COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 727
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 720
Пари за децата и аз искам. Обаче политиката е много тънко нещо, след тази криза той трябва да има с какво да подплати, когато се нуждае от нещо за страната, за това и прави неща, с които да даде, че да му дадат. Истината е, че Бойко отдавна лавира между САЩ, Турция и Русия. Не винаги успешно, но смятам, че ще се постарае да позакърпи нещата след този хаос.

Това е лошо, та те повече от половината дори не са от там, къде ще ги настаняват?
Че в Банско има над 300 хотела.

Това е така, но много от хората имат семейства за които кой ще се грижи, освен и семействата им да приберат. Та ако мъжът ми го заключат и аз съм сама с двете малки деца кой например ще ми донесе храна???

# 3 721
Вижте, всички тези лекари на първо място са положили Хипократова клетва, да не го забравяме това... Но...... пък има един тънък момент и той също се съдържа в Хипократовата клетва - "Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. .... Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на тези, които са специалисти в тази област." Който не е компетентен в определена област, няма как да го накараш на сила да го прави точно в тази област...

Набират се доброволци, вкл. и последен курс медицина, защото са достатъчно подготвени, но лекарите със специалности не били достатъчно подготвени.  Така ли да те разбирам? Те не са ли учили обща медицина?
Да, не могат да правят някои специфични процедури, за които се иска специална подготовка, но могат да лекуват по-леките случаи. Хаде, моля!
 Писна ми от такива, четири години ходя по лекари и болници и ми писна от безхаберието  и безотговорността на някои лекари. Стигнах до там, сама да се пазя от действията им. Вместо да мога да им се доверя.

Разбира се има и много качествени, отговорни и човечни лекари, за които парите не са първа и единствена цел и благодарение на тях оживяваме.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 00:13 от Diorela

# 3 722
Ето, видя се какво става сега с Банско. Хората не ги пускат, но и не им казват къде ще спят. Малки деца ще спят на пътя в колите. Ето ги великите мерки.

# 3 723
За мен броенето на болни е важно, особено ако казват от какъв тип е заразяването - внос, контактен или трета линия. Понякога жулналистите вършат добра работа.

Мога да дам цифри за Швеция, направени тестове около 13 000 (10,5 млн. население) - брой потвърдени случаи 1 196, починали 8. Отделно през седмицата са тествани 500 човека за обикновен грип (това си е някаква практика Sentinel преди появата на короновируса) и пробите освен за грип, са тествани и за ковид-19 и са излезнали някакво минимално количество положителни за коронавирус.

Около 21 000 тествани в Норвегия (5 млн. население) - потвърдени случаи 1 463  ( 7% от изследваните са положителни), починали 3

Около 7 000 тествани в Дания (5,6 млн. население) - потвърдени случаи 1024 болни (14,5% от изследваните са положителни), починали 4

Информация в кои страни са били заразени шведските случаи, които са 1 167:

Италия - 444   
Швеция   - 225 (случаите, които са били заразени в Швеция, до голяма степен са били заразени от хора в тяхното обкръжение, които са се прибрали от чужбина и е доказано, че са заразени)   
Австрия - 201   
Франция - 16   
Иран - 14   
Швейцария - 10   
Испания - 6   
Великобритания - 3   
Андора - 3   
Финландия - 3   
САЩ - 3   
Германия - 3   
Португалия - 2   
Холандия - 2   
Дания - 2   
Унгария    - 1   
Ирак - 1   
Китай - 1   
Не се съобщава/неизвестно заразяване - 227   
Общо:            1 167   

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … emiologiskt-lage/

# 3 724
Ето, видя се какво става сега с Банско. Хората не ги пускат, но и не им казват къде ще спят. Малки деца ще спят на пътя в колите. Ето ги великите мерки.
А тези малки деца какво правят в Банско в условията на обявено извънредно положение в държавата?

# 3 725
А тези малки деца какво правят в Банско в условията на обявено извънредно положение в държавата?
Въпроса дали родителите им са действали правилно е съвсем отделен. Не може просто да затвориш някакъв град и който където иска да спи. Зима е. Абсурдно е, хора!!

# 3 726
Пари за децата и аз искам. Обаче политиката е много тънко нещо, след тази криза той трябва да има с какво да подплати, когато се нуждае от нещо за страната, за това и прави неща, с които да даде, че да му дадат. Истината е, че Бойко отдавна лавира между САЩ, Турция и Русия. Не винаги успешно, но смятам, че ще се постарае да позакърпи нещата след този хаос.

