COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 612
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 715
Да, и аз съм на синбикорд. За имуносупресорите се изказват да не се спират, нирофена и групата по принцип имат предупреждение при астма да не се ползват, но кортикостероид и салбутамол? Не трябва да се спира терапията, от друга страна може да замаскират. От трета страна облекчават дишането, при леки случаи ползват ли се или не? В нашенски болници повечето знаете, назначават инхалации веднага. Но сега дали ще е така?

# 2 716
Аз лично бих се изследвала, ако пуснат бързите тестове, но много ме съмнява да го направят, защото вече сме "другата седмица", пък още нищо не се е чуло.

# 2 717
Няма да пиша повече в темата,който ме е разбрал,разбрал.Аз и колегите ми ще се заразим,ясно е,моля се само да оживем.В Италия 2000 медици са вече заразени,колко ще са при нас?

# 2 718
Темата е доста озверяла. Съгласна съм с много от написаните неща, но за съжаление диагнозата на нашето здравеопазване е само във вреда в сегашната ситуация. Поединично оцеляване как си го представяте, в бункера докато свършат запасите. Карантината тепърва започна и много неща още тепърва ще има да лъсват, едни ще помагат, други ще се крият, трети ще вредят още повече, ще има от всичко, но нека не губим човешкия си облик.
Не изпушвайте, още сме само в началото.

# 2 719
Ми вижте, аз моите пенсионери съм ги подсигурила, и то преди карантината. Смешно се вайкате чак сега за хората, дето не могат да ходят. За тях се тръбят навсякъде телефоните за социален патронаж, отделно се организират по входове и райони доброволци! За носене на храна и лекарства. Има няколко групи във връзка с вируса, и много много групи за помощ от преди това. Който е много загрижен, пък никой не го е спрял да помогне, и преди, и сега. Но с акъл и мнения във форума и наддумване....не става! Псевдоакъл.
Чакай,чакай..За какво излизане говорим,като до одеве им правеше сметка на спестяванията!
Много удобно изместваш темата!
Никой не се вайка.
Смешно и грозно е да мислиш,че възрастните си имат кинти по презумпция и няма кво да ги мислим ако отекат без пенсии.

# 2 720
Аз лично бих се изследвала, ако пуснат бързите тестове, но много ме съмнява да го направят, защото вече сме "другата седмица", пък още нищо не се е чуло.

Отиди в Рамус и се изследвай. Не чакай бързите тестове или базплатния обяд.

# 2 721
Ами аз наблегнах че имат опит, а за кинти- имат спестени и знаят как да пестят, да. Защотонса живяли в страшни времена  Моите баби и дядовци са ми разказвали как са живяли с един хляб с мас цяла седмица и сега не са в паника ИЗОБЩО, не се вайкат че няма да пътуват до Мароко или да излизат две седмици.
Толкоз от мен, за мен останалото е изпускане на парата във форума. Дано ви успокоява.

# 2 722
# 2 723
Има ли предписание домоуправителите какво да правят във входовете?

# 2 724
Ужасни новини в темата днес, просто ужасни.

Само в Шумен за последните два дни има над 10 случая на хора с двустранна пневмония, които се нуждаят от хоспитализация. Болницата е една. Капацитетът й няма да коментирам, недостигът на лекари, също.

Ако тук започнат да валят молби за напускане какво правим?

Отказвам да повярвам, че сме толкова ужасна държава. Толкова безотговорна, безхаберна, неорганизирана и дисфункционална. Отказвам. Защото, ако сега си позволя да го приема, просто не виждам смисъл да мъча себе си и семейството с рестрикции, с карантини, с ограничаване, с "изми ли си ръцете за 90-ти път днес?", с опити да им повдигам духа и да ги успокоявам, че все някак ще минем и през това.

# 2 725
Няма да пиша повече в темата,който ме е разбрал,разбрал.Аз и колегите ми ще се заразим,ясно е,моля се само да оживем.В Италия 2000 медици са вече заразени,колко ще са при нас?
Едно нещо не мога да разбера. Защо, въпреки че са с маски и ръкавици и много добре знаят как да се пазят, лекарите въпреки всичко се заразяват? Значи това чудо минава през маските като стой та гледай. Нищо не го спира явно.

# 2 726
  • MI
Ето че и французите предприеха мерки като в Италия. До онзи ден им повтаряха, че няма да е нужно, аз обяснявах на позната там че скоро ще се случи, да се подготвя, не било така. Т.е. казвам ти дъще, сещай се снахо с другите държави.

Разбира се, че има къде да си купят храна! Не са се запасявали защото сега 14 дена ще е без никакво излизане от вкъщи. Безумни неща се пишат понякога.

# 2 727
Чудя се това за текстилните маски, че не предпазват дали е вярно...
https://trud.bg/предпазват-ли-ни-текстилните-маски-от/

# 2 728
Вижте сега..цялото ми семейство са здравни работници. Призвание си е, така е, остават да работят, НО...в отделението на майка има сестри и лекари, които имат деца с компроментирана имунна система, имат родители, за които се грижат, които са онкоболни, самите медицински лица може да имат заболявания. Ето, моят баща е сърдечно болен. Майка ходи на работа, но мога да ви кажа, че е много притеснена не заради нея, а да не му лепне вируса на него - той е рисков, 60 годишен, сърдечно болен. Аз не живея с тях отдавна, ама тя къде да се скрие по-точно, за да го предпази? На този етап НЕ работят с някакви специални предпазни средства. В отделението по пулмология си приемаха досега с нормалните хирургични маски и ръкавици - толкоз. Вместо да храните толкова много по тях, ами замислете се, че и те семейства имат..и понякога в тези семейства има болни хора, които не могат да изолират. Да, призвание е, повечето ЩЕ останат, но да - има и такива, които ще изберат да си предпазят техните роднини и деца, макар с цената на това да ги хранят из форумите.

# 2 729

Отиди в Рамус и се изследвай. Не чакай бързите тестове или базплатния обяд.

Не бих наливала в джобовете на такива, които искат да печелят в кризисен момент, докато управляващите ни си правят по 4, а после се крият в бункерите си. Все пак, ако приритам, ще ида, имат ли лаборатория в П-в?

Общи условия

Активация на акаунт