COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 057
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 770
Из Румъния се коментира възможността телекомуникационните оператори да помагат за проследяване дали се спазва карантината по места.. в смисъл на проследяване на телефони Wink

Вече писах това за Германия. Никаква идея не е, а официално факт.

# 4 771
Моят баща си уши маски, на 70 години е. Вярно, че излиза ( до железарията, че правел ремонт Rolling Eyes ), ама е екипиран с маска, отдолу с филтър).
Кажи му да си сложи и слънчави очила. Няма да е на 100% ефикасно, но е поне нещо

# 4 772
Ще го внесат чак след като САЩ, Испания, Италия и сие са си набавили достатъчно. Ние не сме интересни финансово.
Никой да не си прави илюзии, че преди Август-Септември ще се е разминало. Сега е ясно какво е, после ще го удължат малко, ще разпуснат за момент и ние по БГ разбирания ще се омажем до ушите от ядене, пиене и тия три неща, и пак ще пламнем. Чаканото лекарство или ваксина му трябват поне 6 месеца да стигне до нас (година де, ама нека съм оптимист). Налягайте си парцалите и приемете, ще стария ред приключи, нещата са много сериозни.

Япония имат лекарство, което е много ефективно и дори Китай са го потвърдили днес. Така, че за мен големият проблем е бързо да се ориентират фирмите и да го внесат тук.

# 4 773
Ще го споделя тогава.
А на кое казват шлемове?
Да разбирам ли, че защитните облекла, които размятаха по телевизията, че са набавени за лекарите, са били за парлама?
И аз се чудя за какви щитове и шлемове иде реч.

# 4 774
Според проф. Аргирова, след прекарано заболяване би трябвало да се изгражда имунитет за минимум година, гледах я по тв. Ето ТУК, общо-взето тези неща каза в интервюто при  Цветанка Ризова.
Относно повторение - този въпрос няма окончателен отговор.
Теоретично щом е вирус, създават се антитела поне за една година, но теоретично.
А вирусът не е грипен, каза го още в началото.
Или знаят много повече от това, което казват, или са по объркани и от нас, но се надяват на чудо - лекарство, което да унищожава този вирус.
Не е теоретично, правени са изследвания. Не става дума за голи надежди, а за положителни изводи от научни експерименти.

# 4 775
Ще го внесат чак след като САЩ, Испания, Италия и сие са си набавили достатъчно. Ние не сме интересни финансово.
А преди това като са обезпечили и китайския пазар, защото вече се говори за втора вълна, после ще има трета, четвърта, десета и докато стигне до нас ще побелеем.

# 4 776
Скрит текст:
А преди това като са обезпечили и китайския пазар, защото вече се говори за втора вълна, после ще има трета, четвърта, десета и докато стигне до нас ще побелеем.

Ако оцелеем....Joy

# 4 777
Ще го споделя тогава.
А на кое казват шлемове?
Да разбирам ли, че защитните облекла, които размятаха по телевизията, че са набавени за лекарите, са били за парлама?
И аз се чудя за какви щитове и шлемове иде реч.

Ето за това иде реч

# 4 778
УЖАС!!! Като видях бройката починали за Италия ми стана, не лошо. а не знам какво. За съжаление ми се струва, че там се оставят ей така хората да умират, не ги и лекуват. Италия ще мине по брой починали Китай то се е видяло.И какво стана сега, общия брой на заразени в Китай се оказа по-малък от тези по света. Епицентърът сега е Европа. Интересно Германия, че са писали само двама пациенти, че са критично болни (дано да е така). утре сутрин с каква ли бройка ще ни зарадват не знам. Дано всичко отмине, то се е видяло, че този вирус ще си вземе своето и ще премине, дано да е по-бързо.

# 4 779
Скрит текст:
Никой да не си прави илюзии, че преди Август-Септември ще се е разминало. Сега е ясно какво е, после ще го удължат малко, ще разпуснат за момент и ние по БГ разбирания ще се омажем до ушите от ядене, пиене и тия три неща, и пак ще пламнем. Чаканото лекарство или ваксина му трябват поне 6 месеца да стигне до нас (година де, ама нека съм оптимист). Налягайте си парцалите и приемете, ще стария ред приключи, нещата са много сериозни.

Япония имат лекарство, което е много ефективно и дори Китай са го потвърдили днес. Така, че за мен големият проблем е бързо да се ориентират фирмите и да го внесат тук.

САЩ според мен не знаят какво правят. Направиха си свои тестове, сега си търсят свои лекарства. От шувинизъм накрая ще си изпатят.

Колкото за нас - меценатите имат с какво да блеснат.

# 4 780
Имунитет от една година не означава ли, че през следващата година шансът да се заразиш е 50/50. Тоест, освен от грипа сезонно вече ще пълним болниците и от ковид?

# 4 781
За съжаление ми се струва, че там се оставят ей така хората да умират, не ги и лекуват.

Бройката не е толкова зле, не се стряскай. Месечно там умират над 50 хил възрастни.
А иначе, да, дочух, но не знам дали е вярно, че вече не лекували най-тежките случаи. Вероятно над 90, с няколко съпътстващи ги заболявания. Оставяли ги да си идат.

Разболели са се много хора, които са били на смъртен одър, имайте го това предвид.

# 4 782
Моят баща си уши маски, на 70 години е. Вярно, че излиза ( до железарията, че правел ремонт Rolling Eyes ), ама е екипиран с маска, отдолу с филтър).
Кажи му да си сложи и слънчави очила. Няма да е на 100% ефикасно, но е поне нещо
Той знае и носи очила с диоптър. В железарията е имало пропусквателен режим. Уж обеща да не излиза повече, ама кой го знае. Иначе живеят в къща с майка ми и поне няма досег с блокови пространства.

# 4 783
Е тези се продават по железариите, евтини са, никой не ги е изкупувал, а и са за многократна употреба.

# 4 784
  • Между хотелите

Общи условия

Активация на акаунт