Това е лошо, та те повече от половината дори не са от там, къде ще ги настаняват?
Че в Банско има над 300 хотела.

200 туристи имало в Банско, каза Ангелкова.
Мисля, че каза 200 чужди туристи.

# 3 727
Банско в локдаун и в същото време показаха върволица коли, излизащи от града. Не разбирам смисъла на това да се пуснат хората да разнесат вируса из страната. Същото се случи когато затвориха Северна Италия и народът се юрна към Южна Италия. Но тогава с полиция ги връща ха.

# 3 728
Банско в локдаун и в същото време показаха върволица коли, излизащи от града. Не разбирам смисъла на това да се пуснат хората да разнесат вируса из страната. Същото се случи когато затвориха Северна Италия и народът се юрна към Южна Италия. Но тогава с полиция ги връща ха.
Може това да са напускащи , които през деня са били на работя и живеят наблизо. Защо е тази паника ?

# 3 729
Няма паника. Просто се чудя.

# 3 730
  • София
Противогрипната ваксина е спасила милиарди животи и затова е най-жизненоважна.

Това е  чутовна глупост. Ваксините с/у грип са най-безсмислените и неефикасните. Много хора боледуват от грип всяка година, дори по няколко пъти на сезон. А най-много боледуват тия, които са сглупили да се ваксинират.
  Айде, бе! Статистики да ти пусна ли?
[/quote]

Пусни. Аз от грип не съм боледувала 20+ год. Баба ми, която е на 88, не е боледувала от 40+ год. Познавам обаче такива, които всяка год. боледуват. В интерес на истината, не познавам никой, който се ваксинира, но допускам, че те са най-зле.

# 3 731
Доста голямо количество направени тестове. Благодаря, PURE, за инфото. Показателно е.

# 3 732
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз бях силно обнадеждена колко масово хората в петък бяха "ЗА" извънредното положение, колко хора предлагаха помощ на възрастни с пазаруването, като цяло някак всички се мобилизираха. И си казах, че ако не друго поне ще станем по-добри един с друг покрай вируса, ще се ценят повече лекарите, ще сме по-единни, както в този ден, както всички политици за пръв път бяха.

Но не, народът не издържа и се почна, защо той може, а аз не може, защо това, защо онова. Само мрънкане и злоба.... и пари.
Един урок докато не го научим, ще се повтаря, аз в това съм сигурна.
Нека всеки от нас се замисли за това като се събудим утре и да спрем да се упрекваме, а да се подкрепяме повече. Жизнено важно е за справянето с цялата ситуация.

И не, няма да има карантина за цяла година, съвсем скоро ще одобрят лекарство и нещата ще придобият друг облик. Ще стискаме зъби дотогава Simple Smile  
Ваксина ще има най-рано след 1 година до 18 месеца.

Написах лекарство, а не ваксина Simple Smile
Лекува се симптоматично, няма чак лекарство за който и да било вирус. Терафлу, Тамифлу и прочие пак са симптоматично лечение, ако визираш такъв тип лекарство. Затова е много важно да има ваксина, а това лекарство, на което се надяваш няма да ни спаси.

Благодаря за лекцията. Примете, че знам какво говоря. Разликата между Терафлу и Тамифлу е от земята до небето.
Ваксина също ще има, при положение, че толкова екипи от учени работят върху това.

# 3 733
# 3 734
] Лекува се симптоматично, няма чак лекарство за който и да било вирус. Терафлу, Тамифлу и прочие пак са симптоматично лечение, ако визираш такъв тип лекарство. Затова е много важно да има ваксина, а това лекарство, на което се надяваш няма да ни спаси.
Хайде да  престанем да се изказваме като не разбираме- Тамифлу НЕ Е симптоматично лечение, а антивирусен препарат.
Първо ще те попитам правиш ли разлика между вирус и болестта в следствие на вируса? Лекува се болестта (последствието; симптомите), самият вирус се подтиска. По този начин работят всички вируси без изключение.
Александра, аз си карам грипа всяка година и не се ваксинирам. Баба ми също не се е ваксинирала досега, а си го караше и тя всяка година, но вече е на 76, предната година го изкара малко тежко и ни уплаши всички, затова тази година й направихме ваксина и не е боледувала. Може би не си ме разбрала правилно, но в случая за възрастни хора е животоспасяваща. Млади и здрави (попринцип) хора не мисля, че имат нужда от ваксина против грип, въпреки че няма какво да се лъжем - боледуването си изтощава организма и то ако е всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт