COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 860
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 705
  • Далечният изток
Вижте, всички тези лекари на първо място са положили Хипократова клетва, да не го забравяме това... Но...... пък има един тънък момент и той също се съдържа в Хипократовата клетва - "Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. .... Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на тези, които са специалисти в тази област." Който не е компетентен в определена област, няма как да го накараш на сила да го прави точно в тази област...

# 3 706
Изслушах премиера от до, ами съгласна съм, взел е всички мерки. Не може да обещае пари в момента на никой, защото не знае как ще се развие всичко и до кога. Икономиката ни наистина е слаба, това не е Германия. Точно за това пълен лок даун е много, ама много крайна мярка.

# 3 707
Извънредното положение е достатъчна тежка мярка. Военно не ни е нужна и дано не става.

Защо пускат коли от Банско, че даже се и сърдят, че не става бързо?

# 3 708
Мисля, че могат да се приберат до утре в 18ч, много от хората са ит околията на Банско, там само работят.

# 3 709
Абе ясно е че пари за болници нямаме, Ами защо никой не вдигна от тия военнополевите болници пред ВМА и Пирогов с един екип тестващи, та да не изпозаразим всичките си лекари, без това са ни кът. Навремето като служих, помня от нато имахме 9 такива военнополеви болници, разгъваха се за 1 час и бяха тотал изолирани с двойни стени и въздуха с филтри и компресори циркулираше. Двойна стена имаха, и в празното пространство циркулираше въздух. Според мен е добре да изкарат тия "шатри" , които имат и капацитет общо 9те броя 500 човека.

В Италия така са го направили. Не да влезе един по грешка и после цялата болница под карантина като сега.

Нещо друго интересно, което каза Борисов. Провели срещата на Съвета на ЕС с другите държавни глави онлайн за 2 часа. Иначе отнемало 2 дни със самолети, хотели, антураж и т.н. Ами не може ли да си остане така и след коронавируса?

Смятай колко пари е спестил на държавата само от това!

# 3 710
Нещо друго интересно, което каза Борисов. Провели срещата на Съвета на ЕС с другите държавни глави онлайн за 2 часа. Иначе отнемало 2 дни със самолети, хотели, антураж и т.н. Ами не може ли да си остане така и след коронавируса?
Абсолютно вярно, вируса може да ни научи и на някои полезни неща. Например как да се пестят парите на европейските  данъкоплатци. Също и дистанционното обучение си мисля че в бъдеще може да се запази (ако се разработи добре и показва качествен резултат) и да се използва и за в бъдеще при грипни ваканции или други непредвидени ваканции като сега в извънредна ситуация.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 00:15 от Анонимен

# 3 711
  • София
Скрит текст:
И аз бях силно обнадеждена колко масово хората в петък бяха "ЗА" извънредното положение, колко хора предлагаха помощ на възрастни с пазаруването, като цяло някак всички се мобилизираха. И си казах, че ако не друго поне ще станем по-добри един с друг покрай вируса, ще се ценят повече лекарите, ще сме по-единни, както в този ден, както всички политици за пръв път бяха.

Но не, народът не издържа и се почна, защо той може, а аз не може, защо това, защо онова. Само мрънкане и злоба.... и пари.
Един урок докато не го научим, ще се повтаря, аз в това съм сигурна.
Нека всеки от нас се замисли за това като се събудим утре и да спрем да се упрекваме, а да се подкрепяме повече. Жизнено важно е за справянето с цялата ситуация.

И не, няма да има карантина за цяла година, съвсем скоро ще одобрят лекарство и нещата ще придобият друг облик. Ще стискаме зъби дотогава Simple Smile 
Ваксина ще има най-рано след 1 година до 18 месеца.

Написах лекарство, а не ваксина Simple Smile

# 3 712
Не, могат да се приберат в Банско, ако са оттам, а не да излизат навън.

# 3 713
ТУК можете да наблюдавате самолетния трафик в цял свят в реално време. И веднага след това възниква въпросът "Защо седя вкъщи?" Simple Smile

# 3 714
  • София
Изслушах премиера от до, ами съгласна съм, взел е всички мерки. Не може да обещае пари в момента на никой, защото не знае как ще се развие всичко и до кога. Икономиката ни наистина е слаба, това не е Германия. Точно за това пълен лок даун е много, ама много крайна мярка.
Викаш не може да обещае парите на децата ни, за да закрепим малко малкия и среден бизнес (например с данъчна ваканция от 1 месец и мораториум върху вземанията), но може да даде 5 млрд за 60 годишни американски гробници, разбира се платени предварително.

# 3 715
Пари за децата и аз искам. Обаче политиката е много тънко нещо, след тази криза той трябва да има с какво да подплати, когато се нуждае от нещо за страната, за това и прави неща, с които да даде, че да му дадат. Истината е, че Бойко отдавна лавира между САЩ, Турция и Русия. Не винаги успешно, но смятам, че ще се постарае да позакърпи нещата след този хаос.

Това е лошо, та те повече от половината дори не са от там, къде ще ги настаняват?

# 3 716
Скрит текст:
И аз бях силно обнадеждена колко масово хората в петък бяха "ЗА" извънредното положение, колко хора предлагаха помощ на възрастни с пазаруването, като цяло някак всички се мобилизираха. И си казах, че ако не друго поне ще станем по-добри един с друг покрай вируса, ще се ценят повече лекарите, ще сме по-единни, както в този ден, както всички политици за пръв път бяха.

Но не, народът не издържа и се почна, защо той може, а аз не може, защо това, защо онова. Само мрънкане и злоба.... и пари.
Един урок докато не го научим, ще се повтаря, аз в това съм сигурна.
Нека всеки от нас се замисли за това като се събудим утре и да спрем да се упрекваме, а да се подкрепяме повече. Жизнено важно е за справянето с цялата ситуация.

И не, няма да има карантина за цяла година, съвсем скоро ще одобрят лекарство и нещата ще придобият друг облик. Ще стискаме зъби дотогава Simple Smile  
Ваксина ще има най-рано след 1 година до 18 месеца.

Написах лекарство, а не ваксина Simple Smile
Лекува се симптоматично, няма чак лекарство за който и да било вирус. Терафлу, Тамифлу и прочие пак са симптоматично лечение, ако визираш такъв тип лекарство. Затова е много важно да има ваксина, а това лекарство, на което се надяваш няма да ни спаси.

# 3 717
  • София
При 350-500 хиляди боледуващи ежегодно със същите симптоми, не е гръмнал АЕЦ-а
Явно целта е да се запази възрастното население и трябва да се намери най-подходящ вариант без после да сме 20 години в депресия. Защото натам отиваме
среден престой в болница от грип - 7 дни, 2% имат нужда от хоспитализация.
 среден престой от коронавирус- 21 дни, 20% имат нужда от хоспитализация, всички останали от изолация.
 Хайде по-сериозно!!! Ако алтернативите са 20 години депресия и хаос и моментален край на държавата, по-добре депресия.

# 3 718
  • Точно където трябва
Пари за децата и аз искам. Обаче политиката е много тънко нещо, след тази криза той трябва да има с какво да подплати, когато се нуждае от нещо за страната, за това и прави неща, с които да даде, че да му дадат. Истината е, че Бойко отдавна лавира между САЩ, Турция и Русия. Не винаги успешно, но смятам, че ще се постарае да позакърпи нещата след този хаос.

Това е лошо, та те повече от половината дори не са от там, къде ще ги настаняват?
Че в Банско има над 300 хотела.

# 3 719
  • Далечният изток

Че в Банско има над 300 хотела.

200 туристи имало в Банско, каза Ангелкова.

Общи условия

Активация на акаунт