COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 147
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
. Висока температура и кашлица са симптоми на мн други лечими състояния, които ужким щяха да приемат, както до сега.

Taка е, но не са спешни състояния. Да изчакат до утре, да се свържат с ЛЛ.

# 631
  • бургас
Браво на този човек, Васил Спасов. Помага на възрастни хора с храни и лекарства.
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/plovdivchanin-pom … hrani-i-lekarstva
Браво и на кмета на кв. Тракия в Пловдив Костадин Димитров. Създава организация да се пазарува от домоуправителите за самотно живеещите възрастни хора за да се запази здравето им.
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/domoupraviteli-v-trakiq-paz … -vazrastni-sasedi

Някой по назад пита за списък с лекарства които не трябва да се приемат при Коронавирус. Списъкът е изготвен от френското министерство на здравеопазването.
https://www.lefigaro.fr/sciences/coronavirus-alerte-sur-l-ibupro … OhRr6a7jO6uyciw7g
Франция: НЕ пийте тези лекарства при COVID-19
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/frenskoto-zdravno … stva-pri-covid-19

# 632
  • София
В Китай имаше случаи на уж оздравели и после повторно заболели. Още е рано да се каже дали човек си изгражда антитела

Много се извинявам , дали има информация излекуваните които са били под домашна карантина , дали са придобили имунитет? А има ли и последствия и какви за хората оздравели и лекувани с тези препарати? Интересно е също децата казаха по новините ,че вируса им седи в носоглътката, какво и кога се случва с него!? Извинявам се още веднъж ,благодаря предварително.

# 633
Симтпомите, които описват, напълно отговарят на симптомите на мъжа ми, който е вече осми или девети ден с грип. Ние така сме решили, че грип. На лекар не е ходил, седи си вкъщи, аз излизам, но така или иначе съм с маска и ръкавици сред хора. Вчера и онзи ден се опита и мен да ме събори, появиха се болка в гърлото и някакви топли вълни, но температура не вдигнах. Аз от години не боледувам от грип, явно имам имунитет. Най-много някаква хрема или лек бронхит. Освен това усетя ли, че се разболявам, се мобилизирам здраво - никакво залежаване, колкото и да ми е зле. Та при сегашното положение изобщо не виждам смисъл да ходим на лекар. Седим си вкъщи, пием витамин Ц, ядем пилешка супа и се наблюдаваме. Ако се влошат нещата ще го мислим. Сега защо да ходим? Първо, ако не е коронавирус, защо да се бутаме в шамарите (болници и кабинети), където има вероятност да го пипнем? Ако е все пак КВ, но го караме леко като повечето хора, за какво да ходим да ангажираме лекари и ресурси, които ще трябват за тежко болните?

Тесла, прав си като цяло за ролята на религията за развитието на цивилизацията, макар в науката по-скоро да е причинявала регрес. Но дори и на децата рано или късно казваме, че няма Дядо Коледа, колкото и да е хубаво да вярват в чудеса. Глупаво е това, което правят в момента в църквите, ако е вярно. На мен лично ми е все едно. Всеки да си носи кръста (по християнски е това, нали?).

# 634
Радвам се за теб!  Вероятно си здрав, млад човек.  Много хора не са. Да ги убием ли с камъни, че се страхуват за живота си и търсят конституционното си право на медицинска помощ. Висока температура и кашлица са симптоми на мн други лечими състояния, които ужким щяха да приемат, както до сега.

Губим си човечността, ако изобщо я е имало
Аз също се притеснявам като всички останали. Това, че от няколко дена следя темата постоянно, говори достатъчно. Обаче проумейте, че с паниката не си помагате, а усложнявате още повече нещата. С това безразборно обикаляне по болници, дори застрашавате здравето си още повече. Пак казвам, че ако неразположението на човек не е голямо, няма смисъл да ходи по болници.

# 635
. Висока температура и кашлица са симптоми на мн други лечими състояния, които ужким щяха да приемат, както до сега.

Taка е, но не са спешни състояния. Да изчакат до утре, да се свържат с ЛЛ.
Ок, дами, не ми се спори. До оня ден приказката беше,  че сме закъснели и трябвало да отидем вчера, сега приказката е, че всичко може да се отложи до. ...

# 636
  • София
Хора спрете се! Четете история! Ако не е била църквата по време на чума и други тотални епидемии, нямало е да има кой да събира умрелите и да дава последно причастие.

Епидемии е имало и ще има. Тази обаче е първата тотално дигитална.

Което я прави ужасяваща.

