COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 093
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 785
  • София
Имунитет от една година не означава ли, че през следващата година шансът да се заразиш е 50/50. Тоест, освен от грипа сезонно вече ще пълним болниците и от ковид?
Фармацевтичните компании харесват това! А сега да видите от догодина само 3% ли ще се ваксинирате в България, а и по света Simple Smile - за грип и за ковид, ако трябва!

# 4 786
Най-новите данни за Норвегия

1582 регистрирани заразени, 85 настанени в болница, 6 умрели, трима от които днес.

# 4 787
За съжаление ми се струва, че там се оставят ей така хората да умират, не ги и лекуват.

Бройката не е толкова зле, не се стряскай. Месечно там умират над 50 хил възрастни.
А иначе, да, дочух, но не знам дали е вярно, че вече не лекували най-тежките случаи. Вероятно над 90, с няколко съпътстващи ги заболявания. Оставяли ги да си идат.

Разболели са се много хора, които са били на смъртен одър, имайте го това предвид.
Аз четох нещо подобно,но го взех за фалшива новина.Че пациенти над 80 се оставят на шанса си.

# 4 788
Да, това прочетох и аз.

# 4 789

Значи ние ако сме тримата в хола - единият трябва да отиде в кухнята. Шегувам се.

# 4 790
Добреее, в магазина ясно, а на работа?

# 4 791
то се е видяло, че този вирус ще си вземе своето и ще премине, дано да е по-бързо.
Това е и моето мнение. Едно от малкото твърдения в темата, с които съм съгласна без да съм изчела цялата тема и всички "ах"-кания и "ох"-кания.
Накрая си мисля, че освен починали, "благодарение" на Короната, ще си имаме изтерзани и психично нестабилни хора из цяла Европа, което е по-зле и от всякаква икономическа криза. Човек трябва да гледа малко по-философски на ситуациите и да не се кахъри за неща, над които няма контрол.

# 4 792
Добреее, в магазина ясно, а на работа?

Става въпрос за обществени места, не частни фирми и предприятия.

# 4 793
  • София
В магазина 1 от семейството, на работа - очевидно, в помещение (стая от офиса) не повече от двама. Ако искаш.

# 4 794
  • Между хотелите
Предполагам е само за обществените пространства

# 4 795
Кошмар! Най вероятно е мургав наш сънародник. Избягал от карантината, за карали го до Пирогов, той избягал от там, гонила го полиция, прибрала го от района на гарата и пак в болницата! В пълен потрес съм...

https://www.24chasa.bg/amp/8321205
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/4-patrulki-gonyat-iz-sofiya-beglets-ot-karantina

# 4 796
Италия от колко време са под карантина?
Цялата държава с всичките си области - от 10 март.
Карантина на 16 милиона от най-засегнатата област Ломбардия - 8 март.
Поетапно увеличаващи се ограничения, затваряне на училища в няколко големи области, карантина на градчетата-огнища (тип Банско) - от 22 февруари.

# 4 797
  • на пистата
Ако карантината продължи,майките ще открият ваксина
Аз взех да препрочитам Макаренко!

# 4 798
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес по немската ТВ даваха интервю с гл. сестра в една болница в Кремона. Показаха пациенти, които са на обдишване. Тя каза, че до сега нито един не се е подобрил, имало само починали и това много ги подтиска, защото правят всичко възможно да помогнат на хората, но няма ефект. 🥺

# 4 799
  • В заешката дупка
Цитат
В класацията обаче липсват държавите с население под 1 мил. В Исландия, примерено, са 247 случая при население от 364 000 хиляди души. В Италия са 31 506 случая при население около 60,48 милиона. Лесно се смята. Италия не е първа.

В Исландия всъщност положението е много по различно от това което показват цифрите. (много по добро) Те могат много по лесно да овладеят вируса защото могат да изследват голям процент от тяхното население (и те го правят, по назад в тая или миналата тема някой разказваше за политиката на Исландия да изследват почти всички). И точно защото го правят в стат. те имат повече болни на глава от населението от Италия (ако направим изследването на база болни на 100 000 а не на 1 000 000 за да включим и малките държави).

Знам какво е положението в Исландия. Точно аз съм този “някой”, който живее в и пише за страната. Затова и ще коментирам някои от заключенията ти за Исландия.

Както към броя регистрирани заболели, така и към броя тестове на глава от населението трябва да се подхожда внимателно, за да не се направят прибързани и неверни заключения. “Исландия правят повече тестове, затова имат повече регистрирани заболели” е прибързан и симплифициран извод. Детайлите са важни.

В Исландия general testing на случаен принцип започна едва преди 4 дни - на 13 март от частната фирма deCode. Преди това тестването се извършваше само през здравната система. (Не на случаен принцип, естествено. Само при симптоми, при определи условия при това)

Преди включването на deCode, броят тествани на глава от населението въобще не беше чак толкова голям. DeCode правят ужасно много тестове на ден. И това изстрелва Исландия на първa позиции по брой тестове доста бързо. В същото време обаче положителните резултати от тестовете на deCode са доста по-малко (поне засега). Приносът на deCode за големия броя тествани е много голям, но приносът им към положителните резултати - много малък. Линк Изглежда има други много важни фактори, на които се дължи ефективното откриване на заразени. В предишния пост писха, а и линк сложих, кои според тукашните властите са тези фактори накратко. Тепърва един ден ще се правят сериозни анализи.... Със сигурност, дори и с малкото открити случаи на брой тествания от deCode (поне засега), фирмата много помага. Освен това дава по-добра представа за разпространението на вируса сред населението. Оказва се според данните, поне към момента, че едва 1% от всички случаи при general testing-a на случаен принцип, са позитивни. В действителност службите очакваха повече. Засега това е много добра новина и показва, че разпространението не е голямо. Как ще се развият нещата, предстои да видим....

Истината обаче е, че аз много повече се притеснявам за България. Възрастните ни родители са там. Добре поне, че доста отдавна приемат случващото се много насериозно....

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 23:07 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт