COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 481
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 130
Разбрах защо  харесвам Генерала!
Начина по който говори и самите думи които използва  ми говорят за  изключителна Отговорност и Дисциплина.

# 5 131
Още от пресконференцията:
"С тези модели ще вземем важни решения за заразените от коронавирус, разпределението на медицински експерти и ресурси. Факторът време също е важен", каза още той.

Във връзка със завръщането на големи групи роми, то от Щаба сме препоръчали по активна работа по градовете с тези общности. Ще се разяснява какво е коронавирус, какво е карантина, как да се предпазим, как се предава заболяването и др. Моля да не звучи като дискриминационни мерки, но там ще има голяма активност", допълни Мутафчийски.

"България има почти равномерно разпределение на ромски общности - във всички градове има пълна мобилизация на властите за разяснителна кампания", каза председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. "Мобилизирани са възможно най-голям процент от службите", разкри Мутафчийски.

"МВР проверява броя на туристите по хотелите и какво става в България с чуждите граждани. На прага сме да забраним влизането в България на редица групи от граждани, вече списъка със забранени държави", заяви той и допълни, че по този въпрос се работи активно."

8 хиляди маски трябва да тръгнат днес от РЗИ-тата и да бъдат осигурени за общопрактикуващите лекари. 89 хиляди еднократни защитни костюми се очакват още днес от Турция. Един милион броя защитни маски, калцуни за болници, ръкавици над 400 000 броя също са предвидени с тази пратка от Турция.

Рискът за получаване на тези доставки е в транспорта, но всички те са договорени. Чакат се още изпълнения на доставки от Индия и Виетнам

От: Novini.bg

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 11:04 от Sysly

# 5 132

Забраната за излизане в Италия заради пандемията на коронавирус трябва да бъде удължена след 3 април, според премиера Джузепе Конте.

# 5 133
  • София
ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
От Италия:
 "В сряда, според официалните данни, 93 са убити : но според кмета на Бергамо Джорджо Гори броят трябва да бъде оценен по подразбиране приблизително , защото много хора умират със симптоми, съвместими с тези на Covid-19, но преди тампоните да са направени върху тях.
Крематориумът на града - който работи денонощно в продължение на седмица - вече не е в състояние да се справи с аварийната ситуация: така в сряда вечерта 18, военни превозни средства донесоха десетки ковчези - около шестдесет - според доклади на Агенция Ansa - от гробището в Бергамо в крематориуми в други региони, където има общини, които са се предоставили на разположение да ги приемат.
Ковчезите, взети от гробището в Бергамо, ще бъдат пренесени в крематориуми в Модена, Акви Терме, Домодосола, Парма, Пиаченца и няколко други градове, които станаха достъпни и за които благодари кметът Гори, който написа писмо до всеки от колегите си , След като се извърши кремацията, пепелта ще бъде върната в Бергамо и предназначена за местата на произход на починалия.
"Крематориумът в Бергамо, работещ с пълен капацитет, 24 часа на ден, може да кремира 25 загинали", казва Общината. „Ясно е, че тя не може да издържи на числата от последните няколко дни“. Дори погребалните агенции вече не бяха в състояние да управляват услугата: някои са затворени, защото служителите са болни. "
От къде е тази информация?Моля за официален източник.Благодаря.

# 5 134
Тези, които апелирате хората да не излизат от къщи, готови ли сте да се заключите по апартаментите за период от 3+ месеца ? Мисля, че и на децата е ясно, че извънредното положение ще продължи много след 29 март.

# 5 135
Скрит текст:
ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
От Италия:
 "В сряда, според официалните данни, 93 са убити : но според кмета на Бергамо Джорджо Гори броят трябва да бъде оценен по подразбиране приблизително , защото много хора умират със симптоми, съвместими с тези на Covid-19, но преди тампоните да са направени върху тях.
Крематориумът на града - който работи денонощно в продължение на седмица - вече не е в състояние да се справи с аварийната ситуация: така в сряда вечерта 18, военни превозни средства донесоха десетки ковчези - около шестдесет - според доклади на Агенция Ansa - от гробището в Бергамо в крематориуми в други региони, където има общини, които са се предоставили на разположение да ги приемат.
Ковчезите, взети от гробището в Бергамо, ще бъдат пренесени в крематориуми в Модена, Акви Терме, Домодосола, Парма, Пиаченца и няколко други градове, които станаха достъпни и за които благодари кметът Гори, който написа писмо до всеки от колегите си , След като се извърши кремацията, пепелта ще бъде върната в Бергамо и предназначена за местата на произход на починалия.
"Крематориумът в Бергамо, работещ с пълен капацитет, 24 часа на ден, може да кремира 25 загинали", казва Общината. „Ясно е, че тя не може да издържи на числата от последните няколко дни“. Дори погребалните агенции вече не бяха в състояние да управляват услугата: някои са затворени, защото служителите са болни. "
От къде е тази информация?Моля за официален източник.Благодаря.

https://www.n-tv.de/panorama/Militaer-transportiert-Leichen-aus- … icle21653549.html

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:39 от bubanka

# 5 136
Тези, които апелирате хората да не излизат от къщи, готови ли сте да се заключите по апартаментите за период от 3+ месеца ? Мисля, че и на децата е ясно, че извънредното положение ще продължи много след 29 март.
Никой за нищо не е готов, само че това не пита. Ако в замяна на това се печелят човешки животи, мисля, че дискомфорта би си струвал.

# 5 137
Ох, ама то не е въпрос на дискомфорт. Ако за някой това е проблема, завиждам им. Въпросът е как хората ще спрат да ходя на работа, да кажат, да дадат предложения, заповеди, стратегии. Последните брифинги само си чешат езиците и вдигат рейтинг, нищо съществено.
За разхождащите се пенсионери - ами разхождат се, с очите си ги виждам и не мога да им разбера проблема да си седят вкъщи. Моите уважения, ама наистина ще напълнят болниците като най-рискова група.

# 5 138
  • близо до планината,почти в гората
Знае ли някой, дали приеха електронна регистрация в бюрата по труда?
Съкращават ме от април, а не мога да си позволя риска да ходя  да се регистрирам в седем дневен срок, изобщо нямам намерение да излизам. Звънях, но не вдигат.

# 5 139
И сега какво се оказа- единственият лекар, заболял в България всъщност не е спазил процедурата да се обади по телефона, а отишъл  на място в болницата, за да бъде прегледан. Аз съм от Велико Търново и тук упорито се носи слух(непотвърден), че заразеният е син на завеждащият детското отделение в града. Много е тъпо това, че не дават гласност за това кои са болните.

# 5 140
  • София
Какво значи дали сме готови? Светът е в безпрецедентна карантина, здравните системи колабират, изобщо не е въпрос на предпочитания.

# 5 141
Аз не мога да разбера защо хората, които си карат на крак вируса, се наричат пациенти?
Те не са пациенти на болнично заведение, с този израз само се вкарва излишно напрежение. По време на такава криза, са много важни думите, които се използват, за да не се нагнетява истерията.

Дали на всички вече им стана ясно, че този вирус не е опасен за млади и здрави хора, дори и за тези на средна възраст? А дано, ама надали.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 11:38 от DeltaAzimut

# 5 142
Защо не се въведе карантина за всички хора над 65 години и за хора под 65 години с определени тежки заболявания и здравословни усложнения? Всички те да си стоят по домовете под риск от глоба, да им се доставят храна и продукти от деца/внуци/съседи/общината, а всички останали да се върнем към нормалния си начин на живот с ясната идея, че ще изкараме по една корона в близките седмици/месеци?

Не разбирам, ама наистина не разбирам.

# 5 143
Знам, че повечето от вас няма да се съгласят, но за мен това е дебилизъм: "Българи принудиха шестима англичани да слязат от борда на самолета заради опасения, че са заразени с коронавирус."
https://offnews.bg/obshtestvo/balgari-svaliha-anglichani-ot-samo … us-vi-724344.html
При това англичаните са се прибирали вкъщи, а не са идвали у нас.
Цитат
Не е ясно дали свалените от самолета англичани са от тази група (групата от Банско), но е очевидно, че останалите пътници си мислят точно това.
Цитат
Тъй като самолетът е полупразен, един от тях предлага на българите да се разделят - англичаните да седнат отпред, българите отзад, а помежду им да останат 8 свободни реда.
Във видеото се чува как някой от екипажа обяснява, че не могат да знаят кой е болен и такъв може да е всеки от тях (българите). Реално - така е. Всички тия българи примерно проверено ли е, че не са ходили в Банско? И изобщо кой къде е ходил и с кого е общувал през последните дни.

И понеже казах, че това е дебилизъм, ще дам пример и кое би било героично и похвално. Един господин на средна възраст вчера си бъркаше в носа докато пазаруваше в супермаркета, докато аз, доста от клиентите и персонала бяхме с маски и ръкавици. Ето този когато хванат и изхвърлят от супермаркета, тогава ще съм горда че съм българка.

# 5 144
Именно! Да се въведе строга карантина за хората над определена възраст, особено, които са пенсионери поне,  като допълнение към сегашните други въведени мерки.

Общи условия

Активация на акаунт