# 637
Единици са хората, които приемат на сериозно случващото се. Повечето са на мнение,че е просто грип, конспирация или начин за точене на евро средства .
Е не са виновни, като питаш някой защо мисли така ти се отговаря с опорните точки на телевизора от преди седмица. Само грип, само възрастните, и от грип  умират много и т.н.
Няколко седмици дезинформация няма да ги преборят с няколко дена разнопосчни призиви.

# 638
Много се извинявам , дали има информация излекуваните които са били под домашна карантина , дали са придобили имунитет?
Още не може да се каже със сигурност. Доколкото разбирам от медицинска гледна точка все още е в сферата на експерименталното проучване, преди да го обявят за факт. Обаче отборът китайски лекари, които дойдоха да помагат в Италия, донесоха със себе си плазма от оздравели пациенти. Казват, че съдържа високи нива на антитела и помага в лечението на критичните случаи. Такава терапия вече е била прилагана успешно при ебола и сарс. Италианските лекари също ще започнат да взимат плазма от оздравели пациенти.

# 639
  • Варна
Ок, дами, не ми се спори. До оня ден приказката беше,  че сме закъснели и трябвало да отидем вчера, сега приказката е, че всичко може да се отложи до. ...
Точно така. Ситуацията е динамична.
Вчера трябваше да хванем първите пациенти. Днес вече имаме огнища.

# 640
  • София
То не е от Бог, а от хората. Вярата си е вяра, но здравия разум още никой не го е отменил. При положение, че има на държавно ниво указания за неструпване на хора, за да се ограничи заразата, то звравият разум на всеки мирянин, че и на всеки свещеник трябва да му говори, че трябва да се съобрази и да изпълни указанието. По-скоро ще е безотговорност хората да бъдат подлагани на риск, само и само да се спази канонът. За да има кой да спазва канона, трябва да има и миряни.

# 641
Всеки нека вярва каквото иска, но и аз никога няма да разбера хора, които баш днес или тези дни са отишли на църква. Ако си толкова истински вярващ, може да се молиш и у дома. Ясно е, че се страхуват и търсят някакво опование в религията, молят се за здраве и т.н. Обаче е пълна ирония да ходиш да се буташ с още сума народ и да се молиш за здраве, при положение, че това може да те разболее. Нека погледнем реално на нещата, религията може да донесе духовно изцеление, но физически - не ни прави безсмъртни!

# 642
Аз си мисля, дали ако пуснат от тези сирените, които са за извънредно положение "Внимание, внимание, техническа проверка", само че да казват, че трябва да си седим по домовете, тези на които още всичко им е шега, няма да вземат нещата по-сериозно?

# 643
Скрит текст:
Симтпомите, които описват, напълно отговарят на симптомите на мъжа ми, който е вече осми или девети ден с грип. Ние така сме решили, че грип. На лекар не е ходил, седи си вкъщи, аз излизам, но така или иначе съм с маска и ръкавици сред хора. Вчера и онзи ден се опита и мен да ме събори, появиха се болка в гърлото и някакви топли вълни, но температура не вдигнах. Аз от години не боледувам от грип, явно имам имунитет. Най-много някаква хрема или лек бронхит. Освен това усетя ли, че се разболявам, се мобилизирам здраво - никакво залежаване, колкото и да ми е зле. Та при сегашното положение изобщо не виждам смисъл да ходим на лекар. Седим си вкъщи, пием витамин Ц, ядем пилешка супа и се наблюдаваме. Ако се влошат нещата ще го мислим. Сега защо да ходим? Първо, ако не е коронавирус, защо да се бутаме в шамарите (болници и кабинети), където има вероятност да го пипнем? Ако е все пак КВ, но го караме леко като повечето хора, за какво да ходим да ангажираме лекари и ресурси, които ще трябват за тежко болните?

Тесла, прав си като цяло за ролята на религията за развитието на цивилизацията, макар в науката по-скоро да е причинявала регрес. Но дори и на децата рано или късно казваме, че няма Дядо Коледа, колкото и да е хубаво да вярват в чудеса. Глупаво е това, което правят в момента в църквите, ако е вярно. На мен лично ми е все едно. Всеки да си носи кръста (по християнски е това, нали?).

Бледолилава, в София ли сте? Направете си теста в Рамус. Обадете се на ДжиПито да ви предпише лекарства за корона ако е положителен теста и бъдете здрави. Hands Wave

# 644
Аз си мисля, дали ако пуснат от тези сирените, които са за извънредно положение "Внимание, внимание, техническа проверка", само че да казват, че трябва да си седим по домовете, тези на които още всичко им е шега, няма да вземат нещата по-сериозно?

А инфарктите знаш ли колко ще са?

Общи условия

Активация на акаунт