца.

# 2 637
Заразните туристи нашите медици ли ще ги лекуват?  Не ми е ясна схемата

Ами не, ще ги оставят да изпукат в хотела. Ако се наложи, ще ги лекуват. Що за въпрос.
де да знам как е. По принцип 6мил население не могат да поемат. Не знаех, че можем и вносните да лекуваме.

# 2 638
Тоя пък по БТВ го бил изкарал преди два месеца, да не сме се шашкали...
Пак пиша, че не вярвам докторите от втора градска да нямат предпазно облекло. Просто искат да изкарват лесни пари, не искат да рискуват. И аз не искам, но и на нашия бизнес се отразява положението. А има бизнеси, които вече фалираха, ще има и самоубийства в резултат на това. Но всеки си е сметнал тиска предварително и докториъе са знаели, че има риск за тях. Ако беше истинска война, щяха да откажат да отидат на фронта... Това е малоумно, честно. Не може да искаме само от мекото...

# 2 639
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

Назидателният тон на Мутафчийски и на мен ми писва, да си вършат работата в щаба...да решат проблема с 2ра градска..

Общи условия

Активация на акаунт