COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 467
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 070
Аз съжалявам, че пак ще пиша за Италия, но признавам, че като се опитах обективно да погледна пак данните, без подсъзнателната ми насоченост към хубави резултати  - наистина новите случаи не са паднали, а са повече вчера. Действително вчера е имало 4000+ нови случаи. От тях са извадени 475 починали за деня и 1000 + оздравели /хубава цифра/, остават 2000 + и всъщност те се прибавят към активните болни в момента. Броя на активните болни е нарастнал с 2000 +, но реално новозаболелите са 4000 +.  С това уточнение след много спорове в търсене на обяснение странното представяне на информацията, според мен, вече следва да е ясно кои числа да се гледат. И все пак с голяма надежда го казвам, че скоро тези числа ще тръгнат надолу.

А тук, поне във Варна ми се струва, че по улиците няма промяна, дори сутринта попаднах в задръстване, хората активно си ходят на работа. Явно много работодатели не са предложили модел на работа от вкъщи. Различното е, че се работи на график - една част от хората един ден/седмица, друга част друг/а. И при нас е така.  Така се прави опит да се избягва струпването на хора в едно помещение.
Някой по-горе беше писал, че всички заболели, включително и децата имат интерстициални промени в дробовете. Много моля да уточни откъде има тази информация, защото това е сериозно твърдение. Интерстициалните промени са равни на особена, нечуваща се със слушалка пневмония, което противоречи на ширещото се твърдение, че само една част от болните развиват пневмония, да се твърди, че това се случва при всички е доста отговорно и плашещо и искам източник.
Не видях някой да твърди всички.
Това се базира на изследване(не ми се търси във момента, пускала съм поне 2 пъти линк), че 50% от асимптоматичните развиват изменения в белия дроб.
Бяха разпределени така:
20% развиват симптоми по-късно
50% развиват изменения без симптоми
30% не развиват симптоми и изменения.
Тези последните са със средна възраст 14 год. Т.е. децата нямат проблеми.
Ще потърся дали са публикувани нови изследвания за щетите, макар че е много рано да се каже колко продължава.

# 5 071
  • Пловдив
Аз продължавам да недоумявам как в Пловдив /втория по големина град/ няма нито един диагностициран. Далече съм от мисълта, че няма болен там.

С 5 проби на ден, които се изследват в Стара Загора и липса на тампони по болниците, ще намерят коронавирус, когато в някое отделение в болница се ипонатръшка персоналът. Ама тъпа управа ... от спортното училище какво да се очаква.

# 5 072
  • София
За добро или лошо, аз съм на мнението на Мангъров - няма кой да седи три месеца вкъщи...
Доста по-умни хора от Мангъров обаче мислят че: https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/i … ng-16-03-2020.pdf
 ако нищо не се прави в САЩ - 2-4 милиона мъртви, социална дистанция+ карантина на случаите- 1 милион, социална дистанция+карантина+затваряне на повечето компании за месец- под 10 000 жертви.
 Та не знам на какво мнение сте, но няма правителство с всичкия си да не възприеме мерките на третия вариант.
 Лекарите е добре да си вършат лекарската работа и да оставят взимането на решения на тези на които това им е работата. Никоя развита държава няма как да каже "вижте сега до около 0.5% от населението ще умре, повечето след отказ от медицинска помощ" а освен това в тия сценарии няма да са само пенсионери ами и примерно 1000 деца.
 Ако съм на мястото на щаба ще наредя на Мангъров да престане да дава интервюта свързани с взимане на решения и да си гледа работата като началник на болница.

# 5 073
  • София
Скрит текст:
На майка ми входа е дезинфекциран преди няколко дни.Никъде не чух и не прочетох да информират,че ще правят такова нещо.
Може пък да съм пропуснала.
Замислих се и за почнах да разпитвам близки и познати и те казаха,че при тях също нямало такова нещо....
Да не би да има някой човек под карантина в нейния вход и специално там да са направили такава процедура.
Скрит текст:

Много странно, наистина. Напълно е възможно да е имало заразен в този вход. Другия вариант е, ако домоуправителя е взел някакви предварителни мерки......

От името на фирмата е видно с/у какво са дезинфектирали - мишки.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:27 от bubanka

# 5 074
Мангъров поясни, че маски и ръкавици не предпазват. Нужна е стриктна хигиена.
Ми както винаги Мангъра е прав. Ако маските и ръкавиците предпазваха, нямаше да има нито един болен лекар, а те точно лекарите се разболяват най-напред. Представете си тогава колко предпазват тези маски и ръкавици, след като лекарите ги носят постоянно и пак се разболяват.
Лично аз предпочитам да вярвам на Мангъра като лекар специалист точно в епидемиологията отколкото на оня с голата глава, хирурга..

# 5 075
  • София
Живеем в страна, в която свободното слово още не е под карантина и аз, ти, Мангъров, Мутафчийски и всеки друг има право да се изкаже. Ако за едни да се окопаеш 18 месеца е приемливо, само за да умреш от хрема след това, за други не е. Ще поживеем и ще видим...

# 5 076
Турция отчете втори смъртен случай причинен от белодробна болест Covid-19. Това е 61-годишен мъж, заяви здравният министър Фахреттин Коча в сряда вечерта в Twitter, без да дава подробности.
В допълнение, броят на хората, които са тествни положително за коронавируса, се е увеличил рязко в страната. Добавени са 93 нови случая, пише Koca. Според официалната информация досега 191 души са тествани положително за Sars-CoV-2 в Турция.

# 5 077
Ето какво казва Мангъров конкретно, не видях да е качено: https://btvnovinite.bg/bulgaria/atanas-mangarov-maskite-i-rakavi … kakva-rabota.html

# 5 078

Снимка от нощния град призрак-Бергамо,където смъртността е най -голяма .
Ясно се вижда конвоят от камиони.
Това са камиони на армията, които ще извозват телата на починали до други места за кремация,които могат да ги поемат. https://www.facebook.com/284515247529/posts/10158020595257530/

# 5 079
Коронавирус в Иран: гробищата се разрастват, жертвите може да достигнат 3,5 милиона

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-52825645
Това ако е вярно, прилича на прогноза след "70% от населението трябва да преболедува" и "обществен имунитет", които се тиражират в медийното пространство.

С цялото ми уважение и респект към доц. Мангъров, не ме интересува какво казва, защото до тук,  неговите  твърдения биват оборени от реалността.

# 5 080
  • София

Снимка от нощния град призрак-Бергамо,където смъртността е най -голяма .
Ясно се вижда конвоят от камиони.
Какви са тези камиони??

# 5 081
  • Пловдив
Мангъров е последния, който трябва да се изказва...Кунчев-вторият.

# 5 082
Мангъров ще е най-добре да престане  с неговите бързи тестове.
Тези тестове изследват антитела и имат достоверност около 33%. Тоест дават много фалшиво отрицателни резултати, което е много опасно, ако след това някой реши, че не е болен и може да сис е разхожда на воля.

# 5 083
Това са камиони на армията, които ще извозват телата на починали до други места за кремация,които могат да ги поемат. https://www.facebook.com/284515247529/posts/10158020595257530/
Много зловещо изглежда!

# 5 084
  • София - Рим и обратно
Аз предпочитам италианската “мърлява” система пред китайската. Някакси.

Сто процента сте пристрасна по някакъв начин. Друг вариант за толкова изкривена преценка няма.
Абсолютно подкрепям! Да не казвам, че са си 100% цигани, ама.... такива са си...
Олекна ли ти след това изхождане?
Сто процента си сигурна, че си далеч от циганите по простота.

Общи условия

Активация на акаунт