COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 679
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 3 990
От написаното в точките се разбира , че след 1 до 3 дни се проявяват симптомите.  Беше казано за 8 до 10 дни....

# 3 991
по която вече не искам да говоря, защото съм бясна. А аз съм кротък човек. Маски трябва да се носят масово! Моята маска не предпазва мен, защото не е специална, но предпазва околните.
Това на каква база го умозаключи? Може би и защитни очила слагаш? Защото специалисти с опит, епидемиолози обясниха, че даже клипчета като за малоумни пуснаха, че маска от здрав човек не е нужно да се носи.. Болните трябва да носят, за да пазят другите. Обратното е безсмислено, даже опасно за самия човек.
Не, честно, спирам вече. Сега за пореден път ли да обяснявам, че не се знае кой е болен, че има хора без симптоми, че в никоя страна в момента не се тестват всички и че много хора са преносители, без самите те да знаят за това! На болните, та на болните маска. Добре, хубаво, хайде само и да обясните как точно ще ги идентифицираме тези болни?

# 3 992
  • София - Рим и обратно
Това с живота на вируса върху повърхности е просто... Аз не виждам как ние може да се предпазим, ако наистина е толкова заразен, в което ми се иска да не вярвам. Човек като се прибере от вън - якето, косата, чантата, дрехите? Аз просто не виждам как може всичко да се дезинфекцира. Никой не си пере якето всеки ден. Нито можем да дезинфекцираме всичко, което внасяме отвън.
Не се и опитвам. Мия си ръцете, ползвам гел по-често от обикновено, пера си дрехите, както обикновено (ползвам и сушилня), къпя се и чистя вкъщи, както обикновено. Останалите истерии са за параноици. Много ми е чудно, защото не си купят скафандри и не легнат в хибернация. Така мооооооже би ще се предпазят. Евентуално.
Вчера си мислех - как дезинфекцирате например салатата, преди да я ядете. Щото нали готвена малко не е ок.

# 3 993
Какво представляват вирусите
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=408.0

# 3 994
  • София
Скрит текст:
Не става дума за разни конспиративни теории за жълтата раса, за гените, за пушенето, за 5G и т.н.
Това е официално проучване на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на САЩ, което е публикувано вчера:
https://www.nih.gov/news-events/news-releases/new-coronavirus-st … le-hours-surfaces

"Вирусът, причиняващ COVID-19 е стабилен няколко часа до дни в аерозоли и на повърхности, според ново проучване на учените от Националните здравни институти, CDC, UCLA и Университета в Принстън от The New England Journal of Medicine. Учените откриха, че SARS-CoV-2 се открива в аерозоли до три часа, до четири часа върху повърхности от мед, до 24 часа върху хартия и до два до три дни на пластмаса и неръждаема стомана."

Не разбирам защо трябва да подминем тази информация? Пък който иска да си уповава на собствената логика - да си уповава.
Привет, а за вода - морска вода, мокър плот, писано ли е колко и дали изздържа?

# 3 995
Това с живота на вируса върху повърхности е просто... Аз не виждам как ние може да се предпазим, ако наистина е толкова заразен, в което ми се иска да не вярвам. Човек като се прибере от вън - якето, косата, чантата, дрехите? Аз просто не виждам как може всичко да се дезинфекцира. Никой не си пере якето всеки ден. Нито можем да дезинфекцираме всичко, което внасяме отвън.
Това е нещото, което ме вкарва във филма Паника. Да, чистя, дезинфекцирам, у дома, преди и след магазин,  като се прибере ММ и сякаш непрекъснато виждам място със скрит вирус.
Извинете ме, не искам да всявам смут, но за мен тотална защита е мисия невъзможна.

# 3 996
Не се и опитвам. Мия си ръцете, ползвам гел по-често от обикновено, пера си дрехите, както обикновено (ползвам и сушилня), къпя се и чистя вкъщи, както обикновено. Останалите истерии са за параноици. Много ми е чудно, защото не си купят скафандри и не легнат в хибернация. Така мооооооже би ще се предпазят. Евентуално.
Вчера си мислех - как дезинфекцирате например салатата, преди да я ядете. Щото нали готвена малко не е ок.
Това за салатите къде ли не го четох, да не се ядат. Ами аз ям. Мия старателно и това е. И аз шашнах от някакво инфо, че издържал вируса 9 дни на повърхности. Що за лудост, ако е така, да оближем по една брава на входна врата и да мрем..

# 3 997
Ще има ли информация от  ген. Мутафчийски за новите изследвани? Тече ли информация по тв?

# 3 998
  • В планината / На морето
От написаното в точките се разбира , че след 1 до 3 дни се проявяват симптомите.  Беше казано за 8 до 10 дни....
Всеки си пише  .
Рапорта по горе го преведох като част от рапорта на представителя на САЩ в комисията .
И пише най-често 1-3 дни, което означава ,че може при някои и по-късно. Проблема на този вирус е, че много бързо заразява и болниците не могат да поемат заразените. Като в Бергамо и Бреша в момента.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 11:26 от РичиРич

# 3 999
Хора, нека да помислим дружно и трезво за тези изследвания относно колко живее вируса във въздуха.

Гледам си телефона - пише, че духа вятър с 12 км/ч а докато бях навън не го усетих т.е. много леко преместване на въздуха. И все пак - 12 км/ч.

