COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 175
Търсите или предлагате помощ? Свържете се тук: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30490579.html
"Тук публикуваме информация за хора, които търсят и които предлагат помощ. Пишете ни на svobodnaevropa@rferl.org и ние ще публикуваме вашата информация и контакти. Правим това безвъзмездно и в обществена полза. Не публикуваме информация за платени услуги."

Ето, и добри неща се случват. Simple Smile

# 5 176
А вие как сте сигурни, че не сте със хронично заболяване? Преддиабет, диабет, високо кръвно, заболявания на метаболизма, черния дроб, белите дробове могат години да останат незабелязани, защото могат да не причинят симптоми дълго време. Това е едното. Второто е, аз го задавам този въпрос за пореден път, вие знаете ли колко хронично болни има в България? Имате ли представа, че всеки трети е със сърдечно-съдово заболяване, всеки 5 с преддиабет, една трета с други хронични заболявания, включително ракови. Знаете ли всъщност колко болна и застаряваща е нацията?
За икономиката се изговори много- тя вече е съсипана. Дали ще я досъсипем със карантина или с претоварване на здравеопазването, резултатът ще е един и същ. Само че в единият случай ще имаме адски много жертви. И, както съм казвала много пъти, жертвите няма да са само от корона вирусът. Смъртността ще се покачи за всички болести, защото претоварената здравна система убива всички.
Пс. И аз си искам старият спокоен живот, искам да си живеем нормално. Само дето от 4 семейства(моето, на сестра ми и нейният съпруг и на моят съпруг) от 12 човека, шанс да оцелеят имат 2ма(племенницата ми и братът на ММ). Всички други сме в риск поради възраст, заболявания. И аз си искам старият живот, не сте само вие. Но някой имат лукса да си седят вкъщи. Нито аз и ММ, нито сестра ми и нейният, нито пък свекървите ми сме с професии да си седим във вкъщи. Радвайте се, че имате тази възможност, защото никой нищо не ни гарантира, има хора на по 30, които умират без заболявания. Нямате гаранция, че няма да сте сред тях.

# 5 177
В дневник пишеше че имало и отворени фризьорски салони в Италия.

# 5 178
Иване, повечето пишещи тук работят в областта на търговията, услугите, администрацията и т.н. Не виждаш ли, че когато се говори за работа, почти всички пишат в офиса това, в офиса онова. Без нас Земята, честно казано, може да продължи да се върти 3 месеца. Така че какво очакваш да ти отговорим? За нас положението е да имаме едни пари да плащаме без да работим и толкова. Не знам как стоят нещата в производството обаче. Малко се говори за това. Какво се случва в хлебокомбинати, кланници, мандри. Ще успеят ли да продължат работа - ей това е въпросът.

То и аз съм в ИТ индустрията, на теория всичко ми е наред. Обаче такива блокажи от по няколко месеца,недай боже година, ще доведат до колапс на всички отрасли, не си правя илюзии, че някой е недосегаем. Така че както сега имаме пари, така може да се окажем без работа и в конкуренция с милиони други безработни в страната.

# 5 179
Е не, сериозно ли под карантина работят кафенета?
Не, не работят. От днес се намалява работното време на хранителните магазини.

# 5 180
40% от хората, които са в достатъчно тежко състояние, за да се наложи да бъдат хоспитализирани, са между 20 и 54 години

https://www.nytimes.com/2020/03/18/health/coronavirus-young-people.html

Това специално за тези, които предлагат да заключим пенсионерите и останалите да си го прекараме като "лек грип".

