COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 811
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 115
Топ вирусолог Christian Drosten -  С маска за лице не се предпазвате вие самите, а защитавате другите!

https://www.focus.de/gesundheit/news/schutz-gegen-covid-19-virol … _id_11785550.html

# 5 116
  • София
Някакви новини от брифинга в 10.30?
Благодаря!

# 5 117
Лекарите работят с активно болни пациенти – те са много по-заразни от обикновен вирусоносител. Маските и ръкавиците предпазват, ако не човека, то другите. Ако всички са с маски ще се редуцира разпространението. Във Франция казват всеки човек да се държи все едно е болен. Имам приятелка в Ханой. От два месеца и половина децата и не са излизали, а възрастните, които излизат за провизии са задължително с маска, за да не заразяват другите.

Мангъров е добър лекар, но като всеки, който работи с много, много тежки случаи е твърде над нещата, а и в обясненията си по случая не си дава сметка как се тълкуват от хората. Като човек знае твърде много по една тема обикновено трудно обяснява. Не всеки е роден за учител и не всеки равнява обясненията си по нивото на най-незапознатия в публиката. Затова си мисля, че и думите му се вадят от контекста, а и като цяло и като ги казва са в съвсем друг контекст, който вероятно може да бъде разбран само от други лекари.

Да ,хората които са далеч от медицинската материя не могат да разберат и да анализират правилно информацията.

# 5 118
Относно случая с 84-годишната жена, която почина в пловдивската болница Св.Мина, явно лекарите просто са я оставили да умре, без да се опитат да ѝ помогнат, защото ги е било страх, че е заразена с ковид:
"Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от МБАЛ "Св. Мина", обявили, че 84-годишна жена, която почина от пневмония, е заразена с коронавирус.
Следственото дело пък е за причиняване на смърт по непредпазливост, в резултат на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност."

Пък вие им пляскайте от терасите. Всеки да си прави изводите какво ни чака!

# 5 119
  • София
За добро или лошо, аз съм на мнението на Мангъров - няма кой да седи три месеца вкъщи...
Това е страшното, че да знаеш 10 дни, 20 дни  и гаранция всичко да е минало, а то тепърва предстои, тепърва ще се живее в пълен блокаж. И никой не знае как, какво, до кога...зловещо е.

# 5 120
Авторът е Дийн Кунц, а не Кьонц.
Изобщо не ми се четат нито такива книги, нито ми се гледат филми на такава тематика.
Аз не виждам да са празни магазините в Стара Загора. Но ходя в малки квартални магазинчета и си има всичко. Не знам как е по големите вериги, но тях умишлено ги отбягвам.
Прави ми впечатление, че сутрин е много пусто. Явно хората се вслушват в съветите да си седят у дома. А и вечер не виждам обичайните бабички на пейката.

На момчето с мускулните болки му съчувствам и изобщо не смятам, че е лигльо. Може би го е казал не за да се оплаква, а за да направи сравнение между нормалното и сегашното си състояние.

# 5 121
Защо аптеките не ги задължат да продават на гише? Преди време денонощните през нощта работеха само на гише.
Първата работа, когато получиш неразположение, болки в гърло, температура и всякакви други симптоми, които може да са настинка, може да са и лека проява на корона,  е да си купиш някакви лекарства.

# 5 122
Някакви новини от брифинга в 10.30?
Благодаря!

в момента - за ромските квартали ще се мобилизира местна власт
а РЗИ ще им води разяснителни кампании за това какво значи карантина и т.н

# 5 123
  • София
Относно случая с 84-годишната жена, която почина в пловдивската болница Св.Мина, явно лекарите просто са я оставили да умре, без да се опитат да ѝ помогнат, защото ги е било страх, че е заразена с ковид:
"Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от МБАЛ "Св. Мина", обявили, че 84-годишна жена, която почина от пневмония, е заразена с коронавирус.
Следственото дело пък е за причиняване на смърт по непредпазливост, в резултат на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност."

Пък вие им пляскайте от терасите. Всеки да си прави изводите какво ни чака!
А доказа ли се, че жената е била с Ковид? Пропуснала съм информацията

# 5 124
"БАН още повече ще подпомага България в борбата с коронавируса.

Предприетите мерки от правителството работят, което се вижда от изчисленията и прогнозите. Ако карантината се задържи, след 3 седмици ще имаме добри новини за намаляване на тенденцията, а след 3 месеца ще можем вече да се похвалим, че сме изчистили заразата", заяви на брифинг в Министерски съвет проф. Николай Витанов от БАН.

Но това ще стане при условие, че карантината не се пробие, заяви категорично проф. Витанов."
Източник: https://novini.bg/bylgariya/politika/588016 в момента тече на живо пресконференцията.

# 5 125
  • София - Рим и обратно
на НАТО техниката е с отличителни знаци.
тези ми приличат на армейски.

https://www.google.com/amp/s/www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/14 … irus/5736861/amp/
“Планираната от една година операция на американците Defender Europe 20 ще се проведе, независимо от пандемията”

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:37 от bubanka

# 5 126
Скрит текст:

Снимка от нощния град призрак-Бергамо,където смъртността е най -голяма .
Ясно се вижда конвоят от камиони.
Какви са тези камиони??
Планирани учения на НАТО. Коментарите ще си ги спестя....
на НАТО техниката е с отличителни знаци.
тези ми приличат на армейски.

https://www.google.com/amp/s/www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/14 … irus/5736861/amp/
“Планираната от една година операция на американците Defender Europe 20 ще се проведе, независимо от пандемията”

дано да е това,моля се...

# 5 127
Правителството на Обединеното кралство обмисля частично блокиране в Лондон, за да спре разпространението на нов коронавирус, на фона на опасенията, че жителите в столицата не се вслушват в съветите да останат у дома, казаха много източници пред CNN.

# 5 128
  • тук-там
Скрит текст:

Няма да има нови попълнения. Редуцират и планираните дейности.

https://www.eur.army.mil/Newsroom/Releases-Advisories/Press-Rele … europe-20-update/

# 5 129
Общи лафове от брифинга.
На ромите ще се разяснява опасността от заразата. Мобилизация, не с цел дискриминация срещу етноса, пък на тях дискретно да се обясни от техните представители.
Ще се постарая да ги въдворяват, и обгрижват, каквото по принцип.

Журналистите - само пенсионери имало навън. Вярно, тук си "открадват" въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт