COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 268
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 920
Северна Кория имат ли болни? Като знам какви контрабанди въртят с Китай и колко е недохранено населението им, не бих се учудила, ако в момента там е истинският ад...

# 4 921
  • Далечният изток
Ама разбира се, Китай, който кри седмици наред епидемията от света, е дал реални данни. Точно както навремето дадоха за Чернобил. Joy Знам, че всъщност всичко е конспирация и ни лъжат, ама леко прекалявате вече. Спирам със спора, защото е безсмислен когато отсреща липсва базата. Те и СЗО лъжат и нашата здравна система е по-добра, така де, нали лобисти бяха. Обобщено, всичко е комплот, само Китай и Северна Корея не лъжат.
Е аз нали това написах за кривата - Китай лъгаха доста дълго...И сега Италия като лъжат по същия начин, какво ли ще постигнат?!

# 4 922
Добре, че са я затворили и  в двете посоки, че ако чакаме нашите да я затворят...

# 4 923
Според мен нищо толкова специфично не държат да постигнат, ами се опитват да смекчат медийния отзвук и да имитират естествено затихване на епидемията.

# 4 924
  • Под сянката на разлистените кактуси
Лекарство срещу вирус май още не е измислено. Поправете ме, ако греша.

Грешиш. Хепатит С се лекува с Daclatasvir (Daklinza), Elbasvir and grazoprevir (Zepatier), Glecaprevir and pibrentasvir (Mavyret), Ledipasvir and sofosbuvir (Harvoni) и няколко други препарата, за няколко седмици изчиства всички вируси на хепатита

# 4 925
Северна Кория имат ли болни? Като знам какви контрабанди въртят с Китай и колко е недохранено населението им, не бих се учудила, ако в момента там е истинският ад...
Не мисля. Там хората не излизат в чужбина, едва ли си влизат чужденци свободно, така че нищо чудно да са единствената опазила се държава.

# 4 926
  • MI
Е аз нали това написах за кривата - Китай лъгаха доста дълго...И сега Италия като лъжат по същия начин, какво ли ще постигнат?!
Ти прочете ли въобще аз какво написах?!!! Не са казали че намаляват! Увеличават се по-бавно от преди, сега разбра ли ме?! Има значение дали се увеличават с 5 или 50%. Предполага се, че скоро ще се стигне до най-високата точка и от там ще почне да намалява. В МОМЕНТА НЕ НАМАЛЯВА И НИКОЙ НЕ ГО ТВЪРДИ НИКЪДЕ.

# 4 927
  • Варна
Скрит текст:
И телевизия не гледала, само плашели "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече"

Иначе и кажете, че с ракията може да си разтрие само краката - нито ще и помогне за дезинфекция (защото не е минимум 60% алкохол), нито ще и помогне вътрешно, защото алкохолът отслабва имунната система....
Според мен ракията не може да отслаби имунната система принципно, а само при прекаляване.....

# 4 928
Лекарство срещу вирус май още не е измислено. Поправете ме, ако греша.

Грешиш. Хепатит С се лекува с Daclatasvir (Daklinza), Elbasvir and grazoprevir (Zepatier), Glecaprevir and pibrentasvir (Mavyret), Ledipasvir and sofosbuvir (Harvoni) и няколко други препарата, за няколко седмици изчиства всички вируси на хепатита

Мерси, не го знаех това.

Докато ние се чудим дали братята ще се приберат по махалите си, на турско-гръцката граница ордите продължават да напират. Страхът от вируса не ги спира, напротив, още по-ожесточено се опитват да влязат.

# 4 929
  • Далечният изток

Няма официални данни, ръководителят затворил границите още през януари, ама американецът мисли, че имат заразени.

# 4 930
  • MI
Има, явно е и сериозно постижението, но май не си признават.
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_North_Korea
Имат близки връзки с Китай, от там са внесли...

# 4 931
Сестра ми е в Лондон и да, магазините били изкупени. Според мен се е чуло, че скоро ще обявят карантина и народът се е юрнал да се запасява. Когато се успокоят нещата, вероятно ще заредят отново.
Така е и ние сме в Англия. Абсолютно празни магазини, едва успях да купя мляко на детето онлайн. В супермаркета обаче беше тълпа в 9 сутринта, също и в кафенето. Нито плодове или зеленчуци,  ни месо, ни яйца, мляко и хляб имаше.
В местната фб група, един господин, англичанин, се жалваше, че го помислили за болен и го изгонили от магазина, защото носел маска, а той просто искал да се предпази.
Lockdown, публична тайна е вече, се очаква в петък. Над 100 души починали, над 2600 заразени, по новините чух че тестват 25 хиляди души на ден.

# 4 932
Ако карантината се провежда на различен адрес, няма да са засегнати останалите членове на семейството, но ако са в едно домакинство, всички са под карантина.
Какво ще правите с мъжа ти докато сте в карантина си е ваша работа!
А ако цялото семейство е под карантина, кой ще излиза да купува хранителни продукти. Ще умрат от глад, ако никой не може да отиде до магазина за хляб.
Точно ей в тия "детайли" се крият тоталните недомислици на нашата държава. Стойте в карантина, а кой ще пазарува не е ясно никому. Важно е едни документи там да оформим и да отчетем, че хората са в карантина. Леля ми се върнаха от чужбина, бяха при братовчед ми от доста време, сега са в карантината за завърнали се. Ще им носят храна кумовете им. А, ако нямаше кой?

# 4 933
Аз съм на съседния остров. Вчера щанда за месо в едно огромно Теско.
Скрит текст:

# 4 934
  • Далечният изток
Ти прочете ли въобще аз какво написах?!!! Не са казали че намаляват! Увеличават се по-бавно от преди, сега разбра ли ме?! Има значение дали се увеличават с 5 или 50%. Предполага се, че скоро ще се стигне до най-високата точка и от там ще почне да намалява. В МОМЕНТА НЕ НАМАЛЯВА И НИКОЙ НЕ ГО ТВЪРДИ НИКЪДЕ.

Е как, сто човека тази вечер се мъчиха да ни убедят, че днес били по-малко заразените от вчера... Италиански медии ни цитираха и ни убеждаваха...
А сега пак вземи прочети какво съм писала по темата, ако изобщо те интересува чуждо мнение.

Общи условия

Активация на акаунт