# 5 181
Скрит текст:
ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
От Италия:
 "В сряда, според официалните данни, 93 са убити : но според кмета на Бергамо Джорджо Гори броят трябва да бъде оценен по подразбиране приблизително , защото много хора умират със симптоми, съвместими с тези на Covid-19, но преди тампоните да са направени върху тях.
Крематориумът на града - който работи денонощно в продължение на седмица - вече не е в състояние да се справи с аварийната ситуация: така в сряда вечерта 18, военни превозни средства донесоха десетки ковчези - около шестдесет - според доклади на Агенция Ansa - от гробището в Бергамо в крематориуми в други региони, където има общини, които са се предоставили на разположение да ги приемат.
Ковчезите, взети от гробището в Бергамо, ще бъдат пренесени в крематориуми в Модена, Акви Терме, Домодосола, Парма, Пиаченца и няколко други градове, които станаха достъпни и за които благодари кметът Гори, който написа писмо до всеки от колегите си , След като се извърши кремацията, пепелта ще бъде върната в Бергамо и предназначена за местата на произход на починалия.
"Крематориумът в Бергамо, работещ с пълен капацитет, 24 часа на ден, може да кремира 25 загинали", казва Общината. „Ясно е, че тя не може да издържи на числата от последните няколко дни“. Дори погребалните агенции вече не бяха в състояние да управляват услугата: някои са затворени, защото служителите са болни. "
От къде е тази информация?Моля за официален източник.Благодаря.
https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/20_marzo_18/coronavi … 5c2df06d574.shtml

# 5 182
Някой срещал ли е линк, в който се обяснява как протича болестта при заразяване чрез очите?
Аз имах зверски секрет и сълзене на очите през Февруари. Очен лекар Не откри проблем с очите. Отшумя полека. Много странно протече.

# 5 183
Много усилия за калкулации и страхове, а малко усилия за имунитета. За пушачите да не говорим, този бял дроб за друго ще трябва в следващите месеци, а и по принцип.

# 5 184
Скрит текст:
Иване, повечето пишещи тук работят в областта на търговията, услугите, администрацията и т.н. Не виждаш ли, че когато се говори за работа, почти всички пишат в офиса това, в офиса онова. Без нас Земята, честно казано, може да продължи да се върти 3 месеца. Така че какво очакваш да ти отговорим? За нас положението е да имаме едни пари да плащаме без да работим и толкова. Не знам как стоят нещата в производството обаче. Малко се говори за това. Какво се случва в хлебокомбинати, кланници, мандри. Ще успеят ли да продължат работа - ей това е въпросът.

То и аз съм в ИТ индустрията, на теория всичко ми е наред. Обаче такива блокажи от по няколко месеца,недай боже година, ще доведат до колапс на всички отрасли, не си правя илюзии, че някой е недосегаем. Така че както сега имаме пари, така може да се окажем без работа и в конкуренция с милиони други безработни в страната.
То и това е част от естественият подбор, към който приканваш. Защо се притесняваш? Ако смяташ, че можеш да оцелееш в пандемия, една конкуренция  ли ще те плаши?

# 5 185
Англия както нищо не правеше, сега се разкарват военни там. Мисля,че се готвят за карантина. Училищата ги затварят в петък до второ нареждане, говори се, че май чак септември ще са на училище. Паунда удари 30 годишно дъно, дори историята с Брекзит го свали до 2.14 миналата година, сега е 2.08лв. Еврото също падна спрямо щатския долар. Знам, че не Ви е приятно да говорим за икономика, но тя също е важна. Разбира се с времето, ще преодолеем и това. Очаквайте завишение на цените скоро и да не виждаме коментари после, че било корупция. Не е корупция. Просто ни се сринаха пазарите и валутата ни замина на кино.

# 5 186
  • София
Нови мерки в Италия линк

# 5 187
Като говорим за пекарни, все ми прави впечатление рекламата на Била. Дават как се пече хляб и няма нито 1 човек в пекарната с ръкавици или маска 😉

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 12:10 от Christina_1

# 5 188
  • близо до планината,почти в гората
Знае ли някой, дали приеха електронна регистрация в бюрата по труда?
Съкращават ме от април, а не мога да си позволя риска да ходя  да се регистрирам в седем дневен срок, изобщо нямам намерение да излизам. Звънях, но не вдигат.

Самоцитирам се, има съобщение от днес на сайта им, препоръчват го и са дали подробни инструкции.

# 5 189
Някой пита за починалата 84 годишна жена от Пловдив - пробата ѝ е отрицателна.

Общи условия

Активация на акаунт