АКО вируса живее 3 часа във въздуха, то за 3 часа той може да се разпространи на 36 км. ПРИ сегашния лек ветрец.

По тази логика, ако се сложи под карантина град, той трябва да бъде отцепен на незнам си колко километра от него по всички посоки. Хората, които охраняват пунктовете, трябва също да бъдат с костюми и прочие.

Замислям се дали някой изобщо мисли логично когато изтипосва някакви статии или просто ей така - да има - да се паникьосват хората.

# 4 000
Не, честно, спирам вече. Сега за пореден път ли да обяснявам, че не се знае кой е болен, че има хора без симптоми, че в никоя страна в момента не се тестват всички и че много хора са преносители, без самите те да знаят за това! На болните, та на болните маска. Добре, хубаво, хайде само и да обясните как точно ще ги идентифицираме тези болни?
Нали това е проблема - не можем да ги идентифицираме тези болни и затова вируса се разпространи по целия свят. Голяма част от хората го карат на крак и с почти никакви симптоми и затова го разнасят навсякъде.

# 4 001
  • София
По темата за авиган - статия от 2014, лекарството е било прилагано в Япония срещу ебола
https://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0% … D0%BE%D0%BB%D0%B0

# 4 002
  • Варна
Аз лично днес чакам доставка на плат и филтри и също ще шия, защото имам още от санитарните, но не се знае до кога.

Какво ще ползваш за филтри ?  На нас, една шивачка ни уши , но плата е много тънък като от единия край има отвор, където може да се сложи нещо допълнително  , което да се сменя. Та се чудя, нетъкан  текстил, памук или марля да натъпча вътре.

# 4 003
Симптоми може и никакви да няма все пак.
Вече познавам няколко позитивни за Корона, никой от тях не е бил болен, освен това са си работили допреди 2 дни, в хотел...Получават след 2 седмици мейл, че гост е бил позитивен, и чак вчера се тестват, само тези, които са имали близък контакт с него. Всички са от персонала в ресторанта на хотела, онези от рецепция, които му вземат пари/карти, директно от ръцете, и които му подават бланки за попълване и химикали, дори не се водят контактни официално, в смисъл, не се изисква от тях да се тестват.
Две служителки са позитивни за Корона, другата не е, и това след 2 седмици. Това, освен всичко останало, е един единствен мейл, а колко гости са минали през този хотел за това време, и всички обслужвани от един и същ персонал...Хотелите ги затварят тук вече, може би затова не са под карантина всички останали от персонала.

# 4 004
За маските - разбира се, че помагат и трябва да носите такива. Не, не ви защитават напълно и на 100%, но намаляват в пъти рискът да се заразите.

Маската няма да ми помогне срещу вируса е същото като Презервативът няма да сме спаси от СПИН.

Напротив, ще. Просто начините да се заразите и с едното и с другото не е само един, което не означава да не се постараете да елиминирате поне малка част от тях.

Шивашките ателиета вече шият маски от хубав плат, като оставят място в самата маска да сложите и марля, която да играе ролята на допълнителен защитен филтър.   
За тези, които не можете да намерите маски, не можете да шиете, не ви се занимава да обикаляте също мога да предложа вариант. Пишете ми, ще ви поръчам маски да ви ушият и ще ви ги изпратя по куриер.

За работещите обекти - потребителите нееднократно публикуваха тук заповедта на министерството, в която на чист български е описано кои обекти могат да работят и кои не. Стига вече с тези цветарски магазини, дрехи втора употреба, магазини за чепици, гащи и чорапогащи! Работят! Повечето Жужита и Мимета по фризьорските салони, също.

За заразените и икономиката - идеята на мерките, които се взимат в момента по другите държави не са за да не се заразим, а да стане плавно.

Здравната система в никоя страна не е способна да поеме 3-4% от населението си в интензивното и реанимацията си. Отделно, че в тези отделения и от такъв тип грижи имат нужда не само влошилите случаи на пациенти с ковид, а и много други хора страдащи от различни заболявания.

Да, икономиката в момента страда, но защо се смята, че няма да пострада и в обратния вариант?  От въпросното празненство колко души се заразиха? 50%?

Ако си представим, че това се случва във фирма с 50 души, то поне 20 ще се заразят. Останалите ще бъдат поставени под карантина за минимум 14 дни. Съответно фирмата ще затвори за поне две седмици. Съответно пак ще е на загуба, само че в конкретния случай ще бъде и с болни служители.

Не казвам,  че ако началото на април ни отменят извънредното положение и забрани този сценарий е невъзможен.  Напротив. Използвам го за да кажа, че икономиката ще е в кюпа и при двата варианта, просто в момента гледаме да облекчим здравната система и да си дадем шанс ние или нашите близки да не влязат в болницата, в момента, в който ще се пръска по шевовете и вече щеш, не щеш наистина ще си на милостта на естествения подбор.  Щото аз не ща лекарите да стигат до ситуация, в която да избират дали да обдишват мен или 50 годишната Пенка.

И аз имам кой да ме обича и да иска да се върна вкъщи здрава. Пенка също.

Общи условия

Активация на акаунт